Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JoannaJ

Termin marzec2005

Polecane posty

Metko gratulacje z powodu Alexandra!!!!!! :-) Coś tem topik ostatnio odwiedzamy tylko my dwie!! Dziewczyny gdzie się podziewacie???? Napiszcie jak tam wasze samopoczucie??? Metko zapraszam do uzupełnienia tabelki:-) NICK.................TERMIN......ILOSC PRZYBRANYCH KG.....PLEC ANKA.............6 MARZEC.....................?.....................? JOANNA..........8 MARZEC.....................?.....................? 1102..............11 MARZEC...................6................Michał METKA26........12 MARZEC.....................6.....................? MALA_KASIA.....26 MARZEC....................5.....................? SUSANKA..........25 MARZEC....................?....................?

Metko gratulacje z powodu Alexandra!!!!!! :-) Coś tem topik ostatnio odwiedzamy tylko my dwie!! Dziewczyny gdzie się podziewacie???? Napiszcie jak tam wasze samopoczucie??? Metko zapraszam do uzupełnienia tabelki:-) NICK.................TERMIN......ILOSC PRZYBRANYCH KG.....PLEC ANKA.............6 MARZEC.....................?.....................? JOANNA..........8 MARZEC.....................?.....................? 1102..............11 MARZEC...................6................Michał METKA26........12 MARZEC.....................6.....................? MALA_KASIA.....26 MARZEC....................5.....................? SUSANKA..........25 MARZEC....................?....................?

Gość susanka
juuhuuu i mamy weekend! pociezkim tygodniu pracy wreszcie odpoczynek :) mam nadzieje ze pogoda pozwoli pojsc na spacerek, albo nawet dwa :) u mnie samopoczucie tfu tfu superowe :) bole biodra zniknely, moze ciut pobolewa wieczorkiem tylko, ale nie moge narzekac, bo w porownaniu z tym co bylo to maly pikus. Od kilku dni mam niesamowity przyplyw energii, moge gory przenosic, w robocie robie porzadki , biurko mam wysprzatane, az sama sobie sie dziwie, bo przewaznei moje biurko wolalo o pomste do nieba, a teraz, czysciutko,wszystko w kosteczce. To samo w domu. Porzadek musi byc, a kiedys balagan mnie specjalnie nie wzruszal...teraz tip top ma byc i juz. Mam nadal "jazde" na sos vinegrette. No po prostu co dziennie, co wieczor wcinam ogromna missskeee salaty z sosem winegrette + czosnek - musowo! wlasnie za moment zrobie sobie standardowa porcyje! no dobrze dziewczynki, pozdrawiam Was serdecznie, trzymajcie sie cieplo i dbajcie o siebie! glaszcze Wasze brzuszki i ide jesc czosnek ..... buziaczki susanka 23tydz.

Susanko co do sałaty to ja się także objadam ale z jogurtem naturalnym i odrobiną octu winnego!!!! Pycha:-). Pozdrowienia dla Marcóweczek i brzuszków!!!

Witajcie... 1102 masz racje, malo nas na tym topiku...szkoda Uzupelniam tabelke;) dziewczyny, na zamiast salaty musze, po prostu musze wypic wieczorem barszczyk czerwony!! Nawet nie wiecie jak u mnie ciazko cos takiego zdobyc...Uwielbiam barszczyk od poczatku ciazy!! U mnie zaczyna sie chyba ucisk na zoladek...robi sie znow czasem mi niedobrze, jesli cos za szybko zjem...macie tez tak?? NICK.................TERMIN......ILOSC PRZYBRANYCH KG.....PLEC ANKA.............6 MARZEC.....................?.....................? JOANNA..........8 MARZEC.....................?.....................? 1102..............11 MARZEC...................6................Michał METKA26........12 MARZEC.....................9...........Alexander MALA_KASIA.....26 MARZEC....................5.....................? SUSANKA..........25 MARZEC....................?....................? Pozdrawiam cieplo!pa

Witajcie dziewczynki:). Ja termin mam na 24 marca i już wiem, że będę miała córeczkę Jagódkę:):):). Metka26. 1102, Katarinka29 - znamy się z innego topiku:). Pozdrawiam Was i pozostałe mamusie🌼.

