Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość marcellinnooooo
ja tez mam na imie Nikola:)jak czytalam niektore wypowiedzi to bardzo mnie one smieszyly:np.imie nikola kojarzy mi sie z patologiczna rodzina-zalosne.W takim razie wszystkie imienia powinny sie kojarzyc z patologia bo wszystko sie moze zdazyc...wiec lepiej nie rodzic zeby nie miec takiego dylematu bo jeszcze urodzi sie dziecko a jego imie bedzie kojarzone z patologia albo jakas dziwka(zart oczywiscie z tym nierodzeniem dziecka ale tak to wyglada u niektorych)poprostu smieszne....kazdy ma na imie jak ma i nie powinno osmieszac innych bo dla niektorych twoje imie moze byc bardzo smieszne:/:/:/ja mam tak na imie i nie ze jestem z tego dumna jak nie wiem co,poprostu zwisa mi to..a na drygie mam alicja i do tego w tym roku mam bierzmowanie i nadam sobie imie magdalena zeby tak upolszczyznic moja tozsamosc:))to na tyle co chcialam powiedziec:P

Gość marcellinnooooo
ja tez mam na imie Nikola:)jak czytalam niektore wypowiedzi to bardzo mnie one smieszyly:np.imie nikola kojarzy mi sie z patologiczna rodzina-zalosne.W takim razie wszystkie imienia powinny sie kojarzyc z patologia bo wszystko sie moze zdazyc...wiec lepiej nie rodzic zeby nie miec takiego dylematu bo jeszcze urodzi sie dziecko a jego imie bedzie kojarzone z patologia albo jakas dziwka(zart oczywiscie z tym nierodzeniem dziecka ale tak to wyglada u niektorych)poprostu smieszne....kazdy ma na imie jak ma i nie powinno osmieszac innych bo dla niektorych twoje imie moze byc bardzo smieszne:/:/:/ja mam tak na imie i nie ze jestem z tego dumna jak nie wiem co,poprostu zwisa mi to..a na drygie mam alicja i do tego w tym roku mam bierzmowanie i nadam sobie imie magdalena zeby tak upolszczyznic moja tozsamosc:))to na tyle co chcialam powiedziec:P

Gość majapo
Ni cola ni Pepsi, tak przezywaja dzieci córeczkę koleżanki. hehe

Gość tiko
Witam. Imie Nikola to bardzo ładne imię. Moja córka takie nosi i wbrew temu co tu pisza nie jest ono tak popularne. W przedszkolu do którego "Niki" chodzi przewagę stanowią MARYSIE, ANTOSIE,FRANIA i ZBYSIE. Osobiście uważam, że każde z tych imion jest piekne na swój sposób. Ludzie którzy piszą ze zagraniczne imioa to imiona dla dzieci z patologicznych rodzin niech lepiej zainteresuja sie swoimi dziećmi a nie oceniają innych. W Polsce niby nie ma juz podziału na klasy, a tu co czytamy...żałosne. Sama mam na imie ANDRZELIKA i to jest poprawna pisownia w moim przypadku (błąd urzędniczki) mogłabym wprawdzie to zmienic ale nie interesuje mnie to. Przynajmniej coś mnie wyróżnia, dzięki mojemu imieniu jestem jedyna w swoim rodzaju:). Ps. A odnosnie pytania to imieniny NIKOLI przypadaja 19 maja. Pozdrawiam.

Gość ewelson
moim zdaniem jest to sliczne imie i ma je duzo gwiazd ktore zrobily duza kariere

Gość ewelson
Imieniny Nikola obchodzi: 06.12. Osoba nosząca imię Nikola jest: Niezależna, silna, oryginalna.. Znane osoby o imieniu Nikola to: Nicole Arendt - tenisistka amerykańska , Nicole Coste - kochanka króla Monako, Alberta i matka jego syna, Alexandra , Nicola Fontaine - francuska działaczka polityczna , Nicole Kidman - aktorka amerykańska , Nicole Pratt - tenisistka australijska , Nicole Richie - amerykańska piosenkarka , Nicole Scherzinger - wokalistka zespołu The Pussycat Dolls , Nicola Vaidisova - czeska tenisistka

Gość oreiro26
moja coreczka rozwniez ma na imie Nikola...zastanawialismy sie z mezem nad pisownia ale wybralismy polska. W sumie to imie dla corci wybral maz(ja chciałam PAULA!!!)..z tego powodu iz jego znajomi rowniez maja core nikole i dziewczynka ta nalezy do bardzo odwaznych wygadanych i uzdolnionych osob!!!! i rzeczywiscie cos w tym jest nasz mala na prawi 4 lata a jest taka wygadana,nikogo sie nie boi,lubi gry w piłe malować , jest troszke samolubkiem:)i sadze ze w zyciu na 100 proc sobie poradzi!!! NASZA KOCHANA NIKI!!! BUŚKA

