Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

ja biore ok. 4 lat, żadnych skutków ubocznych, zero tycia ;) Teraz jednak odstawiam, chce zobaczyc jak mój organizm funkcjomuje bez. Lekarz na mnie nawrzeszczał że całe życie nie moge brac tych tabletek :( (nie ten co przypisywał oczywiście)

Gość Fatalistka876
Kupię pilnie Diane 35. GG: 10146875 lub kontakt mailowy. PILNE!!!

Czyli cud, miód i orzeszki :)) No tak, słyszałam, że najdłużej można ją brac rok, po czym powinno się zrobic przerwę. Ale jeżeli czujesz się dobrze i nie masz żadnych dolegliwości to chyba się polubiliście :))

Gość Cissa
Ja toleruję Diane doskonale, teraz skończyłam drugie opakowanie :) Może przez pierwsze 4 dni brania minimalnie bolal mnie brzuch, ale w sumie w ogóle mi to nie dokuczało. Żadnego bólu piersi, nudności czy wymiotów, może tylko odrobinę plamień przez kilka dni. Cykl mi się uregulował, na poprawę cery poczekam jeszcze z 2 opakowania, ale wysypu nie zaobserwowałam. A wczesniej czytałam różne opinie i najadłam się strachu, że to najgorsze świństwo jakie istnieje i w ogóle...Wszystko trzeba sprawdzić na sobie i tyle, ile organizmów tyle opinii :)

dziewczyny ja bym się zastanowiła na waszym miejscu nad Dianą 35. Teraz może jesteście zadowolone z ładnej cery i z tego że nie tyjecie, tylko najlepsze jest to że nikt nie informuje o późniejszych skutkach ubocznych, czyli o problemach z zachodzeniem w ciążę po długotrwałym braniu tego środka. Znam kilka przypadków takich poważnych problemów bo zażywaniu Diany 35, a mianowicie jednym z nich jest całkowite długotrwałe zatrzymanie jajeczkowania i ogromne problemy hormonalne po odstawieniu. Ginekolodzy niestety nie informują i przepisują co im się podoba bez wcześniejszych badań hormonalnych i odpowiedniemu dopasowaniu tabletek antykoncepcyjnych

Mam pytanie, jak to jest z alkoholem przy stosowaniu tego typu tabletek? Pytam, ponieważ wybieram się na imprezę i teraz nie wiem jak to zrobić? Czy zażyć ją o zwykłej porze, czy tuż przed wypiciem czy pominąć jedną dawkę i zażyć ją że tak powiem po wytrzeźwieniu?

Gość Cissa
Podobno chodzi tylko o to,aby potem nie zwymiotować wziętej dawki. Alkohol sam w sobie zdaje się nie wpływa na działanie tych tabletek (przynajmniej w ulotce nic na ten temat nie ma)

Gość klauduusia
ja je brałam i nie miałam żadnych sjutków ubocznych a trądziku coraz mniej

Gość gosia1916
WITAM MAM PYTANIE MIESZKAM W HISZPANI I DZIS KUPILAM PIERWSZE OPAKOWANIE DIANE 35 I ULOTKA JEST PO HISZPANSKU:( NA OPAKOWANI MAM 28 TABLETEK 21 ZOLTYCH I 7 WIEKSZYCH BIALYCH, JAK JE BRAC CZY MAM WZIASC TYLKO TE ZOLTE I ZROBIC PRZERWE CZY WSZYSTKIE A POTEM PRZERWE. PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ

Gość gosia1916
acha i jeszcze jedno pytanko jak jest z tymi tabletkami jesli pale papierosy, moge je brac??

palenie papierosow podczas brania antykonceptow zwieksza mozliwosc zlapania nowotwora, nie spotkalam sie z bialymi tabletkami w opakowaniu, ciezko powiedziec.

