Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renia1515

jak wyjąć kości z udka kurczaka? czym nadziać mięsko?

Polecane posty

Gość renia1515

proszę aby ktoś to mi szczegółowo wyjaśnił a może jakaś stronka ze zdjęciami jak to się robi? proszę też o farsz do takiego udka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość palladyn9
witam najpierw przecinam ścięgna w okół kości na cienkim końcu udka .Później ściągam mięso od drugiego końca delikatnie nacinając mięso tuż przy samej kości . Gdy dojdę do chręści także nacinam tuż przy niej . później mięso ściągam reka . jeśli bedą przeszkadzały jeszcze jakieś ś cięgna to je poprrostu przeciąc i gotowe. Mięso najpierw daje do marynaty sól ,pieprz ,przyprawa do kurczaka przyprawa typu gyros i troszkę oleju na ok 2 godz.Farsz sporządzam z pieczarek ,które myje scieram na tarce na dużych oczkach i podsmarzam razem z cebulką i troszką oleju. Cześć odciętą od korpusu spinam wykałaczkami . Można także nadziać żółtym serem równie dobrze smakuje. Życzę smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
aha, czyli polecasz marynowac udka w glutamianie sodu ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość palladyn9
wiesz każdy robi to co lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość farsz
do takiego udka to dobrze przyprawione miesko mielone ,na patelke a potem najlepiej na chwilkę do piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszne pieczarki
Dobry jest też farsz z pieczarek, starte na tarce, z cebulką na patelni, można dodać odrobinę namoczonej bułki jako zagęszczacza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×