Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość Nikolcja
przepraszam nie mikolaos tylko nikolaos

Gość NikuśNicola
Nikola/Nicola/Nikolina Bardzo ładne imie. Sama nazywam sie Nikola :)). I jestem z tego dumnna ;]] Mam duzo przezwisk jak Np.,,Niki,Nikolka,Nikolinka,Nikuś,Kola,Nikorettka ^^;D;) To imie jest bardzo żadkie, i pochodzi Podobno od imienia Mikołaj,Nikola ;))) Pozdrawiam Cię oraz twoją córeczkę serdecznie..i wszystkie Nikole na całym świecie ;]] ;));]];DD

Gość Kikaa.
Hej wszystkim ;) Przepraszam, że rozpoczynam ten temat, ale naprawdę nie rozumiem uszczypliwych i bezsensownych odpowiedzi , które w ogóle nie łączą się z tematem. O gustach się nie dyskutuje. Po prostu. Ale popieram. Niektórzy po prostu nie potrafią powstrzymać się przed takimi wypowiedziami. Co do tematu. Osobiście uważam, że jest to świetne imię. Sama wybrałam je jako imię do bierzmowania. Imieniny wypadają 1 listopada, 6 grudnia, 19 maja i 10 września. Mam koleżankę o tym imieniu. Nie jest ani gruba, ani złośliwa. I nic w tym stylu ;) Polecam !. ;)

Witam, Mam córeczkę o imieniu NIKOLA -tak u Niej się pisze. Także nie żałuje swej decyzji :) Jestem ZA Tym imieniem

BARDZO MI PRZYKRO , że nazywając moją córkę Nikola takie opinie się pojawiają jak ,,dziadostwo,, 1. pomimo tych złośliwości żadnej z was ,, krytykującej,, nie życze podobnych komentarzy na temat imion ich dzieci - to przykre 2. piszecie o tradycji polskiej - hehe 3/4 tego co jjemy , co kupujemy , słowa których używamy to zściągnięte jest zza granicy - więc O CZYM WY TU MÓWICIE? jaka tradycjaaaaaaa HEHEHEH śmieszne ;) 3. na koniec - każde dziecko jest piękne, każde dziecko ma piękne imię - bez względu gdzie mieszka , na wsi czy miescie , w Polsce czy gdzie indziej ... czy jest z domu patologicznego czy z ,, dobrego ,, domu - tylko ludzie którzy tego piekna nie widzą są do BANI ::D a tak na marginesie - mi to imię też jakoś nie pasowało do mojej córeczki - ale mąż się uparł - i jest takie jakie jest i teraz nie zamieniłabym go na żadne inne - pasuje do córci jak ulał - nikt nie krytykował jedynie moja babcia nie mogła go zapamiętać ;D Ja w klasie miałam 5 Agnieszek ale jakie to ma znaczenie ? Pawłów też . Marcinów ..... Piotrków - i nikt z tego powodu nie płakał

Gość asdasdsadasd
no to nazwij ją Nikola i w czym problem? To że teraz w klasie będzie 5 Nikoli,, przepraszam Nicoli/Nikol/Nikoli/Nikolett i itd to chyba nie problem? A dla mnie to nadal będzie dziadostwo i tandeta. i sorry nikt mi nie wmówi, że to mamusia nie ma kompleksów, albo jest z nizin, albo że po prostu nie goni za modą.

Gość Nikolaaaaa
Ja sama mam tak na imie i powiem, że do pewnego czasu podobało mi sie to imie... ale gdy poszłam do gimnazjum to znienawidziłam :/ w klasie mam jeszcze 2 Nikole i w innych klasach jest podobnie :/ strasznie dużo jest dziewczyn o takim imieniu...

