Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koncowka

koncowka ciazy

Polecane posty

te chodzenie poschodach naprawde pomaga (chyba) z moim pierwszym dzidziusiem poszlam wieczorem na 10 pietro i w nocy urodzilam ..........ale moze tak mialo byc? dobry na przyspieszenie porodu jest tez sex ale ty bidulko meza masz daleko :( powodzenia i spij jak najwiecej ❤️

Monika, trzymaj sie i się nie martw, bo dzieciaki są przekorne i im bardziej się na nie czeka, tym bardziej one się trzymają w środku ;-) A jak nie chcesz to na złość wyjdzie szybciej... Mój skarb, jeszcze ukryty przed światem, okazuje swój charakterek jak może... Wczoraj mój maż chciał nakręcić parę ujęć, jak mi się w brzuchu rusza, dopóki nie wyjęliśmy kamery, brzuch przybierał różne kształty no i w ogóle - wiecie jak to wygląda.Niestety jak tylko włączyliśmy nagrywanie,ruchy ustały jak ucięte nożem i nijak nie można było ich wywołać spowrotem. No i powiedzcie - czy to nie oznaka złośliwości? Z innej beczki - jak już gdzieś pisałam, mam cesarkę \"umówioną\" na 29.10. Wczoraj byłam na kontroli u gin. i okazało się, że tam się jeszcze nic nie szykuje do porodu (termin obliczony na 30.10) Troche się tym martwie, że będę cięta \"na zimno\". A z optymistycznych spraw - spędzam ostatnio całe godziny na praniu i prasowaniu dziecięcych ubranek... Czuję się jakbym znowu była dzieckiem i bawiła się lalkami :-D Miłego weekendu i trzymajcie się Wy z Brzuszkami i Wy już bez...

Jonka dziekuje za pocieszenie Ale wiesz,jak czegos sie bardzo pragnie,i czlowiek nie umi sie doczekac to to jest koszmar Poprostu nerwy mi puszczaja,wciaz chodze po tych glup[ich schodzch a tu nic,juz mnie nogi wczoraj bolalay :( Ale coz mi pozostalo jak cierpliwe czekanie Zycze milej i spokojnej niedzieli Pozdrowienia i caluski dla wszystkich!

Gość Aska25
moje dziecko urodziło się 10 dni po terminie bez żadnego wywoływania porodu po prostu się zaczęło, a jak chodziłam po terminie na ktg to połozne mi radziły pić mocną kawę (kawy nigdy nie piłam ale spróbowałam nawet mi smakowała) nic nie pomogło i olejek rycynowy na przeczyszczenie ( nie polecam) też nie pomogło tak, ze mususz sie uzbroic w cierpliwosc jak bedzie chciało to samo wyjdzie Powodzenia

Gość Aska25
Slyszalam tez ze jest takie powiedzenie ze trzeba miec w domu wszystko gotowe dla dziecka wozek lozeczko wyprawka i kapcie do szpitala wtedy dziecko wie ze wszystko jest gotowe i chce przyjsc na ten swiat :)

Wiesz ja juz mam wszystko gotowe i spakowane, a wozeki i lozeczko sa u tesciowej bo ona wierzy ze to pecha przynosi (moim zdaniem glupota) czy naprawde ta mocna kawa moze pomoc? ja pija kawe od swieta ,wiec moze akurat? caluski

Kurcze ja juz chce rodzic ! czop wyszedl 2 dni temu,chodze juz po schodach.wzielam ciepla kapiel,co jeszcze moge zrobic

Gość Aska25
Nic niezrobisz !!!! :) :) Musisz czekać :) jak to czytam to sobie siebie przypominam ponad rok temu jak mialam rodzic a termin minal. Jestem osoba palącą papierosy ale w ciąży nie palilam, ale jak minal termin to juz nie wytrzymalam i palilam ile chcialam mowilam do corki ze ja wygonie z brzucha dymem ale nic nie dalo :)

Wiem wlasnie ze nic nie moge zrobic :( ale strasznie niecierpliwa juz jestem,poprostu nie umie sie doczekac chce trzymac juz moj skarb w ramionach! no trudno nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze czekac caluski

