Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

marl a powiedz mi co mi wychodzi mam 23 latka ostania @ 15 sierpien pozecie dziecka 30 sierpien obecnie 3 tydzien ciazy

clarissa1982 jej ..............trzymaj głowę wysoko w górze. Skarbie nie martw się - najważniejsze jest teraz zdrowie maleńkiej istotki którą nosisz pod serduszkiem. Kochana jestem pewna że wszystko dojdzie do normy- takiej rozsądnej normy. A w związku dwoje ludzi - ojjjj książkę by napisał pewnie z życia każdej z nas. Życie to jak sinusoida. Raz na górze raz na dole. clarissa1982 więc jak teraz jest bardzo nisko - to poziom musi się niedługo wyrównać. Kochana nie martw się facetem- on to zrozumie tylko troszkę później niż TY....... daj mu czas ......nie nalegaj ......wiem coś na ten temat . Nie zabiegaj - niech on przejrzy na swoje oczy. Na pewno zrozumie co robi nie tak ..............Szkoda mi Cię clarissa1982 Wiem że nic nie działa na Ciebie uspokajająco ale pokaż mu że teraz WY jesteście NAJWAŻNIEJSI :) :). Liczę że napiszesz niedługo : jest OK. Poza tym pozdrawiam wszystkie forumowiczki. Ja wczoraj nie działałam ponieważ kreska na teście owul była mocniejsza - niewiele ale jednak od testowej .... dziś tempka jednak jeszcze nie skoczyła . Pewnie jutro albo tak jak pisała zosia33 ( i tu mój głeboki ukłon dla Ciebie za odpowiedź zosiu33) dopiero pojutrze. Zosiu33 ja też mam dwóch synów tylko że 17 latka i 11 latka :) A czy dane mi jest mieć córeczkę...........tego nie wiem. Pozdrawiam Kochane wszystkie. Piszcie.Pa

Gość passiflora
hej kochane :) zosiu możesz napisać ile trzeba odczekać od tej szczepionki ze starankami ?

Passifloro wklejam Ci tu tekst o szczepieniach : ....".....Pamiętać jednak należy, że w przypadku szczepienia z wykorzystaniem żywych wirusów (szczepionka przeciwko różyczce), nie wolno zajść w ciążę przez trzy miesiące po szczepieniu. W przeciwnym razie grozi to poważnymi konsekwencjami dla płodu. Przed zimą warto też zaszczepić się przeciwko grypie – szczepionka nie tylko chroni przed zachorowaniem, ale także łagodzi stany chorobowe oraz zmniejsza ryzyko ciężkich powikłań pogrypowych u matki i dziecka. Poczęcie powinno nastąpić nie wcześniej niż 2 miesiące po tym szczepieniu, choć na tą szczepionkę zdania są podzielone.....".

Hej! Marl witaj kochana! Dziekuje ci bardzo za odpowiedz:) Clarisko kiedys dawno temu tez bylam w takiej sytuacji (z moim bylym mezem) a teraz mam szczesliwa rodzinke:) wiem , ze latwo powiedziec , ale czasem to dziekuje Bogu za to ze ten zwiazek rozpadl sie wtedy kiedy bylam mlodziutka, mialam 21 moj synus mial kilka miesiecy no i cale zycie bylo przed nami:) Dziewczyny w moja rocznice slubu wypada mi 8 dc ( noc z 8 na 9 dc nalezy do nas!!!) chcialabym zeby sie wlasnie wtedy udalo, fajnie by bylo nie?

Marcelkowa mamo ja już ani wczoraj nie działałam ani dziś nie będę. I tak sobie myślę że choćby jeden strzał nie wystarczył :) bo na polowanie za miesiąc idę. Dzięki Pa