jak tak dalej pojdzie to sama bede sobie odpisywała albo 1102;) trudi, fajnie ze wpadlas tutaj, sliczne imie dla dziewczynki!!Mam nadzieje, ze zagoscisz tutaj na stale! w koncu niebawem zaczna nas dreczyc jeszcze bardziej te same pytania... Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie!!pa

Gość Anka*
Witam marcowe Mamuski i Wasze Brzuszki! Nie udzielam sie tutaj czesto bo nie mam poprostu ostatnio na to czasu. U mnie i mojego Malenstwa wszystko dobrze, chociaz czasami mam wrazenie ze mam malego akrobate w brzuszku, taki ten nasz Maluszek szalony. Ale to i dobrze gorzej by bylo jak by sie malo ruszal. Jak zdazylam zauwazyc to na razie przewazaja tu chlopcy. My niestety nie wiemy czy mamy chlopczyka czy dziewczynke, ale moze juz za tydzien nam sie pokaze. Mam taka nadzieje, chcociaz dal nas nie wazne jest co bedzie zeby tylko Skarb byl zdrowy i to jest najważniejsze. Z moim samopoczuciem bywa roznie, chociaz ogolnie narzekac nie moge, tylko czasem ta bezsennosc w nocy mi dokucza, ale jakos trzeba to przetrzymac. Piszemy z Malenstwem prace magisterska bo na poczatku maraca mam obrone:-) Chcialabym sie wyrobic tak do konca lutego zeby jeszcze byc w ciazy, bo to zawsze latwiej. Jak by nie bylo to Dziekan jest kobieta i rozumie takie sprawy i wiadomo ze nie wilno denerwowac itd. To tak sie tylko smieje a tak na prawde to chcialabym sie obronic bedac jeszcze w ciazy bo oporstu pozniej boje sie ze nie bede miec na to czasu a szkoda by bylo to odkladac. Dobra marcowe Mamuski koncze bo sie rozpisalam, a musimy sie z Malenstwem pouczyc bo juz pierwsze zaliczenia na horyzoncie. Pozdrawiamy Was serdecznie i piszcie co u Was i u waszych Maluszkow.

Gość JoannaJ
Cześć dziewczyny:) Taka piękna pogoda a ja leże w łóżku bo jestem chora:( Moje ciągłe zmiany humoru zaczynają mnie samą wkurzać a nie mówię już nawet co rodzice ze mną przechodzą.A to wszystko przez brak SEKSU! Zaczęłam się już zastanawiać nad imieniem dla córy mam kilka propozycji więc może wy mi pomożecie wybrać a więc: Oliwia, Milena, Róża, Kaja, Emilia,Liwia, Nadia, Lena.No i w końcu piłam tą glukozę nie wiem może ja jestem jakaś nienormalna ale to na prawdę nie było niesmaczne.A i jeszcze jedno dziewczyny robicie jakieś ćwiczenia? Ja chyba muszę zacząć bo moja piękna i jędrna niegdyś pupa zaczęła robić sie nieciekawa:/ Jutro mam wizytę u lekarza więc jak wróce to pochwalę się wam co tam słychać u mojej dziewczynki:) Pozdrawiam wszystkie mamy

Witajcie!!! Nareszcie zaczęło się coś dziać na naszym topiku marcowym!!!!!!!! JoannoJ co do imienia to ja stawiam na Milenę, bo gdyby była u mnie córcia to włąsnie Milena!!! Trudi witaj u nas!! :-) i zapraszamy do tabelki. Ja się dopiszę w przyszłym tygodniu, jak będę zważona u lekarza bo w domku nie mam wagi. Czuję się różnie, czasami brzuszek mi twardnieje, dziewczyny macie też tak????? Metko ja też mam takie uczucie przejedzenia, wzięłam się na sposób i jem teraz częściej ale mniejsze ilości i pomaga!! Pozdrowienia dla Wszystkich Kobietek i Waszych Brzuszków :-)

jestem............ale ja jestem styczniowa.......przyjmiecie mnie??? :)) :)) ))

