Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tłuścioszek

Dlaczego 11 miesiecy po porodzie mam jeszcze brzuch???

Polecane posty

Gość Tłuścioszek

Witam, jestem 11 miesiecy po porodzie i pozostal mi brzuszek. Cwiczenia nie pomagaja, kremy tez nie. Juz nie wiem co mam robic. Pomozcie. Moja córka niedlugo skonczy roczek a ja wygladam jakbym w piatym miesiacu byla.

Gość Tłuścioszek
Tydzień temu prosiłam o porady jak zgubić brzuch, ale niestety żadna z Was nic nie napisała. To jest niesprawiedliwe, bo ja staram sie pomoc każdej, nie mam stalego nicka, wiec pod tluscioszkiem nigdy nie pisalam.

Gość mar
niestety nie umiem Ci pomóc, ale moge Ci powiedzieć, że ja jestem 15 miesiecy po porodzie i mam ten sam problem - wyglądam jak w trzecim miesiącu i jestem załamana. Mi także ćwiczenia wcale nie pomagają! Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś nam coś poradzi, bo ja próbowałam wszystkiego (nie jestem wcale gruba - wróciłam do wagi, ale mam nieszczęsny brzuch!!)

Gość Tłuścioszek
Dzieki za odpowiedź. Chyba sie zastanowię nad zabiegiem odsysania tłuszczu, moze to pomoze. Zbliża sie Sylwester a ja w moja sukienke ulubioną sie nie wcisnę. Okropieństwo.

prawde powiedziawszy nie wiem co ci doradzic ale moze sprobuj chodzic na basen, ja jestem dopiero 3 miesiace po porodzie i mam zamiar zaczac chodzic na basen ponoc to najlepsze.

prawde powiedziawszy nie wiem co ci doradzic ale moze sprobuj chodzic na basen, ja jestem dopiero 3 miesiace po porodzie i mam zamiar zaczac chodzic na basen ponoc to najlepsze.

Gość padlinka
a ciekawa jestem czy karmilas piersia. ponoc jak karmisz piersia lepiej sie obkurcza macica=szybciej chudniesz. jestem na to dowodem

Gość Tłuścioszek
Niestety nie karmiłam piersią, ale nie bardzo wierze ze przy karmieniu szybko chudniesz, mam znajomą ktora karmi corke do dzis a mala ma juz 1,5 roku, i brzuszek nadal jest. Z kolei druga moja znajoma ma syna 5 miesiecznego i nie karmi piersia i brzucha nie ma, wyglada jakby w ogole w ciazy nie byla. Juz nie mam sil. Ani pomysłów.

Gość maczek
to trudna sprawa, bo taki brzuszek to nic innego jak rozciągnięte mięśnie..ja już mam 2 letniego synka i jeszcze ciagle brzuch mi przeszkadza..i niestety nie wiem co z tym zrobić..

niestety moim zdaniem to zalezy od budowy ciala i przemiany materi itd...po pierwszym dziecku brzucha nie mialam za to sterczala mi smiesznieskora,bo mialam cesarke,jakos chyba niefortunnie ktos mnie zszyl...///ale to bylo do przezycia,bo wciaz miescilam sie w stare rzeczy.gorzej teraz po 2 ciazy...tu sprawa wyglada bardziej tragicznie.brzuch mi zwisa jakbym byla w 5m ciazy.jestem zalamana,na dodatek ta kolejna cesarka.teraz nad tym szwem to wyrasta mi bulwa .od porodu minelo 7m.stare ciuch nie jestem w stanie zapiac bo mi to cielsko pod pepkiem przeszkadza.czy to tluszcz?moze?napewno w jakims stopniu tak,ale cala reszta to tylko skora.cwicze nic nie pomaga,uzywam kremu.tez nic.chyba musze jeszcze troche odczekac.moze tak ze 2 latka?najchetniej to bym sobie obciela ta skore,no ale na operacje plastyczna mnie niestac.

niestety moim zdaniem to zalezy od budowy ciala i przemiany materi itd...po pierwszym dziecku brzucha nie mialam za to sterczala mi smiesznieskora,bo mialam cesarke,jakos chyba niefortunnie ktos mnie zszyl...///ale to bylo do przezycia,bo wciaz miescilam sie w stare rzeczy.gorzej teraz po 2 ciazy...tu sprawa wyglada bardziej tragicznie.brzuch mi zwisa jakbym byla w 5m ciazy.jestem zalamana,na dodatek ta kolejna cesarka.teraz nad tym szwem to wyrasta mi bulwa .od porodu minelo 7m.stare ciuch nie jestem w stanie zapiac bo mi to cielsko pod pepkiem przeszkadza.czy to tluszcz?moze?napewno w jakims stopniu tak,ale cala reszta to tylko skora.cwicze nic nie pomaga,uzywam kremu.tez nic.chyba musze jeszcze troche odczekac.moze tak ze 2 latka?najchetniej to bym sobie obciela ta skore,no ale na operacje plastyczna mnie niestac.

hmmm.... Ja urodziłam 9 lat temu i nadal mam brzuch. :( Nigdy nie byłam chuda, ale brzuch miałam zawsze płaski. W czasie ciąży pojawiły się rozstepy, skóra się rozciągnęła i już nigdy nie bedzie tak jak przed ciążą. Ćwiczyłam, smarowałam kremami, nosiłam pasy wyszczuplające. Nieco zmalał, ale nadal jest widoczny...

Gość renka
Czesc Mamy! Nie wiem czy mam prawo tu pisac, bo jeszcze nie mam dziecka, ale mam podobne do Was doswiadczenia zwiazane z brzuszkiem. Bylam leczona kilka lat temu ogromnymi dawkami sterydow i przytylam 20 kg (czyli wiecej niz niektore kobiety w ciazy) i co gorsza nie w 9 miesiecy a w 2,5. O rozstepach nie bede pisac, bo to oczywiste, ze skora nie wytrzymala tego "tempa wzrostu" . Najwiecj sadelka odlozylo mi sie wlasnie w okolicy brzucha. Od tamtego czasu bardzo dobrze sie odzywialam, przez kilka miesiecy chodzilam na silownie, kg ubywalo, ale talia, biodra to byl koszmar. Najgorsze byly pytania znajomych "kiedy rodzisz?" W koncu ktos mi polecil cwiczenia Pilatesa. Nie moglam chodzic juz na zajecia do silowni, wiec zakupilam ksiazke pt "Pilates dla kazdego" Denise Austin. I zaczelam cwiczyc dokladnie tak jak zalecala to autorka i po 4 tygodniach cwiczen ( 5 razy w tygodniu), ubylo mi 9 cm w pasie. Potem w zwiazku z roznymi zawirowaniami nie moglam sie zmusic do regularnych cwiczen i potwierdzam, ze tamten wynik z czerwca ciagle sie utrzymuje. Od okolo 2 tyg znow cwicze znowu i juz czuje roznice, bo brzuch jest silniejszy i miesnie bardziej trzymaja (to co maja trzymac). Nie wiem czy komus pomoge tymi radami, ale kiedy przeczytalam ze te cwiczenia daje efekty po 4 tyg tylko sie krzywo usmiechnelam, a tymczasem okazalo sie to byc prawda. Pozdrawiam!!

Gość jala
jestem 3miesiace po;karmie nie cwicze i wygladam lepiej niz przed ciaza to chyba od karmienia

Gość myszeczka23
witajcie mam ten sam problem,jestem prawie 3 miesiace po porodzie ,karmie piersia,w czasie ciazy przytyłam 25 kg schudłam juz 13 kg i wiencej bym niechciał bo byłam za chuda a teras jest ok,niestety mam dosc duzy brzuch niezwisa on ale jest taki duzy ze wygladam jak bym była w ciazy ,do tego jeszce niemoge dopasowac sobie zadnych spodni bo w brzuchu mnie wszystkie tak dusza ze usiasc nie moge,mam tylko nadzieje ze spadnie choc troszke zebym mogła w spodniach czuc sie swobodnie ale jak niespadnie to nie wiem co zrobie ,zastanawiam sie czy pomoga mi majtki po porodowe sam juz niewim co mam robic