Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Dokladnie, A 'Na Wspolnej' Stas i Franek i publika podlapala bakcyla :)

Gość kiedys to imie podobało mi sie
ja się dziwie ,ze jeszcze nie jest tak bardzo popularny Ksawery z " Na wspólnej " czy Antosia Ale co do Julek to pamietam , ze gdzie się nie obejrzałam to była Julia , zresztą do tej pory trzyma się na liscie

Gość no i dobrze, ze nie pomagają
słuchajcie motyw, mieszkam na moim osiedlu od czerwca - spotkałam wiele kobiet z małymi dziecmi, 4 antosie, i urodziła sie teraz mojej sasiadce corka, jak ma na imie? ANTOSIA.....

No jak juz wspominalam, jak pracowalam w przedszkolu mialam z 6 Nikol, 5 Wiktorii, 5 Amelek, 5 Oliwek, ze 4 Antosie, Bianke, 4 Julki... Nie mozna bylo sie polapac.

Gość kiedys to imie podobało mi sie
Keerah a z imion dla chłopców , które najpopularniejsze ?

"http://pl.wikipedia.org/wiki/Najpopularniejsz e_imiona_na_%C5%9Bwiecie wystarczy w dol zjechac, Polska najpopularniejsze imiona w danych latach, od 2001 pokolei 2001 - Julia 2002 - Maja 2003 - Zuzanna 2004 - Wiktoria 2005 - Oliwia 2006 - Amelia 2007 - Natalia 2008- Aleksandra 2009 - Lena 2010 - Nikola" coś chyba pomieszałaś.. to jest pierwsza dziesiątka najczęściej nadawanych imion w 2009 roku.. Od jakiś 10 lat Julia cały czas jest na szczycie

"Keerah a z imion dla chłopców , które najpopularniejsze ?" Pozwolę się wtrącić ;p 20 najczęstszych imion wygląda tak: Jakub Kacper Szymon Mateusz Filip Michał Bartosz Wiktor Piotr Dawid Adam Maciej Jan Igor Mikołaj Patryk Paweł Dominik Oskar Antoni

Roznie. Marcel, Krystian, Igor, Kuba.. Raczej tutaj to standardowo. Z dziewczynkami byl sajgon.

Gość nbaran_spkorytowo5@wp.pl
Nikola to ładne imie nie dlatego że ja tak się nazywam. Nikola obchodzi imieniny 1 listopada. A dla tych którym nie podoba się imie Nikola niech się cmokną w cztery litery.

Gość fatalne! wszystkie nikolki
jakie w zyciu widzialam mialy patologicznych lub prostych i przyglupiastych rodzicow. rodzenstwa oczywiscie mialy podobnie telewizyjno-brukowcowe imiona.

Ni-kola Ni-pepsi :/ kompletnie mi się to imię nie podoba :/ Ale każdy ma tam swoje jakieś ulubione imiona.

Gość nicola1908
ja też mam tak na imię tylko moje imię pisze sie przez ,,c"czyli nicola kiedyś mi to przeszkadzało i denerwuje mnie to jak ktoś pisze nikola alebo nikole .. imię jak dla mnie the best

Gość wojtaszek
Piękne imię, mam żonę o tym imieniu, kwestia gustu ja nie nażekam.

Gość Nikosiax3
Hej nazywam sie Nikoletta , a w zdrobnnieniu Nikola , Nikol jak kto woli. Uwazam ze Nikola to bardzo ładne imie ;p i nie tylko dlatego ze tak na mnie wołają. Chciała bym sobie zmienic imie na Nikola. Od początku miałam sie nazywać Nicola ale niestety jak moi rodzice rejestrowali mnie 14 lat temu takie imie nie wchodziło w gre :( . Pozdrawam Nikole Nicole Nikol Nikoletty i Nkodemów