Witajcie !!! Anka!! kobieta dziekan to rzeczywiscie dobrze wrozy...u mnie tez byla pani dziekan z tym ze to bylo juz dwa lata temu...wiadomo, ze czesciej laskawym okiem spojrzy niz mezczyzna! JoannaJ ja nie cwicze, i tez zaluje....choc z drugiej strony teraz nie mam ani sily na to ani,przede wszystkim checi. Przede mna picie glukozy ( o ile tutaj tez praktukuje sie picie jej) ale teraz mam takie smaki ze calkiem prawdopodne ze i mnie zasmakuje! dzidzie a brzuszkach lubia keidy jemy slodkie rzeczy wiec napewno one sa zadowolone! mnie sie tez imie Milena bardzo podoba...poza tym Lena...zreszta to w sumie zalezy od Was...oprocz tych, kotre wymienilas mnie podoba sie Laura, i nasza dzidzia, gdyby byla dziewczynka otrzymalaby takie wlasnie imie. 1102 tapetka juz na pulpicie;) prezentuje sie swietnie, dzieki! przesylam Wam pozdrowienia marcowe mamusie!!glaski dla Waszych brzuszkow!papa

Gość Katarinka29
Witam kobietki:-) ja was czytam choc malutko piszę ostatnio mam duzo zajęć dzisiaj np wyjeżdżamy z moja połowa do rodzinnych stron powracamy dopiero w sobotę. Ja sie dopisałam do tabelki ale ktos mnie wyrzucił :-( buu . Mój maly dokazuje że cały brzuszek skacze hihihi , przeciaga sie i pływa po brzuszku , cudowne uczucie :-)

Lusiu, pewnie ze cie przyjmiemy...tam nam jakos uciekalas!!topik sie przekonfigurowal a tutaj bedziemy na bierzaco co u Ciebie i Emilki!! czytalam ze sie martwisz tym ze ona jest malutka...poczytalam na ten tamet na topiku grudniowym- nie martw sie, to wazenie nie jest czasem adekwatne do faktycznej masy dziecka...o urodzeniu okazuje sie ze lekarz sie pomylil.zreszta sama mowilas ze jestes drobna wiec i Twoja coreczka jest taka.! Pozdrawiam cieplo Was obie! Katarinko!! czyli wychodzi na to ze ci marcowi chlopcy sa bardzo ruchliwi...u mnie to samo...z pobodka o 4 rano wlacznie.i nic na to nie poradze! milego wyjazdu!! sprobuj jeszcze raz z ta tabelka!! pa

Metus, Katarinka, 1102 pozdrawiam serdecznie......... Metus- a jak sie tu nie martwic o moje najwieksze szczescie na całym swiecie???? Staram sie w miarę mozliwosci zachowac zdrowy rozsądek ale jak?? Boje sie zeby czegos nie przegapic, bądz zrobic cos co by Emilce zaszkodziło!! Staram sie jak moge, jem wszytsko to co ma witaminy, białko, zelazo itd. A tu prosze - całe 1,5 kg ta moja dziewczynka waży!!!! Dobrze ze teraz chodze do ginekologa co 2 tygodnie bo inaczej to bym zwariowała z niepokoju czy cos podrosła........ A jak Wasze bobaski- kopią- to super uczucia prawda???

Metus, Katarinka, 1102 pozdrawiam serdecznie......... Metus- a jak sie tu nie martwic o moje najwieksze szczescie na całym swiecie???? Staram sie w miarę mozliwosci zachowac zdrowy rozsądek ale jak?? Boje sie zeby czegos nie przegapic, bądz zrobic cos co by Emilce zaszkodziło!! Staram sie jak moge, jem wszytsko to co ma witaminy, białko, zelazo itd. A tu prosze - całe 1,5 kg ta moja dziewczynka waży!!!! Dobrze ze teraz chodze do ginekologa co 2 tygodnie bo inaczej to bym zwariowała z niepokoju czy cos podrosła........ A jak Wasze bobaski- kopią- to super uczucia prawda???