Cześć! Tak myślałam , Monika, co możesz jeszcze zrobić, żeby przyspieszyć bieg wydarzeń i wpadło mi do głowy, żeby po prostu robić to, co kobietom w ciąży zwyczajowo się zabrania - mam na myśli podnoszenie rąk do góry, mycie okien itp. Nawet znalazłam niedawno w jednej z \"mądrych książek\" o ciąży i porodzie takie zdanko: Na kilka dni przed porodem może ogarnąć cię nieprzeparta chęć porządkowania domu, ale uważaj - wymycie podłóg w całym domu może zakończyć się przedwczesną wizytą na oddziale połoznioczym\" Także do niczego Cie nie namawiam, ale może Twoje okna albo podłogi... ;-) A z całym szacunkiem i sympatią dla Aśki 25 - pomysły z mocną kawą i papierosami (brrrrrrrr!) mogą zakończyć się raczej niedotlenieniem dzidziusia i ryzykiem powstania jakichś wad w mózgu, radzę z tym uważać. Miłego dnia!!!

DZIEKUJE JONKA! Wiec dzis biore sie za pozadki :) Ladna pogoda wiec czemu nie! Jwszcze raz dziekuje za odzew i zycze ci milego dnia CALUSKI!

Gość Valentine
Monika24, przeczytałam chyba cały wątek nie jesteś sama:) Ja mam termin na jutro i nadal nic.. Normalnie nie wiem co robić. Szukałam w necie informacji o skurczach, jakby to miało w czymś pomóc, i trafiłam tutaj:) Czop mi chyba tez już odszedł, po schodach chodziłam, podobno pomaga jeszcze masaż brodawek (moj mąż coś unika przytulanek), ale u mnie nic a nic nie pomaga:( Jutro rano mam KTG i tak bym chciała już zostać w szpitalu. Też wolałabym nie rodzić we Wszystkich Świętych:)) Pozdrawiam cieplutko i życze szybkiego pojawienia się dzidziusia:))

Valentine Ciesze sie ze nie jestem sama,chodze po schodach ale gdy przejde 2 razy to nie umie dychac,jakbym maraton przebiegla.Jesli nie urodze do czwartku mam przyjsc do doktora ,powiedzial ze sie juz tym zajmniemy .Itez mam w sercu nadzieje ze polozy mnie do szpitala i da cos na przyspieszenie.Ja jeszcze nigdy nie mialam KTG nawet nie wiem co to za badania. Pozdrawiam cie cieplutko i zycze powodzenia. Odezwij sie jak cos sie zacznie!

Cześć Końcówki!!! Monika - KTG to takie badanie,które obrazuje czynność skurczową macicy i akcję serca płodu - coś jak ekg, ta sama zasada. Zwykle robi się je na porodówce, żeby monitorować postęp porodu. Bardzo przydatne jest przy porodzie znieczulanym, wtedy pokazuje się zapis, że jest szczyt skurczu i kobieta wie, kiedy ma przeć. Pokazuje też, czy serduszko dziecka nie zwalnia za bardzo ani nie przyspiesza, czyli pokazuje tzw. \"dobrostan płodu\" Tyle wymądrzania się ;-) Trzymaj się dzielnie, może faktycznie w czwartek doktorek zatrzyma Cię w szpitalu i juz na weekend będziecie razem? :-) Jak tam Twoje okna i podłogi, już się świecą kryształowym blaskiem? ;-) Jestem z Tobą!! Buziaki!!

Gość zzoośśkkaa
jak to nie miałaś nigdy KTG !!!!??? To nawet nie wiesz jak bije serduszko Twojego dziecka i czy wogóle jest tam...... Jaki lekarz Cię prowadzi i gdzie mieszkasz?

Gość zzoośśkkaa
jak to nie miałaś nigdy KTG !!!!??? To nawet nie wiesz jak bije serduszko Twojego dziecka i czy wogóle jest tam...... Jaki lekarz Cię prowadzi i gdzie mieszkasz?

