Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyba Was rozumiem....

Czy jestem w ciąży??? Nie wiesz - wstąp.

Polecane posty

Gość sweeertinskin.
cześć , mam mały problem . 5 dni temu kochałam się z moim chłopakiem po raz pierwszy . gumka nam nie pękła ani nic . ale od tamtego czasu cały czas czuje ból w piersiach i pod brzuchem . nie robiłam jeszcze testu . nie biore też żadnych tabletek ani nic , powiedzcie czy możliwe że jakimś cudem jestem w ciąży ? okres powinnam mieć dopiero za 12 dni a bół piersi pojawiał mi się przeważnie 2 dni przed miesiączką .

Gość sweeertinskin.
cześć , mam mały problem . 5 dni temu kochałam się z moim chłopakiem po raz pierwszy . gumka nam nie pękła ani nic . ale od tamtego czasu cały czas czuje ból w piersiach i pod brzuchem . nie robiłam jeszcze testu . nie biore też żadnych tabletek ani nic , powiedzcie czy możliwe że jakimś cudem jestem w ciąży ? okres powinnam mieć dopiero za 12 dni a bół piersi pojawiał mi się przeważnie 2 dni przed miesiączką .

Gość sweeertinskin.
cześć , mam mały problem . 5 dni temu kochałam się z moim chłopakiem po raz pierwszy . gumka nam nie pękła ani nic . ale od tamtego czasu cały czas czuje ból w piersiach i pod brzuchem . nie robiłam jeszcze testu . nie biore też żadnych tabletek ani nic , powiedzcie czy możliwe że jakimś cudem jestem w ciąży ? jeszcze jedno . mam dopiero 15 lat i nie chciała bym teraz mieć bobaska chociaz kocham dzieci . jak znacie polećcie mi też jakieś dobre a tanie testy ciążowe .

Gość ladymarmelade.
cześć , mam mały problem . 5 dni temu kochałam się z moim chłopakiem po raz pierwszy . gumka nam nie pękła ani nic . ale od tamtego czasu cały czas czuje ból w piersiach i pod brzuchem . nie robiłam jeszcze testu . nie biore też żadnych tabletek ani nic , powiedzcie czy możliwe że jakimś cudem jestem w ciąży ? mam dopiero 15 lat i nie chciała bym teraz mieć bobaska chociaz kocham dzieci . jak znacie polećcie mi też jakieś dobre a tanie testy ciążowe .

Gość anula120591
witam! prosze o pomoc... współzyłam z chłopakiem 5 dni temu. oczywiście zabezpieczyliśmy się, chłopak wycofał się, a potem doszedł, prezerwatywy tez nie pękła. wyrzucił prezerwatywę, umył penisa i ręce i założył nowego kondoma. ale boję się, ze podczas tego mycia rąk sperma mogła zostac pod paznokciami. czytałam ze zdarza się, że podczas zabawy palcami może dojśc do zapłodnienia. a my właśnie postapiliśmy w taki nieodpowiedzialny sposób, że potem włożył mi palce. on jest pewny ze nie będę w ciąży. w internecie znalazłam taki kalendarz który obliczza dni płodne i niepłodne. ja w tym czasie miałam dni niepdłodne. dzisiaj lub jutro powinnam spodziewać się miesiączki. zdaję sobie sprawe z tego ze może mi się spóźnić. stres oraz to, że w grudniu piłam alkohol, to wszystko spóżnia okres. mam test, ale chcę poczekac 2 dni na zrobienie go ponieważ minie wtedy dokładnie tydzień. bardzo się tym denerwuję, chociaż wiem, że w ciążę nie jest łatwo zajść. proszę o opinię kobiety i dziewczyny, które to przeżyły oraz opisinie co sądzicie Drogie Panie na ten temat. ten stres nie pozwala normalnie funkcjonować. proszę o radę, pomoc.dziękuję.

Gość marta.
hej ; ) sluchajcie okres skonczyl mi sie 19.01.2011 kochalismy sie z chlopakiem codziennie i do konca, spuszczal sie we mnie - bo chcemy dziudziusia , od czasu do czasy boli mnie podbrzusze po prawej i lewej stronie a okres mam miec za tydzien moze troszke wiecej . ? ( jezeli dostane ) temperatura w pochwie 37.1 , 37.2 3 .Dzisiaj mialam 37.5 i wydaje mi sie ze moje piersi sa wrazliwsze . ? ale moze tylko wydaje . Stramy sie o dzidzie wiec chcialabym sie dowiedziec czy juz mogloby dojsc do zaplodnienia . ? jest mi czesciej nie dobrze , moj sluz jest ciagnacy ... mam czesto suche usta ale to chyba nic nie ma zwiazane z tym . Moje cykle sa nieregularne teraz tak jak powyzej napisalam dostalam 13 i skonczyl sie 19 trwal tydzien wiec przeliczylam ze 26 dni cykl bedzie trwal i kochalismy sie w dzien w dzien odrazu po okresie , wczesciejszy cykl trwal 31 dni . dziekuje czakam na odpowiedz ; )

Gość paulinaxxx
cześć okres spóźnił mi się dwa tygodnie. W końcu wystąpił. Był nawet bardziej obfitszy niż zwykle. Objaw ciazy nie mam. Ale nadal się boje ze moge byc ;/ 3 testy negatywne ;/ Jak to z okresem w ciazy? Ale chyba obfity nie moze byc . Ja jednego dnia musiałam zmieniać co dwie godziny duże podpaski ;/

Gość schizuje na maxa
mi sie juz 2 tygodnie spóźnia...mam nadzieje ze tak jak i Ty dostane ;( tez test negatywny wyszedł. Jak dostalas normalny obfity okres to ciąży nie ma:)

Gość paulinaxxx
dostaniesz :* nie denerwuj sie. bo to strasznie opóźnia okres ;/ wez gorącą kąpiel. wymocz nogi w gorącej wodzie. ja robiłam to pare razy. moze i pomogło. nie wiem. Czasami tak miałam ze mi sie tyle przesuwał. ;/ Ale teraz strasznie sie balismy, martwilismy. Ale w koncu wystapił. I własnie obfity.

Gość gośka_20
cześć! mam taką dziwna sprawę. Biorę tabletki antykoncepcyjne regularnie, nie pominęłam żadnej a jestem na nich już 5 miesięcy. Tylko, że tym razem w czasie przerwy i po niej nie pojawił mi się okres.. kochałam się z chłopakiem w grudniu, rano mam mdłości, dziwne uczucie w brzuchu, zawroty głowy... Czy to możliwe, że zaszłam w ciążę? wiem, że raczej nie jesteście ginekologami ale może wiecie coś więcej ode mnie.

gośka_20 Jeśli bierzesz tabletki antykoncepcyjne przez tak długi czas to raczej mało prawdopodobnym jest byś zaszła w ciąże zwłaszcza,że gdy ktoś planuje ciąże, to po odstawieniu tabletek niektóre kobiety nawet i 3 miesiące nie mogą zajść w ciąże (ja tak miałam).Jednak jeśli lekarz ci je źle dobrał lub o nich zapominałaś to jest taka szansa,iż jednak zaszłaś.Jednak może spóźniać ci się po prostu okres od stresu lub przeziębienia.Co do objawów ciąży to na tym etapie (liczę od grudnia) rzeczywiście mogą pojawić się mdłości,wymioty,zawroty głowy i bóle podbrzusza (takie jak na okres tylko że słabsze) oraz uczucie pełnych piersi jak i ich ból(lub stają się tkliwsze). Radze Ci zrób sobie test ciążowy ....

Do dziewczyny której się spóźnia okres 2 tygodnie Jest to bardzo dziwne że tak długo spóźnia ci się okres dlatego jak możesz to odpisz mi proszę czy te testy co robiłaś były kupione w tym samym czasie i z jednej firmy bo jeśli tak to mógł być to błąd produkcji i test mógł być fałszywy.Jeśli były z tej samej firmy i zakupione w tym samym czasie to zrób jeszcze jeden test z innej firmy.Jeśli jednak to były dwa inne testy to idź natychmiast do ginekologa ponieważ rzadko się zdarza by tak długo spóźniał się okres.