witam wszystkie przyszłe mamusie! jestem w 25 tygodni termin mam wyznaczony na 13 marzec ale napewno sie wszystko przedłuzy bo na 1 usg wyniki wskazywałuy na tygodniowe opuznienie ilekaz stwierdził ze toak moze być bo miałam długie cykle. Samo poczucie zalezne od dnia raz lepsze raz gorsze przytyłam 7kg ja narazie bez rostępów. A jak jest u was mamusie boli was kręgosłóp; ile kilo przytyłyscie; jak uwas z roztepami?

hello!! Lusiu...wiem ze sie martwisz, doskonale Cie rozumiem bo mam identycznie jak Ty. Jednak Emilka ma jeszcze czas zeby nabrac tluszczyku, przeciez dzieci rrobia sie glubiotkie przed samymi urodzinami. Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz, ja w to wierze, na grudniowym topiku wiele sie posalo przez pewien czas na temat wagi- zajrzyj tam, moze to da jakies wskazowki. Przesylam wielkie glaski dla Twojego brzuszka!!. Moj synus kopie ostatnio bardzo mocno, wczoraj pierwsy raz pod skora udalo mi sie zlokalizowac prawdopodobnie stopke, przewaznie robily sie wybrzuszenia a tu nagle cos chudego i dlugiego...reaguje na pozytywke , ktora codziennie wieczorem puszczamy mu kilka razy... kasia23, witaj;) moj teramin porody prawdopodobnie bedzie na koncowke lutego...ostatnie badania wykazaly ze Alex jest tydzien do przodu, jesli chodzi o swoj rozwoj. Ja cykle mialam 30 dniowe...wiec pewnie u niego to genetycznie bedzie uwarunkowane-maz jest wysoki i mial 4300 gram i 60 cm przy urodzeniu. oczywiscie czeka mnie sprawdzanie czy to nie cukzryca ciazowa. Ja smaruje sie oliwka i jak narazie rozstepow nie mam...a przytylam 9 kilogramow, ciekawa jestem jak to z nimi bedzie. Znajoma m3 dni przed porodem obudzila sie z rozstepami, wczesniej miala gladki brzuszek...oby nas to ominelo;) Bole kregoslupa najbardziej dokuczaja mi kiedy siedze, czyli np. teraz-za chwile pewnie zaczne odczuwac bol i bede musiala sie polozyc...i tak prawie caly dzien-przeleze... Dziewczyny a jak u Was sprawa snu??macie jakies sprawdzone sposoby??podkladacie poduszki ?? pozdrawiam Was wszystkie!!!pa

Witajcie kobietki :-) Lusiu witaj u nas wraz z Emilką:-) Co do wagi to wydaje mi się, że te maszyny nie zawsze mówią prawdę. Każda ciąża jest inna i dzieci nie zawsze rozwijają się książkowo. Z tego co pisałaś kiedyś to też jesteś osobą raczej drobniutką, więc pewnie Emilka ma to po Tobie. Jesteś pod stałą opieką lekarza, do którego masz zaufanie i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Jest jeszcze trochę czasu i napewno Emilka nabiera wagi z każdym dniem. A kiedy masz kolejną wizytę?? I napisz tak ogólnie jak Twoje samopoczucie??? Masz racje kopniaczki Maluszka są cudowną sprawą, nie do opisania. Mój Michałek też raczej upodobał sobie porę nocną, mam nadzieję, że po porodzie to się zmieni hihi:-) Co do ćwiczeń to ja niestety nic kompletnie nie ćwiczę teraz ani przed ciążą, poprostu czyste lenistwo :-( . Tak jak Metka smaruję się oliwką Bambino i jak narazie nie widać żadnych rozstępów i mam nadzieję że tak zostanie:-) Pozdowienia dla wszystkich Brzuchatek!!! i Skarbów pod serduszkami Metko ale cudownie że wyczułaś tą nóżkę Alexa pod skórą, pręży się chłopak na wszystkie strony ;-)

Lusiu a możesz mi jescze napisać o ile dobrze pamiętam, że kupowałaś jakieś ubranka na allegro, od kogo kupiłas??? Bo szukam jakiegoś spradzonego sprzedawcy???