Gość jak to nie
miałaś nigdy KTG !!!!??? To nawet nie wiesz jak bije serduszko Twojego dziecka i czy wogóle jest tam...... Jaki lekarz Cię prowadzi i gdzie mieszkasz?

slyszalam serduszko mojej malej przy wizycie polozne przykladaly taki mikrofon do brzuszka i na glos slychac bicie serca malutkiej ,ale to przez ok 20 sekund tylko i po badaniu Jestesm z Rybnika Mam nadzieje ze juz niebawem urodze dzieki Jonka za wyjasnienie caluski

slyszalam serduszko mojej malej przy wizycie polozne przykladaly taki mikrofon do brzuszka i na glos slychac bicie serca malutkiej ,ale to przez ok 20 sekund tylko i po badaniu Jestesm z Rybnika Mam nadzieje ze juz niebawem urodze dzieki Jonka za wyjasnienie caluski

Gość Valentine
Właśnie wróciłam do domku:) KTG jak najbardziej w porządku i następne 28.10:) Mała jak siedziała tak siedzi, chociaż od wczoraj mam takie typowe bóle jak przed miesiączką, może to dobry znak:)) W nocy miałam bardzo silne bóle kręgosłupa, myślałam, że coś się zaczyna, ale rozeszło się po kościach. Namówiłam też męża na przytulanki, wystraszył się jak się dowiedział, że będą mi robić masaż szyjki jeśli trzeba będzie wywoływać poród i wziął się w garść:) Dzisiaj tez go pomaltretuję, a potem będę leżeć z nogami do góry:)))) Monika24, jeśli chodzi o samo KTG to u mnie np jest robione dopiero po terminie ciąży, Ja miałam wcześniej, bo ruchy płodu spadły i dostałam skierowanie:) To właśnie taki mikrofon, tyle tylko, że z zapisem tego bicia serduszka:) Pozdrawiam ciepło:)

Gość Valentine
Właśnie wróciłam do domku:) KTG jak najbardziej w porządku i następne 28.10:) Mała jak siedziała tak siedzi, chociaż od wczoraj mam takie typowe bóle jak przed miesiączką, może to dobry znak:)) W nocy miałam bardzo silne bóle kręgosłupa, myślałam, że coś się zaczyna, ale rozeszło się po kościach. Namówiłam też męża na przytulanki, wystraszył się jak się dowiedział, że będą mi robić masaż szyjki jeśli trzeba będzie wywoływać poród i wziął się w garść:) Dzisiaj tez go pomaltretuję, a potem będę leżeć z nogami do góry:)))) Monika24, jeśli chodzi o samo KTG to u mnie np jest robione dopiero po terminie ciąży, Ja miałam wcześniej, bo ruchy płodu spadły i dostałam skierowanie:) To właśnie taki mikrofon, tyle tylko, że z zapisem tego bicia serduszka:) Pozdrawiam ciepło:)

Ja tez mam takie bole pleckow i wlasnie takie bole jakbym miala dostac okresu Mam nadzieje ze duzo nam Valetine nie zostalo.Napisz jakby cos sie zaczelo,czekam z niecierpliwoscia!!! caluski!

Gość Do Jonki
chce sie wytlumaczyc bo do niczego nie namawiam:) poprostu napisalam co mi radzono Słuchaj :) ja te papierosy zaczełam palic po terminie i to góra trzy dziennie najslabsze jakie moga byc wiem, ze to zadne wytlumaczenie ale nie moglam juz wytrzymac z tym brzuchem :) i ta kawe,( polecila mi to polozna wiec uznalan ze kobieta wie co mowi) tez pilam ze dwa razy bo normalnie wogole nie pije kawy nic a nic :) przeciez sa matki ktore pala i pija kawe przez cala ciaze i potem w czasie karmienia oczywiscie nie namawiam do tego :) a dzieci maja zdrowe ze ho ho przyklad moja szwagierka mamy dzieci w tym samym wieku, nawet nie wiedzialam ze przy paleniu i piciu kawy moga u noworodka wystapic takie objawy pozdrawiam