Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koncowka

koncowka ciazy

Polecane posty

Gość koniczyna
to co ja mam powiedziec, jestem dopiero w 9 tygodniu :-((((

Gość a czy wszystkie macie te
wiszace czopy???

Konczynko ,zobaczysz jak szybko Ci minie ten czas Pozdrawiem serdecznie! Aga27.Key.monika24 jak sie czujecie?

Gość MONIKA 24
ja sie czuje dobrze, ale 3 dni spedzilam w szpitalu, bo lekarz podejrzewał u mnie holestaze( chyba tak sie nazywa ta choroba)- zrobili mi proby watrobowe i wszystko wyszlo ok- nie mam zadnej cholestazy, tylko zrobily mi sie rozstępy na brzuchu, ktore strazsnie mnie swedziały, wiec je podrapałam i zrobila mi sie taka czerwona wysypka i lekarz prowadzacy ciaze sie wystrzszyl. TEraz smaruje brzuch kremem na rozstepy( kurcze- powinnam to zrobic wczesniej, a nie teraz, kiedy mam rozstepy na polowie brzucha). Do tej pory mialam intuicj ę, ze urodze przed terminem- tak, 24 albo 25 pazdziernika, ale zaczelam w to watpic.... bo w szpitalu zrobili mi usg i badanie ginekologiczne... dzidzius jest maly- wazy ok. 2,5 kg( a przeciez dzis jestem w koncu 39 tyg), poza tym łozysko na II stopniu stazenia sie i duzo wod------- tak wiec ma dobrea warunki, aby sobie jeszcze pomieszkac w brzuchu. POza tym lekarz swierdzil, ze glowka jest baletujaca a szyjka zamknieta..... czy to oznacza, ze to jeszcze nie teraz..... ale po terminie to ja sie zacznę denerwować..... trzeba czekać, zobaczymy,...POzdrowienia dla WAs wszystkich:)

Ja tez mialam przeczucie ze urodze szybciej,bylam w czwartek na badaniach i podobnie jak u ciebie,wszystko waziutkie i nic sie nie dzieje.Wiec chyba sobie jeszcze poczekamy.No moja dzidzia jest troszke wieksze bo ma juz ponad 3 kg.Pierwsza cora miala 3.950. No nic nam nie pozostalo tylko czekanie Mam tylko nadzieje ze nie urodze w Wszystkich Swietych!!!!! Wole inny dzien w roku :) Monika24 daj znac jakby sie cos zaczelo,bede trzymala kciuki! powodzenia juz nie dlugo zalozymy nowy topik SWIEZE MAMUSKI! Ja ide znow w czwartek do gina ,moze tym razem powie cos co mnie ucieszy!! milego dzionka

Gość Shalla
Cześć dziewczyny, śledzę wasz topik z zainteresowaniem, bo sama mam przed sobą jeszcze ok 4 tygodni. Troche mnie przeraża waga mojej córci, bo 2,5 kg ważyła już miesiąc temu.....a teraz jestem przecież dopiero w 37 tygodniu. Najważniejsze oczywiście, żeby była zdrowa, ale jak pomyślę o tym sławnym rozrywaniu pomimo nacięcia przez dzieci powyżej 4 kg to jakoś mi słabo na samą myśl.... Tak bardzo bym chciała juz mieć to za sobą... Pozdrawiam Was gorąco i życzę szybkich i bezbolesnych porodów.

Shalla nie martw sie! Waga jest w pozadku,bedzie sliczniejsze Moja pierwsza cora miala niecale 4 kg i byla na oddzile najwiekszym dzidziusiem.Fakt ze nacinali i troszeczke mnie porozrywalo ale wiez mi ze tego sie w takiej chwili nie czuje,aja nie wiem nawet kiedy mnie nacieli! Wiwm ze dlugo szyli,to nie bylo zbyt przyjemne ale wszystko idzie przezyc dla tej malej iststki Nie obawiaj sie niczego,moze wogole cie nie beda nacinac . Mysl pozytywnie a wszystko bedzie ok Pozdrawiam cie serdecznie i zycze ci cierpliwosci,poglaszcz brzusio :)

Gość Shalla
Dzięki Moniko 24 za pocieszenie. U mnie nacinają rutynowo w szpitalu, więc nawet się nie łudzę, że tego uniknę. Ale jak mała miałaby być rzeczywiście taka wielka, to może i nie ma sensu sie przed tym bronić. Sama już nie wiem. Najgorsze jest to czekanie....odwracam uwagę na wszystkie sposoby, ale co zamknę oczy, to widze porodówkę :) pozdrawiam !

