Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

Z tego co czytałam to nie, ona poprawia nie tylko fazę lutealną ale też powoduje lepszą owulację.

Pierwsza nie spada ponizej lini, spada o 1, max 2 kreski. zazwyczaj niska mam w granicach 36,6 skok nastepuje na 36.8 ( pierwszy ) i pozniej sie podnosi do 36.9-37.0 i tak sie trzyma. Pierwszy spadek to zazwyczaj na wysokosci 36.7-36.8 i na drugi dzien spada juz na 36.6 i wiem ze bedzie okres na kolejny dzien. Raz jeden jedyny, tempka nie spadla - spadla w 1 dniu okresu.

No to chyba kupie jutro witamine B6 i E i zaczne brac. Moj mezczyzna tez ma je brac?

Wygląda więc na to, że masz bardzo ładne wykresy. Spróbuj może te różne wspomagacze i B-Comlex, może jak raz pomogą :) A może warto wzmocnić żołnierzyki drugiej połówki? :) ....ja mojego męża też faszerowałam wspomagaczami i naprawdę pomogło :)

A teraz sobie mysle, ze jak kupie taki B-complex, to wystarcza 1 kapsulka tego, czy kupic B6 i to brac, czy lepiej calosc? Bo jesli taka calosc, to czy wystarczajaca w tym dawka bedzie samej witaminy B6? Wiem ze glupie zadaje pytania, ale coz :P po to jest forum :)

Ja dawałam mu witaminy na płodność dla mężczyzn (FertilMan ale jest wiele innych), L-karnitynę (bardzo poprawia jakość i szybkość plemników), witaminę E (dość duże dawki, zwiększa płodność), też B-Complex (z dawką B6 50 mg) oraz koenzym Q-10, taki zestawik na pewno bardzo polepszy plemniki ...kto wie, może to właśnie to pomogło :)

Ok, zaczniemy z witamina B6 - kupie komplex ale zeby zawieral min 50mgh B6 (postaram sie taki znalezc) i witamine E i dla mnie i dla niego - zobaczymy, co z tego bedzie. Dodam, ze moj mezczyzna ma juz dziecko, wiec nie wiem czy potrzebuje wspomagaczy, ale sprobowac warto :) Dzieki za cenne rady :*

Kup B-Complex ale z dawką witaminy B6 50 albo 100 mg (nazywa się to to B-50 i B-100, ja miałam firmy Puritan's Pride). Lepiej brać witaminę B6 wraz z innymi witaminami z grupy B gdyż czytałam, że witaminy B powinny być w równowadze i niedobory czy nadmiary jednych mogą wpłynąć na złe wchłanianie innych (a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyną poronień).

To nie ma znaczenia, ja w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu a z drugą były problemy, płodność facetów z wiekiem też spada. Polecam Ci jeszcze ogromnie L-karnitynę, naprawdę ogromnie poprawia ilość, jakość i szybkość plemników.

I to tez po 1 tabletce na dzien? przec caly cykl dla mnie i dla niego?

W aptece też się ją zakupi ale można też poszukać w jakichś sklepikach z suplementami diety (spalacze tłuszczu, suplementy dla sportowców itp.). Ja i mąż braliśmy L-karnitynę z dawką aż 1000 mg (L-1000 KARNITIN firmy VITAL MAX, 120 kapsułek w opakowaniu), to samo zdrowie i na wiele rzeczy pomaga :)

Zapomniałam dodać, że braliśmy po 1 tabletce dziennie, na okrągło aż do 2 kresek na teście :)

czesc dziewczyny!!! Wow ale sie super rozpisalyscie i ja tez z tej wit b6 skorzystam. Ally wydaje mi sie ze masz racje co do wiesiolka. ja mialam zawsze 27-28dc z tego 6 krwawienia a teraz kolejny cykl to 4 dni i cisza. Jejku ale my kobiety mamy problemy. ja kupilam testy ow, lykam dalej wiesiolka, kwas foliowy a terza znalazlam zapas wit b6 z magnezem, no ale z tego co wiem to magnez na chlopca to chyba nie...? A ja juz sama nie wiem....

