Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koncowka

koncowka ciazy

Polecane posty

Gość koncowka

koncowka ciazy,ostatnie tygognie,jak sie czujecie? macie jakies dziwne obiawy?

Ja jestem w 38 tygodniu,czuje sie nie najlepiej,zaczynam puchnac i nocami dreteieja mi rece,poza tym jest ok !Zycze powodzenia

Mam termin za 16 dni i mam juz dosc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak by sie dzisiaj zaczelo to bylabym bardzo szczesliwa.... :) Ja juz chce miec dziecko a nie brzuch!!!!!!!!!! Moj lekarz obiecal dac mi cos we wtorek na wywolanie skurczy porodowych..... takze aby do wtorku

Key czuje dokladnie to samo co Ty,mnie tez juz meczy ten brzusio,chcialabym juz zeby sie zaczelo,jechac do szpitala i wrocic z moim skrbem,ja nie chcialabym wywolywac porodu wole poczekac az dzidzia sama zechce wyjsc,ale chcialabym zeby to bylo jak najszybciej, Key a po za zniecierpliwieniem))) jak sie czujesz ?

Gość aga27
Hej dziewczyny. Nasz stary wątek chyba umarł a my juz na wykończeniu. Mi zostało jeszcze 12 dni do terminu i w przeciwieństwie do was nie chcę jeszcze rodzić bo jestem przeziębiona, zakatarzona i wogóle osłabiona. Nawet nie chcę myśleć co by to było gdyby mnie złapało teraz, chyba bym nie dała rady. Macie już jakieś symptomy zbliżającego się porodu, typu opuszczony brzuszek, odchodzący czop czy coś w tym stylu? Pozdrowionka Aga i Adaś

Hej Monika i Aga ❤️ mi bruch opuscil sie juz jakies 10 dni temu. Mam po kilkanascie skurczy na dzien, sa bezbolesne i nieregularne wiec to nie to niestety... poza tym puchne okropnie... palce mam jak serdelki a kostek to wogule nie mam :( no i zrobila sie ze mnie straszna maruda- caly czas zrzedze.... To moje 3 dzieciatko, przy obu poprzednich wody odeszly mi w nocy, wiec teraz juz spie na kilku recznikach (nie chce znow zmieniac materaca). A wiecie czego sie najbardziej boje? Ze mi wody odejda w jakims publicznym miejscu- kurna wtedy to tylko torbe na glowe i w nogi... :) Chce miec wywolany porod bo majac dwojke dzieci w domu musze to miec wszystko jakos zaplanowane... przedewszystkim musze miec opiekunke do dzieci bo maz rodzi ze mna.... mieszkam w Kanadzie wiec nie mam cioci ani babci na ktora moglabym liczyc :( jak sie mial rodzic moj pierwszy synek to bylo wszystko jedno kiedy sie zacznie, bylismy tylko we dwoje wiec o kazdej poze dnia czy nocy bylo OK. Przy correczce tak samo bo akurat byla z nami moja mama.... teraz jestem sama :( buuuuuuu

Witam w niedzielny poranek Ja tez jestem juz strasznie zmeczona,przybralam juz 20 kilogramow!i chcialabym szybciutko byc juz szczuplejsza))) Moim najwiekszym klopotem sa skurcze w prawej rece,szczegulnie dretwienie palcow u rak,nie mam pojecia dlaczeko tak sie robi,mialyscie moze podobny klopot? Co do jakich kolwiek skorczy zwiazanych z porodem to nie czuje nic i to mnie troszke martwi,bo przy pierwszej ciazy czulam t.z. skorcze przepowiadajace a teraz nic! wiec moge sobie jeszcze dlugo pochodzic,a termin dopiero na 27 pazdziernik! Byla bym szczesliwa gdyby sie zaczelo juz teraz,moze dlatego ze moj maz mieszka i pracuje w Niemczech i urlop dostanie dopiero jak urodze,wtedy dzwonie ze to juz! on wsiada w samochod i pedzi do nas a strasznie tesknie bo nie ma go juz 2 miesiace! Ale nie bede sie zalila,przezyje! Zycze wam wiele cierpliwosci i milej i spokojnej niedzieli pozdrawiam serdecznie Kay, Age27 trzymajcie sie cieplutko

