Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona matkaa

mój syn przyniósł wszy ze szkoły

Polecane posty

Gość kasia7676
najlepszym sposobem jest denaturat...

Gość gość
Sora forte nie działa, działa jedynie wyczesywanie i zamierzam zakupić hedrin

Gość gość
preparat NYDA naprawdę działa już po pierwszym użyciu

Gość gość
I tak wszyscy w rodzinie muszą przejść kurację.

Gość gość
Zgadza się, kurację musi przejść cała rodzina. Nie ma przebacz, nieważne czy kupujesz sora forte, czy ocet, czy denaturat…. Wszyscy w rodzinie musza przejść kuracje.

Gość Amelia1111
jak zawalczyć Wszy i Gnidy ? Wszytstkoo na ten temat znajdziecie na dole efekt widać już po 2 razie :) - nałożyć ocet lub naftę na to założyć czepek i trzymać aż do rana - następnie zmyć i nałożyć zwykła odzywke i wyszczesywać specjalnym grzebiebiem - przejechać pasmo po pasiemie Prostownica - już po 2 dniach widać efekty Sama jestem w takcje k***acji: z 2 dnai temu zaczłam starsznie swędzieć mnie głowa jakby stado roblow przebiegoło przez moja głowe o rany to było straszne wróciłam do domu powiedzalam wszystko mamie zaczłysmy dzialc pona 5 godzin spedziłyśmy przy interecie mija wsumie już 3 dzień i nic mnie nie swędzi nie szypie ale dla pewności bd to powtarzała jeszcze przez jakiś tydzień :)

Gość xmoniax
Witam mam 21 lat mój przyszły zawód to przedszkolanka. Zawsze myślałam, że wszy mają tylko dzieci, a jednak sie myliłam.. Zaatakowały mnie wszy, przez ostatnie 3 tygodnie użyłam już chyba wszystkich środków przeciw wszawicznych!!! i tych na bazie samej chemii i silikonowych, najtrafniejszym był silikonowy HEDRIN, na prawdę pomógł, gnidy są wysuszone nie strzelają pod palcami, zaraz po jego użyciu przejechałam pasmo po paśmie prostownicą i jak na razie nic się nie pojawia! Tw to dziękuję za polecenie tego cudownego środka bo pewnie bym wydawała pieniądze dalej.

Gość gość
Moje dziecko też miało z tym problem. Byłam trochę przerażona, ale kupiłam taki specjalny szampon: http://wszawica-sora.pl/ . Po jakimś czasie wszy zniknęły całkowicie... Naprawdę, nie warto czekać, kosmetyki specjalistyczne to jedyne rozwiązanie w takim przypadku.

Sama zmagałam się z wszami ze szkoły w gimnazjum. Wiele osób wtedy zaraziło się tymi paskudztwami i wiem, że i tak nadal panuje;/

Gość Samanta03
Ma Pani racje z tym hedrinem, jest super. Po kilku próbach z szamponami i domowymi sposobami problem powrócił. Więc zakupiłam właśnie polecany hedrin raz i nie zawiodłam się, a moje dzieci z zadowoleniem go same zastosowały na włosy. Preparat bezpieczny, nie śmierdzi, łagodny dla skóry i skuteczny za pierwszym razem. Także polecam

Gość BElla 40
Ja również uważam, że Hedrin spray jest najlepszy. Dzieci nie lubią myć takimi śmierdzącymi szamponami włosów, a szczególnie te mniejsze. Hedrinem tylko spryskujesz i po tym głowa nie swędzi i skóra nie jest czerwona, jest całkowicie bezpieczny i skuteczny. Wszy i gnidy odpadają i już więcej się nie pojawiają.

Gość gość
Z moja bratanica mamy juz problem od pol roku pani w szkole stwierdziła ze to też zwierzę a zwierzęta trzeba chodowac ... hmm wysmialam ja co chwile co innego jak sie uda wygonic robatwo to idzie do szkoly w znow przynosi co mam robic w takiej sytuacji pomozcie :(

Gość gość
domowe sposoby jak np. ocet pomaga. Chociaz wedlug mnie i tak najlepsze sa specjalistyczne srodki. W aptece jest tego cale mnostwo. U mnie sprawdzil sie sora forte. Poza tym postepowalam tez wedlug porad ze strony http://wszawica-sora.pl/

Gość gosia7404
Dzisiaj rano "odkrylam " wszy w glowie mojego 10 letniego syna....przypuszczam, ze przyniosl ten skarb ze szkoly.Nie sprawdzalam glowy,bo nawet nie przypuszczalam, ze moga tam zamieszkiwac tacy lokatorzy.Nie bylo zadnych niepokojacych objawow.Tydzien temu zauwazylam, ze podrapal sie po glowie...wiec zaczelam szperac...ale widac, ze slepa jestem.Wszy musialy pomieszkiwac od ok. 2 miesiecy- dlaczego nie zauwazylam...nie wiem....syn sie poprostu na nic nie skarzyl. W szoku bylam liczac wszy....a jeszcze bardziej .....gnidy. tych pierwszych pozbylam sie odrazu...trzepalam 3 godziny.Kupilam spray firmy Lyclear,nie znajac zupelnie opinii na jego temat.Zalezalo mi na szybkim pozbyciu sie jajeczek. No ale jak poczytalam sobie w internecie, ze niestety ....ale i grzebienie nie pomagaja...opadly mi rece i pomyslalam, ze beda sobie rosly wraz z synem.Spray okazal sie rewelacyjny...oczywiscie wlosy musialam przeczesac kilkanascie razy(syn ma dlugie wloski ) ale nie meczylam sie z recznym sciaganiem. Jedyny minus tego srodka to to, ze wlosy sa tluste...trudno zmyc to cos.Mylam kilkakrotnie. Takze nie taki diabel straszny ;)