Lusiu a możesz mi jescze napisać o ile dobrze pamiętam, że kupowałaś jakieś ubranka na allegro, od kogo kupiłas??? Bo szukam jakiegoś spradzonego sprzedawcy???

Gość susanka
Witam Was marcoweczki! Moja Niespodzianka ostatni szaleje, ze hej...wczoraj na przyklad bylismy z mezem na Iniemamocni - film mi sie bardzo podobal no i Niespodziance tez. Brzuszek latal, trzasl sie podskakiwal, a na koniec dostal czkawki bo rytmicznie sobie podskakiwal...dzisiaj od rana, podskoki, wykopy i prostowanie raczek - tak mi sie zdaje :) och fajowo. dziewczynki, czy Wy juz myslalyscie gdzie bedzie rodzic? macie juz cos na oku? podzielcie sie informacjami, moze bylyscie juz ogladac ktorys ze szpitali (niby wczesnie, ale zobaczyc zawsze mozna). Ja mam na celowniku dwa szpitale, i to ze wzgledu na dwoch lekarzy, ktorzy prowadza moja ciaze...Praski i Brodnowski. Zarowno do jednego jak i do drugiego bede miala kaaawal drogi, ale chyba zdazymy...hihihihi...w styczniu pewnei pojedziemy ogladac szpitale. Duzo dobrego czytalam o Praskim i opiece w nim, o brodnowskim zdania sa podzielone, ale szpital ma wszelkie odzialy na miejscu gdyby "tfu tfu" cos sie dzialo z dzidzia albe ze mna...tfu tfu... Poza tym czuje sie bardzo dobrze, z bolem plecow, krzyza i biodra przyzwyczailam sie zyc, chociaz latwo nie jest. Do pracy zamierzam pochodzic do 20 grudnia czyli do 27 tygdonia a potem laba :) hmm.. Co do statystyk naszych marcowych, dodam ze od poczatku ciazy przytylam 5 kg :) a w brzusiu jak juz wspominalam Niespodzianka, ktora moze Niespodzianka pozostanie do konca :) buziaczki dla Was i Waszych brzuszkow! susanka

Gość susanka
dodam ze ja jestem z Warszawy :)

Cześć dziewczyny !!! Urodziłam się w marcu a dokładnie 11 marca 25 lat temu. Teraz sama spodziewam się malusza. Mam termin na grudzień więc już całkiem niedługo. Życzę Wam szczęścia w tych ostatnich miesiącach ciąży i fajnych maluszków.

Witam Was moje drogie ........... Metus- ja tez dzisiaj kupie pozytywkę i bede ją puszczac malenstwu............A wczoraj jakie sliczne rzeczy kupilismy!!! Wózeczek-cudo, łóżeczko, posciel haftowana z balachimem, becik. Postanowiłam oprócz rozka kupic takze tradycyjne bet- ta moja bedzie taka malutka a jak ją związe w becie to mi nie wypadnie :)) :)) A dzis chyba kupię jeszcze przewijak, przescieradełka, wanienke itp. Co do snu to ja Metus spie jak zabita z dwiema podusiami, jedna pod boczkiem a druga miedzy kolankami :)) :)) 1102- mam troszke dzisiaj pracy, ale podam Ci kilka fajnych aukcyjek, gdzie ja cos kupiłam bądz zakupię......Jak znajde więcej czasu to podeslę więcej......Usciski dla Twojego synusia!! Susanko- ja bede rodzic tam gdzie moj lekarz prowadzacy pracuje- mało tego własnie w piątek awansował i został zastepca ordynatora!!! Wspaniały lekarz i człowiek i bardzo dobrze opiekuje sie mną i Emileczką!!

Ja tez juz sie zastanawialam nad szpitalem, w ktorym chcialabym rodzic, u mnie sytuacja wyglada jednak tak, ze moj lekarz prowadzacy nie pracuje w szpiatlu, mieszkam poza granicami Polski, stad tutaj to jest na porzadku dziennym-lekarz albo ma praktyke (chodzi sie do niego jak do prywatnego, z tym ze koszty pokrywa ubezpieczenie) albo pracuje w szpitalu. stad jestesmy skazani na siebie;) niemniej jednak mam do szpiatala bardzo blisko,o ile sie na niego zdecyduje...doslownie moze ze dwa kilometry, wiecej nie bedzie. Ja mam mozliwosc wybrania sobie poloznej-powaznie sie nd tym zastanawiam, nie jest to konieczne, ma to tyle samo plusow co minusow...lepiej nie wprowadzac za soba do szpitala osoby z zewnatrz...polozne beda przeciez na miejscu...ciezki orzech do zgryzienia. Zgadzam sie Susanko,ze optymalnie byloby znalesc szpital, w ktorym jest wszystko tip top i od wzgledem opieki dla mam i dla noworodkow, a poza tym jest po prostu dobry, moze sie to jednak okazac trudne... Mam nadzieje ze po wizycie (tez mysle ze w styczniu bedzie na to odpowiedni czas) watpliwosci sie rozwieja, choc troszke;). Lusiu....u mnie tez szał zakupowy sie zaczal;) cuda cudenka mozna kupic, po prostu zawrot glowy! Dziewczyny, czy macie zamiar chodzic na zajecia do szkoly rodzenia?? Lonka! pozdrawiam!!

Ja tez juz sie zastanawialam nad szpitalem, w ktorym chcialabym rodzic, u mnie sytuacja wyglada jednak tak, ze moj lekarz prowadzacy nie pracuje w szpiatlu, mieszkam poza granicami Polski, stad tutaj to jest na porzadku dziennym-lekarz albo ma praktyke (chodzi sie do niego jak do prywatnego, z tym ze koszty pokrywa ubezpieczenie) albo pracuje w szpitalu. stad jestesmy skazani na siebie;) niemniej jednak mam do szpiatala bardzo blisko,o ile sie na niego zdecyduje...doslownie moze ze dwa kilometry, wiecej nie bedzie. Ja mam mozliwosc wybrania sobie poloznej-powaznie sie nd tym zastanawiam, nie jest to konieczne, ma to tyle samo plusow co minusow...lepiej nie wprowadzac za soba do szpitala osoby z zewnatrz...polozne beda przeciez na miejscu...ciezki orzech do zgryzienia. Zgadzam sie Susanko,ze optymalnie byloby znalesc szpital, w ktorym jest wszystko tip top i od wzgledem opieki dla mam i dla noworodkow, a poza tym jest po prostu dobry, moze sie to jednak okazac trudne... Mam nadzieje ze po wizycie (tez mysle ze w styczniu bedzie na to odpowiedni czas) watpliwosci sie rozwieja, choc troszke;). Lusiu....u mnie tez szał zakupowy sie zaczal;) cuda cudenka mozna kupic, po prostu zawrot glowy! Dziewczyny, czy macie zamiar chodzic na zajecia do szkoly rodzenia?? Lonka! pozdrawiam!!

Gość Susanka
a wiecie co, mnie jeszcze szal zakupowy nie dopadl..nic a nic. JEszcze niczego nie kupilam....nawet sie nie rozgladam.....jakos jeszcze nie przyszla na mnie pora....moze dlatego ze nie mam czasu, bo pracuje do 17:30-18:00 wie po robocie sil na lazenie po sklepach nie mam....ale niech no tylko pojde na zwolnienie...ech..zacznie sie. Jedyna rzecza za ktora zaczselam sie rozlgadac to jest wozek...moj amz sie smieje, ze ja bede wybierac wozek, tyle samo czasu ile on samochod......hihiih...wybor jest ogromny a wozki co raz ladniejsze. U mnie waga wozka bedzie odgywac najwazniejsza role. Mieszkamy na 2 pietrze w niskim bloku i windy tam nie ma....podoba mi sie wozek peg peregoe venezzia albo antlanic....kolezanka ma venezzie i bardzo sobie chwali no i latwo sie sklada i leciutki....fajne sa tez wozki deltim....ech, ale zakupy bedziemy robic dopiero w lutym :) jak moj maz nauczyciel bedzie mial ferie zimowe a tym samym duuzo czasu.... buziaczki susanka