Gość MONIKA 24
Hej cześć! ja mam termin na 26 pażździernika i też chciałabym już mieć porod za sobą .. jestem już ciążą zmęczona, czuje sie starsznie ociężale, trudniej mi wykonywać rożne czynności,. Chciuałąbym już Kasię przytulić.... Powiezdcie mi, jak to jest z tymi skurczanmi przwpowiadającymi? jak w ogole wyglląda taki skurcz? czy to jest jakieś napięcie w brzuchu i bo l jakby całego brzucha, ktory sie nasila a potem słabnie i znowu sie nasila i słabnie? Małam wczoraj coś takiego, ale nie bardzo potrafiłam powiedzieć co mi jest i jak mi przeszło stwierdziłam, ze to pewnia żołądek mnie bolał..;)

Gość aga27
No właśnie ja też bym chciała wiedzieć coś na temat tych skurczy i jak rozpoznać, że to już. Kiedy brać torbę i pędzić do szpitala? Wiem że na pewno wtedy jak odejdą wody a skurcze muszą być jakie, co ile minutek? Kay będziesz miał ateraz synka czy córcię?

Ja nie mam pojecia jak to jest z tymi skurczami przepowiadajacymi bo przy pierwszej ciazy nie mialam nic takiego.Teraz tez nic takiego nie odczowam.Wiem ze zrobilam blad przy pierwszym porodzie,bo juz po paru skurczach pojechalam do szpitala i cala noc chodzilam po korytarzu,az do rana kiedy dali mi kroplowke,potem juz szlo szybciutko.Teraz wiem ze tak szybko nie pojade,wezme najpierw goraca kapiel i pojade pozniej. Zycze milego wieczoru

Z tymi skurczami to jest tak: Skurcze przepowiadajace sa przewaznie bezbolesne, czasem owszem troche boli ale jak mozecie to spokojnie wytrzymac to znaczy ze to nie to! Prawdziwe skurcze porodowe beda bolec jak JASNA CHOLREA, tego napewno nie przegapicie :) beda bardzo bolesne i regularne. Przez ostatni miesiac macica sie przygotowywuje do porodu - brzuszek robi sie twardy i sie napina, po chwili to ustepuje- to sa te wlasnie skurcze przepowiadajace, kazda kobieta je ma ale czasem sa tak slabe ze mozna je przegapic, a czasem tak intensywne ze wiele kobiet myli je z porodowymi. Przez ostatni miesiac macica rozwiera sie mniejwiecej 1 cm tygodniowo, jak sie zaczna prawdziwe bole porodowe to rozwiera sie 1cm na godzine... to bylo by tyle co wiem na ten temat.... Aga- na pierwszym USG powiedzieli mi ze to dziewczynka, na kolejnym nie byli pewni bo tak jakos sie ulozylo ze nie wiadomo bylo, a ostatnio moj lekarz powiedzial ze dzieciatko ma tentno na chlopca.... coz mam juz i chlopca i dziewczynke wiec jest naprawde wszystko jedno aby zdrowe bylo ❤️ Pozdrawiam was cieplutko, jak ktoras z was urodzi to sie odezwijcie 🌻 i powodzenia mamuski ❤️

Witam przyszle mamusie! Te prawdziwe skorcze owszem rozpoznamy na pewno))) A mam pytaniie ,czy bedziecie kozystac ze znieczulenia? Ja mysle o znieczuleniu zewnatrzoponowym. pierwszy porod nie byl najcudowniejszy i mialam duzo zszywane ,co nie bylo zbyt przyjemne,wiec powaznie mysle o znieczuleniu. Moze dam rady bez)) pomysle na miejscu)) Zycze wszystkim milego dnia papa

Gość joannaa
Współczuję wszystkim, a zwłaszcza Monice24. nieźle sobie facet wykombinowałm- nie będzie musiał udawać, że mu się tłusta kobieta z brzuchem podoba, no i sex oczywiście ma zapewniony w Niemczech, bez konsekwencji właściwie. Współczuję wam bardzo...

