Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona matkaa

mój syn przyniósł wszy ze szkoły

Polecane posty

Gość gość
Moja corka ma wszy od tygodnia miala wlosy do pasa obcielysmy do ramion... Nyda nie zadziałała pipi też nie....co robić?

Gość gość
Wiadomo! wszy się zdarzają! Zwykle przynoszone z przedszkola lub szkoły, pojawiają się przez bezpośredni kontakt. Można je jednak nie tak trudno zniszczyc! Przy pomocy http://wszawica-sora.pl/ na pewno dacie rade. Potem tylko stosuj jeszcze chwile płyn, żeby Ci nie powrociły!

Gość gość
Odsprzedam Hedrin Komfort 100 ml z datą do 02.16, za 12 zł plus KW.

Gość gość
tzn do 02.17 Hedrin Komfort 12 zł plus KW

Gość gość
Ja zaczelam stosować u syna profilaktcznie hedrin ochrona, bo za czesto już nte wszy panuja w tym przedszkolu, nie mam pojecia skad to sie bierze.

Gość gośćAga
Witam. Ja walczę z wszami od lata zeszlego roku. A mamy luty 2017. I wydaliśmy kupę kasy na coraz to inne i niby lepsze preparaty. I wkoncu babci się przypomniało że kiedyś pomagała nafta kosmetyczna. Oczywiście kupiłam. I powiem że pomogło.Teraz Co dwa tygodnie robie córce na wszelki wypadek i nie mamy nic. Tylko problem z gminami bo to nie jest takie łatwe je wyczesac. Powodzenia

Gość gość
mam pytanie odnośnie tej ochrony, bo widzą, że dużo osób już ją wypróbowało..czy to jest bezpieczny środek? mam przedszkolaka w domu skłonnego do alergii, a dodatkowo ja w ciąży jestem i szukam czegoś bezpiecznego, bo ostatnio sygnały były z przedszkola, żeby sprawdzać głowy dzieciom..u mojego jeszcze nic nie chodzi i szczerze mówiąc, wolała bym, żeby takk zostało..ale nie wiem, czy tego typu środki są bezpieczne zarówno dla mojego dziecka jak i na wszelki wypadek oczywiście dla mnie, biorąc pod uwagę mój błogosławiony stan..

Gość gość
Hedrin ochrona można stosować już od 6 miesiaca zycia, także jest bezpieczny, ja tez mam alergika w domu i stosuje i nie ma zadnych reakcji alergicznych, myślę że Tobie również nie zaszkodzi w razie czego.

Gość gość
ja też mam dziecko ze skłonnościami do alergii, ogólnie mega wrażliwe, a spokojnie preparat stosujemy już od jakiegoś czasu i wszystko jest w porządku

Gość gość
zastosowałam i szczerze mówiąc uważam to dobre posunięcie, bo jak się okazało po kilku dniach, moje dziecko jako jedno z nielicznych w grupie uniknęło wszawicy, martwiłam się trochę o jakieś alergiczne reakcje, ale na szczęście nic takiego nie wystąpiło, tak więc..ufff....

Gość gość
Czyli działa...a wydajny jest ten preparat?

Gość gość
z pewnością działa, i wg mnie jest wydajny, jest w formie sprayu, więc nie ma opcji, żeby w nadmiarze go użyć, rozpylasz na włosy i już, trudno więc przesadzić z nałożeniem, pewnie to też zależy od długości włosów, u nas są długie i widzę, że jeszcze na spory czas wystarczy nam tej ochrony, ale są też inne plusy, waśnie łatwiej rozczesać długie włosy po umyciu, a też preparat ładnie pachnie.

Gość gość
ja też myślę, że jest wydajny. No po prostu jak odżywka w sprayu do włosów i tyle ;)

Gość gość
skąd ja to znam... Wszy i nawroty i znowu wszy i jajeczka i znow to samo! :/ nie wiadomo jak sobie z tym radzic. Ostatnio korzystalismy z http://wszawica-sora.pl/mam nadzieje, ze faktycznie tym razem odeszly na dobre.

Gość halinkaall
Można kupić na wszy choćby w drogeriach gumki zapobiegające od Sanity – Cichowsza. Prosta w aplikacji rzecz, bo wpina się je jak normalne gumki do włosów. Mają przyjemny zapach i solidną konstrukcję, nie pękła mi żadna a akurat moja córka ma dość grube włosy, także przy słabej gumce taki kucyk by za długo nie wytrzymał.