Do sweeertinskin Quick Vue test ciążowy paskowy cena waha się w granicach od 6zł do 12zł tańszego nie znalazłam. Jeśli chodzi o ból PODBRZUSZA A NIE BRZUCHA to jest za wcześnie na taki ból gdyż w ciąży jest on spowodowany rozciąganiem macicy by dziecko miało w niej dostatecznie dużo miejsca by się rozwijać i pojawia się od 2 msc ( msc.- miesiąca)ciąży. Co do twojego bólu piersi i brzucha - może on spowodowany właśnie miesiączką.Jeśli masz nieregularne cykle to może on się pojawić 12 dni jak i 2 dni przed miesiączka nie ma na to żadnej reguły. Co do gumki jeśli nie pękła nie ma takiej możliwości byś zaszła w ciąże. Poza tym w całym cyklu menstruacyjnym jest tylko 5 dni płodnych więc jest to tym bardziej niemożliwe. co do testu ciążowego teraz i tak by ci nic jeszcze nie wykazał poczekaj spokojnie do dnia kiedy masz dostać miesiączkę .Ale zapewniam Cię że NIE JESTEŚ W CIĄŻY

milussiaaa "mam pytanie jezeli wspolzylam z chlopakiem ktory bym zabezpieczony a nie mialam orgazmu to moge byc w ciazy ?" - nawet nie powinnam się wypowiadac na ten post bo osoba która go napisała albo jest tak głupia albo żarty sobie robi (mam nadzieje że to drugie bo strach mnie bierze jeśli pytałaś poważnie). Prosze powiedz mi co ma orgazm do ciąży? bez czy z orgazmem nie ma to najmniejszej różnicy.... można zajść jak i niezajśc w ciąże mając orgazm można zajść jak i niezajśc w ciąże nie mając orgazmu jeśli był twój chłopak zabezpieczony to nie ma takiej opcji byś zaszła w ciąże.... ps. do książek dziecko doucz się najpierw JAK SIĘ ROBI DZIECI a PÓŹNIEJ ZADAWAJ PYTANIA BO TWOJE PYTANIE POKAZUJE ŻE NIEWIELE WIESZ W KWESTII TEORETYCZNEJ A W PRAKTYCE MOŻNA TYLKO DZIECKO ZROBIĆ(DOUCZ SIĘ BO SEKS TO NIE TYLKO PRZYJEMNOŚĆ A DZIECKO TO CHYBA NAJLEPSZY PROBLEM BO ISTNIEJĄ GORSZE JAK NP. CHOROBY WENERYCZNE I INNE RZECZY ...

milussiaaa a jeśli chodziło ci o wytrysk(następuje on w czasie orgazmu u mężczyzny\chłopaka) to jest to co innego...ale jeśli był zabezpieczony to nie ma opcji byś była w ciąży

do wszystkich pań do które tutaj piszą jestem ginekologiem więc w razie gdybyście miały jakieś pytania to postaram się na nie odpowiedzieć (jeśli chcecie oczywiście)

Gość T*
Tabletki łykam ponad 3 lata. Ostatnio nie zrobiłam przerwy mi ędzy opakowaniami , jednak po drugim opakowaniu (i przerwie) nie połknęłam w porę 1 tabletki. Powinnam ją zażyć we wtorek o godzinie 11, a połknęłam ją po północy(czyli w srode) w okolicach godziny 1.00. W środę, czwartek wzięłam tabletkę o zwykłej porze, a w piątek o 6 rano spałam z moim męzczyżną, który we mnie skończył. ZAPOMNIAŁAM SIĘ!!!!!!!!! Co mi radzicie? Czy jutro z samego rana udać się po tabletkę 72 po? BĘDZIE druga doba, więc powinna zadziałać.... Proszę o pomoc .

Gość buuba
No dobrze.. wiec ja miałam już 2 razy miesiączkę trwającą prawie tydzień. Zrobilam kilka testow i wyszly negatywnie. Ja jednak dalej sie boje. do tego od 2 dni mam uczucie zawrotow i ciezkosci glowy. Boje sie, poniewaz czytalam ze zawroty glowy moga byc objawami ciazy. wiec czy jest wgl mozliwosc zebym byla w tej ciazy?

