Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babka włoska

WłOSKA BABA MAŚLANA PANDORO

Polecane posty

Gość babka włoska

Prosze pomóżcie, poszukuje przepisu na te własnie babe, mozna ja kupic w calych włoszech ale tu u nas cieniutko i słyszalam ze sa przepisy i mozna ja zrobic w domu, kto pomoze??????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeśli znasz woski... a jak nie to musisz dać mi trochę czasu na tłumaczenie, perche non parlo cosi bene italiano per tradurre questo testo velocemente... PANDORO AL TIRAMISU\' Ingredienti • 1 pandoro 900 gr. ca. 250 gr. mascarpone 100 gr. zucchero (meglio se di canna) 2 uova un bicchierino di rhum (meglio se per dolci) cacao amaro in polvere q.b. (meglio domenicano) zucchero al velo q.b. Preparazione Separare l\'albume dal tuorlo, mescolare gli albumi con lo zucchero e far ammorbidire il composto con un cucchiaino di rhum ed aggiungere il mascarpone. Montare a neve le chiare unirle poi al composto continuare a mescolare fino ad ottenereuna crema compatta e morbida. prendere il pandoro e tagliarlo per il lato corto in cinque strati alti circa 3 cm utilizzando un coltello a lama lunga coi denti facendo scivolare la lama in modo da non rovinare il pandoro, iniziando dalla base iniziare utilizzando un pennello da cucina a inzuppare leggermente con il rhum poi utilizzando un coltello spalmarci sopra la crema e finire con una spolverata di cacao amaro mettere la fetta piů piccola sopra e ripetere l\'operazione fino a ricompletare la forma originale del pandoro (consiglio per rendere il pandoro meno amaro spolverare una fetta si e una no con il cacao) una volta completato spolverare con lo zucchero al velo poi un\'altra splveratina finale con il cacao amaro lasciare al fresco un paio d\'ore e servire tagliandolo a fette per il lato lungo questa volta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babka włoska
Dzieki naprawde zycie mi ratujesz tylko z włoskim u mnie niezaciekawie:( niestety, wiec jakbym mogla prosic po Polsku🌼;) i moze byc to nawet pozniej, z gory dziekuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a tak w ogóle, jak wejdziesz na www.yahoo.it i wpiszesz pandoro w przeglądarkę to dużo wyjdzie. np.: http://www.mistercarota.com/specia/pandoro2.htm http://www.cookaround.com/cucina/nuovidolci/pan-6.php http://www.coopfirenze.it/pro.dir/04.htm całe mnóstwo... jeśli masz słownik, to sobie poradzisz, jeśli nie, to mogę Ci pomóc, ale musisz wybrać którąs z tych ricetti, możesz wybrać ze zdjć ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babka włoska
Wioreczku bardzo bym prosila o przetlumaczenie tej babeczki z tego 3 linka http://www.coopfirenze.it/pro.dir/04.htmi bo o ta wlasnie mi chodzi ;) juz mi ślinka na nia kapie jet poprostu mniamiii, Dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babka włoska
Wioreczku bardzo bym prosila o przetlumaczenie tej babeczki z tego 3 linka http://www.coopfirenze.it/pro.dir/04.htmi bo o ta wlasnie mi chodzi ;) juz mi ślinka na nia kapie jet poprostu mniamiii, Dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babka włoska
Wioreczku bardzo bym prosila o przetlumaczenie tej babeczki z tego 3 linka http://www.coopfirenze.it/pro.dir/04.htmi bo o ta wlasnie mi chodzi ;) juz mi ślinka na nia kapie jet poprostu mniamiii, Dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babka włoska
sorki za te powtorki i ze z takim zaplonem ale to moj komp cos szwankuje i zanim wysle odpowiedz to chyba zdazylabym zrobic ta babke;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piszą, że to jest ciasto typowo bożonarodzeniowe i że konieczni trz mieć taką foremkę z trójkątnymi bokami jak na zdjęciu. składniki - 350 gr mąki typu \"00\" (nie wiem jaki to polski odpowiednik :( ) - 150 gr masła - 2 małe jajka (takie po 50 gr) - 3 żółtka jaja - woda q.b. (nie wiem co to za skrt, trz będzie się na intuicję zdać) - 10 gr drożdży piwnych - 120 gr cukru - cukier puder a sposób przygotowania podam Ci jutro, bo wrócił mój brat i chce na kompa, chyba, że na kafe znajdziesz jakiegoś wybitnego specjalistę od woskiego, bo ja muszę ze słownikiem, branoc 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale ten co Ty chcesz, to nie jest przepis tylko reklama i opis jakiesoś taśmowego pandoro. wybierz inny, jutro dam Ci tłumaczenie. branoc 🖐️ ps: może kontynuować tamto, co zaczęłam?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A JA WIDZIAŁAM TĄ BABKĘ U NA
w sprzedaży w sklepie Leader Price na Boże Narodzenie w tamtym roku. Może będą w tym roku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość godiva
Narobiliście mi smaku na tę babkę ;) Dziś na targu w Brukseli widziałam tego całe sterty. Skuszę się na pewno!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×