Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość olipka1
Ciągle czytam daj jej lepiej inne imię.Inne czyli jakie? Jeszcze sie taki nie narodził co wszystkim dogodził! Myślisz ze jeśli nazwiesz dziecko typowo po polsku np. Asia Kasia czy Justynka i zapytasz na forum czy teraz im sie imię podoba to przytakną? NIE!!! Bo zawsze znajdą sie tacy którzy powiedzą że Asia to imię dla psa a Kasia to imię dla kaczki. Olej ich wszystkich i nazwij dziecko tak jak sie tobie podoba.Poza tym niby polskie imiona, moje inteligenciki takie jak np.Agnieszka w innych językach to AGNES, ANIES itd to przecież greckie imię a kiedyś spolszczone jak wiele.Wiec czasami radze sie zastanowić o czym w ogóle piszecie bo mam wrażenie że nie wszyscy są tu normalni.Pozdrawiam serdecznie Panią która ma dylemat jak nazwać swoje dziecko a także wszystkie Nikole!!!!!! mama NIKOLI p.s.O osobie która napisała że Nikola to imię dla dziwki szkoda chyba nawet pisać.Jak widać jej poziom intelektualny nie jest zbyt wysoki...

Gość olipka1
Ciągle czytam daj jej lepiej inne imię.Inne czyli jakie? Jeszcze sie taki nie narodził co wszystkim dogodził! Myślisz ze jeśli nazwiesz dziecko typowo po polsku np. Asia Kasia czy Justynka i zapytasz na forum czy teraz im sie imię podoba to przytakną? NIE!!! Bo zawsze znajdą sie tacy którzy powiedzą że Asia to imię dla psa a Kasia to imię dla kaczki. Olej ich wszystkich i nazwij dziecko tak jak sie tobie podoba.Poza tym niby polskie imiona, moje inteligenciki takie jak np.Agnieszka w innych językach to AGNES, ANIES itd to przecież greckie imię a kiedyś spolszczone jak wiele.Wiec czasami radze sie zastanowić o czym w ogóle piszecie bo mam wrażenie że nie wszyscy są tu normalni.Pozdrawiam serdecznie Panią która ma dylemat jak nazwać swoje dziecko a także wszystkie Nikole!!!!!! mama NIKOLI p.s.O osobie która napisała że Nikola to imię dla dziwki szkoda chyba nawet pisać.Jak widać jej poziom intelektualny nie jest zbyt wysoki...

Gość a_aguska
Moja córeczka tez ma na imię Nicola:))

Gość olipka1
WITAJ. GRATULUJE WYBORU!

Gość Nikus...
mam 15 lat i nosze wlasnie imie NiKolA... wedlug mnie imie jest calkiem normalne... i podoba mi sie... kobitki polecam to imie dla dziewczynek bo jest naprawde bardzo fajne... ;)) a po za tym to wole sie nazywac Nikola niz tak jak co trzecia dziewczyna: Ania albo Agnieszka... bez sens.... Takie jest moje zdanie... i nie uwazam ze imie te nosza dziewczyny ktore sa z nizszych sfer bo to G**** prawda... Dziekuje za wypowiedz... Milego dnia!! Pozdrawiam wszystkie Nikusie i ich rodzicow... :*:*

Gość NICOLENIKOL NIE NIKOLA
tak po pierwsze to imie NIKOLA NIE MA W NIEMCZEECH W NIEMCZE CH JEST TYLKO I MIE NICOLE I CZYTA SIE JE POPRAWNIE NNNNIIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL BEZ A NA KONCU

Gość Nikola_KI
hejka wszystkim.......ja mam 15 lat i mam na imie Nikola....tak wlasie sie pisze......i bardzo mi sie podoba te imie.....mam takie zdrobnienia....Nikolcia.....Nikoletka......a jesli ktos uwaza ze malo sie znajdzie w internecie na temat tego imienia to sie myli....np.NIKOLA - podobno imienniki mówią, że jest to imię zwycięzcy, walecznej kobiety, która niczego się nie boi. A tu się okazuje, że Nikola nie chce z nikim walczyć, woli zwykłą i uczciwą rywalizację. Dlatego często Nikola to sportowiec, uwielbia gry i zabawy - a jak nie sport to imprezy do białego rana. Bardzo ważna jest dla niej miłość i w tym aspekcie szuka partnera, który nie będzie z nią rywalizował - ma po prostu być tą prawdziwą drugą połówką...................Nikola ma imieniny 1 listopada......pzdr wszystkich.....nawet tych ktorzy krytykuja te imie......;)no coz kazdy ma inny gust.............;)

Gość Mama Nicoli
Uważam, że Ci, którzy napisali, że imię Nicola jest brzydkie to sami nazwali dzieci jakoś prymitywnie np. OLA, ALA, KASIA, BASIA. Ja mam takie oklepane imię i zawsze zazdrościłam rówieśniczce o imieniu LAURA. Dlatego postanowiłam, że moja córeczka będzie nosić wyjątkowe imię NICOLA. A poza tym, że ma piękne imię to sama jest śliczną blondyneczką i imię bardzo do niej pasuje!