Gość EMY
Opis:imię pochodzenia greckiego. Wywodzi się od słów nike ("zwycięstwo") oraz laos ("lud"). W większości krajów jest imieniem męskim. Jako imię żeńskie powstało współcześnie i stanowi damski odpowiednik imienia Mikołaj. Pomimo, iż otrzymało negatywną opinię Rady Języka Polskiego, staje się coraz bardziej popularne w Polsce. Zdrobnienia:Nikolka, Nika, Nikusia, Kola Charakterystyka:stanowcza i zaradna, a przy tym bardzo kokieteryjna. Bez wahania wykorzystuje swój urok osobisty do załatwiania prywatnych interesów. Wśród koleżanek chce uchodzić za wyrocznię mody oraz elegancji. Patroni i święta:1 XI (św. Nikola, przeorysza), ewentualnie św. Mikołaj Szczęśliwa liczba:8 Szczęśliwy kamień:karneol Szczęśliwy kolor:ceglasty Imieniny obchodzi:01.11

Gość ghhxfjxju
baratnica ma tak na imie i nie cierpie jej to jest głupie puste rozwydrzone dziewuszysko o imieniu nicole :-o żygam tym imieniem masakra,rodzice imbecyle jakich mało ich słodka nicole nie lepsza

Gość Nikola_M
Przepraszam ale ja również nazywam się Nikola ...mam 12 lat ale czytałam te wszystkie odp. i wynika z tego że imieniny obchodzę 1 listopada???/JA osobiście imieniny obchodzę w dzień Mikołajek a nie w Święto Zmarłych......Nie rozumiem wogule ludzi którzy wybrzydzaja imię Nikola przeciez to zwykłe imie tak każde inne np.KASIA czy MONIKA??? A tak wogule pozdrawiam wszystkie Nikola bo imię Nikola to bardzo ładne i orginalne imię(jak każda Nikola jest orginalna tak inasze imie jest orginalne) :DD

Gość Nicole :]
hej ja mam Na imię Nicole ( czyt> Nikol ) uważam ze to imię jest ok , jest dla osób które wiedzą czego cha i nie boją się niczego powiedzieć , Wile osób jest nie zorientowanych na temat pisowni mojego imienia i go odmienia przez PRZYPADKI!! , czego się nie robi ;/ , byłam z Nicole , jestem Nicole, itp , po za tym wiele osób pisze to a na końcu grr;/ , ale przyzwyczaiłam się ze mówią do mnie nikola chodź nie przepadam za tą ksywą , wolałabym nika , niki , nikosia , tak bardziej na luzie :P

Gość fffffffffffff
nicole???????? W Plsce chyba jesteśmy, a ludzie którzy nadają takie imiona mają nie po kolei w głowie chyba

Gość parvenia
Imie samo w sobie całkiem sympatyczne, ładnie brzmi, jakos tak miękko. Ale konotację mam niespecjalną, mieszkam w Niemczech, Nicole jest tu popularnym imieniem i te parę Nicol, ktore znam - no jakby nieszczegónie je lubie :) Ale to jest całkiem subiektywne

Gość mjuhgbvfthg
moje córki to Oliwka i Anielka :) Oliwka oklepane i to strasznie... :o ale nie zdawałam sobie sprawy, bo rodziłam młodo i moje kolezanki nie miały dzieci jeszcze, a ja internetu. Anielka dlatego, bo mało popularne :) Ale pamiętam jak córka wolała na swoją koleżankę Nikolę - coca -cola , bo jej się pomyliło :D i nie mogła zapamietac, że to nie coca-cola tylko nikola :D Ale znajoma ma córkę Jagódkę i też moja mówiła na nią porzeczka :D

Gość a ja mam mala
Nicole przez C ,bo jest rodzona w Anglii i jakos tak mi sie spodobalo,pasuje mi do niej to imie,moze nie ejst najpiekniejsze na swiecie dla kogos innego,dla mnie rzecz gustu !

