Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

Gość Anulka1201
Ja jestem przerazona tym co tu jest napisane!! Nie moge w to uwierzyc,choc sama biore te tabl od 2 mscy.Narazie bez zadnych zmian na skórze:( Czy ktos może wie po jakim czasie jest widoczna poprawa??

Gość Joasia_o2
siksa 20 - moje bóle w klatce piersiowej zdarzyły się tylko przy Dianie (wcześniej brałam Syndi i Microgynon) na początku przy 3 opakowaniu było to sporadyczne, a ból nie był tak silny jak przy tym ostatnim 6 opakowaniu.. i też brałam dalej myślałam sobie 'a tam przejdzie', ale teraz bardzo żałuje, że od razu nie odstawiłam tych tabletek.. Byłam już u kardiologa - serce w porządku, ale mam zbyt niskie ciśnienie, dzisiaj byłam u neurologa i muszę mieć koniecznie zrobione tomograf głowy, bo nadal boli mnie głowa.. jedyne szczęście to to, że już nie mam tego kłucia w klatce.. Uważajcie dziewczyny i na prawdę nie lekceważcie różnych objawów..

Gość Kitecczzzzka
Hmm. W sumie nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, ale... rzeczywiście od ponad roku mam bóle w klatce piersiowej. Nie wiem, czy jest to spowodowane Diane. Robiłam sobie wszystkie badania - krew w normie, brzuch też, z sercem nie ma problemów. Więc nie wiem, o co w takim razie chodzi. Usłyszałam od lekarza, że to najprawdopodobniej przez ból kręgosłupa, bądź jakieś mięśniowe spowodowane przez ucisk. Jak odczuwacie te bóle? Mnie boli dokładnie po lewej stronie, nie mogę ruszać lewą ręką, bo bardziej mnie boli, nie mogę oddychać. Raz bolało mnie tak dwa dni, czułam, jakby mi się coś zaczepiło w środku. Nie mam pojęcia, co to może być...

Gość Dziubolek
Stosuję diane 35od 2 lat i jakoś nie zauważyłam skutków ubocznych.. a co do bólu w klatce piersiowej, to miałam taki... okazało się, że to zapalenie opłicnej. # dni brania antybiotyków i po kłopocie!

Gość Joasia_o2
Moje bóle były takie same jak Twoje Kitecczzzzka tylko, że nigdy nie miałam ich dłuższych niż ok. 4 minut.. Nie wiem dlaczego tak miałam, a teraz gdy nie biorę już Diany i gdy mam leki na podniesienie ciśnienia - nic nie boli.. Jestem w trakcie badań i czekam na ten tomograf głowy, gdyż teraz to najbardziej dokucza mi ten nieszczęsny ból nad oczami.. Może to tylko zatoki i to bardzo niskie ciśnienie i może to wcale nie ma związku z Dianą, ale i tak źle sie czułam biorąc ją i dlatego już dziękuję takiej antykoncepcji.. A wam dziewczyny życzę mniej problemów ze zdrowiem ;))

Gość ILONA23
hmmm ja mam dość tych tabletek :( mam takie problemy że nie wiem co mam o tym myśleć. Mam bardzo silne zawroty głowy nie mogę zrobić skłonu :( będę miała tomografię głowy i kręgosłupa szyjnego. Jak odstawiłam tabletki to z dnia na dzień jest lepiej ale nie życzę tego nikomu. nie mogłam spać bo zawroty były takie silne. Leczę się 3 miesiąc i jest mi ciężko z tą głową :( Diane brałam przez 4 lata z trzema przerwami po 6 miesięcy, nigdy w życiu już tego nie będę stosować. w ulotce są te objawy które mam, więc wiem że to z tych tabletek tylko że te zawroty głowy są nie do opisania, zastanówcie się dziewczyny czy warto brać te tabletki Trzymajcie się cieplutko pa

Gość Joasia_o2
Czyli jest nas więcej.. Te zawroty głowy są faktycznie okropne i też czekam na tomograf. Teraz żałuję, że brałam te tabletki..

Gość Kitecczzzzka
Ja nie mam zawrotów głowy, ale ogóle bóle miałam od zawsze. Mój ból zawsze jest taki, że muszę wziąć 2 Apapy, odczekać parę godzin i wziąć kolejną porcję, bo inaczej nie mogę się ruszyć z bólu;]. Przez godzinę od wzięcia Apapów w sumie też nie mogę... Ostatnio praktycznie codziennie boli mnie głowa. Zastanawiam się, czy to nie jest od zmiany miejsca zamieszkania, bo w sumie wszystko jest ok, gdy nie jestem u siebie... Może to stres... Jak byłam u lekarza, to stwierdził, że to nie są migreny i wszystkie kobiety mają takie bóle głowy. "Jak pani nie rzygała, to nic pani nie jest". Także tak.

Gość Kitecczzzzka
Co do ciśnienia, to zawsze miałąm za niskie, a odkąd biorę hormony jest normalne. Tak czy inaczej wybiorę się do lekarza i poproszę o skierowanie na wszystkie możliwe badania, robię tak co roku i co roku wszystko wychodzi w normie... A nie czuję się świetnie.