,, gosia30 Niech każdy da na imię swojemu dziecku jak chce, ale zdajcie sobie sprawę z tego że jest to bardzo ważne. Myślę, że łatwiej zmienić nazwisko niż imię.Ja jestem za tradycyjnymi, polskimi imionami. Słyszała kiedyś wypowiedz pani pediatry pracującej w zawodzie ok. 20 lat, stwierdziła " im większe dziadostwo(element) tym bardzie wymyślne imiona". Pomyślcie o tym wymyślając imina swoim dzieciom. ,, pogratulować ,, PEDIATRY ,, daleko zajdziesz słuchając ją ;)

asdasdsadasd tu rzecz w tym że to ty masz z tym problem pisząc w ten sposób ;) nie ja ;D

Gość kasienka0711
"bzdrura, tandeta, beznadzieja" itp to słowa pasujące do wszystkich osób, które nie potrafią powstrzymać swoich komentarzy, ktore sa nie na miejscu. Piszac tak obrazają samych siebie, na 99% ich dzieciaki mają zwykłe imiona. Poza tym takie osoby niech wogóle założą swoje własne forum i tak wymieniają sie podobnymi komentami. Takie zachowanie wynika z braku wychowania badz ich zazdrosci co do imion. Kazde imie jest ładne. Kazdy niech wybiera imie dla swojego dziecka, i niech nikt sie nie wtrąca w tą decyzje. Pozdrawiam wszyskie Nikole. Bardzo ładne imie ... :)

Gość Izusia87
Nicole to fajne imie. Ale Nikola to takie ni w 5 ni w 9, bo ani polskie, ani angielskie, ani zadne inne. Takie jakby ktos uslyszal w tv i tak zapisal, jak slyszy. Moze daj jej na imie po prostu Nicole, albo chociaz Nicola, sama nie wiem. A imieniny latwo znalezc w necie. Wpisz name day w wyszukiwarke.

Gość Magda567
Hm a wiecie co jest najzabawniejsze? Że ja mam chłopaka o imieniu Nikola. A wiecie dlaczego? Ponieważ Nikola jest normalnym prawosławnym imieniem MĘSKIM jak np we Włoszech, Macedonii czy chociażby Francji. Tylko inteligentni polacy zrobili z tego imię żeńskie ponieważ kończy się na A. Najwyraźniej mylicie imię Nikole (żeńskie) i właśnie Nikola (męskie) uznając to poprosu za rozbieżności w tłumaczeniu. Więc proszę nie nazywajcie tak córek, bo to wstyd. Pomyślcie sobie, co one poczują jak wyjadą gdzieś do innych krajów i będą się tak przedstawiać? Taka sama sytuacja jest z imieniem Mercedes. We wszystkich innych krajach jest to imię żeńskie, a w Polsce tylko nie ponieważ nie kończy się na A. To naprawdę okropne... ;p

Gość Nikasia
Taak... Oryginalne i może nie zbyt popularne. Ale mi się osobiście nie podoba i chce doścignąć 18-stki jak najszybciej (o ile nie zginę, nie potrąci mnie ciężarówka bądź nie amputują mi ręki) by móc zmienić je na Kasia, na przykład. ; ))

Gość kasia mama nikoli
śśśśśśśśśśśśśśśśśśllllllllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicccccccccccccccccczzzzzzzzzzzzzzzzzznnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeee imie!!!!!!!!!!

Gość Niefajne--
Przykro mi, ale imie Nikola jest dla mnie na tym samym poziomie co Dzesika i Brajan.

Gość Nik.k
. no to tak ja mam na imię Nikola i to jest fajne imie . a wy co są przeciwko to gustu chyba nie macie . Pani sobie wybrała to imie a wy to już filmy macie . hahahaha .

Gość kokos232377
Nikola hmm .cudowne imię.lofkam taką jedną Nikolę

Gość BUZIULA4
MOJA CÓRCIA MA NA IMIĘ NIKOLETTA I JEST BARDZO CUDOWNYM DZIECKIEM

Gość zorrrrrro
Nikola, Wiki, Dzesika, Pamela itp itd bardzo popularne imiona.....ale niestety w agencjach towarzyskich!!! Po jaka cholerę robić z dziecka pośmiewisko?? To już normalnych imion nie ma??

