Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiamka

Dziewczyny! Która z Was jest w ciąży? Pogadajmy!

Polecane posty

Staramy sie o dziecko od 3 miesięcy. I..... dzisiaj idę do ginekologa! Pewna nie jestem, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że to pierwszy miesiąc ciąż! Huraaaaaa! Nie miałam praktycznie miesiączki tylko jakieś jednodniowe plamienie. Mój Mąż twierdzi, że jest pewien, że to już, hihihi. Jeśli się okaże że jestem w ciąży, to please, nie zostawiajcie mnie! Pogadajmy na forum, stwórzmy jakiś topik, żeby razem przejść przez te najważniejsze w naszym życiu 9 miesięcy!

Gość bumpy
życze powodzonka, oby było tak jak mówisz! jestem w 6 tygodniu :)

Jesli jest tak jak mysle, to byłby mniej więcej 4-5 tydzień. Bumpy, miałaś też takie potworne wzdęcia, takie że aż wszystko w środku wydaje się skręcać na supeł - i to takie falowa, co jakieś pól godzinki, godzinke, takie w dole brzucha. Nigdy wcześniej tego nie miałam. Trochę bolą mnie też piersi, nie tak jak zawsze. Powiedz, też tak bardzo się cieszysz?

Gość bumpy
to juz moja 2 ciąża i czuje sie zdecydowanie inaczej. gorzej. dzisiaj czuje sie np. fatalnie! a kiedy miałas ostatnia miesiączkę? Poczytaj topiki "znowu będe mamą" i "czy któraś odczuwała to co ja".

Ostatnia miesiączka 3 października. Ja czuję się źle szczególnie rano, ale teraz już ok - przynajmniej na razie....

Gość bumpy
ja miałam ostatnia 1 października więc równo mamy. dowiedz się jak najszybciej i dbaj o siebie. czemu jeszcze testu nie zrobiłas?! ja lece do pracy

Gość miaminka
Super ze sie wam udało. Ja tez zaczynam moze sie uda (oby) .

Gość bumpy
No jak tam tiamka? Bo umieram z ciekawości... fajnie bedzie zebrac grupke z terminem na lipiec!

Bumpy, Skarbie - jestem w 6 tygodniu! I mam termin na 10 lipca!!! Jejku, ludziska, kocham Was wszystkich!!!!

Gość bumpy
No to serdecznie , serdecznie gratuluje!!!! Ja mam termin na 7 lipca! No to sie zaczyna!!! idziemy łeb w łeb. Dbaj o sięebie i maluszka. pozdrawiam Was gorąco.

Gość anna27
Witam kobietki. Ja wczoraj zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki, ale linia testowa jest bardzo blada i niewyraźna. Może dlatego, że nie robiłam go rano. Jak myślicie?

Anna27- gratulacje! Jesteś w ciaży!!! a tez na początku robiłam test i kreseczka była prawie niewidoczna, oczywiście, tylko ja ją widziałam :-) A na drugi dzień juz wyraźniejsza i tak z dnia na dzien coraz lepiej :-) Teraz, to jest już purpurowa! Ale to dopiero tez w sumie pierwszy miesiąc ciąży. Idę dzisiaj do lekarza, to dowiem się szczegółów! Pozdrawiam!

No to dziewczynki mamy swój topi pt. DZIDZIA BEDZIE W LIPCU! Musimyb sie trzymac, bedzie nam razniej, BUMPY pisalas ze to Twoja druga ciaza, musisz nas wspierac radą i dobrym słowem :-)

Gość anna27
Mi sie tez wydaje, że tylko ja ją widzę! Byłoby cudownie. Naprawdę. Zrobie test jeszcze raz, ale rano i zobaczymy. Trzymajcie kciuki!!

Gość bumpy
jasne , bede was wspierać! tylko czy dam rade wszystkich wspierać??? :) M stronie Happy mum (www.hapymum.pl) pisze dziennik ciąży... jeśli będziecie miały ochote , możecie poczytac. :)

Gość bumpy
sorry : www.happymum.pl

Gość bumpy
do Anny27 - moja kreska była tez taka że tylko ja ja widziałam i przez to kompletnie straciłam orientacje. tak było na 4 testach! az w końcu zrobiłam HCG, żeby sie upewnić. Bedzie ok! jak kreska jest to jest i dzidzia :)

Gość bumpy
byłam dzis u doktora! dzidzia ma 12 mm :) i ma się dobrze. serduszko bije.!

Gość bumpy
No i co przyszłe mamuśki??? Topik umarł/ Tak jesteście pod wrażeniem waszych ciąż, że nie macie kiedy pogadać?

Gość *kwiatuszek*
hej bumpy! Chciałam poczytać twój dziennik ale strona niestety nie działa:(

Gość aisio
Witam kobitki Ja tez jestem w ciazy, to chyba 8 tydz.Ale sie ciesze!!!

Gość misiaczkowa
hey :) a ile macie latek przyszle mamy?

Gość bumpy
działa działa :www.happymum.pl. aisio gratulacje! jeśli 8 tydz. to dokładnie tak samo jak ja!ja mam 28 lat... (czyżbym się pierwsza przyznała?:))

Gość misiaczkowa
bumpy a co myslisz o mlodziutkich mamach? takich w wieku 17 lat? nie mam na mysli jakis co co tydzien z innym ida do lozka , tylko chodzi mi o takie ktore dlugo sa ze swoim partnerem ale np. zabezpieczenie zawiodlo bo jak wiemy nic nie daje 100% ??

Gość *kwiatuszek*
Hej bumpy! Faktycznie działa :) Weszłam na ten topik bo już nie wiem co myśleć o tym co się teraz ze mną dzieje. Ostatnio miałam miesiączkę 10 września. Od tamtej pory nic. Na początku listopada miałam lekkie plamienia ale to mi nie wyglądało na normalny okres. Lekarz wcześniej zapisał mi tabletki na wywołanie ale nie pomogły. Byłam u ginekologa tydzień temu. Zrobił mi usg przez powłoki brzuszne ale stwierdził, że nie jestem w ciąży. Ale jakiś dziwny ten lekarz bo jakoś ciężko mu było określić nawet rozmiar jajników. Nie wiem co się dzieje, bo już od ponad tygodnia boli mnie brzuch ale tak jakoś dziwnie. Poza tym lekarz najpierw powiedział, że mam powiększoną macicę i zasiniałą szyjkę i że to mu wygląda na ciążę więc kazał przyjść na usg. Ale jak wcześniej wspomniałam nic nie wykrył. Powiedzcie czy takie usg wykryje wczesną ciążę? W piątek zapisałam się na wizytę u innego lekarza, który ma w swoim gabinecie usg dopochwowe. Mam nadzieję, że tym razem lekarz rozwieje moje wątpliwości. Dodam tylko, że prócz braku miesiączki mam bardzo obolałe piersi a senność.... no cóż nie wiem - może to przyczyna pogody albo zmęcznia zajęciami na uczelni. Dziewczyny poradźce coś. Test robiłam 13października i nie wyszło nic. Ojejku co się ze mną dzieje :(

Gość aisio
A ja mam 26 lat.To moj pierwszy"raz" ale jak na razie moje samopoczucie nie jest za ciekawe.Wciaz mnie boli brzuch:(

Gość aisio
do kwiatuszka ja robilam usg juz w piatym tyg ale moj lekarz od razu stwierdzil ciaze.Wydaje mi sie zreszta ze te testy sa wiarygodne.

Gość aisio
do kwiatuszka ja robilam usg juz w piatym tyg ale moj lekarz od razu stwierdzil ciaze.Wydaje mi sie zreszta ze te testy sa wiarygodne.