Gość ILONA23
też miałam bóle głowy jak brałam Diane, hm nie wiem czy to było z tych tabletek czy też z czegoś innego. Teraz jestem na bardzo silnych lekach przeciwbólowych więc wiadomo że nic mnie nie boli :) Moja siostra miała problemy z ciśnieniem po Diane, ma zakaz łykania tych tabletek. Leczyła się na nadciśnienie pół roku i się wyleczyła :)

Gość Joasia_o2
Na początku też nie miałam zawrotów głowy, tylko bóle... Potem już doszły do tego zawroty.. i dalej chodze po lekarzach ;)) No, ale już powoli przestaje mnie boleć ta główka - dobry znak po odstawieniu Diany ;]

Gość jukienda
26 dni temu przestałam brać te dropsy, a brałam je przez 4 lata. Teraz czekam, wiecie na co.....

Gość Madzia-Rybnik
Witam :) ja Diane biorę od końca kwietnia i muszę przyznać, że narazie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, no jedynie co mi dolega, to sporadycznie nudności. Przy okazji mi piersi urosły :D A tebletki biorę jako środek leczniczy ( cysty) i jako antykoncepcję. Jedynie czego się strasznie boję, to tego, że w przyszłości będę miała trudności w zajściu ciąży, a jeżeli by nam się udało, to obawiam się, że nasze dziecko nie będzie w pełni zdrowe :| P.S Czy podczas regularnego zażywania tych tabletek dodatkowo się zabezpieczacie? Czy stosujecie podwójne zabezpieczenie? tzn. tabletki+prezerwatywa

Gość wera 29
ja bralam Diane 8 miesiecy i tez odstawilam z powodu silnych boli głowy i zawrotow i omdlen i problemow z oczami. nie kojarzylam tego poczatkowo z Diane i podejrzewalam u siebie jakas powazna chorobe, tym bardziej ze zglosilam sie do lekarza rodzinnego i ją to bardzo zaniepokoilo. diane odstawilam 2 miesiace temu i do tej pory zadnych dolegliwosci nie mam. a tez poczatkowo zachwalalm i bronilam Diane.

Ja zacznę brać diane w przyszłym miesiącu i tez na pewno będę zdawać Wam relacje czy kuracja pomaga. Diane przepisał mi endokrynolog ze względu na nadmierne owłosienie ale teraz widzę że jeżeli tabletki zadzialają to są też inne korzyści.. Może w końcu trochę przytyje bo straszny chudzielec ze mnie ;)

Co do badań to ja miałam tylko badanie krwi na poziom testosteronu i wyszło w sumie poniżej normy.. Troche wątpie że Diane pomoże mi pozbyciu się nadmiernego owłosienia ale tak jak pisałam zależało by mi też na tym żeby przytyć, więc może chociaż taką odniosę korzyść ;) tak jak pisze Kitecczzzzka trzeba samemu sprawdzić na sobie..

Gość Danka1215
POMÓŻCIE! diane to mój pierwszy tabletki tego typu... biore je na trądzik i jako antykoncepcje. pierwszą tabletkę wziełąm pierwszego dnia miesiączki. krwawienie ustało na 2 dni, a potem znowu się zaczęło i mam wrażenie, że od półtora tygodnia mam non-stop okres! czy to normalne? powinnam się martwić?

Gość GośkaJot
Witam ja biore już 3 opakowanie cera mi się poprawiła jestem z tego powodu bardzo zadowolona! BO ileż to można mieć pryszcze.... nic nie przytyłam i nie mam "lepszego apetytu" jaki był taki jest piersi mnie nie bolały w ogóle miałam tylko podczas branie 1 opakowanie po okresie plamienie przez jakieś 5 dni ale lekarz mi powiedział że to normalne i na początku tylko raz było mi troche nie dobrze no to tyle na ten temat =] zdziwiły mnie komentarze prawie wszystkie negatywne a u mnie extra się spisały a jeśli chodzi o antykoncepcje to nie wiem bo narazie mi nie trzeba i się w sumie zastanawiałam czy one mogą tak w stu procentach służyć za tabletki antykoncepcyjne?

Gość black.
To prawda. Zgadzam sie z poprzedniczkami. Po dianie35 mam mnóstwo objaw, a najgorsze jest to ze moje problemy z cerą sa jeszcze większe. Został mi jeszcze jeden listek, po jego skonczeniu ide natychmiast po inne.