Gość buziaki dla
przyszłych mam !!!

Joanna... Kurwa co ty se myślisz.. przepraszam za wyrażenie!! Jak możesz tak osądzać innych?? Znam Moinike24, znam też jej męża!!) I wiem ze nie jest tak jak piszesz! Zastanów sie co za głupoty wypisujesz tu gdzie dziewczyny juz są tuż tuż a Ty im dostarczasz wrażen!! Zastanów sie 10 razy zanim cokolwiek napiszesz!!! o matko az sie niedobrze robi od takich komentarzy!!!!

Gość joannaa
Szczerość ponad wszystko.... Ja też znam paru takich cudownych i kochających....Wszyscy twierdza, że to tylko seks i że jak żona wróci do normy to o tych paru epizodach po prostu zapomną....Tylko , że żony wg.nich bardzo długo do normy nie wracaja, ani fizycznej , ani psychicznej...kilka lat nawet.... A współczuję nie tylko tego, ale i bólu.

może skoro temat Ciebie nie dotyczy może sie tu nie wypowiadaj OK!! Nie genaralizuj! Skoro Ty masz takie koleżanki to szczerze im współczuje! I proszę nie wypisuj tu takich głupot! Załóż sobie topik i daj spookój Tym które mają kilka dni do rozwiązania. Mam nadzieje ze nie zaszkodziłaś!!!!

Droga Joanno Zyce CI zeby twoj mezczyzna pokachal cie tak samo jak moj kocha mnie,bo bardzo sie pomylilas,Nie interesuje mnie Twoje znanie (Renika nie martw sie mi nic nie zaszkodzi) a tak pisza dziewczyny ktore nie wiedza co to jest kochajaca sie rodzina.Jesli nie wiesz co to prawdziwa milosc to nie wypowiadaj sie sie na tym topiku tylko wejdz sobie na romanse i tam sie wypowiadaj milego dnia

Droga Joanno Zyce CI zeby twoj mezczyzna pokachal cie tak samo jak moj kocha mnie,bo bardzo sie pomylilas,Nie interesuje mnie Twoje znanie (Renika nie martw sie mi nic nie zaszkodzi) a tak pisza dziewczyny ktore nie wiedza co to jest kochajaca sie rodzina.Jesli nie wiesz co to prawdziwa milosc to nie wypowiadaj sie sie na tym topiku tylko wejdz sobie na romanse i tam sie wypowiadaj milego dnia

Oj na kazdym topiku znajdzie sie jakas taka joannaa............ Monika- ja oba porody mialam znieczulone i powiem ci szczerze ze serdecznie znieczulenie wszystkim polecam ❤️ zamiast cierpiec i byc nieprzytomna z bolu mozesz to naprawde fajnie przezyc 🌻 to naprawde wspaniale i niepowtarzalne uczucie jak czujesz jak dziecko przeciska ci sie przez kanal rodny, jak czujesz doklanie gdzie jest- jak rozchodza ci sie biodra i w koncu niesamowita ulga jak poprostu z ciebie wyskakuje ❤️ a ty to wszystko dokladnie czujesz bo nic cie nie boli bo jestes w stanie skoncentrowac sie na tym co sie dzieje. Po porodzie spokojnie przytulasz malenstwo i sie nim cieszysz zamiast dalej w cirpieniu znosic szycie... ja nawet sie nie zastanawiam biore znieczulenie odrazu jak tylko lekarz uzna ze juz mozna... Zrobisz jak zechcesz... ja do bohaterek nie naleze.... U mnie juz po polnocy... ide spac bo rano mam wizyte u lekarza.... pa... trzymajcie sie mamuski ❤️

