Gość Dżołi Napisano Luty 12, 2007 ja mam pytanie ... już koncze 2 opakowanie LOGESTU i nie wiem czy jak bede miala teraz te 7 dni przerwy miedzy jednym opakowaniem a drugim to czy można sie kochać bez dodatkowych zabezpieczen ? prosze o szybka odpowiedz bo juz nie wiele mi czasu zostało :) dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meheret Napisano Luty 12, 2007 można :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camelia 0 Napisano Luty 12, 2007 Do ITSARI: Hej. Już wielokrotnie ten temat był tu poruszany - jeśli pierwszą tabletkę przyjęłaś w pierwszym dniu miesiączki, to jesteś zabezpieczona od początku, także nie musisz się dodatkowo zabezpieczać (jak napisała PATI). Do MEHERET: To bardzo indywidualna sprawa, wszystko zależy też jak tolerujesz tabletki... Reakcje organizmu trudno przewidzieć, mnie np. po odstawieniu powrót do \"normy\" (m. in. wyregulowanie cyklu) zajął więcej niż 3 miesiące... Do DŻOLI: Jeśli po 7-dniowej przerwie rozpoczniesz bez opóźnień nowe opakowanie, to przerwa jest bezpieczna. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dżołi Napisano Luty 13, 2007 dzieeeeeeeki wielkie dziewczyny :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kotuu Napisano Luty 14, 2007 czesc dziewczyny nie mam okresu. wiem ze to nie to forum, ale bywalam tu wczesniej... logest odstawilam w pazdzierniku. od tego czasu bylo dosc regularnie 28-29 dni. a teraz juz czwarty dzien sie spoznia... przestalam brac bo bardzo zle sie czulam i stwierdzilam ze skoro nie mieszkam z R. to bedziemy poprostu bardziej uwazac bo sytuacji nie jest za wiele... w ostatnim miesiacu byla wlasnie tylko jedna. uzywamy prezerwatywy ale cos pewnie musialo sie stac zlego choc nic sie dziwnego nie stalo. dziewczyny jestem zalamana. kupilam wczoraj test i zrobie go rano. strasznie sie boje co bedzie jesli bede w ciazy???????!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kotuu Napisano Luty 14, 2007 to znowu ja... nikt nie odpisal zeby mnie pocieszyc... szkoda... chcialam tylko napisac ze dostalam okres jakby ktos byl ciekawy. piec dni spoznieniony... mysle ze im blizej lata tym warto sie zastanowic nad ponownym przyjmowaniem tabletek. troche odpoczelam od nich ale to wyczekiwanie na okres jest straszne. w dodatku ladna cera i dekolt(!) przydadza sie w lecie. pozdrawiam. -chyba najszczesliwsza walentynka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czandraa 0 Napisano Luty 15, 2007 Hej, jestem tu pierwszy raz.Biore tabletki Logest od roku, ale szczerze mowiac, raczej jako lek na złagodzenia objawów okresu niz jako antykoncepje.Nigdy tez(do teraz ) nie było mi potrzebna wiedza na temat: czy tabletki Logest wystarcza, by nie zajsc w ciaze podczas seksu bez dodatkowych zabezpieczeń?? Pytam, bo przeciez logest ma najmniejsza, najłagodniejsa dawke hormonów:) Czy taki Logeścik wystarczy, by nie zajść w ciażę?? Mam nadzieje, ze osoby z dłuzszym\"logestowym \" stazem pomoga mi troszke:) Sytuacja jest w sumie hipotetyczna, bo hhmm..jestem jeszce dziewica, z moim chłopakiem na razie nie myslimy o \"konsumpcji \" naszego zwiazku, ale człowiek jest tylko czlowiekem, i zawsze moze sie zdarzyc sytuacja, ze\"najdzie nas ochota\" a bede zabbezpieczona tylko ja , i to wlanie logestem.... Wiec, czy Logest to wystarczajace zabezpieczenie?? Pozdrawiam:* Czandraa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czandraa 0 Napisano Luty 16, 2007 to jak, podpoweicie mi troszke?? Wiecie, te zagadnienia sa dla mnie troszke enigmatyczne, nigdy mi do szczescia nie yly potrzebne..teraz wole wiedziec wczesniej niz potem sie stresowac:) POzdro Kobietki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość idfgkjerig Napisano Luty 16, 2007 ma pytanie zmieniam tabletki z cilestu na logest ale nie wiem kiedy mam przyjac pierwsza tabletke logestu czy to ma byc po 7 dniowej przerwie czy na drugi dzien po ostatniej tabletce cilestu. pomozcie jak mozecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cherryy 0 Napisano Luty 19, 2007 Czandraa zebys sie uspokoila proponuje sobie poczytac troche w necie jakie srodki sa najbardziej skuteczne:) a zeby juz teraz dac Ci odpowiedz to tabletki sa jednymi z najbardziej skutecznych i jesli sie je wlasciwie stosuje to jest bardzo male ryzyko