Gość Gabryśkaa Napisano Marzec 5, 2010 MURALA : i jak tam mają się Twoje sprawy? Dostałaś krawienia? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Eva,27lat Napisano Marzec 6, 2010 Ja wzięłam ostatnia tabletkę w poniedziałek a krwawienia dostałam w piątek wieczorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabryśkaa Napisano Marzec 9, 2010 Miałam się odezwać dziewczyny więc się odzywam :) Skończyłam brać tabletki w środę (3.03), a krwawienia dostalam z soboty na niedzielę czyli z 3/4 dnia :) czyli tak jak wyliczyłaś sobie delilah. Także myślę że idzie wszystko w dobrym kierunku, a żadnych objawów nie mam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Marzec 9, 2010 No proszę, faktycznie trafiłam w 10 ;) Fajnie w takim razie że wszystko w porządku u Ciebie :) Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość murala Napisano Marzec 15, 2010 Hej, tak, dostałam krwawienie dopiero po 4 dniach po odstawieniu tabletek, teraz pojawił się kolejny problem, mam lekkie kucie w klatce piersiowej, czytałam w ulotce, iż takie sytuacje mogą mieć miejsce- skutki niepożądane. Ale ja tak okropnie się czuję, jakbym miała na zawał paść :) Pozdrawiam laseczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabryśkaa Napisano Marzec 15, 2010 Dziewczyny nasuwa mi się takie jedno pytanie. Powiedzcie mi, kiedy tak już przełamałyście się do tego aby mimo brania tabletek nie używać już dodatkowego zabezpieczenia ; prezerwatywy? Pytam, bo wiem że niektóre z Was mówiły że jeszcze się obawiają. Wiem że skoro się tabletki bierze to w zasadzie dodatkowe zabezpieczenie jest zbędne, ale pytam z czystej ciekawości. Proszę o odpowiedź :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość murala Napisano Marzec 16, 2010 hej, nie stosuje dodatkowego zabezpieczenia, jeśli przyjmujesz tabletki regularnie o stałej porze, nie opuszczasz ani jednej tabletki wszystko jest ok. w końcu jaki sens byłaby je zażywać wobec tego, trzymaj się pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Eva,27lat Napisano Marzec 16, 2010 Stosowanie prezerwatyw jak najbardziej ma sens - a co z chorobami przenoszonymi drogą płciową, a HIV i inne choroby zakaźne? Tak boicie się ciąży ja się bardziej bym bała na Waszym miejscu HIV-a. Jak złapiesz AIDS to jest dopiero KONIEC! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabryśkaa Napisano Marzec 16, 2010 Nie ma co się denerwować :) ja poprostu pytałam. A to kto uprawia sex powinien chyba liczyć się właśnie z takim chorobami przenoszonymi drogą płciową. Mimo to pewnie większość kobiet mimo tego że może się zarazić, nie używa już dodatkowego zabezpieczenia skoro bierze tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamila1 0 Napisano Marzec 18, 2010 Hej. Odnośnie występowania krwawienia to u mnie po odstawieniu tabletek jest to 2-3 dzień. Ale jestem dopiero przy 3 opakowaniu, Co do współżycia to ja z mężem współżyłam już przy samym rozpoczęciu pierwszego opakowania bez dodatkowych zabezpieczeń. Fakt na krwawienie czekałam jak nigdy (to wogóle moje pierwsze tabsy). Przy drugim opakowaniu nie miałam żadnych obiekcji. Byłam pewna jak nigdy. Tabletki biorę zawsze o 7 rano lub za 15 7ma. Nie przytyłam, ochota na igraszki wcale nie zmalała, no i nie musimy ciągle się pilnować a potem myśleć czy się udało czy nie :) Żałuję, że nie zdecydowałam się wcześniej na antykoncepcję. Pełen luz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja już sama nie wiem Napisano Marzec 19, 2010 Biorę logest od pół roku, wcześniej evrę. Ostatnia tabletka w poniedziałek, krwawienie zawsze pojawiało się w czwartek. Tym razem nie pojawiło sie w ogóle, tylko ból brzucha jak na oczekiwane krwawienie. Zrobiłam test w sobotę (czyli po spodziewanym terminie), powtórzyłam w poniedziałek, dzisiaj zrobiłam trzeci, wszystkie wyszły negatywnie a w nocy powiększyły się piersi (???). Jeśli to nie jest ciąża, w którą staram się wątpic nie tylko z uwagi na 3 negatywne testy, ale też dlatego, ze tabletki brałam niezwykle regularnie, nie wymiotowałam itd., to co? Mam 33 lata, przed ciążą brałam 5 lat cilest i microgynon i wtedy zdarzyły mi się ze 3 takie 7-dniowe przerwy bez krwawienia. Po porodzie od razu sie zabezpieczałam. Wierzę, że to jakieś zmiany hormonalne, a może organizm nie chce juz logestu? Bo chyba nie ciąża? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kałfcia Napisano Marzec 19, 2010 Całkiem niezły, stosuję od dłuższego czasu i jestem generalnie zadowolona. Moja znajoma ma też logest i również nie narzeka, także nie ma obaw. Ciekawa jestem tylko ile płacicie za opakowanie w swoich miastach bo słyszałam, że różnice potrafią być wręcz astronomiczne :D Ja za opakowanie 21tabl w aptece Juventy w Manufakturze łódzkiej płacę 28zł z groszem. A jak u Was z cenami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja już sama nie wiem Napisano Marzec 19, 2010 W Warszawie w sieci cosmedica płacę 34 zł z groszami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja już sama nie wiem Napisano Marzec 19, 2010 W Warszawie w sieci cosmedica płacę 34 zł z groszami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamila1 0 Napisano Marzec 19, 2010 Ja płacę 32,90 Świdwin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabryśkaa Napisano Marzec 19, 2010 ja płacę 33,50 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Marzec 19, 2010 Ja kupuję z importu równoległego, płacę ok. 27zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