Gość aga 27
Kay wiesz może jakie są przeciwskazania do zzo. Ja mam ciśnienie 70-80110 i nie wiem czy nie jest za niskie, czy nie byłoby przeciwskazaniem. U mnie w szpitalu jest ono za darmo więc czemu nie skorzystać. Tylko mało wiem na ten temat bo dopiero im blizej porodu tym częściej myślę o znieczuleniu.wczesniej myślałam że dam radę Pozdrowionka

Witam Co do cisnienia ja tez mam 90/60 i moj lekarz stwierdzil ze nie ma nic przeciwko,ze wszystko jest ok.U mnie w szpitalu tez to znieczulenie jest za darmo wiec jestem nastawiona na skorzystanie z niego. A dni nam uciekaja i jestesmy coraz blizej konca))) Pozdrawiam i zycze milego dzionka!

Gość MONIKA 24
czesc dziewczyny! ja tez zaczelam powaznie myslec o tym znieczuleniu...a jesli chodzi o cisnienie to tez mam niskie- 90/60. Termin mam n a 26 pazdziernika i torrbe do szpiitala juz spakowalam, choc bez rzeczy, ktore zabiore tuz przed wyjazdem do szpoitala- to chyba bede musiala jeszcze spakowac reklamowke, bo do torby sie juz nie zmiesci.

Ja tez juz jestem spakowana ale mam przeczucie ze to jeszcze nie bedzie tak szybko. W czwartek ide do lekarza jestem ciekawa co powie. Ale nic nie czuje,wiec pewnie powie: pani Moniko wizyta za tydzien! a ja juz mieszkanie posprzatalam i czekam i czekam

Gość fittney
hej, no właśnie, a ja mam termin na dziś:P i nic... już zaczynam wariować od tego ciągłego nasłuchiwania się w swój organizm

Czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam do doktorka, no i kurcze nie dal mi tej pigulki na wywolanie skurczy, po badaniu powiedzial ze to juz nie ma sensu bo jestem juz prawie na wylocie.... powiedzial ze jeden dobry \" ❤️ \" z mezem i urodze w kilka godzin.... hahahaha Ja tez mam bardzo niskie cisnienie i nigdy nie bylo problemu z tego powodu :) dziewczyny naprawde jak mozecie to bierzcie znieczulenie bo porod moze byc fajny :) Ja juz dawno spakowalam i siebie i malenstwo i woze te torby w samochodzie w razie gdyby sie zaczelo gdzies poza domem... No to czekamy dalej... ja teraz czekam na meza to moze juz dzis w nocy urodze :)

KEY zazdroszcze Ci ze juz niedaleko,lekarz mowi ze bliziutko to super! Ja tez ide w czwartek i jestem ciekawa co powie lekarz Zycze Ci powodzenia i cierpliwosci Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszle mamusie!

Dzien dobry w ten zimny poranek Ja znow na spacerek z cora do przedszkola :) Dziwnie wygladam ,jakos gruba jestem:),troszke spuchlam! Ale przezyje.Zycze wam milego i pogodnego dnia,poglaszczcie swoje brzuszki ))))

Cześc Wszystkim Oczekującym! Ja mam termin na 30.10 ale ze względu na wadę wzroku planują dla mnie cesarkę i już umówiłam się na przyjęcie do szpitala. Mam pytanie do Mamuś, które już mają pierwsze Skarby - jak to było u was z pojawieniem się pokarmu po porodzie, pojawił się automatycznie, czy wcześniej? U mnie - mimo tego, co piszą w różnych fachowych książkach - nic jeszcze nie leci z piersi. Pozdrawiam!

Gość DO JONKA
Ja juz mam dziecko ale czytam WAS i pozwole sobie napisac ze chodzilam rowno z moja szwagierka w ciazy,tak jakos sie zlozylo,i mi nic nie lecialo do konca ciazy a jej w koncowce zaczelo leciec,ja mialam cesarke a ona rodzila normalnie,;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;i po cesarce tez spokojnie bedziesz miala pokarm:):):)Nie martwcie sie na zapas dziewczyny,wszystko bedzie dobrze "nie taki straszny diabel jak go opisuja"zycze wam szybkich porodow:)