Gość lorna27
hmmm..tez nie jestem zwolenniczka nadawania zachodnich imion w Polsce, a zwlaszcza jak juz trzeba zaznaczac,ze pisze sie przez "c" czy z "e" na koncu...Mamy tak duzo pieknych imion,a wiec po co utrudniac sobie i dziecku zycie.. Nikola-ok- ja nie przepadam za tym imieniem, ale przynajmniej jest to polskie brzmienie, ale Nicole czy Nicola to juz przesada..zwlaszcza jak na nazwisko ta osoba ma Motyka, czy Kielbasa...czy tym podobne. Zgadzam sie z powyzsza opinia, ze schemat nadawania imion czesto wiaze sie z dana grupa spoleczna-w tym przypadku nie chodzi mi o majatek, ale o wyksztalcenie i pochodzenie.I wlasnie taka DZesika czy Brajan czesto rodza sie w rodzinie z nizszej sfery, w tym nowobogackich

Gość alicja ma kota
nie podoba mi sie to imie...

Gość tata Nikoli
NIKOLA - podobno imienniki mówią, że jest to imię zwycięzcy, walecznej kobiety, która niczego się nie boi. A tu się okazuje, że Nikola nie chce z nikim walczyć, woli zwykłą i uczciwą rywalizację. Dlatego często Nikola to sportowiec, uwielbia gry i zabawy - a jak nie sport to imprezy do białego rana. Bardzo ważna jest dla niej miłość i w tym aspekcie szuka partnera, który nie będzie z nią rywalizował - ma po prostu być tą prawdziwą drugą połówką. Jako to zawsze P O L AC Y ................ marudzą i negują . Moja Nicol czy jak to kto woli Nikota , Nikoletta i tak dalej i tak dalej , jest małą jeszcze , radosną kobietką która obdarza mnie i moją żonę miliardem uśmiechów co dnia ............... nie słuchaj nikogo . Jeśli to imię ci się podoba nazwij tak swoją córeczke. Ktoś wcześniej napisał , że za duzo jest Nikoli I CO Z TEGO , A WIESZ CZŁOWIECZKU ILE NA ŚWIECIE JEST KUBUSIÓW I JAKUBÓW ????????????? Ijakoś tego nie uważam za nic złego. A na poprawienie humoru dodam , że gdy moja mama poinformowała wszystkich w rodzinie jakie bedzie jej ukochane maleństwo miało imie to wszystkie starej daty ciotki mówiły : psu się tak daje na imię , koniu a nie dziecku co ty wyprawiasz........ Po latach jednak ten zabobon został zapomniany i dobrze bo MI SIĘ TO IMIĘ PODOBA ............. B A R D Z O :-) więc nawiązując do tematu nie słuchaj G D E R A N I A tylko kieruj się własnym rozumem. :-) A NIKOLKI SĄ KOCHANE :-)

Gość Aga_19
Hej :)roczna córeczke Nikolette :) i jestem bardzo zadowolona ze dałam takie imie.Nie mówie do córkNikola.Mówie Nikosia albo Nikoletta.Mój chłopak chciał nazwać Wiktoria ale to bardzo kolepane ;/ lub Anastazja czyli bardzo dziwne.Polecam imie Nikoletta :P

Gość Nikola**
Hmmm imie Nikola jest śliczne i mozna pisac tez przez C ;] to zalezy jak kto chce xD moje imię pisze sie przez K a imieniny obchodze 6 grudnia :)) kiedys tez nie widzialam kiedy mam ale bylo w kalendarzu :) a Imie nikola jest Niemieckie anie amerykanskie Pozdrawiam wszystkie Nikole :))

Gość Nikolcia*
Jest to piękne imie. Ja tez mam spolszczone i jest wspaniale a CI którzy je krytykują to wy jak macie Kunegundy czy Alfonsy jeżeli mówicie że jest beznadziejne;/ haha....

