Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnicha21

Studenci, co studiujecie, na którym roku, ciekawy kierunek?

Polecane posty

Gość samia
A ja wlasnie dostalam ostatni wpis i juz mam absolutorium z obslugi ruchu turystycznego , krotko mowiac turystyka. A poza tym ha... teraz was zaryje :) IV rok SURDOPEDAGOGIKI :)

Gość Panterka we wzorki
drygi rok prawa ,ale zastanawiam sie nad AWF ,tylko nie wiem czy dam rade

Gość A ja
Zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna z j. angielskim 3 rok. Krótko mówiąc po studiach będe mogła być przedszkolanką albo nauczycielką kl. I-III i uczyć te dzieci angielskiego. Nijak się to ma do anglistyki ale w sumie ciekawe studia. Mały prestiż i pracy po tym żadnej ale coś trzebabyło robić, choć w sumie po tych 3 latach nie narzekam. Miło spędzony czas. Jak sie człowiek przykłada to i niezłe stupendium dostać może :-) Ale gdybym tak znalazła prace w szkole lub przedskzolu to super. Świetna praca do kobiety. Mało godzin, wolne ferie i wakacje. Dużo nerwów i pracy trzeba do tego włożyć tylko przez pierwsze lata zatrudnienia a potem już chyba z górki. Te nauczycielki które narzekają to powołania z agrosz nie mają. ....

Gość wpisujcie prosze
na jakiej uczelni studiujecie. teraz wiadomo, czas wybierania studiów dla maturzystow. moze komus pomozecie !! :)

Gość tak taak
wpisujcie!

Gość informatyke

Gość Emilkaaa
a ja dla odmiany na Rolniczej sobie studiuję agroturystykę!!Co wu\y na to? Jest inacze niż myślałm ale da się przeżyć;Pozdrawiam poszukujących.

Gość A ja jestem studentka
Akademii Muzycznej w Krakowie, Wydzial instrumentalny:) Hmmm, co tu powiedziac, studia dosc ciezkie ze wzgledu na stres, bardzo specyficzne no i niestety jesli ktos nie mial takich planow ( takiego kierunku) znacznie wczesniej pzred studiami to niestety na wydzial instrumentalny ma droge zamknieta, gdyz trzeba miec przygotowanie, ale np na wydzial Wokalno-aktorski ma pelne szanse;)pozdrawiam:)

Gość misiaaaggg
ja studiuje architekture na 2 roku w gliwicach...kierunek bardzxo fajny...czasochłonny ale ciekawy cały czas tworzy sie cos nowego:)

A ja chemie i jestem na ostatnim roku, przeczytalam wszytskie posty i nie bylo nikogo, kto studiuje nauki scisle... tylko prawo i zarzadzanie a blee

Gość przyszły Urolog
medycyna,na Uniwerytecie Gdańskim..(3 rok)..jak na razie bez żadnego powtarzania roku,ale co tam będę pisać..pozdrawiam

Gość a ja TROLOGIE
na UMK w Toruniu

Gość mialo byc TEOLOGIE

a ja GERMANISTYKĘ i jestem na 5 roku już.....jej.....jak to szybko zleciało.....;-)

Gość psychologię

Gość Tadzia
Widze ze biochemia popularna chyba nie jest...Jestem na 3 roku,na biochemii UMCS(Lublin).Dla mnie biochemia jest swietna,duzo "zabawy" w laboratorium;)Ale jest to specjalizacja na kierunku-biologia zaczynająca sie od 3 roku wiec przez pierwsze 2 lata trzeba sie meczyc z typowo biologicznymi przedmiotami jak botanika,zoologia ale są tez ciekawsze jak mikrobiologia,biochemia I,genetyka.Duzo chemii juz od 1 roku wiec nie polecam humanistom:)Jednak od 3 roku od specjalizacji zaczyna sie naprawde ciekawe studiowanie-np na cwicz.z biochemii II badamy sobie nasze DNA z włosa,oznaczamy enzymy z drożdzy czy sprawdzamy jakosc mąki i miodu:)Zapraszam na UMSC:)