Gość i oklepane
Nikola to akurat bardzo popularne imię. Jeszcze 10 lat temu było oryginalne i rzadko spotykane, ale teraz jest popularne na równi z Julią i Zuzią. Mnie się to imię nie podoba, bo nie podobają mi się amerykańskie imiona na siłę spolszczone np. Jessica- Dżesika, Olivia- Oliwia, Nicole-Nikola. Wkurza mnie to i tyle. Np. Sandra i Amanda- w Ameryce i w Polsce tak samo, dlatego nie drażnią mnie tak jak wyżej wspomniane, ale to kwestia gustu. Na pewno nie można powiedzieć, że to imię dla dziwki, bo przecież dziwki wymyślają sobie pseudonimy, a prawdziwe imiona zostawiają dla siebie. Mam znajomą prostytutkę, imię ma pospolite, bo Anna, a imię z agencji to Viki, więc nie generalizujcie.

Gość olipka1
Ale wy macie problemy. moje dzieci noszą imiona Oliwka i Nikolka i jest super. Co chodzi o oklepanie to każde fajne imie staje sie z czasem oklepane właśnie dlatego że jest fajne!!! I Jeśli ktoś myśli że jego żałosne wywody wzruszą kogoś komu przypadły do gustu te imiona to sie grubo myli.

Gość barbi8000
podoba mi się to imię......... wiem że tez sie pisze przez k lub prze c.........

Nicole, czy tez Nikola, czy jeszcze inaczej..........bez znaczenia. To zenska wersja imienia Mikolaj..........jak kto chce, jego sprawa, ale ja uwazam, ze powinnismy przed nadaniem imienia poszukac jego znaczenia jego korzeni, a nie kierowac sie moda i odmiennoscia imienia, bo mam wrazenie, ze tak wlasnie jest :classic_cool:

Gość yhhhhhhhhhhhhh
Gdybym mieszkala poza Polska,moze dalabym dziecku na imie:Nicole.a Nikola czy jak tam jest zabawne,wrecz smieszne.Poza tym,jak czesto taki imie brzmi dziwnie z typowo polskim nazwiskiem.Wole sto razy polskie imiona.

Gość Kwinta0
Ja osobiście mam na imię Nicol. Pochodzi ono z Grecji oznacza "zwycięztwo". Obchodzimy imieniny 6.12 ,gdyż jest żeński odmiennik imienia Mikołaj, oraz 19.05. Mamy w sobie dużo siły, rozsądku i odwagi. Tobie i córeczce życzę dużo szczęścia i zdrowia ;*

Gość nikola. *
Osobiście mam na imię Nikola i jeszcze nikt mi nie powiedział, że mam brzydkie imię. Wręcz przeciwnie. :) Imieniny obchodzę 6 grudnia. ;] (jest to żeński odpowiednik dla imienia Mikołaj). ;] Imię to pochodzi od grc. słowa `nicolaus`, co znaczy zwycięstwo. :) Mam 14 lat. Nie wstydzę się swojego imienia. ;] Nie piszę tego tylko dlatego, że sama mam tak na imię. Po prostu ładne imionko. :) I nie obchodzą mnie opinie innych ludzi. ;] Pozdrawiam gorąco. *;

Gość Nicolusia =
może się wtrące do tego tematu. Moja mama wybrała dla mnie śliczne imię i jestem z niego bardzo dumna. Jedyny minus jest taki, że ludzie na każdym kroku pytają się jak poprawnie należy je napisać. Mogę powiedzieć tyle, że jeżeli przyszłej mamie podoba się to imię może śmiało wybrać je dla swojej dziewczynki. Pozdrawiam [aha ostatnio słyszałam, że mam imieniny 6 grudnia - wiadomośc nie potwierdzona na 100%] =]

Gość daniel_nosek
moja corka ma naimie nicola nie interesuje mnie to co mowia inni mnie sie podoba i to jest wazne pozdrawiam wszystkich rodzicuw ktorzy nie boja sie oryginalnych imion

Gość daniel_nosek
prosze zeby odezwali sie ci ktorzy maja dzieci o imieniu nicola

