Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrzej

zmywarki

Polecane posty

Gość ddddddddddd
ache-super haha

Gość alaaaaa
nikt nie chce odpowiedziec?

Gość tworek
ja też mam zmywarkę wąskiego WHIRLPOOLA od 7 lat ale moi rodzice są jacyś źle do niej nastawieni wcale z niej nie korzystaja i przez to raz zrobila sie w niej dziura bo byla zamknieta okolo roku i woda stala w filtrze caly czas ta sama :/ ja jak jest duzo zmywania to ja wlaczam jest duzo oszczedniejsza od mycia recznego pomyslcie jak myjecie naczynia to napewno plukacie i myjecie caly czas w cieplej wodzie a zmywarka wiekszkosc czynnosci wykonuje w wodzie zimnej a i poztaym prad itp :/ ale coz jak bede dorosly i bede mial mozliwosc to pierwszym urzadzeniem jakie kupie sobie do kuchni bedzie zmywarka naprawde warto fajnie tak ...np. gosciom jak przyjda wyjac swieze cieplutkie naczynia ze zmywarki heh :)

Gość zosia samosia
tez chce kupic 60 cm taka do 2000zł jaka kupic? co polecacie a jakie typy odradzacie?

Gość tworek88
napewno szukaj takich co mają funkcję 1/2 wsadu czyli jeden kosz moja nie ma tego i to troche szkoda a i żeby mial krotki program moja posiada 2 programy: normalny 65*C i intensywny 65*C + mycie wstepne troche malo tych programow bo nie raz mam praiwe czyste naczynia i musze wlaczyc program normalny trwa on 1h a intensywny 1h 15minut :)

Gość tworek88
napewno szukaj takich co mają funkcję 1/2 wsadu czyli jeden kosz moja nie ma tego i to troche szkoda a i żeby mial krotki program moja posiada 2 programy: normalny 65*C i intensywny 65*C + mycie wstepne troche malo tych programow bo nie raz mam praiwe czyste naczynia i musze wlaczyc program normalny trwa on 1h a intensywny 1h 15minut :)

Gość tworek88

Gość rinka
Zmywarka to cud techniki!! Polecam każdemu. Mam od 3 lat (Bosch - ponoć najlepsze). Rachunki za wode są teraz mniejsze, a co ważniejsze więcej czasu dla siebie :) czekam jeszcze aż ktoś wymyśli maszynę do prasowania :P

ja polecam whirpoool pod zabudowę z programatorem wewnątrz drzwiczek - jest best! (przy dzieciach szczególnie)

...ja też jestem za whirlpoolem pod zabudowę, 60 cm - bo w 45 cm niewiele się mieści, a zużycie wody jest podobne... :D ...a co do pytania: zmywarkę można zamontować później, tylko musisz przy zamawianiu mebli zaznaczyć w którym miejscu postawisz zmywarkę - jeśli chodzi o zmywarkę do zabudowy zamówić jeszcze front drzwiczek, albo zostawić sobie wolne miejsce pod blatem 60 ew 45 cm, w które wstawisz zmywarkę wolnostojącą (prawie wszystkie są do zabudowy pod blatem) Pozdrawiam :D

Gość gosia_czek
.... z mężem kupiliśmy zmywarkę Aristona 45cm, jest super. Ponieważ mieszkamy w bloku podłączyliśmy i korzystamy z wody ciepłej. Dzięki temu zmywarka nie pobiera drogiego prądu elektrycznego na podgrzewanie wody a czas zmywania trwa mniej niż pól godziny. Na początku szukaliśmy zmywarki takiej która ma możliwość podłączenia zarówno ciepłej jak i zimnej wody. Z szerokiej gamy zmywarek w sklepie AGD tylko Ariston miał taką funkcję stąd decyzja o wyborze zmywarki tej firmy.

w bloku tez za ciepła wode sie płaci-czy to jakas oszczednosc brac ciepła wode , zamias zapłacic za prad do ogrzania zimnej?

w bloku tez za ciepła wode sie płaci-czy to jakas oszczednosc brac ciepła wode , zamias zapłacic za prad do ogrzania zimnej?