Moja 17 miesięczna córcia też ma na imię Nikola miało być Nicol ale w urzędzie nie pozwolono nam,nie rozumiem dlaczego:(Powiedzieli tylko że nie wolno w polsce aby dziewczęce imię kończyło się inną literką jak tylko A.Tylko dlaczego tyle dziewczynek ma w polsce imię Nicol.Teraz żałuję że się nie kłuciłam,co nie zmienia faktu że to piękne imię,choć faktycznie troszkę tych Nikolek się ostatnio wysypało.My do córci mówimy:Nikosia,Nikokosia,Nikoletta,Nikoletka:)Mąż pochodzi z innego kraju więc nazwisko w sam raz pasuje do jej imienia:)

Gość tata121
Pojebańcy moój Skarbek ma na imie Nikola i to jest najpiękniejsze imie na świecie więc odjebać.LOle

Gość _Nicol
#_Heey (; Ja mam na imie nie Nikola nie Nicola . xD Tylko Nicol ;] . Szukaam . wszedzie znaczenia tego imienia ale nie moge znalesc ;) Wszedzie jest tylko Nicola Nikola albo Nicole . ;] Ale jestem zadowolona z mojego imienia . ;) Bo tez bylam i jestem tylko jedna NICOL w szkole ;] I nie spotkalam jeszcze innej dziewczyny o imieniu NICOL ;]] . ;):) . ;D . xD

Gość mloda.mamusia1984
Nikola... nie... też mam córeczkę i nie brałam wogóle pod uwagę takiego imienia... chociaż ostatnio panuje na nie moda... zreszta kwestia gustu. mi osobiście nie podobają się te spolszczone wersje... ostatnio w przychodni dziewczyna wyjmuje książeczkę zdrowia swojego maleństwa, a tam imie dziecka-Dżastina.. normalnie porażka. to była bardzo młodziutka mama, a takie często dają swoim dzieciom takie wymyślne, oryginalne imiona... nie wiadomo dlaczego.

mysle ze wiele osob miesza co najmnie 2imiona: Nikola lub w ang.wersji Nicola to raz Nicole to dwa choc oczywiscie zdrobnienie Niki jest dla obu p.s Nicole Kidman nie jest aktorka amerykanska, wczesniej ktos pisal, pochodzi z Australii

Gość Niku Nicole
Ja mam na imie Nicole i wiecie co wam powiem mam 13 lat i wszyscy zazdroszcza mi imienia !! a np ja nie bede okaleczac dzieci w przyszłosci np aga basia kasia ania bo wstyd smieja sie z nich .... a moje imie kazdy mówi jakie orginalne chciała bym miec tak na imie ciesze sie ze moje imie pisze sie NICOLE :D A te co pisza ze moje imie jest brzydkie maja wielki problem napewno same maja imie Basia , Bogumiła czy Bernadeta i sie tego wstydza !! i pisza bzdury żeby sie wyżyć !! ja bym zmieniła na waszym miejscu imie a nie :]

Gość Niku Nicole
Ja mam na imie Nicole i wiecie co wam powiem mam 13 lat i wszyscy zazdroszcza mi imienia !! a np ja nie bede okaleczac dzieci w przyszłosci np aga basia kasia ania bo wstyd smieja sie z nich .... a moje imie kazdy mówi jakie orginalne chciała bym miec tak na imie ciesze sie ze moje imie pisze sie NICOLE :D A te co pisza ze moje imie jest brzydkie maja wielki problem napewno same maja imie Basia , Bogumiła czy Bernadeta i sie tego wstydza !! i pisza bzdury żeby sie wyżyć !! ja bym zmieniła na waszym miejscu imie a nie :]

nikola to bardzo ladne imie jesli kiedys dane mi bedzie miec coreczke tak ja wlasnie nazwe. sama mam oklepane imie ania w klasie bylo nas 7 , w klatce(w bloku) jest na ok 5, ale jakos sie specjalnie nie wstydze jesli duzo osob ma takie samo imie widocznie musialo czy musi sie bardzooo podobac. ba dodam ze moj synek ma na imie kacper(maz wybral) i dookola jest mnostwo kacperkow mneijszych czy wiekszych ale czy to jest jakis problem. teraz popularne przynajmniej wmoim regionie sa imona amelka, julia, oliwia, kacper, bartek

Gość laurusiek m
hmm wg mnie imię Nikola nie jest w żaden sposób obrażające. Fakt faktem nie jest na szczycie mojej listy ulubionych i nie znam osobiście żadanej Nikoli, ale sama noszę bardzo rzadko spotykane, zagraniczne imię i jestem z tegu dumna, tym bardziej, że często jestem za granicą. Jednak o gustach się nie dyskutuje :))) Tak czy owak napewno żadna Nikola nie będzie w szkole wyśmiewana, już prędzej Zosia czy Zuzia itd bo kierowanie się modą na starodawne imiona jest gorsze niż na zagraniczne. Ale też weźcie pod uwagę że teraz bardzo dużo jest Nikolek. Tak samo jak Julek....;/ Może wybierzcie już inne żadko spotykane imię??? I nie gadajcie o jakimś patriotyźmie itd nie wiem co ma gówno do twarogu... To że rodzice czują się Polakami to znaczy, że ich syn ma być jakimś Bożymdarem??? a czemu nie może być Natanem czy Denisem??? Walnijcie się w łeb. papa