Gość Cissa
Wydaje mi się, że od pierwszego dnia cyklu bierzez 21 żółtych, a potem 7 białych (te białe to pewnie tabletki placebo, żeby nie wypaść z rytmu łykania pigulek codziennie), no a potem drugie opakowanie i znowu 21 żółtych i tak w kółko :D Ale nie jestem w 100% pewna! moze lepiej zebyś upewniła się u farmaceuty bądź lekarza. A palenie papierosów...słyszałam, że przy paleniu zwiększa sie ryzyko zachorowania na zakrzepicę i generalnie palenie nie jest wskazane przy antykonceptach

Gość Modelina19
Ja nie mialam żądnych skutków ubocznych :) Czytalam ze niektórym dzieczynom wyskakują krostki, w moim przypadku tego nie bylo. Wręćż przeciwnie mialam ogormny trądzik i wszystko mi zeszlo i teraz nie mam juz tych problemów. nie rzytyłam i sutki tez mnie nie bolały. Pozdrawiam ;)

Jutro zaczynam nowe, drugie już opakowanie i nie zauważam żadnych skutków ubocznych - wręcz przeciwnie, włosy coraz mniej mi się przetłuszczają i skóra także, już się noie błyszczy. Zauważyłam, że trądzik wolnymi kroczkami także znika, a to dopiero pierwsze opakowanie :) Jestem bardzo zadowolona i będę nadal informowała o swoich spostrzeżeniach :)

Gość Kasiek35
hej wszystkim.Mam do was małe pytanko.po jakim czasie zauważyłyście poprawę w wyglądzie waszej cery????Bardzo mi na tym zazeży biorę pierwsze opakowanie nie mam żadnych plamień ani innych skutów ubocznych o których się tutaj tyle naczytałam.Mam więc śmieszne wrażenie że ona poprostu nie działa.Proszę o odpowiedz na moje pytanie.

Gość Carlaaa17-
Nie na temat napiszę ale mam pytanie, czy po braniu regularnie Diane 35 mogę zajśc w ciążę [biore 1opakowanie]a wczesniej bralam Yasminelle. mam własnie 7dniowa przerwe i niecierpliwie czekam na okres:)

do Kasiek 35 Ja zaczęłam w czwartek brac drugie opakowanie i szczerze mówiąc już pod koniec pierwszego zaczęłam widziec niewielkie rezultaty : włosy mi się już tak nie przetłuszczają ( wcześniej myłam je dziennie, teraz wystarczy, że umyję co 2-3 dni ) i co najważniejsze CERA mi się nie przetłuszcza, chyba zahamowało się już nadmierne wydzielanie łoju. Strasznie mnie to cieszy, bo wiele spraw to ułatwia i mam w końcu ten komfort :) Słyszałam, że wymarzone efekty następują po 3 opakowaniu, więc nadal będę informowac na bieżąco. Aha, ja tez nie miałam plamień ani żadnych z powyższych skutków ubocznych. Zależy od irganizmu. do Carlaa 17- Diane 35 to preparat antykoncepcyjny, lecz tak jak np. Cyprest nie jest zalecany jako jedyny środek antykoncepji. Faktycznie, przypadek zajścia w ciążę podczas brania tych tabletek jest naprawdę znikomy, ale dla własnego bezpieczeństwa chyba lepiej uzyc innych środków, np. prezerwatywy czy glubułek :)

Gość Kasiek35
do lawirowy-taniec. Bardzo dziękuję za odpowiedż.Będę czekała na rezultaty.To dopiero koniec pierwszego opakowania a ja już bym chciała cudu heh.Pozdrawiam.

Gość Shadow81
Czesc wszystkim! ja bralam Diane rowno 3 lata z mala przerwa na jakies inne tabletki, ktorych nazwy nawet nie pamietam,ale pamietam za to, ze czulam sie po nich okronie i po kilku opakowaniach poprosilam moja pania G. o zmiane na Diane. Moj czas z Diana wspominam swietnie. 1skutek uboczny - brak ochoty na sex. Poza tym suuuper. Dostalam recepte na te wlasnie tabletki z 2 powodow: cholernie bolesne miesiaczki (tzn. 3-4 dni wycietych z zyciorysu) i cera. W obu przypadkach Diana sprawdzila sie doskonale. Bole zniknely a cera byla suuuper, co zauwazyli wszyscy dookola juz po 2-3 cyklach. No i oczywiscie brak ciazy. 100% skutecznosci (jesli chodzi o mnie i moje 3 lata regularnych stosunkow) Niestety, nadszedl czas, kiedy musze sie rozstac z Diana. W zasadzie nie biore juz jej tydzien. Niewiele, choc juz czuje jej brak. Wczoraj mialam napady humorow od euforii do placzu. Hormony mi szaleja :-) dzis jest ok, i mam nadzieje, ze tak zostanie. Czas przygotowac sie do bycia mama, to juz przedostatni dzwonek dla mnie. Mam tylko nadzieje, ze bole miesiaczkowe nie powroca z taka sila jak to bylo kiedys i dam rade zajsc jak najszybciej w ciaze. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam!