Gość gość
prawdziwa plaga u przedszkolaków :(

Gość gość
Moja córa złapała wszy w przedszkolu i niestety przeniosły się też na jej rocznego braciszka. Stosowałam u dzieciaków hedrin i jestem zadowolona. Z mężem też się tym wysmarowaliśmy zapobiegawczo. Wysprzątałam później cały dom, poprałam pościel i wszystkie pluszaki dzieci.

Gość marta33
Bezpieczny dla zdrowia nawet w przypadku kobiet w ciąży czy niemowlaków jest Pedicul Hermal. Zdecydowanie polecam, tani a skuteczny. 1 buteleczka w naszym wypadku starczyła dla całej rodzinki (mamy raczej krótkie włosy). Co do sprzedaż to na portalu wszopedia.pl można zlokalizować gdzie najbliżej powinni go w aptece mieć.

Gość gośćmala
na wszy najlepszy jest denaturat wciersz we wlosy tak az beda mokre i zawijasz siata i recznikiem na 2godz dziala w 100%

Gość gość
Dużo mitów funkcjonuje jeśli chodzi o wszy głowowe. Na pewno nie pojawiają się one w związku z brakiem higieny, a to ciągle wśród ludzi pokutuje takie przeświadczenie. Sporo informacji na temat wszawicy i leczenia jest na stronie wszopedia.pl. Na pewno bardzo ważna jest szybka reakcja, żeby się nie namnożyły.

Gość gość
skąd ja to znam. W przedszkolu mojego syna były już dwie epidemie wszawicy - na szczęście synek zaraził się tylko raz. A leczenie przebiegło dosyć sprawnie. W aptece polecili szampon i płyn sora z dimetikonem - o taki http://wszawica-sora.pl/ - i po 2-3 aplikacjach nie było ani śladu

Gość ulkaa2
Warto sobie poczytać na temat wesz w poradniku na stronie wszopedia.pl. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Choć faktem jest, że trzeba działać szybko, żeby się ich za dużo nie narobiło. Na pewno nie jest tak łatwo się wesz nabawić, trzeba mieć bezpośredni kontakt z nosicielem pasożyta.

Gość gość
również stosowałam hedrin raz - ogromny plus za skutecznosć, już po pierwszej aplikacji wszystkie wszy były "przyduszone"

Gość gość
A teraz hedrin ma cos takiego jak preparat ochronnny, do stosowania profilaktycznie, ktos juz stosował?

Gość Antossia
Ja zakupiłam i jak dzieci wyjechały na pół kolonie zastosowałam, na całe szczęście nic nie przywiozły z powrotem. To chyba cud... Zawsze przywiozą ze sobą niechcianych gości, a tutaj niespodzianka.

Gość JankaWaw
Mój syn był na koloniach i wrócił bez wszy, stosowałam u niego właśnie hedrin ochronę. Jest w miarę tani i nadal będę stosować.

Gość gość
To ja mogę Wam z czystym sumieniem polecic preparaty Sora Forte, bo one są naprawdę skuteczne. Zarówno na wszy, które już złapaliście, jak i później. Działają także skutecznie na gnidy, czyli składane przez wszy jaja na głowie.

Gość gość
Mam 13 lat , również nie mogłam pozbyć się tych insektów z głowy. Żadne preparaty nie pomagały aż do czasu gdy w aptece kupiliśmy dawny preparat na occie i spirytusie. Usuwa on już po 2 kuracjach do 100% wszy a kosztuje tylko 10 zł. No niestety na gnidy nie działa, zabija je ale one nadal trzymają się włosów. Za niedługo będę próbować sposób z watą i może zadziała

Witam. Ja od trzech lat walcze ze szkolną i podwórkową plagą ale ostatnio po wielu setkach złotych wydanych na preparaty z apteki zdecydowałam sie kupić grzebień antystatyczny zap x 200. Byłam bardzo sceptycznie do tego nastawiona ale było to dla mnie ostatnią deską ratunku. O dziwo działa rewelacyjnie. Oczywiście pod warunkiem że używa sie tego codziennie zamiast zwykłej szczotki. Polecam bardzo ten produkt i mimo tego ze w zasadzie jest dostępny tylko w wersji wysyłkowej czyli allegro lub inne portale to warto zainwestować kilkadziesiąt złotych by pozbyc sie problemu.

Gość Antnina
Moja córka wszy przywiozła z kolonii. Ogólnie wakacje miała super i cieszy się, że była, no ale fakt jest taki, że od kogoś się zaraziła. Dzisiaj pierwszy raz zastosowałyśmy Hedrin, zobaczymy jaki będzie efekt. Ponoć ma być szybki i skuteczny.

Gość Aemra
Po Hedrinie nie musisz się niczym martwić. Jeszcze nigdy nie widziałam tak błyskawicznie i bezbłędnie działającego preparatu. Żadnych efektów ubocznych, wszy znikają niemal natychmiast.