Gość gość
A może po Wy leczeniu tak profilaktycznie stosować hedrin ochrona? U nas działa i wszy nie są przynoszone z placówki do domu

Gość selaviv
U naszej córki to sobie z wszami poradziły gumki do włosów Sanity Cichowsza. One są do profilaktyki a nie do już takiego faktycznego leczenia. Ja się na to zdecydowałam jak się przez przypadek dowiedziałam od jednej mamy, że jej córka ma wszy a chodzi z moją do klasy. Także opcje były dwie – albo wypisuję swojemu dziecku zwolnienie ze szkoły, albo coś robimy żeby się zabezpieczyć.

Gość gość
gość 2017.05.16 skąd ja to znam... Wszy i nawroty i znowu wszy i jajeczka i znow to samo! :/ nie wiadomo jak sobie z tym radzic. Ostatnio korzystalismy z http://wszawica-sora.pl/ mam nadzieje, ze faktycznie tym razem odeszly na dobre. Wszawica to okropna rzecz. Osobiście też jestem zadowolona z preparatów Sora Forte.

Gość gość
Kolejny powod zeby nie miec bachora:D ufffff i fzieki kafe za utwierdzanie mnie w moich przekonaniach uffffff

Gość gość
Nie myc niczym wystawić bachora na balkon ewentualnie plac gdy w 21 w balkonu brak i czekać tyle ile się da aż same wyskocza nie litowac się i nie wpuszczać do domu dopóki same się nie obraża i pójdą ze łba. wsza ma dla was litość ? dziecku tylko szybko rzucić obiad co by nie umarło i patrzeć przez okno czy te wszy zeskakuja

Gość paulka99
Stosował ktoś może gumki Cichowsza na wszy? Jak wrażenia? Ja to kupowałam niedawno, córka chodzi z tym może tydzień jak na razie. Póki co faktycznie wszy nie ma, a akurat w szkole mają z tymi pasożytami problem. Dowiedziałam się w sumie o całej sprawie dość pokątnie, bo wiadomo że oficjalnie paniki nikt nie chce rozsiewać. Gumki mają chronić i odstraszać wszy głównie naturalnymi olejkami, bez jakiś ciężkich trujących substancji.

Gość lukikru
Na Ceneo widziałem gumki na wszy CichoWsza, za jakieś 35 złotych/4 w opakowaniu do kupienia. Przymierzam się pod córkę, bo się szykujemy do przedszkola. W sumie całkiem nowy i przyjemny z perspektywy dziecka pomysł, bo gumka prosta w użytkowaniu, do tego pachnąca. Nikt nie musi poza tym wiedzieć, że to ochrona przed wszami.

Gość andzia9
Dobrą profilaktyką na wszy mogą być choćby gumki CICHOwSZA są o tyle dobre, że dyskretne.

Gość cominggg
Zainwestowaliśmy w gumki Cichowsza jak córka jechała na obóz żaglowy i się sprawdziły. Dobra, skuteczna, bezpieczna ochrona. Nie ma w tych gumkach substancji które mogłyby jakoś alergizować skórę.

Gość gość
No i trzeba to dobrze wyplenić, najlepiej sprawdzonym środkiem, np. od www.wszawica-sora.pl . U nas się sprawdził, szybko się pobyliśmy tego czegoś :)

Gość beataburtan
Fajnym rozwiązaniem są gumki do włosów CichoWsza dobrze chronią i nie rzucają się w oczy.

Gość daria990
Tak prewencyjnie żeby na wszy podziałać to gumki CichoWsza są okej, dobrze chronią, są naturalne bez chemii w składzie.

Gość gość
Au mnie ten Hedrin nie zadziałał, wszy owszem zdechły po moim konkretnym dobiciu, bo po wyczesaniu się ruszały ale na gnidy hedrin nie zadziałał, po dwóch dniach po aplikacji codziennie wyczesuje małe weszki świeżo wyklute, zastosowałam Pipi preparat potem, nie dziala, zastosowałam szampon Sora nie działa, łażą te p***y po głowie i chlaja krew na legalu. całe życie wszystko ma mojej głowie, nie wiem jak je załatwić a mam długie włosy i sama muszę sobie radzić bo w rodzinie wszystko ślepe

Gość gość
Sora forte nie działa! Stosowałam u córek i u siebie co 2-3 dni dla pewnosci, przez prawie 2 tygodnie, ale za kazdym razm wszy wracaly. Ostatnim razem wyczesałam ruszające sie wszy. Wtedy stwierdziłam, ze czas na zmiany. Dodam, ze dom sprzatałam jak szalona, prałam wszystko w 60 stopniach, chcąc się tego dziadostwa pozbyć. I nic. Teraz siedze na glowie z Hedrinem. Mam nadzieje, ze cos pomoze.