Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GEORGINIA

PROBLEMY Z NAUKĄ SAMODZIELNEGO SIUSIANIA

Polecane posty

Gość GEORGINIA

WITAJCIE! JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ 1,8 M-CZNEJ CÓRECZKI. JAKIEŻ BYŁO MOJE SZCZĘŚCIE GDY MAŁA 3 M-CE TEMU POSTANOWIŁA (OCZYWIŚCIE ZA MOJĄ NAMOWĄ) SAMODZIELNIE KORZYSTAĆ Z NOCNICZKA. POSZŁO JAK Z PŁATKA. OBYŁO SIĘ BEZ NOCNEGO WSTAWANIA I CZĘSTYCH NIESPODZIANEK W POSTACI ZMOCZONYCH MAJTECZEK. NO I BACH....PO TAKIM CZASIE :-) ODECHCIAŁO SIĘ MOJEJ POCIESZE WOŁAĆ - SIUSIU MAMO !!! NIE POMAGA TŁUMACZENIE, OPOWIADANIE JAKI TO NOCNICZEK JEJT TERAZ SMUTNY ANI INNE TEGO TYPU WYBIEGI. CO Z TYM ROBIĆ DALEJ...MOŻE MACIE JAKIEŚ POMYSŁY ALBO WYPRÓBOWANE SPOSOBY CZEKAM PA :-)

Więcej zaufania dla dziecka..moze za wczęsnie zaczęło? Jak będzie gotowe. to będzie samodzielnie siusiało..wiećej ufajmy własnym dzieciom!!!

Czesc. Ja mam chłopca, i niby się uważa że oni później zaczynaja siusiać do nocnika to wcale sietym nie przejełam. Moje nmowy i próby posadzenia go na nocnik kończyły sie płaczem wiec przestałam go zmuszać. Aż przyszedł dzień gdzie sam pokazał że chce zrobić siku na nocnik. Miał wtedy 2 latka. po trzech miesiacach przestał sikać do pieluchy w nocy. A obecnie ma 3 latka i już sika jak mężczyzna - na stojaco. Kapitalny widok.... Na wszystko przyjdzie moment, cierpliwości.

Czesc. Ja mam chłopca, i niby się uważa że oni później zaczynaja siusiać do nocnika to wcale sietym nie przejełam. Moje nmowy i próby posadzenia go na nocnik kończyły sie płaczem wiec przestałam go zmuszać. Aż przyszedł dzień gdzie sam pokazał że chce zrobić siku na nocnik. Miał wtedy 2 latka. po trzech miesiacach przestał sikać do pieluchy w nocy. A obecnie ma 3 latka i już sika jak mężczyzna - na stojaco. Kapitalny widok.... Na wszystko przyjdzie moment, cierpliwości.

Gość ewiara
mam coreczke 2 lata i sama pokazuje na krocze i mowi pipi i prowadze ja na nocnik zawsze rano i wieczorem, w ciagu dnia tetrowka i pampers w nocy nadal papmers....:( ale probuje cierpliwie, wiem ze to potrwa, zawsze ja chwale pod niebiosa jak zrobi do nocniczka..Zaczelam ja sadzac w zabawie w pampersie jak miala 1 i 3 m-ce potem juz bez pampersa ... SUkces polegać bedzie na: 1 gotowosc dziecka 2 konsekwencja w dzialaniu 3 chwalenie 4 jak dowiadywalam sie to polowa sukcesu jak robi kupke do nocniczka 5 jak lato to podobno latwiej bo trzeba pozwolic dziecku moczyc sie w ubranko majtki (miec na zmiane ) i tlumaczyc 6 cierpliwosc Zycze powodzenia i pozdrawiam e

Zainwestuj w grający nocniczek. Twój maluszek będzie zachwycony jeżeli usłyszy przyjemną melodyjkę po siusianiu. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Twoje dziecko po kilku dniach zacznie samo załatwiać swoje potrzeby.