Gość ILONA23
Witam ponownie Właśnie wyszłam ze szpitala ponieważ miałam BARDZO silne zawroty głowy Męczę się już trzeci miesiąc żeby zawroty minęły, jest lepiej od kiedy przestałam brać diane ale czasami są tak silne że wylądowałam w szpitalu. Leczenie zawrotów głowy jest strasznie drogie :( Trądzik oczywiście wrócił ale nie jest taki mocny jak 4 lata temu. Każdy inaczej reaguje na diane ale obserwujcie się kobiety bo ja zorientowałam się za późno :( i teraz latam po lekarzach i wydaję fortunę na leki i lekarzy bo państwowo to się nie doczekam

Gość ILONA23
Witam ponownie Właśnie wyszłam ze szpitala ponieważ miałam BARDZO silne zawroty głowy Męczę się już trzeci miesiąc żeby zawroty minęły, jest lepiej od kiedy przestałam brać diane ale czasami są tak silne że wylądowałam w szpitalu. Leczenie zawrotów głowy jest strasznie drogie :( Trądzik oczywiście wrócił ale nie jest taki mocny jak 4 lata temu. Każdy inaczej reaguje na diane ale obserwujcie się kobiety bo ja zorientowałam się za późno :( i teraz latam po lekarzach i wydaję fortunę na leki i lekarzy bo państwowo to się nie doczekam

Gość nikami
Biorę Diane 35 od 8 miesięcy, głównym powodem były okropne pryszcze, które leczyłam od lat. Przez pierwszy miesiąc miałam okropny nastrój, bolały mnie piersi(okropnie), pryszczy było 10 razy tyle niż wcześniej. Po ok miesiącu buzia mi się wygładziła, zero krostek, zostały tylko blizny po poprzednich, ale po woli tez znikaj, a to już zasługa słońca. Piersi mi urosły, juz mnie nie bolą, ogólnie czuję się dobrze, brakuje mi tylko ochoty na sex, spadło moje libido, jednak mam nadzieję, ze moze zczasem i to wróci do normy. za 3 miesiące ginekolog ma mi zmienić tabletki, na jakieś lzejsze.......a j ajuz sie tego boje

Są genialne :) biore 3ci miesiac nie mam zadnych skutkow ubocznych, a pryszczy o wiele wiele mniej, stan skory o wiele sie poprawil, nic nie przytylam, wrecz przeciwnie nawet spalilam troche kg, watroba nadal zdrowa :) mysle ze kazda kobieta reaguje na dane hormony inaczej balam sie sprobowac ale na szczescie sie zdecydowalam i jestem zadowolona, tabletki sa super! :) aa tabletki biore o 11 rano z tego co przeczytalam kiedys jak bierze sie rano to sie nie tyje, jakas Pani tak napisala. Nie wiem czy to prawda, ale u mnie tak to dziala :)

Są genialne :) biore 3ci miesiac nie mam zadnych skutkow ubocznych, a pryszczy o wiele wiele mniej, stan skory o wiele sie poprawil, nic nie przytylam, wrecz przeciwnie nawet spalilam troche kg, watroba nadal zdrowa :) mysle ze kazda kobieta reaguje na dane hormony inaczej balam sie sprobowac ale na szczescie sie zdecydowalam i jestem zadowolona, tabletki sa super! :)

Witam! tabletki diane 35 biore juz 3ci miesiac i dla mnie sa idealne. Cera juz stala sie genialna, nic nie przytylam (jakas Pani pisala wczesniej ze brala tabletki o 11 i wtedy nie przytyla, zrobilam tak samo), wrecz przeciwnie, udalo mi sie spalic pare kg. Jedyne co wystepuje na poczatku to troche niefajny nastroj ale jesli uswiadomimy sobie ze to przez tabletki to jest ok, trzeba uwazac na wybuchy zlosci, mi juz to przeszlo :D są super, mysle ze kazda z nas bedzie reagowala na nie inaczej, polecam! :)

Witam! tabletki diane 35 biore juz 3ci miesiac i dla mnie sa idealne. Cera juz stala sie genialna, nic nie przytylam (jakas Pani pisala wczesniej ze brala tabletki o 11 i wtedy nie przytyla, zrobilam tak samo), wrecz przeciwnie, udalo mi sie spalic pare kg. Jedyne co wystepuje na poczatku to troche niefajny nastroj ale jesli uswiadomimy sobie ze to przez tabletki to jest ok, trzeba uwazac na wybuchy zlosci, mi juz to przeszlo :D są super, mysle ze kazda z nas bedzie reagowala na nie inaczej, polecam! :)

Biorę Diane 35 i jedynym skutkiem ubocznym jaki mam to bolące piersi - ale cieszę się z tego bo sa jędrne, większe i pełniejsze :D Jupi. Jeżeli chodzi o przytycie - to nie tyje się od tabletek ale od jedzenia i to powie wam każdy Ginekolog. Tabletki antykoncepcyjne nie maja wpływu na jedzenie, ja tam nie przytyłam :D Biorę Diane 35 nie tylko jako środek antykoncepcyjny ale i na cerę - widzę postepy - choć w wiekszości przypadkach winą jest nasze siedzenie przed lustrem i duszenie tych syfków, co powoduje zakażenie poprzez brudne ręce i rozprzestrzenienie sie ich w inne miejsca twarzy :) Fakt faktem każdy organizm reaguje inaczej i trzeba wziąć na to poprawkę. A sprawdza się powiedzenie, że \"Jeśli nie spróbujesz to nie poczujesz ;D\" Pozdrawiam.