Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikruska

Mam 37 lat chce dziecka!

Polecane posty

Gość mikruska

Mam 37 lat chce starać sie z męzem o dziecko, czego moge sie obawiać i czego moge sie spodziewać . Prosze podzielcie sie swoimi doświadczeniami Tak bardzo chciał bym miec córeczkę..........

Gość za stara jestes
daj sobie spokój!!! postaw sie na miejscu tego dziecka!! bedzie miec 20 lat a ty juz umrzesz... to okropne !!

Gość za stara jestes
daj sobie spokój!!! postaw sie na miejscu tego dziecka!! bedzie miec 20 lat a ty juz umrzesz... to okropne !!

Gość może pomogę odrobinkę
Wiesz moja ciocia jest teraz w ciazy, ma 38lat, ciaza raczej nieplanowana bo ma juz 2 chlopakow, teraz bedzie dziewczynka. Na razie wszytsko jest ok, mala ma przyjsc na swiat w styczniu. Wiem, ze musiala zrobic wszystkie badania (prenatalne), dla bezpieczenstwa swojego i dziecka.Nie martw sie, na pewno wszytsko bedzie dobrze. Pewnie kobietki na tym forum Ci jeszcze troche pomogą. Wiesz, na przykladzie mojej cioci to potwierdzone, kobieta w ciazy pieknieje :). Powodzenia!

Gość mikruska
szczylu masz 14 lat i nic nie wiesz o zyciu pragne dziecka i tylko to sie liczy

Gość corka
do mikruski --> moja mama urodzila mnie majac 38 lat (pierwsze dziecko ) wszyscy lacznie z lekarzami mowili ze bede uposledzona,mama miala do tego wszystkiego jeszcze porod kleszczowy i mowili ze moj mozg ulegl uszkodzeniu....wszystko bzdura dzis sama jestem lekarka-pediatra i wiem co to znaczy chec posiadania dziecka(chociaz sama jeszcze nie mam ) niestety :( trzymam kciuki i zrob badani aprenatalne pozdrawiam!!!!!!!!!

Gość hejho
A czemu mialabys nie urodzic??:) Bedzie ok:) Tylko badz pod stala kontrola lekarzy:) Moja ciocia urodzila drugiego syna w wieku 42 lat (miedzy pierwszym a drugim synem jest chyba 18 lat roznicy), moja babcia urodzila mojego ojca w wieku 38 lat, moja sasiadka wlasnie zostala mama- ma ok.40stki- dopiero teraz uznala, ze dojrzala do macierzynstwa:D Wiec wszystko sie ulozy!!! Powodzenia:)

Gość hejho
A czemu mialabys nie urodzic??:) Bedzie ok:) Tylko badz pod stala kontrola lekarzy:) Moja ciocia urodzila drugiego syna w wieku 42 lat (miedzy pierwszym a drugim synem jest chyba 18 lat roznicy), moja babcia urodzila mojego ojca w wieku 38 lat, moja sasiadka wlasnie zostala mama- ma ok.40stki- dopiero teraz uznala, ze dojrzala do macierzynstwa:D Wiec wszystko sie ulozy!!! Powodzenia:)

Gość bratowa
Akurat tak sie zlozylo, ze moje dwie bratowe mialy w tym wieku dzieci. Dzis maja obydwie sliczne zdrowe coreczki. I same mamy tez sie dobrze maja ! Nic sie nie martw , wszystko bedzie dobrze ! :-)

Gość bratowa
Akurat tak sie zlozylo, ze moje dwie bratowe mialy w tym wieku dzieci. Dzis maja obydwie sliczne zdrowe coreczki. I same mamy tez sie dobrze maja ! Nic sie nie martw , wszystko bedzie dobrze ! :-)

Popieram i życzę powodzenia w staraniach bo Dziecko to najpiękniejszy dar i owoc miłości dwojga ludzi !! :)

Gość szczęściara1
Mikruska - ciocia mojego męża niedawno urodziła dziecko - szóste z kolei - mając 46 lat. W ciąży czuła się nienajlepiej , ale niegorzej od innych ciężarnych. Ma zdrowego silengo chłopca i sama czuje się dobrze. Myślę, że Twój wiek nie jest przeszkodą - jeśli tylko oboje pragniecie dziecka - to powodzenia - dbaj o siebie, konsultuj z lekarzem i bądź dobrej myśli. A w społeczeństwie zawsze się znajdą "typki", które będą nietolerancyjni dla "zbyt młodych" i "zbyt starych" mam, ale to znaczy, że z nimi jest coś nie tak a nie z tymi mamami. Może coś zrozumieją, gdy ich samych niespodziewanie dotknie problem tego typu.

Gość mikruska
Dziekue za słowa otuchy i zrozumienie..........

Urodziłam moją córcię mając 37lat. Bardzo się bałam wad genetycznych ze względu na mój wiek, ale mądra lekarka skierowała mnie na badania prenatalne . Świadomość, że noszę zdrowe dziecko pozwoliła mi na cieszenie się ciążą . Jedyny \"mankament\" póżnego macieżyństwa to to, że gdy Ty przekwitasz to Twoje dziecko rozkwita i czasami jest to mieszanka wybuchowa. Trzeba sobie z tego zdawać sprawę wtedy jest łatwiej zrozumieć siebie i opanować emocje. Corcia jest już na studiach, a ja zapewniam wszystkich, że warto było!!!!! Życzę Ci wspaniałego bobasa.

Gość mikruska
Maba a jak czułas sie w ciązy i opowiedz cos o czasie przekwitania i macierzyństwa.....

Gość mikruska
maba jak jestes odezwij sie i odpowiedz

Gość mikruska
maba jak jestes odezwij sie i odpowiedz

Gość polecam się
5lat po tym jak Pani urodzi. I pytanie do MAm czy nie brakuje Wam zajęć dla dzieci w okolicy? Czy w Warszawie są osiedla, na których można byłoby zorganizować rytmikę (dla 4,5,6-latków) naukę gry na instrumentach klawiszowych? Jeśli jesteście zainteresowane - proszę o kontakt pianino_keyboard@wp.pl

Gość mikruska
poprosze jeszcze o informacje na temat ciązy w moim wieku

Gość elfia_mama
Ja mam 34 lata i właśnie zaszłam w ciążę. Nie wydaje mi się, żeby moje dolegliwości odbiegały specjalnie od dolegliwości ciężarnej 22 latki. Jak narazie jest wszystko ok, za miesiąc udam się na badania prenatalne. Jestem dobrej myśli. Polecam Ci, Mikrusko, do ciąży się sensownie przygotować, odwiedzić dobrego ginekologa, zadbać o dietę, witaminy... To powinno zwiększyć szanse na pomyślne narodziny upragnionego dzidziusia. Życzę Ci powodzenia, z całego serca. Aha, moja przyjaciółka urodziła zdrowego synka w wieku 39 lat. To najlepsza mamusia, jaką znam. Całuski!!!

Moja mama urodziła mojego braciszka w wieku 37 lat. Zrobiła badania w łodzi...wyszly dobre...urodził sie tydzien po terminie miał 58 cm i wazył 3800 wiec zdrowy z Niego facet..rozwija sie bardzo dobrze..

Gość moniczka 37
Hmmm tak czytam te wypowiedzi i myślę o sobie, czy byłaby jeszcze szansa - mam chore nerki. Byłąm raz w ciąży w wieku 22 lat i było koszmarnie, ale dzidzia urodziła się zdrowa. Czy któraś z zWas zna podobne problemy?

Gość mikruska
odswieżam

Gość edyta35
Mikruska.......ja w przyszłym roku bede miala 36 lat i tez planujemy dzidziusia.Mam juz jedno dzicko corke 14 lat.Wydawaloby sie ...po jasna cholere mi dzicko w tym wieku...przeciez to juz wygodnickie zycie ,dziecko prawie samodzielne,oboziakow zadnych ....zyc nie umierac....ale..... Czesto odwiedzam lekarza ginekologa poniewaz biore pigulki ankoncepcyjne......konsultowałam z nim ewentalna ciaże....pytałam czy to juz ostatni dzwonek...wiesz co mi powiedział??......że na oddzialach polozniczych sa albo niedoswiadczone 15-stki albo 38 lat do zadkosci naleza 30-stki....wiec niema sie czym przejmowac.....dzisiaj malenstwa trozeczke inaczej podchodza do macierzynstwa,bardziej odpowiedzialnie...to wzystko. pozdrwaiam,powidzenia. ...do wszystkich smarkul na tym topiku.....nic nie wiecie o zyciu,kompletny brak opdpowiedzialnosci..rodzicie dzieci w wielku lat20 a poxniej podrzucacie dzici dziatkom bo wam w glowie tylko zabawa i imprezki.

Gość mikruska
odswiezam

Gość Malgoska
Mikrusko, dobrze Cię rozumiem. Mam 40 lat i dopiero teraz spotkałam mężczyznę, który chciałby mieć ze mną dziecko. Moi poprzedni partnerzy nie życzyli sobie tego. Mam wątpliwości, czy warto w ogóle budzić w sobie na nowo te pragnienia? Czy mamy szanse? Mój przyjaciel jest już po 50. Aż boję się iść do lekarki, czy mnie nie wyśmieje. Pozdrawiam serdecznie - Malgoska

Cześć dziewczyny!!! Właśnie moja kuzynka(36lat) urodziła ślicznego chłopca. Ciąża przebiegała prawidłowo. Świetnie się czuła. Ja mam 35lat w przyszłym roku planuję bobaska. Jestem dobrej myśli. Pozdrawiam wszystkie mamy.

Cześć dziewczyny!!! Właśnie moja kuzynka(36lat) urodziła ślicznego chłopca. Ciąża przebiegała prawidłowo. Świetnie się czuła. Ja mam 35lat w przyszłym roku planuję bobaska. Jestem dobrej myśli. Pozdrawiam wszystkie mamy.

Gość drobna
a ja mam 36 lat i chce mieć dziecko :) Mój lekarz powiedział że teraz normą są rodzące pierwszy raz 40latki. Trzeba po prostu bardziej uważać na siebie i robić badania i nie przejmować się :) pozdrawiam wszystkie trzydziestoparolatki które chcą zostać mamami :)

Gość gość
Ja też!!