Gość tatko1978
Moja księżniczka ma na imię Nikola ,Kolunia,Kolek i Kola ma już 20 miesięcy i jestem z niej dumny że ho ho zanim sie urodziła też mi pisali że to bżydkie imie niestety taka jest mentalność polaków ale jakby zapytać tych lasek co ci pisały jak mają na imie to by sie okazało że helga, brunhilda albo inna chermenegilda. Śliczne imie wybrałaś

Gość Nikolkaaa13 * x33
Witam.! Mam na imię Nikola i mam 13 lat. Kiedyś to imię nie za bardzo mi sie podobało a teraz uważam ze jest ono wspaniale.!!! W mojej szkole jest ponad 450 osób i nikt nie ma takiego imienia jak ja.! Wszyscy mi zazdroszczą i mówią że mam piękne imię i że sami takie chcieliby mieć :) O tuż czytam poniższe opinie i stwierdzam że ludzie są naprawdę nie mądrzy... Żeby mówić że czyiś rodzice wybrali dla swojej córeczki imię Nikola to źle o nich świadczy i że to imię jest kojarzone z patologią czy też są menelami. Jeżeli innym bardziej sie podobają te "oklepane" imiona takie jak Kasia, Zosia, Ania, to nie muszą krytykować tego imienia... Takie jest moje zdanie... Ja obchodzę imieniny 6 grudnia :) I cieszę sie że to imię bardzo się podoba :) Pozdrawiam wszystkie mamusie Nikolek :* I moje wszystkie Imienniczki :) Buziaki ;*

Gość kasienka0711
sluchajcie dziewczyny, nie sugerucie sie opiniami tymi negatywnymi co do imienia Nikola (kolezanka która twierdziła ze pisze sie inacze to imie to wiadomosc dla niej - w polskiej wersji imie to pisze sie własnie NIKOLA, jezeli tego nie wiesz to sie nie odzywaj nastepnym razem madralo). Imie to jest bardzo ładne, odzwierciedla XXI wiek, nie mam nic do imion typu Gosia, Kasia, Stefan czy Józia ale nigdy w zyciu nie dałabym takiego imienia dziecku w naszych czasach poniewaz imiona te sa juz "przeterminowane" i przypominaja czasy naszych dziadków. Osobom którym sie to imie nie podoba niech nie krytykuja, bo jak wam sie bedzie rodziło dziecko to zaczniecie wtedy sie zastanawiac byc moze własnie nad tym imieniem. Osoby takie krytykuja z zazdrosci bo np. ja mam na imie Stefania a ona bedzie miec ładniej bo Nikola. Kazdy rodzic decyduje sam o imieniu dla swojego dziecka i nikt nie powinien sie w to wtrącac. Taka jest moja opinia. Moja córeczka bedzie miała na imie Nikola Wiktoria :) pozdrawiam wszystkie Nikole :D:D buzka.

Gość Nikku
Hej! Szukałam znaczenia mojego imienia do szkoły i wskoczyła mi ta strona. Zaczytałam się i zrobiło mi się troche przykro. Ludzie, nie pomyśleliście, że to jest INTERNET? tu wchodzą osoby o różnych imionach i, mi na przykład nie było fajnie jak przeczytałam tyle bluzgów na temat mojego imienia... O gustach sie nie dyskutuje. Ja w ciągu 15 lat mojego życia spotkałam tylko 3 imienniczki więc chyba nie mogę sie zgodzić że jest "modne". Ja bardzo je lubię i dużo ludzi mi go zazdrosci. Pozdrawiam, NICOLE

Gość Nikuuu xP
Witam ^^. Szukałam znaczenia mojego imienia do szkoły i wyskoczyła mi ta strona. Niestety naczytałam się bluzgów na temat tego imienia... Zrobiło mi sie trochę przykro. Wg mnie Nicole to ladne imię, a co do "mody" na nie, to ja w ciągu mojego 15-letniego życia spotkałam tylko 3 imenniczki. Dużo kumpelek mi go zazdrości i b. czesto słyszę komplementy na jego temat. O gustach się nie dyskutuje, więc nie widzę powodu, dla którego wchodzicie sobie tutaj i komentujecie... To raczej niemiłe uczucie jak sie czyta, że "Nikola to obrzydliwe imię!". Może Sz.P. tez mam tak zbluzgać? Pozdrawiam :) NICOLE