zajscia w ciaze. kotuu bardzo sie ciesze, ze wszystko zakonczylo sie szczesliwie:) jestem przekonana, ze nikt Ci nie odpisal tylko dlatego, ze po prostu nikt tutaj nie zagladal:) hehe i ps nie watpie, ze bylas najszczesliwsza walentynka:) idfgkjerig wydaje mi sie, ze powinnas je przyjac po 7o dniowej przerwie, ale w sumie o takie rzeczy lepiej sie pytac swojego gina:) pozdr i apel do wszystkich dziewczyn - najpierw przejrzyjscie sobie (chociaz pobieznie) forum bo odpowiedzi na wiekszosc waszych pytan juz zostaly dawno temu tutaj zawarte:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość piccolina Napisano Luty 19, 2007 witajcie:)koncze zazywac 1 opakowanie logest-u.W 3tyg wystepiły u mnie dziwne plamienia tzn...cos innego niz zwylke uplawy jak podczas dniach plodnych czy nieplodnych..zastanawiam sie czy to nie przez zazywanie tych tabletek..czy ktoras z Was miala ten problem? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 098765 Napisano Luty 19, 2007 mojej kolezanki mama brala logest i majac 38 lat zaszal w ciaze takze uwazaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość piccolina Napisano Luty 19, 2007 aha..a co do okresu to zazywajac logest mialam go az 12 dni!!!.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OLUŚKA Napisano Luty 19, 2007 Hej dziewczyny.Prosze o porade ktore tabletki sa lepsze i bezpieczniejsze LOGEST czy Harmonet.Brałam juz kiedyś i Logest i Harmonet ale przez krotki okres czasu.Teraz chce zaczać znowu brac ale nie wiem ktore sa lepsze.Prosze o porade.Pozdrawiam serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggda889 Napisano Luty 20, 2007 losgest jest fatalny, bralam go prawie dwa lata, mialam koszmarne bole glowy i zero ochoty na seks, teraz zmienilam na yasmin i jest duzo lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość itsari Napisano Luty 22, 2007 Hej:) Oto i jestem po kilkunastu kolejnych dniach z logestem i powiem szczerze, że zauważyłam dużo dziwnych zmian. Po pierwsze te koszmarne upławy ciągnące sie już prawie 2 tygodnie!!!! :/ Po drugie jestem chyba troszkę bardziej rozdrażniona...W zasadzie to nie wiem czy to od tabletek, ale przynajmniej mam na co teraz zwalać wszelkie dziwne objawy:) Jeśli chodzi o ten pierwszy problem, to już sama nie wiem co zrobić...Z tego, co czytałam tu na forum, wiele z Was miało też ten problem...Mam tylko jedno pytanie: czy te upławy będą się powtarzać z każdym opakowaniem logestu, czy tylko podczas pierwszego? Jak same wiecie nie należy to do rzeczy przyjemnych, więc oby to paskudztwo już się więcej nie powtórzyło!! :) Camelia dziękuję za wszelkie rady:) Buziaki for you;) Do kolejnego napisania:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość itsari Napisano Luty 22, 2007 I jeszcze jedna sprawa...Otóż denerwującym faktem jest suchość pochwy...Czy to mija z czasem? Troszkę mnie to drażni, ale mam nadzieję, że mi przejdzie. :* :* dla wszystkich:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość carolin Napisano Luty 22, 2007 witam wszytkich jestem tu po raz pierwszy i mam lekkie obawy co do logestu biore 3 opakowanie zostalo mi jescze 7 tabletek .przy 1 opakowaniu bylo spoko zadnych skutkow ubocznych oprocz okresu ktory trwal przez cale opakowanie . przy drugim wszytko w normie biust troche wiekszy zespinalam sie dobrze bo okres dostalam 4 dnia przerwy a teraz od poczatku 3 opakowaniai biust jescze troszke wiekszy bola mnie piersi jakby spuchniete byly i po 6 tabletkach mdli mnie do teraz czy to sa skutki uboczne?? niech mi ktos odpisze bo tak sie tym przejmuje ze glupiej juz od tego stresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość itsari Napisano Luty 23, 2007 CAROLIN: ja też mam podobne objawy.Poza tym w ulotce jest napisane, że takie objawy mogą się zdarzyć, więc sądzę, że nie ma się czym przejmować. Dla pewności warto przejść się na kontrolę do ginekologa-zawsze to pewniej:) Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Morska Napisano Luty 23, 2007 Ja biore Logest od 2 tyg, kilka dni temu pojawily sie bole glowy i borykam sie z nimi od jakis 4 dni, bylam rozdrazniona a okres trwal 7 dni i po nim jeszcze mialam delikatne plamienie. Mam wielka nadzieje ze bole glowy ustapia bo sa naprawde dokuczliwe. Jestem drobna osoba i lekarz powiedzil ze taka dawka hormonow mi wystarczy dostalam takze skierowanie na badanie krwi w celu takim aby zobaczyc jak moj organizm reaguje na hormony i lekarz powiedzil ze kazda pacjentka ktora zaczyna brac proszki hormonalne powinna zrobic takie badania, wiec dziewczyny jesli idziecie do lekarza proscie o skierowanie na badania krwi, one duzo daja i lekarz moze stwierdzic czy sa dla naszego organizmu dobre czy tez nie. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czandraa 0 Napisano Luty 23, 2007 biore Logest dosc długo, i nie zdażyło mi się , zebym miala skutki uboczne:) zdarza mi sie, ze po odstawiniu, a dzień przed okresem mam ból głowy, ale to chyba taka moja omiesieczna przypadłość:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aleksiandra Napisano Luty 23, 2007 siemka. a ja dopiero zacznę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aleksiandra Napisano Luty 23, 2007 hej dziewczyny.ja do tej pory brałam diane35,ale to jest świństwo.przytyłam,mam okropne bóle głowy.teraz zaczęłam brać logest i jest oki.jak narazie żadnych skutków ubocznych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cherryy 0 Napisano Luty 24, 2007 Morska lekarz nie moze przepisac ci tabletek antykoncepcyjnych bez badania krwi a raczej proby watrobowej. tabletki hormonalne bardzo obciazaja watrobe i nie kazdy moze ich uzywac, wiec akurat wysylanie na badanie krwi jest jak najbardziej normalne i wrecz wskazane przed przepisaniem przez ginekologa tabletek:) a co do bolu glowy to o ile dobrze pamietam z ulotki, jesli beda trwac dalej powinnas to zglosic to lekarzowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aleksiandra Napisano Luty 24, 2007 Hej dziewczyny!!! odpowiedzcie mi na to pytanko. które z tych wszystkich pilusiów są najlepsze na cerę i trądzik oraz problemy z nim???? wszysko przecież zależy od układu człowieka!!! przecież nie każdy ma takie same problemy i nie tak samo reaguje na te środki czy to logest czy dianka czy yasmin czy też każdy inny!!! mam zamiar w poniedziałek wybrać się do mojej pani doktor i popytać ją,ponieważ dziś znów zaczęła mnie strasznie boleć głowa.Nie jestem pewna na 100 % czy to aby napewno od środków anty,ale tak mi się wydaje.A zaczęłam teraz brać logest.Napiszcie coś na ten temat.Pozdrawiam.Aleksia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aleksiandra Napisano Luty 24, 2007 Dziewczyny jeszcze jedno, czy jak pierwszą tabletkę wzięłam na przykład o godzinie 7 rano,to czy kolejne też tak trzeba brać czy godzinka w jedną albo w drugą stronę , to coś strasznego???? proszę o odpowiedź dziewczyny z tym dłuższym starzem przyjmowania antykoncepcji. Pozdrawiam i do następnego napisania. Dziękuję za kazdą odpowiedź!!! :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margo95 Napisano Luty 24, 2007 cc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margo95 Napisano Luty 24, 2007 ja biore tabletki z przerwami od 3 lat i zawsze jak wstaje jednak czesto sie zdarza że zapominam i biore ja np o12 , i nic sie nie dzieje. mysle że godzina dwie a nawet 3 nie robią różnicy ale pamietaj najlepiej ją przyjmowac o okreslonej porze . pozdrawiam magda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czandraa 0 Napisano Luty 24, 2007 ja biore tabeltki wieczorkeim , po kolacji..zawsze ok 7-8.Raz wzielam o 22 i tez mi sie nic nie stało:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alabela 0 Napisano Luty 27, 2007 witam logestowiczki biore juz logest dosc dlugo mialam pare pytan na ktore odpowiedzialyscie mi szybko i kompetetnie. teraz tak:dziwna rzecz biore tabletke o 22 czasem budze sie w nocy do ubikacji powiedzmy kolo 4 i 5 nad ranem i strasznie mi niedobrze.kiedys dziewczyny pisaly ze to sie czasem zdarza tylko braly tabletki rano i mogly to zaobserowac.czy jest co panikowac????czy to skutek uboczny??? WAZNE;z drugiej strony podsluchalam historie dosc straszna wydaje mi sie ze to takie bajendy ludowe.ale podziele sie z wami.mianowicie: jakas 16 czy 18latka brala pigulki nie wiem jakie.poza tym troche ćpala:((i po jakis 4 miesiacach przypadkiem okazalo sie z jest w ciazy.a caly czas brala tabletki,okres z odstawienia miala itd. CO MYSLICIE?????????????? pzdr Alabela Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach