Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

Gość marl10
Hej, Pasifora, u ciebie wychodzi wrzesień ipaździernik chłopczyk a listopad i grudzień dziewczynka

Gość nowaa26
bajaderka wiem co czujesz...u mnie te swędzenie trwało 2-3 dni....i było okropne bo spać nie można nawet było....3mam kciuki by wyniki były oki-jestem pewna ze bedzie dobrze i już niedługo bedziesz miala dzewuszkę przy sobie dziewczyny na śmierc zapomniałam jutro do roboty wezme tą książe to wam posprawdzam co wydcghodzi ale 3mam kciuki:)marl dzieki u mnie to sprawdzony spodsób jak odpuściłam wszystkie obserwacje i człowiek się dał ponosic chwilom i przyjemnościom...ot i sa efekty:) wczoraj byłam u kolejnego gina....8-9tydzień.....ale wszystko oki:)najgpprsze sa wymioty rano...codziennie rano zanim cokolwiek zjem;/;/ ehh no nic trzeba jakoś to przetrwac buuziaki dla wszystkich

Marl10 witaj. Jak by nie sprawiło Ci problemu - to proszę sprawdź chyba najstarszej na tym forum. Urodzona - sierpień 1973. więc skończone 36 lat. Kiedy można do końca tego roku na dziewczynkę ? Ja po tzw polowaniu. Testy nie wskazują owulki a wczoraj był mój 10 dc. Jeśli ten pierwszy raz okaże się złotym strzałem to super. Ale powiem wam że wczoraj tak troszkę spanikowałam. Gdyby nie mój M - który jest b.kochany i czuły i wczorajsze rozmowy (jeszcze) na temat planowania i poczęcia to by nic nie było :). Aleeeeeżżżż ja spanikowałam. Tylko śmieję się bo : osłabienie plemników - średnie- a poza tym ja również miałam przyjemność. wg wskazówek oczywiście pozycja klasyczna :):):):): . Chyba tylko wczoraj sobie pozwoliliśmy. Dziś już troszkę się boję. Rano kreska na teście owulacyjnym - jest druga ale nadal słabsza. Jak myślicie czy działać ? Czy też nie może któraś mi odpisze. Kochane - gdyby nie liczyć owych plamień to @ dostałam w 28 dc jakby liczył plamienia to w 30 dc dostałam @. Więc kiedy mogę się spodziewać owulki. Zawsze przy moich cyklach wcześniejszych miałam w 14 dniu 13 . Ostatnio chyba 13dc. Aj głupieję dziewczynki głupieję. Piszcie błagam czy dziś w moim 11 dc nie działać. Czekam . Pozdrawiam.

Gość marl10
Witajcie! nowa 35tka wcale nie jesteś sama w tym wieku na forum, ja jestem do rok od Ciebie starsza i też mam dwóch synów, 15 latka i 9 latka i wiesz już nie mam siły z tym planowaniem, odpuściłam sobie, rozmawiałam z taką mądrą osobą która mi powiedziała, że jeżeli nie będę w stanie zaakceptować trzeciego np. synka to powinnam odpuścić sobie i ona ma rację. Przemyślałam to i doszłam do wniosku , że bardzo pragnę jeszcze dzidziusia, bardzo bym się cieszyła jak byłaby to dziewczynka ale jak będzie chłopczyk to też się ucieszę . Wiesz ja starałam się ponad rok czasu o dziewczynkę i nic , niestety jestem w tym wieku, że czas bardzo ucieka i będę próbowała do końca roku (byłam u lekarza i ten stwierdził, że wtym wieku o wiele dłużej można starać się o dziecko i w moim przypadku ma rację) Dlatego postawiliśmy z mężem na jedną kartę co będzie to będzie. Zobaczymy. Nowa 35 tka tobie wy7chodzi wg tych tablic od września do grudnia chłopiec

Gość Felicjana
Cześć dziewczyny!jakiś czas temu odzywałam się od czasu do czasu!Jak tam Nowa 35 działasz?bo ja mam 6 dc. i tak się "cykam"pisałam ze 2 stronki temu do Ciebie, ale chyba przeoczyłaś mój wpis ....ja nie korzystałam nigdy z testów owulacyjnych ale chyba się w tym miesiącu w nie zaopatrzę chyba nie jest to bardzo duży wydatek!moje cykle ostatnio tak się pokręciły że obłęd zawsze były 26- 28 a teraz jak na złość 24-29 a nawet 35 i bądż ty mądra i zaplanuj córunię pomijając fakt że stały się tak obfite że doprowadziły do anemii....i biorę teraz żelazo Tardyferon Fol powiedzcie mi jak to jest z tą witaminą C czy jej zażywanie sprzyja poczęciu dziewczynki???? Pozdrawiam!:)

Gość Felicjana
Czy któraś z Was mogłaby mi sprawdzić wg. książki Wójcika kiedy mam największe szanse na poczęcie dziewczynki jak mam w tej chwili skończone 34 lata a w grudniu skończę 35 ? według kalendarza Gosi 73 z innego forum ( Nowa -35-tka pewnie wie o czym mówię)powinnam się starać wrzesień pazdzienik i listopad ! Zosia 33 witaj !widzę że jesteś kolejną marzącą o córeczce masz jakieś dodatkowe sposoby na jej poczęcie???