Gość passiflora
hej dziekuje ci nowa35 za informacje o tych szczepionkach :). no ja zaszczepię sie chyba jednak wiec na miesiąc zawieszę staranka. rzeczywiscie opinie są podzielone na ten temat mi jedna lekarka z sanepidu mówiła ze nie trzeba czekac a mój lekarz mówił ze trzeba czekac. ale ja strasznie boje się różnych chorób i nawet chyba mam zadatki na hipochondryka :) więc postanowiłam sie zaszczepić :)będę spokojniejsza . clarisa pozdrawiam Cie , i jedyne co mi przychodzi do głowy to to że lepiej chyba jak wczesniej się coś rozpadnie niż tkwienie w kiepskim związku. przykre to jest ale wierz mi za jakiś czas spojrzysz na to z innej strony, ulożysz sobie życie z kimś z kim bedziesz szczęśliwa :) pomyśl że nie jesteś sama , masz swoje kochane dzieciątko :) marcelkowa mamo rzeczywiście super by było mieć taką pamiątkę z rocznicy :)

Marcelkowa mamo potwierdzam słowa Passi a i jeszcze .......być może zostaniesz nawet obdarowana prezentem :) Pozdrawiam :):):):):):):):):):)

Gość starajaca30
witajcie dziewczyny długo sie nieodzywałam pewnie pamietaja mnie tylko starsze forumdziewczynki:-) chciałam odpoczać od staranek planowania bo juz zaczynałam miec obsesje i zaczeło mi mniej zależec na płci tylko oby wogóle zajść w ciąże i wiecie co dziśzrobiłam test i jest pozytywny staranka mieliśmy 13dc i 14dc koło 1 w nocy a test owu wyszedł mi pozytywny w 14dc rano myslicie że sa szanse na chłopaka?pozdrawiam was serdecznie całym serduszkiem jak bede miała chwile to was poczytam co by być na topie:-) a teraz do pracy zmykam

Gość Felicjana
Cześć starająca 30 no widzę ,że się postarałaś!!!:) mam nadzieję że będzie chłopczyk bo wnioskując po testach to są bardzo duże szanse na NIEGO! jakoś tu pusto dzisiaj,odezwijcie się dziewczyny!

Gość zosia33
Droga passi!Ja zaszczepiłam się na grypę 2 tygodnie temu i staranka były.Moja p.Doktor była w zeszłym tygodniu na szkoleniu i mówili jej że teraz na grypę szczepi się nawet kobiety w ciąży .

Gość Felicjana
Do Marl10 mam prośbę czy mogłabyś mi sprawdzić wg. kalendarza Wójcika jakie mam szanse na córeczkę jestem rocznik 74 grudzień czyli w grudniu skończę 35 lat :( coś czuję że mój zegar biologiczny mocniej tyka!!!albo teraz albo nigdy....

Gość Felicjana
Cześć Zosia33 od wczoraj widzę Twoje wpisy ja też od czasu do czasu się udzielałam a tak w ogóle to podobnie jak Ty marzę o córeczce,bo synka już mam,i niestety 2 Aniołki....mam prawie 35 lat i zastanawiam się czy to aby nie za póżno boję się i o siebie i o ewentualne maleństwo, żeby było zdrowe i w ogóle ?

Gość marl10
Felicjana: wrzesień pażdziernik dziewczynka, listopad grudzień chłopiec

Gość zosia33
Felicjano ja mam 33 lata synowie moi 10 i 6 lat już powoli nie chcą niańczenia i zaczyna mi czegoś brakować .Czasami zostaję sama w domu i bardzo bym chciała jeszcze kogoś poprzytulać a i na starość mieć jeszcze kogoś przy sobie jak chłopaki pójdą z domu.Dlatego wziełam się do roboty ale w tym wieku widzę nie jest tak prosto.

Gość marl10
Zosia33, ja mam dokładnie takie same odczucia, już myślałam, że coś ze mną jest nie tak. Mój mąż twierdzi, że powinnam się cieszyć że nie muszę już chłopaków niańczyć, że są samodzielni, nie muszę chodzuić na spacerki a ja odwrotnie reaguję. Mi jest przykro tak siedzieć i brakuje mi bardszo tych spacerków, przytulania, całusków , brakuje vtakiego maleństwa i niby wszystko mam a dalej czegoś szukam, jak dobrze źże nie tylko ja tak myślę bo już myślałam, że naprawdę bzikuję.

marl 20------------- a mnie moglabys sprawdzic co mi wychodzi? jestem rocznik 86 z maja,malenstwo poczelismy 30 sierpnia a termin mam na maja bardzo ci dziekuje

Gość zosia33
Dziecko po 30 podobno odmładza dlatego na naszą chandrę wieku średniego zróbmy sobie dzidzusia (najlepiej dziewczynkę) bo będziemy potem żałować że nie spróbowałyśmy.Więc bierzmy się do roboty.