Shalla - głowa do góry, badanie usg nie jest najdokładniejsze jeżeli chodzi o masę dziecka w macicy :-) ani też gdy chodzi o inne wymiary po I połowie ciąży. Pracuję na oddziale położniczym i wiem na pewno. A co do wymiarów dzieci - mnie już w 30 tygodniu usg \"pokazało\" 2200g ;-) A co wyjdzie to się i tak dowiemy wszystkie jak już urodzimy :-D Napiszcie Dziewczyny, czy i Wam jest tak strasznie gorąco ciągle? Ja (do tej pory wieczny zmarzluch) chodzę porozbierana i cały czas otwieram okna wszędzie! Mogłoby tak zostać... Buziaki!!!

Gość Shalla
Jonko, jest dokladnie tak, jak piszesz. Ja też wieczny zmarźluch mrożę całą rodzinę otwartymi oknami, bo mam wrażenie, że mi lawa uszami zaraz wypłynie. :)

Witam wszystkich Ja tez wciz chodze i otwieram okna!! Chcialam wam zyczyc milego i spokojnego dnia I jak dzewczyny? dzieje sie cos? bo u mnie cisza Kurcze jakas niecierpliwa sie juz robie,ja chce juz! :)

Cześć! Kolejny ładny dzień się zapowiada a my ciągle z brzuchami ;-) Chyba nie pójdę sobie dzisiaj do pracy... A z drugiej strony, co mam robić w domu?... No zastanowię się :-) Miłego dnia!

Gość Shalla
Witam. No właśnie. Piękny dzień, a ja co ? NIe przyszło mi nigdy do głowy, że w ciąży najbardziej będę tęsknić za długimi spacerami po lesie :) Tak mi tego brakuje, że prawie dostaję szału.

Gość aga27
Jadę dzisiaj do szpitala, sprawdzę czy wszystko w porządku, mam nadzieję, że mi tego nie odmówią na dwa dni przed terminem.

Gość MONIKA 24
HEj zcesc! powiedzcie mi, jak wygląd czop śłuzowy? bo u mnie pojawiła się ( tak od trzech dni) jakaś dziwna galaretowata wydzielina koloru żołtego w małych ilosciach. W kazdym razie nie mialam tego wczesniej. Czy to moze byc ten czop wlasnie? a gdzie jest KAy? moze juz urodziła? :)

No to ja wygralam :) Jestesmy juz z Olivia w domu. Urodzila sie w poniedzialek 18 Pazdziernika o 8:11 wieczorem. Waga 3100 i 50 cm Jest prezpiekna jak zreszta wszystkie moje dzieci ❤️ Porod mialam raczej lekki, pojechalam do szpitala z bolami co 5 minut, no ale stwirdzili ze jestem jeszcze za malo rozwarta zeby mnie klasc na porodowke.... kazali sobie pochodzic po spitalu ze 2 godziny i wrocic na powtorne sprawdzenie.... po dwoch godzinach lazenia po szpitalnych korytarzach jak zaczeli mnie badac tak mi wody odeszly i po godzinie mialam juz dzidzie przy piersi ❤️ znieczulenie nie zdazylo zadzialac wiec tez juz wiem jak to boli :( za nic na swiecie nie zdecydowala bym sie rodzic znow na zywca... mimo ze urodzilam szybciutko bo parlam tylko 2 razy to jak sobie pomysle jak niektore kobiety pra po pare godzin bez znieczulenia to po prosu horror.... Zycze wam dziewczyny powodzenia, szbkich i bezbolesnych porodow 🌻

KEY gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale sie ciesze !!! usciskaj swoja kruszynke,normalnie sie wzruszylam!!!! Zycze ci by byla zdrowa i silna!! a ja dalej maszeruje z brzusiem Jeszcze raz GRATULACJE!!!

KEY gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale sie ciesze !!! usciskaj swoja kruszynke,normalnie sie wzruszylam!!!! Zycze ci by byla zdrowa i silna!! a ja dalej maszeruje z brzusiem Jeszcze raz GRATULACJE!!!