Gość e-bay seller
UUUUUUUUUUUUoooooooooo...:) I no właśnie to jest to o czym rozmawiałaś . To nic :( . Marl10 a czy ja jakieś szanse na dziewczynkę mam . I napisz mi Marl10 :( CZY?) Pewnie warto przeczytać książkę Wójcika ? Hmm dziewczynki proszę napiszcie mi o tej owulce co myślicie. Dziękuję Marl10 .

moge jeszcze raz prosic o sprawdzenie tablic na dziewczynke 29 lat.ja pisze ze szpitala.synek mial wycinane migdalki.wiec nici ze staranek bo przed owulka bedzie jak bede tutaj.

Gość marl10
Nowa 35 tka, napisz kiedy skończysz 37 w przyszłym roku, to ci napiszę jak ci wychodzi,

Gość bondyrka
Witajcie Kochane mamuski,bylam wczoraj u mojego lekarza prowadzacego i potwierdzil ze w brzuszku mam mala smerfetke,jezu jak sie ciesze,nawet nie mozna sobie tego wyobrazic co to a radosc,a tak bardzo bylam nastawiona na chlopczyka Jak poczytacie moje wczesniejsze posty to same zrozumiecie Zaplodnienie nastapilo w 13dc wieczorem,czyli typowy chlopak,okres zawsze regularnie co 28-29 dni,zawsze na 14 dzien okropny bol podbrzusza i gesty sluz,bylam przekonana ze bedzie synek,a tu coreczka i taka radosc Nie wierze juz w to cale planowanie plci,moja kumpela skonczyla starania na 11dc,byla pewna,ze ma coreczke,a tu psikus chlopak,ja nie wiem jak to jest z tym planowaniem,chyba lepiej isc na zywiol niz nastawic sie na dana plec i rozczarowac Tylko metoda kalenarza chinskiego nie zawiodla,wedlug m-ca i lat bylo napisane corka i tak rzeczywiscie jest,z pierwszym synkiem tez sie sprawdzilo Dziewczyny moze ktoras chcialaby kupic dwie ksiazki o planowaniu plci Wójcika i Shutlesa? Mam tez do sprzedania pelno cudnych ubranek dla chlopca h&m w rozm.56-74 :)

MArl10 w 2010 roku skończę 37 lat w sierpniu. ( Ojej 37 :( ). Bondyrka supbcio, subcio, subcio. Cieszę się razem z Tobą. FAJOSKO KOCHANA . Pisze poraz kojejny : Mam nadzieję że kiedyś ja też takie słowa radością osnute napiszę. Bondyrko cieszę się Twoim spełnieniem. A czy ty ten chiński kalendarz ze stonki internetowej? Czy też książka Wójcika ? . Mój M powiedział wczoraj. wiesz kochanie to może się udałao :) a reszta to już nie do mnie ....... jest KTOŚ KTO na pewno już zdecydował wcześniej. Dziewczynki przeczytajcie o owulce mojej czy ktoś mi coś doradzi - kilka postów wyżej........lub wklejam to żeby nie szukać : .....Ja po tzw polowaniu. Testy nie wskazują owulki a wczoraj był mój 10 dc. Jeśli ten pierwszy raz okaże się złotym strzałem to super. Ale powiem wam że wczoraj tak troszkę spanikowałam. Gdyby nie mój M - który jest b.kochany i czuły i wczorajsze rozmowy (jeszcze) na temat planowania i poczęcia to by nic nie było . Aleeeeeżżżż ja spanikowałam. Tylko śmieję się bo : osłabienie plemników - średnie- a poza tym ja również miałam przyjemność. wg wskazówek oczywiście pozycja klasyczna : . Chyba tylko wczoraj sobie pozwoliliśmy. Dziś już troszkę się boję. Rano kreska na teście owulacyjnym - jest druga ale nadal słabsza. Jak myślicie czy działać ? Czy też nie może któraś mi odpisze. Kochane - gdyby nie liczyć owych plamień to @ dostałam w 28 dc jakby liczył plamienia to w 30 dc dostałam @. Więc kiedy mogę się spodziewać owulki. Zawsze przy moich cyklach wcześniejszych miałam w 14 dniu 13 . Ostatnio chyba 13dc. Aj głupieję dziewczynki głupieję. Piszcie błagam czy dziś w moim 11 dc nie działać. Czekam . Pozdrawiam.

