Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 33333

W co ubrac dziecko na chrzciny

Polecane posty

Gość 33333

Moze znacie jakies strony internetowe z krojami ubranek na chrzciny

W tym rzecz że chyba niema.Sama szukałam dosyć długo bo chciałam coś kupić dla chrześniaka i nic nie znalazłam.

Wiesz, ja mam super ubranko: co prawda kupilam z mysla o synu, ale jest insex-w kolorze kremowym, obszyte delikatnym haftem-malutkie listki, spodnie i kurteczka z kapturkiem, rekawy, nogawaki i kapturek obszyte sa malym futerkim z delikatna, cienka rozowa lamowka. Musialabys dokupic czapeczke, buciki i koszulke. Naprawde jest ladne. Albo moze poszukaj na allegro. Dodam, ze ja swojego malego chrzcilam 19.10. Mial wlasnie to ubranko i do tego taki spiworek w kolorze bezowym.

Powiem Ci że ostatnio widziałam piękne ubranka w cepelii.Naprawde i to do chrztu.Robione na drutach.Ale to kwestia gustu.Moje dziecko było ubrane w Grudniu w piękny komplecik z polaru.W przeróżne wycinane wzory.A przy drugim kupie w cepelii.

Gość portrety na zamówienie
W 100% RĘCZNE WYKONANIE, profesjonalnymi materiałami najwyższej jakości gwarantującymi trwałość obrazka: papier fakturowy firmy CANSON,ołówki,kredki bądź węgiel. Wszystko to oprawione w kolorową ramkę (dostepne kolory:różowy,czerwony,niebieski,zielony) Projekt i wykonanie obrazka są mojego autorstwa, Jeśli już zdecydowaliby się Państwo, wówczas proszę o przesłanie do mnie meila wraz z imieniem,datą urodzenia dziecka bądź swoje życzenia. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać pod e-mail: orzeszek200@wp.pl bądź GG: 994119 Wykonuję również portrety.

Gość oj katolicy z Was jak z
koziej d.. trąba. Nie widzicie różnicy między chrztem a chrzcinami???? Chrzciny to przyjęcie po chrzcie jak wesele po ślubie !! Wiec o co pytasz? jak ubrać na przyjęcie czy do Kościoła? Tradycja jest największym wrogiem Kościoła Katolickiego, którego kiedyś i ja byłam członkiem... To tradycja a nie Pismo Święta każe chrzcić niemowlęta....niestety i jeszce jesteśmy karmieni bajkami ...co roku ciekawszymi. Ja nigdy Boga z serca nie wyrzuciłam, ale szukałam prawdy i znalazłam ..Należe do Chrześcijan ewangelicznych dla których jedyną wyrocznią jest Pismo Święte. Biblia jest całkowicie klarowna w kwestii tego czym jest chrzest, dla kogo on jest i jaką rolę spełnia. W Biblii tylko wierzący, którzy złożyli swą ufność w Chrystusie byli chrzczeni jako publiczne świadectwo ich wiary i utożsamienia się z Nim (Dzieje Apostolskie 2:38; Rzymian 6:3-4). Chrzest wodny przez zanurzenie jest krokiem posłuszeństwa po uwierzeniu w Chrystusa. Jest proklamacja wiary w Chrystusa, zaświadczenie o poddaniu się Jemu i zidentyfikowaniu się z Jego śmiercią, pogrzebem, i zmartwychwstaniem. Mając to na uwadze, chrzest niemowląt nie jest biblijną praktyką. Niemowlę nie może złożyć swojej wiary w Chrystusa. Niemowlę nie potrafi podjąć świadomej decyzji posłuszeństwa Chrystusowi. Niemowlę nie jest w stanie zrozumieć co oznacza chrzest. Biblia nie odnotowuje jakichkolwiek chrztów niemowląt. Metody chrztu poprzez pokropienie lub polewanie wywodzą się właśnie z chrztu niemowląt - ponieważ niemądre i niebezpieczne byłoby zanurzanie ich pod wodą. Nawet te metody nie zgadzają się z Biblią. Jak pokropienie czy polanie może ilustrować śmierć, pogrzeb, i zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa? Jeżeli któraś z Was bardziej by była zainteresowana tym tematem znalazłam ciekawą stronkę : http://legaba.6te.net/chrzest.htm.

Gość oj katolicy z Was jak z
a i jeszcze....Niedawno mieliśmy w Kościele wspaniałą uroczystość. Dedykacji dzieci. Polega to na tym ,że rodzice dedykują swoje dzieciaczki Bogu. Bo tak naprawdę to On jest ich Panem.....i obiecują Bogu wychowanie w wierze chrześcijańskiej Moja córcia na tą okoliczność była ubrana normalnie, w śliczną sukieneczkę i bałe rajstopki.... Nie ubranie w takim dniu jest najważniejsze....

Gość a jaki masz problem?
ja mam dziewczynkę i ubrałam ją tylko w jasnoszarą bawełnianą tunikę i białe leginsy, do tego jakieś niedrogie białe balerinki, a na głowę zwykłą bawełnianą opaskę z własnoręcznie doszytym ozdobnym białym kwiatkiem. wydałam bzdurne pieniądze a dzieciak zrobił prawdziwą furorę, bo wyglądał najlepiej na tle tych wszystkich bez w betach, rajstopach, czapkach i milionie falban. :P

Gość a jaki masz problem?
w sumie to tylko ta tunika kosztowała bo była z KappAhla, a reszta to po kosztach. :P

Gość Do: a jaki masz problem
Podoba mi się!!! :)

Gość Alantia
odświeżam temat!

Gość jaga098
Pora roku jest taka, że raczej trudno spodziewać się upałów. Dlatego zrobię wszystko żeby mój synek nie zmarzł. Widziałam w necie ubranka dziane do chrztu dla chłopców i jestem pewna, że mój młody mężczyzna nie tylko nie zmarznie ale będzie też wyglądał nieprzeciętnie. :) http://nadrexchrzest.pl/category/ubranka-dziane-dla-chlopcow-na-chrzciny