Gość ufdjghkjd
zachodzi się w ciążę normalnie po tych tabletkach. Brałam kiedyś 4 lata diane35 potem trzy cykle przerwy i zaszłam w ciążę, potem drugie dziecko i teraz znowu biorę dianę35. Wiadomo co organizm to może być inna historia. Nigdy nie przytyłam, a wręcz uregulowała mi się waga i schudłam i to jest dobre.

Możecie mi powiedzieć co sądzicie o diane-35 dla 16 latki? Mam problem z trądzikiem nie tylko na twarzy i usłyszałam o tych tabletkach. Kremy, masci i antybiotyki mi nie pomogły. Czy po odstawieniu tabletek miałyście jakieś skutki uboczne np. trądzik sterydowy? I co robiłyście w lato by nie dostać tych brunatnych plamek, odstawiałyście lek na ten czas czy może rezygnowałyście ze slońca(chociaz to mi sie wydaje nie możliwe)? czekam na wasze odpowiedzi i opinię.

Gość aniaLL
Co do diany to brałam ja 6 miesiecy poczytałam o niej tu na forum po czym udałam sie do ginekologa endokrynologa nie dosc ze za jedna wizyte placilam 80 zl to efektów niestety brak...po odstawieniu tradzik wrócil do prawda w mniejszym stopniu no ale niestety jest.Martwią mnie jedynie 4 krostki na kosci zuchwy okolice ucja ktore zostaly po tradziku bo sa twarde i zdecydowanie bilesze niz reszta skóry. samopoczucie - bardzo dobre :) waga - 5 kg przybyło ale nie ma tragedii da sie wrocic do stanu poprzedniego Brałam je przez wakacje jeszcze pracowałam w słońcu 7 tygodni zadnych brazowych plamek nei bylo. A co do tego czy one sa dobre dla 16 latki Ja na Twoim miejscu bym poczekała nim bym sie na nie zdecydowała ponieważ zaczynasz dopiero dorastać.... pozdrawiam :)

Gość Marika1223
JA brałam Diane chyba przez 2 lata w odstępach oczywiscie tak po pół roku, efekt super po 3 miesiacach znika pojęcie TRĄDZIK i PRYSZCZ nawet zapomina się co to za dolegliwosc, włoski sie mniej przetłuszcają, ale po odstawieniu trądzik powraca i to z podwójną mocą brrrr... ;( ja osobiscie nie nabawiłam się żadnych przebarwień latem i dużo się opalałam w trakcie przyjmowania DIANE a i nawet na solarium chodziłam, jest on dla młodych dziewczyn myśle ze jak masz 16 lat to mozesz śmiało udac się do lekarza, ale uwaga po odstawieniu! ja meczę sie ze strasznym tradzikiem po odstawieniu gorszym niz mialam wczesniej, łagodniejsze sa np.Yasminell, Jasmin też działaj na tradzik a po odstawieniu tradzik sie nie nasila, ale owszem takze powraca, (lepiej chyba leczyc tradzik normalnymi lekami na tradzik, ja osibscie nigdy sie nie zdecyduje już na DIANE i gdybym tylko mogła cofnąć czas nie popełniła bym nigdy tego błedu :() ach ten tradzik ja już ręce załamuje, teraz walcze i biore tetralysal,skinoren i tonik robiony w aptece z detromecyną, narazie jakoś zaleczyłam ale zobaczymy co bedzie dalej...

hmm ok nie brałam diany ale odradzam tyle sie naczytałam że współczuje niektórym. A od dermatolog dostałam antybiotyki i racja lepiej leczyć jak najmniej szkodliwymi lekami bo zdrowie najważniejsze. A przedewszystkim nie drapać, nie wyciskać i najlepiej wogole niedotykać to chyba narazie najlepsza metoda.