Gość passiflora
hej nowa35 ja bym spróbowala jeszcze dziś, zrób sobie test popołudniu i jak bedzie jedna kreska to dzialaj ;). bo tak naprawdę 4 dni przed to plemniki musiałyby byc bardzo żywotne :). no ale sama podejmij ta decyzję, chociaż myślę że warto spróbować. marl to rzeczywiśćie mądre co napisalaś ...:) o tej akceptacji dziecka ... ja dam sobie czas do lutego , po roku jak się nie uda to tez idę na żywioł :) a co do tej witaminy C to ja przeczytałam że aby zakwasić środowiśko w pochwie , czy nawet aby mocz zakwasić jak mamy odczyn zasadowy ( a powinien być kwaśny ) to należy wit C spożywać - tak mi lekarz kazał Synkowi dawać gdy miał wynik moczu zasadowy. więc sobie tak pomyslałam że skoro poczęciu dziewczynki sprzyja środowisko kwaśne w pochwie to mozan je jeszcze bardziej zakwasić :) ale nie wiem na ile jest to skutczne i ma znaczenie :)napewno trochę wit C nie zaszkodzi w tym okresie jesiennym :) odczyn zasadowy jest bardziej korzystny dla plemników , szczegolnie dla meskich bo one są wrażliwsze. jeśli więc bedzie ten odczyn bardziej kwasny to męskie mogą nie przeżyć dzieki temu. mozna spróbować :)

Gość marl10
Nowa 35 tka: tobie wychodzi styczeń , kwiecień i czerwiec dziewczynka

Passi ale ja dziś rano miałam dwie kreski i jedna słabsza. To jak będzie tak samo na wieczór to działać czy nie???? JEJKU MĘTLIK W GŁOWIE..............uffff. Przyjemny wieczór mógłby się powtórzyć :)

Gość sonia 29
Witam DZIEWCZYNY WIDZW ZE TRAFIŁAM NA DOBRE FORUM OD STYCZNIA STARAM SIE Z MEZEM O 2 DZIECKO (CORECZKE) BO TAK JAK WIEKSZOSC Z WAS CHCE MIEC PRZECIWNA PLEC DZIECKA PIERWSZEGO . JA MAM 5 LETNIEGO SYNKA WIEC BARDZO PRAGNE MIEC ZDROWA I SLICZNA CORECZKE, TAK JAK CZYTALAM TO STARANIA MUSZA SIE ODBYC PRZED OWULACJA I TAK JEST POWIEM NAWET ZE METODY TAKIE JAK BRANIE MAGNEZU, WAPNIU I PRODUKTY KTORE MOGA POMUC NA ZAPŁODNIENIE CORECZKI. NAWET POZYCJE :) BO GDZIES TEZ CZYTALAM ZE MUSI BYC NAJLEPIEJ KLASYCZNA , ALE JEDNAK COS JEST NIE TAK SKORO OD STYCZNIA NIE MOGE ZASKOCZYC PROSZE O POMOC

Gość bondyrka
Nowa mi sie sprawdzilo z ksiazki Wojcika tam jest wlasnie ten kalendarz chinski :)

Gość passiflora
nowa35 jak bedzie dużo slabsza to dzialaj. u mnie przynajmniej zawsze tak było ze rano ta druga kreska była jasna, ale byla .natomiast wieczorem robiła się jaśniejsza i tez była widoczna. dopiero gdy wieczorem pojawiła się mocna kreska za dwa dni była rzeczywiście owulacja. ale każdy organizm inny. :)

Gość passiflora
sonia :) ja też nie mogę zaskoczyć od lutego :) więc jedyne co mozna poradzić to nie trać nadzieji i działaj dalej :) no widać zajście w ciąże nie jest tak proste jakby sie mogło wydować :) zaczynam się zastanawiać skąd te wpadki :) jak człowiek był młodszy i nie chcialo się dziecka to nie raz modliłam sie żeby okres przyszedl, a teraz moje jedyne marzenie to by go nie było 9 miesięcy :) pozdrowionka dla Wszystkich Dzialających :) i Zaciążonych :)