Gość tworek88
jest duza oszczednosc bo przeciez za "gotową ciepla wodę" placisz mniej niz za grzana elektryczna grzalka w zmywarce ja tez tak chyba podlacze ale nie wiem czy sie da i pralke dobrze tak podlaczyc a GOSIA-czek moglabys napisac wiecej o tym podlaczeniu do cieplej wody czy musi byc podlaczenie do wody zimnej??? pewnie tak bo w kranie jest woda duzo wyzsza niz ta potrzebna do zmywarki pozdrowka ide pakowac naczynka do mojego whirlpoola adg371

Gość Gosia_czek
podłączenie zmywarki do instalacji ciepłej wody wg tego co jest w instrukcji- " Podłączenie zmywarki do ciepłej wody należy wykonać w taki sam sposób jak przy podłączeniu zmywarki do zimnej wody. Do zmywarki można doprowadzić ciepłą wodę której temperatura nie przekracza 60 st. C. W takim przypadku czas zmywania będzie ok. 20 min. krótszy " Czy w instrukcjach innych producentów jest taki zapis - nie wiem

Gość Gosia_czek
mój ślubny twierdzi że podłączenie pralki do instalacji ciepłej wody jest zabronione. Gdzieś to doczytał się w instrukcji.

Gość guuuubie sie
jak z ta ciepławoda naprawde jest?

Gość hmmmm........
mieszkam w bloku i musi to być 45, wiem już, że krotki program ma mieć, ale jak z temperaturą zmywania? czy ważne jest, żeby moc ją samemu regulować, czy może być jedna-stała? i jeszcze jedno: czy ma ktoś zmywarkę o klasie zmywania B i jest z niej zadowolony, czy jednak lepiej zainwestować w klasę zmywania A (bo niższą klasę energetyczną zniosę, ale najważniejsze, żeby wyjmować czyste naczynia, żeby nie musieć ich myć ponownie)?

Gość tworek88
ja napewno nie mam klasy A bo ona jest z 97-98 roku a klasy zmieniaja sie przez lata pewnie jest to klasa B albo C nie narzekam aczkolwiek nie raz naczynia sa nie domyte i w zmywarce sa nie przyjemne zapachy po myciu bo albo zaslabo umyje albo cos innego kiedys wlozylem do niej sloik po ogorkach kwaszonych i pozniej mialem wszystkie naczynia o zapachu wlasnie ogorkow nie bylo to przyjemne a i klasa suszenia najlepiej A do B bo jesli za slabo wysuszy to bedziesz miec zacieki

Gość Gosia_czek
mam zmywarkę Aristona posiadajęcą 6 programów. Mam pytanie do użytkowników zmywarek. Z których programów najczęściej korzystacie ?.

ja mam Boscha 60-tkę od 4 lat i jestem bardzo zadowolona, nie wyobrażam już sobie bez niej życia!...

Gość magdat79
Czy ktoś posiada polską instrukcję obsługi do zmywarki Ariston LI 420?

Na czteroosoboą rodzinę zdecydowanie polecam 60-kę. Ja mam taką i włanczam raz dziennie, dodam, że dużo gotuję. Dodam, że do tej pory mieszkałam tylko z mężem, a od niedawna mamy małego lokatora, ale on jeszcze noie brudzi naczyń :). Z firm polecam Siemensa (moja szwagierka ma od 4 lat i bardzo sobie chwali). Ja mam Bosha od ponad 2 lat i tez jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam

Gość kremowka
zmywarki boscha są super, o jakieś 10 lat za późno podjęłam decyzje o zakupie. wszystkie tzw. gospodaynie domowe powinny nie zastanawiac się i kupowac do swoich domostw tak jak kupują pralki. ten zakup nie podlega żadnym wątpliwościom, chociażby z racji czystościowych

Gość Julia W
Bardzo pilnie potrzebuję instrukcję obsługi zmywarki Whirpool ADP 923. Czy mógłby mi ktoś to przysłać na maila. Będę bardzo wdzięczna. Podaję adres: placeboludek@wp.pl. Z góry dziękuję.

Gość Bailey
Zamierzam sie zdecydować na zmywarkę, ale mam dosyć małą kuchnię. Czy zmywarkę można dostawić bezpośrednio do szafki??

Gość Wolare
NIEDAWNO KUPILEM ZONIE ZMYWARKE BOSCH-a. JEDEN Z PROSTSZYCH MODELI DOSTEPNYCH NA RYNKU. DZIEKUJEMY CI "PANIE" ZA TEN WYNALAZEK CZYLI OSZCZEDNOSC WODY, CZASU A NACZYNIA I GARY PO PROSTU LSNIA NO I W ZLEWIE ZAWSZE CZYSCIUTKO:)