Gość Nikolcia
Ja mam na imie Nikola xD I mi sie zajedwabiscie podoba ;]

Gość angel1980
witam! ja moja coreczke (jesli to bedzie dziewczynka) tez chce nazwac Nikola.Na poczatku chcialam Wiktoria ale praktycznie co drugie dziecko tak juz sie nazywa wiec darowalam sobie.Powiedzielismy sobie z mezem ze to bedzie Nikola.Moj dzien porodu wypada na dzien ojca czyli 23 czerwca 2008 r.To bedzie niesamowity prezent dla mojego męża.W dzien ojca zostanie ojcem :) NIKOLA - podobno imienniki mówią, że jest to imię zwycięzcy, walecznej kobiety, która niczego się nie boi. A tu się okazuje, że Nikola nie chce z nikim walczyć, woli zwykłą i uczciwą rywalizację. Dlatego często Nikola to sportowiec, uwielbia gry i zabawy - a jak nie sport to imprezy do białego rana. Bardzo ważna jest dla niej miłość i w tym aspekcie szuka partnera, który nie będzie z nią rywalizował - ma po prostu być tą prawdziwą drugą połówką.

dziewczynki z okolicy klaudia estera dajana aleksandra jessica róza wiktoria wiktoria zuzanna wiktoria zuzanna oliwia klara zuzanna oliwia wiktoria wiktoria wiktoria,oliwia,zuzanna,AMELIA RAZY 5MLN BURAKI

Gość ABI75
Moja wspaniała córeczka urodziła się 02,11,2007 i otrzymała imię NICOLA, po miesiącu stwierdzam że to bardzo spokojne dziecko śpi i je, a jeżeni chodzi o znaczenie pochodzi z łacińckiego Nicolaus to w tłumaczeniu na polski Mikołaj , a że też nie znalazłam imienin Nicoli to moja córka będzie obchodzić imieniny w Mikołaja

Gość Szczęśliwa Młoda Mężatka
Nikola - piękne imię :) sami chcemy tak nazwać córeczkę :) postanowiliśmy to już dawno i wątpię, żebyśmy zmienili zdanie ;) Myślę, ze to imię jest cudne :) ma coś w sobie. Przeraża mnie jednak to, ze robi się coraz bardziej popularne :( Nie chcę żeby moja córka była 1 z dziesięciu Julek czy Oliwek czy Zuzek... podobają mi się te imiona, ale za dużo ich! Kocham imię Natalka, ale Natalek teraz też masa... w jednej grupie w moim przedszkolu są same Natalki i jedna Julka... masakra... dlatego córeczkę chcemy nazwać Nikola Natalia. Oczywiście Nikola pisane przez K, bo jesteśmy w Polsce. www.twoje-finanse.com.pl

Nikola imie ladne jeszcze pare miesiecy temu tez zastanawialam sie jak dac corce na imie no i tez zastanawialam sie czy nie dac jej na imie Nikola ale jak sie dowiedzialam ze 3 moje znajome i 2 mojej siostry tak wlasnie nazwaly soje dzieciatka to zrezygnowalam z tego i dalam imie Amelia myslalam ze bedzie bardziej orginalne ale coz Amelii tez juz jest coraz wiecej :-) ale trudno mi sie podoba i juz pozdrawiam

.....średnio mi sie podoba...a właściwie nie odoba.......a może takie? -Laura ;)) -Lena -Amai ?? te są naprawdę ładne.( ;> niech sie tobie podoba. ale Nikolek jest teraz wszędzie pełno. Wogole, to myslę, ż epo polsku to imię nieładnie brzmi, bo no Nicole angielska czy inna czytane \'nikol\' jest juz ładniejsze. i jeszcze musi pasowac so nazwiska...;PP

Gość nikinaj
pi

Gość pupsinek
Wy krretyńskie naćpańce. Tylko pedalstwo i wieśniactwo ma problemy z nadaniem imienia dzieciątku. Jak bym miał na córcię wołać "Frania" lub "Krzyszrtofa" to bym się pohlasatał

Gość aldi82
Moja corcia ma na imię NIKOLA.10 grudnia skończyła dwa latka,jest wspaniłym radosnym dzieckiem!!!!!!!polecam imie NIKOLA dla dziewcynki imieniny są: 10.03 i 1.11 pozdrawiam i życze zdowego potomkai szybkiego porodu

Gość Warlinka
Ja sie nazywam Nikola:) Imieniny obchodzi sie ^ grudnia bo Nikola pochodzi od Mikołaj. A imionko nawet ok. znaczy zwycięski ród.:)