Witajcie dziewczynki. Rzadko teraz zagladam i pobieznie tylko podczytałam co tam u was. Nowaa super że wszystko u Ciebie w porządku. Z tymi wymiotami i nudnosciami niestety musisz na razie żyć.........ja tez to przerabiałam niestety i jakoś tak około 15 tc wszystko wróciło do normy. Powiem ci ze ja miałam wrażenie że to po tym duphastonie było mi tak niedobrze i potem lekarz mi przepisał luteinę dopochwowo. Było troszkę lepiej tzn nudnosci zostały ale nie wymiotowałam juz tak często. Bajaderko widzę że jeszcze jesteś 2 w 1. Wspólczuję złego samopoczucia trzymaj się jakoś jak przyjdzie na świat Twoja Królewna to Ci wszystko wynagrodzi. Bondyrka gratuluję córeczki!!!!!!!!!!!! U mnie wszystko ok mała kończy czwarty tydzień jest przesłodka i grzeczniutka. Ale jak jest głodna to głosno się domaga swojego. Ogólnie nawet nie czuję zmęczenia..................chociaż przy dwójce dzieci już nie jest tak lajcikowo........................Ale szczęście przesłania wszystko. Przepraszam że tak krótko, i nie napiszę do każdej z osobna ale musicie mi wybaczyć.Pozdrawiam was wszystkie laseczki.

Gość zosia33
Nowa35 każdy organizm jest inny dlatego musisz to wyczuć.U mnie jest tak że jeden dzień wychodzi druga kreska słaba,następny dzień mocna a na trzeci dzień jest owulacja.U mnie dziś właśnie słaba kreska dlatego dziś już abstynencja owulacja powinna przyjść pojutrze.Zobaczymy czy tak będzie.W tym cyklu coś słabo z tym moim śluzem dlatego nie wiem czy te plemniki z wczoraj przetrwają,ale boję się dziś ryzykować żeby nie przedobrzyć.Pozdrawiam wszystkie.Podobno wiara czyni cuda dlatego ja wierzę że kiedyś się uda.

Marl10 Prosze sprawdz dla mnie.w lipcu skonczylam 29 lat.ja w szpitalu.to straszne patrzec jak wlasne dziecko cierpi..

Gość passiflora
Andziak trzymaj się w tym szpitalu ... dużo zdrówka dla Twojego Synka :)

Gość zosia33
Do dziewczyn starających się;Polecam zaszczepienie się na grypę.Ja już to zrobiłam bo grypa może mieć złe konsekwencje dla płodu a sezon grypowy idzie do nas wielkimi krokami.

Gość clarissa1982
czesc dziewczyny, Czytajac to co BOndyrka napisala, sama sie juz zmieszalam, bo mam identycznie. Tyle, ze u mnie narazie jeszcze nie nic widac. Okaże sie za pare tygodni. Z reszta chyba juz mi bez roznicy.... bo wychodzi na to , ze zostane sama z dzieckiem :( Z moim facetem chyba juz nie zostane, nie wyszlo tak jak mialo, wyszlo duzo złych rzeczy z jego strony.... Szkoda słów :( Chyba mam pecha do normalnych facetow :( Tak to juz jest, jak czlowiek patrzy i daje innym i pozniej dostaje kopa w d**** :( Tabletek na uspokojenie nie moge brac , a stress mnie zżera. :( Nowa26 - jak czytam jakiego masz meza, to az pozadroscic, moze jeszcze tacy porzadni do konca nie wymarli, jak dinozaury, i musze dalej szukac. Trzymajci sie,

Witam dziewczyny:) Jeszcze rano i napewno nikogo nie ma , ale ja zaprowadziłam synka do szkoły i relaksik przy kawie i kompie . Ja od dzis zaczynam z testem owulacyjmym i zobaczymy . Moze teraz cos małego z tego wyjdzie Passiflora pozdrawiam i ciesze sie choc to moze zle powiedzialam z nie jestem sama z tymi staraniami powiem xi ze ja tez z mezem sie zastanawialam nad tym, ze jak sie nie chce to sie szybko wpadnia a jak sie oczekuje tego upragnionego malenstwa to co miesiac czlowiek sie modli zeby@ nie bylo. Bede tzymala mocno kciuki za ciebie . Pozdrowionka dziewczyny Andziak dużo zdrówka dla Twojego Synka

Clarissa1982 Trzymaj sie ciepło i nie załamuj sie tak bardzo napewno bedzie wszystko dobrze . pomysl ze pod sercem masz istotke i to jest naj najwazniejsze. Wiem ze mi jest latwo powiedziec ale zobaczysz wsztstko bedzie ok

Gość marl10
Witam dziewczynki, gratulacje dla bondyrki, andziak - u ciebie wychodzi wrzesień chłopczyk a październik, listopad grudzień dziewczynka