Gość opióm
WSFiZ w Warszawie-psychologia roczek 3-jestem bardzo zadowolona aczkolwiek robi sie coraz trudniej :( ale szkola super:)

skończyłam studia inżynierskie na kierunku Radiokomunikacja Cyfrowa, a teraz robię magisterkę z Radioelektroniki (wszystko to na Akademi Morskiej w Gdyni) super studia, polecam wszystkim \"ścisłym umysłom\" :)

Gość iijaaaaaaaaaaaaa
biotechnologia na UŚ, rok 2. i nie wiem czy to moje prywatne odczucie ale chyba pierwszy w porownaniu z 2 to był lajcik :| ja nie wiem czemu wszyscy tak narzekają na 1 rok ;( chce juz wakacje

Gość Anabellle
A czy ktoś z was studiuje KULTUROZNAWSTWO na uniwerku wrocławskim??? Jesli tak to napiszcie jak wygladaja takie studia i czy wam sie na nich podoba!!! :D

Gość Anabellle
A moze kulturoznawstwo na jakiejs innej uczelni???

Anabellle tak moim zdaniem, mozesz sie nie zgodzic. nie idz nie wybieraj sie na kulturoznawstwo, bardzo ciezko jest sie dostac bo wiekszosc mysli ze to latwe i przyjemne studia :-o tak naprawde nic po tym nie masz, tylko tytul, ale humanistyka nie bedzie interesowac Twojego przyszlego pracodawce tylko Twoje dodatkowe zdolnosci. lepiej isc na \'powazniejsze\' studia.

Gość polonistyka
filologia polska z językiem angielskim

Gość hm hmmm
ja historie na 3.roku , a na 1.roku dziennikarstwo i komunikacje spoleczna... historia widomo, troche odtworcza, ale zawsze mnie interesowala i zbytnio sie nie mecze, a na dziennikarstwie spoko, duzo zajec warsztatowych i praktycznych :)

Gość taka sobie studenciaka
studenci PSYCHOLOGII napiszcie mi coś o waszych studiach...chcialabym je podjąć,ale już jeden błędny wybór popełniłam i mam roczek w plecy...tylko przez to,ze nie wiedziałam dokładnie czym to pachnie...chciałabym uniknąć tego błędu po raz kolejny :P dlatego proszę,napiszcie czego sie uczycie itp, prosze o jak najwiecej informacji

Mechatronika na PW i zamierzam za rok zaczac studia na UW - Nauczycielskie kolegium jezyka niemieckiego :)

Gość Anabellle
Do Nauzykaa: Mnie interesuja jakies rozwijajace studia, ktore dadza mi satysfakcje a nie opinia przyszlych pracodawcow :D i tak planuje zalozyc wlasna firme. Nie rozumiem tylko czemu mnie zniechecasz skoro sama zalozylas kiedys topic o kulturoznawstawie i tez bylas tym kierunkiem zainteresowana. Co sie stalo, ze zmienilas zdanie? Pozdrawiam

Gość Miareczka
Kończę drugi rok Politologii, specjalność europejska. Studia super, wykładowcy z UŚ -pierwsza klasa. Na pierwszym roku sporo historii, teraz więcej przedmiotów kierunkowych. Takich jak historia intergracji , ustroje państw członkowskich.Ogólnie bardzo polecam, mnóstwo odniesień do tego co się dzieje teraz. Trochę prawa, trochę polityki. Dużo języków obcych. Mam angielski ,buisness english i rosyjski lub francuski do wyboru. Studiuję w Wyższej Szkole Bankowości i Finansów w Bielsku Białej.

Gość arnikaa
studiuje ktos kulturoznawstwo na UAM w Poznaniu?Jakie sa Wasze opinie i wrazenia?