Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiamka

Dziewczyny! Która z Was jest w ciąży? Pogadajmy!

Polecane posty

Gość emilkam
Cześć wszystkim kobietkom:) coś mi się wydaję że do was dołączę:) jutro robię teścik:) spóźnia mi się okresik i tak jakos dziwnie się czuję, bolą mnie piersi, w brzuszku czuje takie ..."napięcie", wydaje mi się że jest napompowany:) i pobolewa mnie trochę.

a ja mam 27 lat, po raz pierwszy jestem w ciąży, teraz w 9 tygodniu. cieszę się jak norka;-) pozdrawiam przyszłe mamy

Gość kajucha
do BUMPY i dalej nic nie wiadomo...robilam tescik i nic,ostatnio robilam krew i niby nie jestem w ciazy ale okresu dalej nie mam nie wiewm co jest grane w nast.czwartek ide do lekarza,niepokoje sie strasznie co znowu...

Gość MN
No wreszcie mi się udało. Może też się do was dołączę? 12 tydzień - cała masa pytań :-) Pozdrawiam

Gość Abraxa
Potwierdzenie uzyskam dzisiaj...również, potrzebuję wsparcia w tych najważniejszych miesiącach naszego życia :)

Gość emilkam
jestem w ciąży:) zrobiłam teścik- grubszej kreseczki chyba nie mogłam mieć:) mam małe pytanko? w którym tygodniu mozna juz zrobić usg? jestem w czwartym tygodniu:)

Gość emilkam
jestem w ciąży:) zrobiłam teścik- grubszej kreseczki chyba nie mogłam mieć:) mam małe pytanko? w którym tygodniu mozna juz zrobić usg? jestem w czwartym tygodniu:)

Gość emilkam

usg mozesz zrobic nawet teraz,ale poczekaj jeszcze troche,w piatym tygodniu lekarz bedzie mogl oficjalnie stwierdzic ciaze,moze nawet zauwazyc ewentualne blizniaki(chociaz raczej trudno tak wczesnie wykryc) powodzenia-oby ci bylo lekko jak mnie.jestem w dziewiatym miesiacu,rodze zaraz po nowym roku.przez cala ciaze nie wymiotowalam ani razu,kostki spuchly mi lekko raptem dwa-trzy razy,gdy naprawde sie \"nastalam\".w ogole czuje sie swietnie i dobrze wygladam(no,moze teraz troche gruba juz jestem,ale tylko miesiac zostal,wiec ok) ciaza moze byc super!!

Gość MN
Pierwsze usg miałam w 7 tygodniu. Ale było to usg dopochwowe - przez brzuch jeszcze nic nie było widać. Kolejne miałam w 11 tygodniu - normalnie robione. Dokładnie widać było dzidziusia ;-)

Gość abraxa
Witajcie, usg w czwartym tygodniu potwierdziło testy..jestem mamą :)))) Huuura! Widziałam moje Maleństwo-7,1 mm...Bardzo, bardzo jestem szczęśliwa...Co prawda, jak na razie niewiele można było stwierdzić, ale wiem, że cud był się stał! Teraz moje najważniejsze chwile w życiu! Przewidywany termin porodu - 10.08.2005. I bardzo buduje mnie fakt, że na tym topiku Jesteście Wy moje przyszłe Drogie mamy, i że wszelkie wątpliwości, obawy uda nam się wzajemnie rozwiać...Mocno pozdrawiam - szczęsliwa 26-latka

Cześć dziewczyny! Też mam w brzuszku fasolkę od 5 tygodni i 4 dni :):):) Hmmm, nie wiem, czy po lekarsku to nie jest 7 tygodni (doliczają 14 dni). Ja od pierwszych dni czułam, że jestem w ciąży - tak jak piszecie - bóle brzuszka i bardzo napięte, obolałe piersi. Dwa testy \"siusiane\", w 7 i 14 dni po dacie spodziewanej miesiączki mi nie wyszły, dopiero badanie na krew wykazało ciążę w 3-4 tygodniu. Jutro mam wizytę u p.ginekolog - zbada mnie, potwierdzi ciążę i wyliczy termin (choć to będzie trudne, bo podobno miałam podwójne jajeczkowanie w październiku). Pozdrawiam Was serdecznie, jutro się odezwę :) Ach, zapomniałabym..................mam 28 lat i to jest moja pierwsza ciąża :):):):)

Gość aoh
Witam:) w mikołajkowy dzionek, jestem w 7 miesiącu ciazy (mam 27 lat), juz wiem ze dziewczynka teraz juz czynie powolne przygotowania do porodu, termin na luty. Zycze wam wszystkim wytrwałosci, dbajcie o siebie i o tą najwazniejszą istotkę w waszym życiu. Pozdrawiam Ania z brykająca juz mocno Fasolka (Juleczka albo Majeczka) :) :)

Hello! :) Ja również jestem w 7-ym miesiacu ciaży- to moja pierwsza ciąża i przyznam że jestem pełna obaw ale przede wszystkim i pełna radości, bo przecież za 3 miesiace będę mamą :) to niesamowite! Moja dzidzia przyznam szczerze nie była planowana, była dla wielu nawet wielkim i niekoniecznie miłym zaskoczeniem, jednak muszę stwierdzić że teraz jest to jedno z wielu najbardziej oczekiwanych maleństw na świecie . Ciesze sie ze bede mogła pogadać tu z przyszłymi mamuśkami. Piszcie! Czy już odezwał sie w was ten tzw. instykt macierzyński? Pozdrwiam!

Gość bumpy
fajnie, że tak dużo dzieciaczków się urodzi. mi parę razy snił się już poród... :( wracają wspomnienia. obawiam się jak to będzie tym razem... ale jakoś tak jeszcze nie mogę rzejść do porządku dziennego nad tym , że jestem w ciąży. pewnie dopiero stanie się to namacalne jak poczuje pierwsze ruchy :) a to jeszcze jakieś 7-8 tygodni. łłłeeee. juz bym chciała! to jest cudowne uczucie..:)