Gość MONIKA 24
GRAtulacje KEY:) :) :) mialam dzis przeczucie, ze urodziłas.... ciesze sie bardzo bardzo.... kurcze, a mnie nic nie bierze, a termin mam taki, jaki TY mialas.... juz sie nie moge doczekac.....ale Ci zazdroszcze.... a jak sie czujesz? jak tam MAleństwo?

monika a na kiedy ty masz termin? ja na 27 ,ale Key zazdroszcze,ja ide jutro do lekarza az sie boje ze powie ze sie nic nie dzieje ze mam czekac :( Key jak siue czujecie,jak znajdziesz chwilke to napisz! Pozdrawiam serdecznie

I kolejny dzien przed nami Ide zaraz do lekarza ,ciekawe co mi znow powie,ale nic nie czuje wiec pewnie powie:WIZYTA ZA TYDZIEN! Chcialam wam zyczyc milego i spokojnego dnia Caluski

Gość MONIKA 24
czesc Monika! ja mam terrmin na 26 pażdziernika, czyli na wtorek. TAk barzdo chciałabym urodzic w ten weekend.....ale do lekarza sie na razie nie wybieram, bo ostatnio przy wypisie ze szpitala napisali mi, ze kontrola u lekarza prowadzacego ciaze za 2 tyg, wiec jak sie nic nie bedzie dzialo, i nie urodze do terminu, to pojde za tydzień w czwartek . U mnie brzuch czseto robi sie twardy.... natomiast zauwazylam tez coś w postaci galaretowatej wydzieliny- moze to ten czop, nie wiem.... Trzymaj sie:) Czekamy dalej... napisz, jak tam po wizycie u lekarza?

Gość aga27
KAY GRATULACJE!!!!!!!!!!!! Samych przespanych nocek i mnóstwo pociechy z dzidziuni. :-) Ale się uwinęłaś szybciutko, tylko pozazdrościć!!! Zaglądaj do nas czasem i chwal się swoją dzidzią ile wlezie! Może jak już będziemy wszystkie po, to założymy nowy wątek o październikowych dzidziach? Pozdrowionka Aga

oh co za dzien bylam u lekarza,cos zaczlo sie dziac,ale mowi ze jeszcze nie predko urodze . Gdyby sie nic nie dzialo do czwertku to mam przyjsc i skieruje mnie juz do szpitala,beda musieli pomoc troszke kruszynce bo za dobrze jej u mnie w brzuszku :) Wiec teraz moge rodzic w kazdej chwili,zobaczymy co bedzie, Pozdrawiam eszystkich ,caluski

oh co za dzien bylam u lekarza,cos zaczlo sie dziac,ale mowi ze jeszcze nie predko urodze . Gdyby sie nic nie dzialo do czwertku to mam przyjsc i skieruje mnie juz do szpitala,beda musieli pomoc troszke kruszynce bo za dobrze jej u mnie w brzuszku :) Wiec teraz moge rodzic w kazdej chwili,zobaczymy co bedzie, Pozdrawiam eszystkich ,caluski

Czesc ciezarowki ❤️ Ja czuje sie dobrze, jestem o 5 kilo lzejsza :D ale za to siedziec nie moge :S troche popekalam niestety.... mialam nadzieje ze przy trzecim dziecku unikne tego... no ale niestety nie.... tu w Kanadzie nie nacinaja, jak sie popeka to pozszywaja jak nie to nie :) Mam juz mleczko dla dzidzi wiec po najedzeniu sie slodko zasypia ❤️ ja niestety nie moge spac w ciagu dnia bo starsze dzieci wciaz cos chca.... moze wieczorem sie troche poloze jak juz moj maz wroci z pracy... trzymajcie sie i spijcie jak najwiecej- dopuki mozecie 🌻

witajcie! cos czuje ze bede z was ostatnia bo ja jakos nic nie czuje,a tak bardzo bym chciala juz rodzic te dni strasznie sie ciagna z taka niecierpliwoscia ide sobie pochodzic po schodach (tyle mi zostalo) :) pozdrawiam serdecznie,caluski

teraz narzekalam a tu patrze? czop poszed i to w jakiej ilosci! mam nadzieje ze to jest juz ten znak!!!!!