Kasiu, jednak cos w tym wiesiolku skracajacym krwawienie jest - widze ze to nie tylko ja mam takie problemy. Ja nie wiedzialam ze to od wiesiolka, z ginekologiem zastanawialismy sie nad wszystkim, kazal mi pic lampke wina czerwonego do owulacji i cuda na wianku zeby tylko te okresy wrocily do normy i nic i tak jakos bezmyslnie raz powiedzialam o wiesilku - kazal przestac brac. Nie biore juz 3cykl, okresy nadal skape, ale moze wroci wszystko do normy. Uwazaj lepiej i zaprzestan brania jak zobaczysz ze okresy bardzo sie skracaja, z reszta dla mnie z 6 dni na 4 to juz by b yl sygnal zeby przestac brac. Na sluz rownie dobre (jak dla mnie lepsze), jest picie 2litrow wody, bo po wiesiolku zero roznicy, a po wodzie - jeszcze nie ma, ale mam nadzieje ze bedzie :) a na pewno mi nie zaszkodzi.

Hey dziewczynki,wpadlam wam napisac,ze dzis rozmawialam w szkole z jedna ciezarna Hinduska i dwa razy robila test na plec z moczu i pokazal dziewczynke a ona ma na 100% synka bo az poszla 3D prywatnie zrobic,ktos powinien beknac za te testy,to kupa kasy,cholera jestem zla ,nawet jak sie plec zgodzi to podobno jest zbieg okolicznosci wrrrrrrr:(

ally dzieki za odpowiedz, kurcze mam ostatnich 10 tab i myslalam ze je dokoncze no ale co dwie glowy to nie jedna tak wiec... poszlo do smieci aby mnie nie korcilo xxx a tak na marginesie to u mnie tez jest wielki problem aby doprosic sie o badania. mi powiedziano ze jak mam juz jedno dziecko to jest napewno wszystko ok...

kasiu uk, magnez (i wapń :) ) to na dziewczynkę :) ale dawki witaminy B6 w tych preparatach magnezowych są za małe, to musi być minimum 50-100 mg by zadziałało jako inhibitor prolaktyny (a prolaktyna potrafi pogorszyć jakość owulacji i tym samym ciałka żółtego produkującego potem progesteron). majóweczko, ja kiedyś czytałam o tych wszelakich testach na pleć i to wyrzucone pieniądze (bardzo często się mylą, podobno w moczu nie ma hormonów wskazujących na płeć dziecka, za to dowiedziono, że przy dziewczynce jest większy o około 20% przyrost hormonu HCG i pewnie na tej podstawie będzie można kiedyś szybciej określić płeć dziecka), lepiej dopłacić na USG 4D z płytką :) i cierpliwie poczekać na określenie płci na USG :)

Witam! Wpadam tu powiedzieć, że po tym jak wylal wczoraj na ty forum swoje żale za co zostałam zjechana, dzisiaj jest mi znacznie lepiej. Musiałam się wygadać i dać upust emocją. Majóweczka widzisz jest szansa na synka ;-) za co trzymam kciuki!!!!

Oczywiscie nie wytrzymam do 20-22 tc na USG w szpitalu i sobie pojde z mezem na 3D po 16 tygodniu ;) Jutro wplace depozyt,chcialam ejchac do Pl kliniki ale Brytyjskie okazuja sie tansze-szok !

...roznica jest duza, ja jakos nie mam zaufania tutaj do polskich lekarzy. bylam raz prywatnie u polskiej gin, zaplacilam duzo kasy a diagnoze postawila katasrofalna dla mnie, po czym wsiadlam w samolot i polecialam spanikowana do pl, a tam okazalo sie wszystko ok. Tutaj nie masz mozliwosci sprawdzenia w polskiej klinice lub prywatnym gabinecie i czy to jest napewno lekarz zajmujacy sie dana specjalizacja czy moze np pan weterynarz, byly juz tutaj takie przypadki, Trzymam kciuki xxx