Gość buuba
wiem o tych objawach.. pytam się jednak o prawdopodobieństwo..

Gość zaniepokojnoamiejacanadzieje
Witam serdecznie. Kochałam sie z moim chlopakiem pod prysznicem i troche nas poniosło. Wszedl we mnie bez gumki i kochaliśmy sie tak przez jakies 20sekund ale nie doszedł. Płynu przedejakulacyjnego nie było poniewaz zmylismy go wodą, Mam teraz 14 dzien cyklu czyli dni bardzo płodne. Myślicie że była możliwość na zajscie w ciaże? To był moj pierwszy raz bez i stad moje obawy. Wiem ze to nie odpowiedzialne ale kto by sie nie dal poniesc podnieceniu . Dodam ze to naprawde byly aksymalnie kilkanascei ruchow we mnie i nawet sie nie zblizyl do wytrysku i ze ostatni raz wytrysk mial 3 dni temu i od tamtej pory napewno sie tam umyl a juz na 100% kilkanascie razy sikal wiec pozostalosci po ostatim wytrysku niebylo:). Czytalam ze preejakulat nie moze zaplodnic bo sa tam tylko uposledzone plemniki.Co o tym sadzicie? Pozdrawiam!

Gość asiulabe
mam małe doświadczenie dlatego pytam czy można przytulając się z chłopakiem i będąc w ubraniu zajść w ciążę ja miałam dzinsy na sobie on też ale nie wiem czy nie miał wytrysku było to ok 6 tyg temu miałam ok 3,5 tyg temu okres ale był krótki ok 3 dni po tym jak przytulałam się z chłopakiem ale ostatnio boje się bo mi brzuch trochę urósł wydaje mi się że z dnia na dzień mam większy ale nie wiem czy to nie są moje urojenia tylko bo się stresuje, kolejny okres mam mieć jutro wg porzeedniego miesiąca ale nic na to niw sakzuje to już trzeci dzień jak mam przerwe w zazywaniu tabletek zazywam yasmin ale czasami nie brałam ich o tej samej porze

Gość T*
PONAWIAM.... Tabletki łykam ponad 3 lata. Ostatnio nie zrobiłam przerwy mi ędzy opakowaniami, jednak po drugim opakowaniu (i przerwie) nie połknęłam w porę 1 tabletki. Powinnam ją zażyć we wtorek o godzinie 11, a połknęłam ją po północy(czyli w srode) w okolicach godziny 1.00. W środę, czwartek wzięłam tabletkę o zwykłej porze, a w piątek o 6 rano spałam z moim męzczyżną, który we mnie skończył. ZAPOMNIAŁAM SIĘ!!!!!!!!! Około 28 godzin po stosunku połknęłam Escapelle. Czy wszystko powinno być w porządku? PROSZĘ O OPINIE

Gość anetka2605
witam Was serdecznie . od 2 miesiecy staramy sie z męzulkiem o dziecko. dzis jestem w 30 dniu cyklu @ powinien byc dziśi rzeczywiście boli mnie brzuch ale mniej intesywnie niz zazwyczaj takie sporadyczne ciagnięcie w brzuchu. dodam ze w tymm miesiącu ostro wzieliśmy się do roboty i w dniach płodnych kochaliśmy się po dwa razy jestem ciekawa czy nam sie udłało. zaraz po jajeczkowaniu na drugi dzień czułam ze pięką ,mnie policzka chociaż nigdy wcześniej tak nie miałam okazało ze miałam temperaturę 37,2 przez dobrych 9 dni pozniek policzka przestały piec a temperatura raczej wróciła do normalności nie weim-gdyz przez przypadek potłukłam termometr i nie kontroluje tego do dziś. do tego jedynym co zauważyła to odbijanie po każdym posiłku , cały czas bulgocze mi w brzuchu i zaparcia wiec nie dokonca to moga być objawy . Natomiast jedyną faktyczna zamianą jaka jest jest to iż zawsze przed okresem od 2 lat miałam 4 dniowe plamienia które dawały ,mi znać o tym iż @ się zbliza. teraz nic nie było mimo iż dziś miałabym dostac miesiączke. no i dodam ze zmeczenie, brak chęci do życia mimo ze raczej zawsze jestem zadowoloną i żywą , gadatliwą osob.ą a teraz czuje sie jakbym miała depresje-zero energii...