24izeczka 0 Napisano Marzec 19, 2010 Hej. mam do sprzedania Logest z data do marca 2011r 33zl za opakowanie(21tab.), z przesyłką, dostępne 3 opakowania. O kontakt proszę na email lub gg 1558766. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laga 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 Dziewczyny mam pytanie... teraźniejsze opakowanie wzięłam bez przerwy, by nie mieć miesiączki. Zapomniałam wczoraj wziąć tabletki (12), i kochałam się z moim chłopakiem... tabletkę przyjęłam dopiero rano, 36-37 godzin po poprzedniej... powinnam się bać? Jest duże prawdopodobieństwo, że zajdę w ciążę? i czy powinnam brać tabsy dalej? bo ulotkę wyrzuciłam ... Bardzo boję się wpadki.. odpiszcie szybko..proszę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabryśkaa Napisano Kwiecień 3, 2010 Generalnie mi się tak nie zdarzyło, więc nie podpowiem. Pilnuję się :) Gdybym była na twoim miejscu to troszkę bym się obawiała jednak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Eva,27lat Napisano Kwiecień 6, 2010 Bierz dlaej, nie przerywaj brania! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość teska1986 Napisano Kwiecień 9, 2010 czy ktoś ma odsprzedać tabletki lub receptę na kontracept do 27 kwietnia musze wziac tabletke a nie zdaze do mojego lekarza bo jest za duzo osob zapisanych.. pilne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikabelly Napisano Kwiecień 15, 2010 Cześć dziewczyny :) Ile trwał wasz okres przy pierwszym opakowaniu (jeżeli tabletka nr 1 była zażyta w pierwszym dniu cyklu)? Jest to moje drugie spotkanie z logestem, dostaje raz na jakiś czas na uregulowanie hormonów bo mam problemy z torbielami. Nie pamiętam jak to było za pierwszym razem, ale teraz mój okres trwa już 10 dni i jest skąpy. Chłopak już się martwi, ja mam zamiar iść do gin ale dopiero w poniedziałek ale po co jeszcze tak długo mamy się martwić ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Kwiecień 15, 2010 Na pewno nie 10 dni.. Ze 4-5? Tak normalnie. Może to nie okres tylko plamienie? Też tak miałam przy pierwszym opakowaniu i nie jest to nic niepokojącego. Ale jeśli jest bardziej obfite to moze faktycznie idź do lekarza... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Morelka_Wawa Napisano Kwiecień 16, 2010 Dziewczyny jak chcecie tanio kupić swoje pigułki sprawdźcie ceny w aptekach dbam o zdrowie chyba w każdym mieście już są te apteki a mają teraz najlepsze ceny na pigułki i plastry W Wawie Na kabatach na Bronikowskiego i na Gagarina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamila1 0 Napisano Kwiecień 24, 2010 Hej mam pytanko. Tabletki biorę zawsze o 7 rano. Dziś po 4 godzinach od wzięcia tabletki dostałam biegunki (w ubikacji byłam już 3 razy). O 11:30 wzięłam nifuroksazyd 200 bo wyczytałam że nie wchodzi w interreakcię z logetem. Czy tabletki logest zdążyły się wchłonąć? Czy powinnam zabezpieczać się dodatkowo jeśli dziś rano było bara bara? Proszę o odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Reve22 Napisano Maj 4, 2010 Zapytaj kogoś kąpetentnego, na www.doz.pl mają możliwość słania pytań mejlem do lekarza albo farmaceuty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość modliszka 29 Napisano Maj 6, 2010 witam ,mam pytania.... chcialabym spowrotem zaczac brac tabletki i pomyslalam ze tym razem moze to byc logest..(kiedys bralam diane 35, harmonet i jasminelle) mam ogromne problemy z cera... nawet kuracja antybiotykowa(3mies.) nie poskutkowala, bylo milo pod koniec kuracji a potem po krotkim czasie wszystko wrocilo :( jedyny realny sposob u mnie to antykoncepcja..... w sumie juz ok 11 lat brania takich lekow :( czy logest pomaga w jakims stopniu na cere? i co do nastoju.. slyszalam ze powoduje stany depresyjne... jestem teraz w kiepskim stanie psychicznym i obawiam sie ze dalej i gorzej moze byc.... ma ktos jakas rade.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariah Napisano Maj 27, 2010 34,95 zł w Szczecinie ok. 38 zł Miastko woj.Pomorskie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bucik85 Napisano Maj 27, 2010 czesc dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was spotkala sie przy zakupie, ze opakowanie jest zupelnie inne, niz standardowe, te kolorowe ? ja dzis w aptece dostalam biale opakowanie z czarnymi napisami na gorze obok napisu logest napis femodette , aptekarka powiedziala, ze sa takie same a listek jest zolty a nie fioletowy :/ o co chodzi to to samo ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach