Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiula_lk

Jaka kołderka do łóżeczka o wymiarach 55x112,pomóżcie....

Polecane posty

Gość asiula_lk

Mam łóżeczko o wym 112x55, jaką kupić do niego kołderkę? 135x100 zdecydowanie będzie za duża, a 120x90 ? Jak się ma rozmiar kołderki do łóżeczka? Jakie macie łóżeczka i jakie kółderki do nich pasują? Pomóżcie, proszę... Mamą będe już w styczniu, termin mam na 9ego, szleję ze szczęścia i pękam z dumy:)

Gość Aśka25
dlaczego masz takie waskie lozeczko, przeciez dziecko jak bedzie wieksze to nie bedzie moglo swobodnie rozlozyc rączek a przeciez dzieci przewaznie lubia tak spac (przynajmniej moja coreczka tak spi) :) lepiej wymien je na wieksze i kup normalne wymiary poscieli, podejrzewam ze dostalas to lozeczko bo sama tak szybko chyba bys go nie kupila :) pozdrawiam

Gość olka123
moje dzieci już wyrosły z łóżeczek więc dokładnie nie pamiętam ale miałam łóżeczko standardowe czyli 60*120 /chyba?/ więc twoje zbytnio nie odbiega od standardu,nie kupuj tej najmniejszej kołderki dziecko szybko rośnie i szybko okaże się że może długość w sam raz ale jest stanowczo zbyt wąskia ,polecałabym trochę szerszą pościel,zawsze możesz trochę podwinąć i na dłużej posłuży, a ja czasem przykrywałam taką kołderką w drugą stronę i końce podwijałam pod materac, wszystko tworzyło dość ciasną całość ,miałam pewność że dzidziuś nie "skopie" kołderki.wkrótce przekonasz się że dzieci nie potrzebują takich dokładnych rozmiarówek do siebie ale na ogół kupuje się ciut większe i raczej rzadko ktore dziecko zachowuje się "ksiązkowo", nie trzeba trzymać się sztywnych reguł czasem warto zaufać własnej matczynej intuicji. pozdrawiam cieplutko i szczęśliwego rozwiązania!

Kołderka 120 x 90 centymetrów w zupełności wystarczy. Polecam piękną w białym kolorze z różowymi kółeczkami. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Możesz przejrzeć jeszcze poszewki oraz prześcieradełka.