Gość czarna xD
ja mam na imie nikola i to czyni mnie w gruncie rzeczy wyjatkowa . Imię mi sie podoba tak jak i rówieśniką A teraz znaczenie tego imienia : Nikola imię żeńskie, współcześnie sprowadzony do języka polskiego żeński odpowiednik imienia Mikołaj. Pochodzi od greckiego słowa nikolaos zwycięstwo. Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom, Nikola w 2009 r. zajmowała 10. miejsce w grupie imion żeńskich. Formy: Nicole, Nicola i Nicol są rzadziej używane i posiadają negatywną opinię Rady Języka Polskiego (są to formy obcojęzyczne). Od Nikoli powstało żeńskie imię Nikoleta (ze zdrobnienia w języku francuskim), skracane z kolei jako Koleta. Formą pochodną jest również imię Nikolina. Nikola imieniny obchodzi: 1 listopada, na pamiątkę św. Nikoli, przeoryszy francuskiej

Gość maariiuss
Czytając wypowiedzi ludzi w stosunku do imienia „Nikola to wraz z żoną zaczynamy się śmiać... 1- po pierwsze.. żyje już na tym nieszczęsnym świecie 27 lat i nie znam innej osoby o tym im imieniu wiec nie sądzę że jest oklepane... 2- Może i Polacy to wymyślili imię ale każde imię jest wymyślone przez kogoś... 3- że to niby męskie imię? a co powiecie o "Wiesława jest to żeński odpowiednik Wiesław, Karolina-Karol, Marcelina Marcelin, Janina-Jan, Stanisława-Stanisław, Patrycja-Patryk, Józefina-Józef, Kamila-Kamil, Marianna-Marian ITD....ITD.......!!! To czemu nie NIKOLA...??? A tak po za tym w innych krajach ponoć tak mają na imię faceci... Hahaha Będąc facetem to wstydził bym się mieć tak na imię!!! W Polsce to ewidentnie jest kobiece imie..

Gość żanett
hej czytalam starsze wypowiedzi i temat sie ciagnie jak dobrze zapamietalam od 2004 r.Usmiechnelam sie gdy przeczytalam w jednej z wypowiedzi ze tragiczne jest imie Nikola,Żaneta,Angelika tak sie sklada ze ja mam na imie Żaneta mam 4letnia corke Nikole i do tego przyjaciólke Angelike ktorej corka ma na imie Roksana cos w tym zlego?Rzeźnicy z wiekszosci ludzi... Teraz moim zdaniem liczy sie oryginalnosc niz pozpolitosc choc imie Nikola po paru latach zrobilo sie w koncu popularne.A i jak bede miala kiedys druga corke to nazwe ja Vanessa.;)Pozdrawiam Nikolki i ich mamy:)

Gość boshe jak ja jej
To imię to jakas tragedia :O:O Mieszkam w nieciekawej dzielnicy i tu kroluja Nikolki, Wanesie i Dzesiczki :O

Gość NikolaTe....
Mam na imie Nikola ! I jak dla mnie to imie jest super ! A jak wam sie nie podoba to Okay ale juz nie musicie pisać że przelekramowane czy jakos tak

Gość gość
super jest imie Nikola !!

Gość gość
patologicznyh rodzin jest wiele i jaki to ma zwiazek z imieniem skoro ja znam wiele patologicznych rodzin a zadnej nikoli nie ma w tych rodzinach zenujace stwierdzenie ! i czemu obrazac dziewczyny o tym imieniu widocznie pisze to taka osoba ktora sama nic nie znaczy i dlatego nie umie uszanowac innych ciagle widzi w kims wady a dzieje sie tak dlatego ze sama ma ich zbyt wiele !!! sadze ze jesli komus podoba sie imie nikola to powinien tak nazwac pocieche a nie sugerowac sie wyuzdanymi wypowiedziami ludzi ktorych tak naprawde nie zna wkoncu to twoje dziecko bedzie mialo to imie ciekawe jak ty masz na imie skoro piszesz ze nikole to patologia znalazl sie wzor ogarnij sie !!