Zosia33 masz całkowitą rację . Ja dlatego się wziełam . Nie wiem jak to będzie ale jestem po pierwszym planowaniu. Hmm - ciekawa jestem która będzie następna. Pa całuseczki Trzymajcje się

Dziewczynki u mnie dziś 13 dc i kolejna anomalia. Test owulacyjny trzy dni temu wskazywał dwie kreski w tym jedna jasna , dwa dni temu wskazywał dwie kreski i testowa ciemniejsza ( czyli owul miała przyjść za 24-36 godz. Wczoraj robiłam o tej samej porze wieczorem ponownie są dwie kreski z tym że ta która była mocniejsza jest dużo dużo słabsza ledwie ją widać. A temperatura stoi w miejscu tzn 35.98, 35.96 , i dziś 35.90 a śluz już dziś nierozciągliwy biały - mleczny i gęsty. Ja zwariuje. Czy jakbym zaskoczyła to może tak być???? Dziewczynki a może to świadczyło że miałam cykl bezowulacyjny ???? Jak myślicie ? Pozdrawiam w piątkowy poranek .Pa.

Gość marl10
Kasia: wychodzi ci jak nic dziewczynka, ciekawa jestem czy u ciebie to się sprawdzi.

Gość pssiflora
hej Kochane nowa35 może dziś właśnie jest owulacja. bo test pokazał że będzie za 24 - 36 godzin. czyli by się zgadzało raczej te 36 bym obstawiała, a i zmiana śluzu też o tym może śwaidczyć że jest dziś owulacja. no i temp niska też, więc wydaje mi się że nie ma anomali i jest ok :) żaden cykl bezowulacyjny :) poprostu te testu pokazują najwyższy poziom hormonu -LH który jest przed owulacją okolo 36 godzin, a nastepnie spada gwałtownie i w owulację powinien poziom hormonu być znowu niski niewyczuwalny przez testy :) więc na moje oko wszystko jest w najlepszym książkowym porządku :). no ale poczekajmy do jutra zobaczymy czy bedzie skok do góry :) nowaa 26 gdzie Ty się podziewasz Kochana ? buziaki

Hej Passiflorko dziękuje . Trzymasz mnie na duchu ale pewnie i tak jeden raz. To chyba nie jest możliwe żeby przeżyły ......od wtorku. Passi dzięki chyba zrobię sobie czas na (_)> (_)> (_)> (_)> kawusię. Haj babeczki jak to pisze czasami Nowaa26 - meldować się ... :)

Gość passiflora
nowa35 możliwe , możliwe :) :) :) nie łam się to dopiero pierwszy cykl i tak ładnie się wstrzeliliście :)

Hej Clarissa1982 jeśli czytasz posty to proszę napisz . Jak tam u Ciebie ????????? Nowaa26 nie zapominaj zameldować się :) :) :) :)

Gość ogóreczek
Hej dziewczyny! Fajnie tak Was poczytać i super jest widzieć że mamy kolejne zafasolkowane w swoim gronie:) Gratulacje!!! U mnie 30tc i już mi naprawdę ciężko... Do przodu 12kg i już wyglądam jak słoń hipopotam. Jak wysiadam z samochodu to mój mąż się śmieje że trzeba uwolnić orkę ;) Mam już coraz większego pietra jeżeli chodzi o poród... Zaczynam się poważnie tym stresować, chociaż cały czas mówię sobie, że jak raz dałam radę, to dam i drugi, ale wiecie jak to jest... Ciekawa jestem co u Bajaderki, myślę, że już "rozpakowana". Mam nadzieję że poszło szybko kochana :) Mój lekarz opowiadał mi jak zachowują się niektóre kobiety przy porodzie, to skóra cierpnie na karku, kopią, gryzą, masakra :( No i oczywiście dostałam polecenie pójścia do szkoły rodzenia, więc się pomalutku wybieram :) Mam iść już w połowie października. Dziewczynki starające trzymam kciuki, a zaciążonym życzę dobrego samopoczucia. Ściskam mocno :)