Gość Shadow81
Dziewczyny, to wszystko, co dzieje sie z cialem podczas brania i odstawienia tabletek antykoncepcyjnych zalezy od organizmu kazdej z Was. Ja jestem miesiac bez Diane35. Wlasnie dostalam swoja pierwsza miesiaczke, cykl mial 27 dni (czyli 1 dzien krotszy, niz podczas brania tabletek), tradzik nie wrocil, i co najwazniejsze, chyba bede mogla zapomniec o bolesnych miesiaczkach, bo po raz pierwszy nic prawie mnie nie bolalo, w przeciwienstwie do czasow sprzed brania Diane35 (3 dni wyciete z zyciorysu i wszelkie mozliwe objawy bolesnej miesiaczki). Nie wiem, moze doroslam... Wiem jedno: jesli kiedykolwiek bede musiala zazywac znow tabl. anty. bedzie to na pewno Diane 35! Pozdrawiam!

Gość Shadow81
Dziewczyny, to wszystko, co dzieje sie z cialem podczas brania i odstawienia tabletek antykoncepcyjnych zalezy od organizmu kazdej z Was. Ja jestem miesiac bez Diane35. Wlasnie dostalam swoja pierwsza miesiaczke, cykl mial 27 dni (czyli 1 dzien krotszy, niz podczas brania tabletek), tradzik nie wrocil, i co najwazniejsze, chyba bede mogla zapomniec o bolesnych miesiaczkach, bo po raz pierwszy nic prawie mnie nie bolalo, w przeciwienstwie do czasow sprzed brania Diane35 (3 dni wyciete z zyciorysu i wszelkie mozliwe objawy bolesnej miesiaczki). Nie wiem, moze doroslam... Wiem jedno: jesli kiedykolwiek bede musiala zazywac znow tabl. anty. bedzie to na pewno Diane 35! Pozdrawiam!

Gość Marika1223
Shadow81 jestes 1 miesiąć po odstawieniu Diany35? A to powodzenie hehe, jest za wczesnie aby jakies skutki uboczne byly widoczne, mi tradzik wrócił po około 6 miesiach po odstawieniu + nieregularne i bolesne miesiaczki... Pamietam jak kiedys ostrzegalam moja znajomą przed Dianą, nie wierzyla mi w to co mówie twierdzila ze jest juz 5 miesiecy po odstawieniu ma piekna cerę i nic jej nie jest, a tu po miesiacu ja spotykam i widze na jej twarzy pełno ropnych krost... a nie mówiłam... pewnie ze kazda kobieta jest inna i dziala na kazdą co innego i inaczej działa kazdy lek, ale to jest ostrzezenie przed Dianą bo mam 24 lata i zmagam sie z wiekszym tradzikiem niz przed 20

Gość gorka_awanturka
ja biore diane od 8 dni. zaczęłam brac bo przez mój łojotok; zaczęły wypadac mi wlosy i chciałam w końcu moją skóre doprowadzic do porzadku tak całkowicie. teraz nie narzekam bo jestem pod stała opieka dermatologa, ale jak wiadomo kazdy dąży do doskonałosci. ogolnie moja ginekolog powiedziała mi że bede brac diane przez ok pol roku, zeby zmniejszyc androgeny, a potem zeby podtrzymac efekt zmieni mi na inne o delikatniejszym dzialaniu. androgenow mam 80,03. mieszcze sie w maksymalnej dawce testosteronu dla kobiet, ktora wynosi 80. nie wiem czy to byl sluszny wybor....poki co widze tylko, ze zostaly mi jakby nabrzmiale piersi po okresie, z czego akurat się ciesze. martwie się ze przytyje jakos duzo. ale postaram sie z tym jakos uporac. swoja droga mysle, że na ulotce są napisane skutki uboczne i kazdy powinien sie z nimi liczyc, podejmujac branie. jesli bede musiala to odstawie, poki co zobaczymy.