Gość carlaina
Staramy się o dziecko od kilku miesięcy, na razie bezskutecznie. Piszę tu, ponieważ chciałam zasięgnąć Waszej opinii. Normalnie mam okres co 29-31 dni, trwa ok. 6 dni i ok. 2,3 dnia mam okropne bóle. W tym miesiącu okres dostałam po 26 dniach i trwał 4 dni bez żadnych problemów. Od paru dni mam bóle brzucha, jajników, tkliwe piersi, mam problem ze zrobieniem siku, wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy, po 5 min. pokazała się delikatna blada druga kreseczka?!? co mnie strasznie zdziwiło, postanowiłam rano test powtórzyć, ale nie było już drugiej kreski tylko ledwie zauważalny cień... co o tym sądzicie? dziwne, że wieczorem ta kreska była wyraźniesza niż rano, bo rano powinien być wyższy poziom HCG we krwi, a może to zupełnie co innego? ps. do ginekologa idę dopiero we wtorek, dlatego postanowiłam tu napisać

Gość kotki159
Od jakiegoś czasu biotę tabletki na obniżenie prolaktyny i na niedoczynność tarczycy, ostatnią miesiączkę miałam 12-17 sierpnia, od tyg. bolą mnie piersi, ale w sumie nie o to chciałam się zapytać tylko czy biorąc te tabletki jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?

Gość różooowa
witajcie dziewczyny! Pisze tutaj ponieważ mam problem o ile tak go mogę nazwać. Mianowicie, ostatnio z partnerem współżyliśmy, sperma że tak powiem dostała się do środka ;/ jestem dzień przed okresem i ani widu ani słychu go... Zawsze z tydz przed @ bolał mnie okropnie brzuch, teraz nic.. Współżylismy z chłopakiem 5 grudnia... Moj pierwszy dzień okresu w listopadzie to 15, tak samo powinien nadejść 15.12.. od przedwczoraj mierzę temperature, w poniedziełek wynosiła 36,8 wczoraj 37, dzisiaj 37... Czy mozliwe że jestem w ciązy??? oczywiscie chce wykonać test, ale najpierw proszę o porade Was. Liczę na szybką odpowiedź

Gość różooowa
doda że okres mam bite 7 dni ;/

a mój kochany był prawie 2 tygodnie w delegacji i hm wiem bo ostatnio sie o to bałam bo zrobilismy to bez zabezpieczenia, ale teraz w 18 i 19 dzien cyklu zrobilismy to bez zabezpieczenia, jedyne co to wyliczyłam dni, do okresu mam jeszcze troche czasu bo zazwyczaj trwa 28-29 dni, jednak ostatni miał 33 dni, troszke sie boje...tym bardziej , że przez ostatnie dni doświadczyłam strasznego stresu....myślicie, że powinnam być spokojna...? dziwnie sie czuje...ale tak Go kocham, chcieliśmy być blisko, tęsknilismy...ale jeszcze nie mamy odpowiedniej sytuacji dla dzieciątka. dziś jest 30 dzien cylky, mam suche upławy. pobolewają mnie piersi.

Gość Bzzzzzzz
Czesc mam pytanie. Zazywałam tabletki antykoncepcyjne skonczyłam dwa miesiące temu. Teraz z chłopakiem zdecydowalismy sie na dzidziusia byłam u ginekologa przepisał mi tabletki wspamagające przy straniu sie (nie pamietam nazwy cos na ,,X'') w tym momencie nie mam ich przy sobie. Uprawiamy sex regularnie ,teraz mi sie spuznia okres tydzien , co o tym myslicie?? boje sie testu ,wszyscy mówią ,ze klamia. Pozdrawiam