Gość MAMA NIKOLI
KOBIETY,JAK WIDAC SAMA MAM CÓRKE O TYM IMIENIU,NIE MUSI SIE ONO NIKOMU PODOBAC BO TO DECYZJA INDYWIDUALNA,A TAKIE KOMENTARZE TYPU ZE TO IMIE ZE SRODOWISK PATOLOGICZNYCH, SA PRZYNAJMNIEJ ZAŁOSNE A ICH AUTOR JEST GODNY POLITOWANIA.NIE MACIE ZA GROSZ KULTURY OSOBISTEJ,SKORO ZE ZWYKLEGO IMIENIA ROBICIE AFERE I ROBICIE KOMUS PRZYKROSC,JAK KTOS UWARZA BY NAZWAC TAK DZIECKO TO I TAK JE TAK NAZWIE A WY ZOSTANIECIE BURAKAMI,TAKIE TO WALKI NA KOMENTARZE. ZAPOMINACIE ISTOTĘ TEGO W JAKIM CELU WCHODZICIE NA TEN PORTAL.RZECZ GUSTU- POWTARZAM!!!!A JAKBY CO MOJA NIKUSIA OBCHODZI IMIENINY 19 MAJA,BO URODZILA SIE 8 MAJA.IMIENINY TYCH DZIEWCZAT SA ZAWSZE TAM GDZIE TEGO DNIA WYSTEPUJE IMIE MIKOLAJ.POZDRO DLA NIKOL I ICH MAM.

Gość Nikooolaaa
Ja obchodzę imieniny 1 listopada, na pamiatkę św. Nikoli, przeoryszy,w imieniny Mikołaja, a zatem 6 grudnia, 19 maja, 10 września

Gość nikolizacja polskich dziewczyn
Mieszkam w małym mieście, mieścince liczącej do 30 tys mieszkańców. Jeśli dobrze policzyć - mam w otoczeniu ze 4 przykłady, gdzie nazwano dziecko - Nikola. O gustach podobno się nie dyskutuje. Prawem rodziców jest wybór imienia pociechy, ale czy musi to być Nikola? Niestety, ktoś tu pisał już o regule, że w takich imionach gustują niziny społeczne. Być może: - pierwsza matka - samotna - ma już 3 dzieci, każde z innym ojcem, sama trudni się pracą w "salonie masażu" - druga mama - fryzjerka (żeby nie było - sądzę, że to fajny zawód, nawet sama myślałam o kursie fryzjerskim, choć skończyłam studia), po zawodówce jedynie, której chyba i tak nie ukończyła, pracuje w zakładzie siostry - jest bardzo różowa i nie umie sklecić prostego zdania, choć całkiem sympatyczna:) - trzeci rodzice - oboje pracują na taśmie produkcyjnej mimo tzw. wyższego licencjackiego wykształcenia, zdobytego notabene w Wyższej Szkole Ściemniania i Baunsu. Totalne gbury, jeśli idzie o relacje towarzyskie. Tato nałogowy ćpunek niestety. - ostatni przypadek - moja bardzo dobra koleżanka z LO. Małżeństwo żyjące w dużym mieście, z dobrą, prestiżową pracą. Oboje wykształceni, trochę snobistyczni, ale w granicach dobrego smaku. To chyba wyjątek potwierdzający regułę;)

Gość Tajemnicza osoba
Wedlug mnie imie Nicola jest spoko I TYLE MAM WAM LUDZIE DO POWIEDZENIA! Frajerki

Gość do nikolizacja polskich dziewc
Kompletnie nie kumam twojej intencji. Najpierw mówisz o plebsie, a kończysz na snobach... podając 3 przykłady. A kim ty jesteś że zaglądasz w prywatne życie innych?. Licencjat jest uznawany za wykształcenie wyższe czy ci się to podoba czy nie, nawet na prywatnych uczelniach. Mi imię Nikola się bardzo podoba i sam tak ochrzczę córkę, nie pytając nikogo na forum czy się komuś podoba czy nie.

Gość nikolaaa:)
Ja mam na imie Nikola i generalnie podoba mi sie :) i jest duzo skrutów to tego imienia np.niki,pepsi,kola,kunia,nikosia:):) na mnie mówia pepsi i kunia:):)\ zaprawde zajebiste jest te imie;P:P:P:P hehe

Gość Niki! :P
Boże.. Jacy Wy jesteście nienormalni! Autorka się pyta czy wiecie kiedy są imieniny Nikoli, a Wy od razu piszecie, że Wam się nie podoba to imię! A w dodatku jeszcze piszecie jakieś bzdety, że Zosia i Franek to jakieś głupie (albo fajne) imiona. No zlitujcie się wreszcie! Jak Wam się coś nie podoba to zachowajcie to dla siebie albo w ogóle nie komentujcie jak już macie robić z siebie idiotki! Do autorki: Ja szukałam w Wikipedii i znalazłam, że chyba 1 listopada czy coś w tym stylu :P No nie wiem, poszukaj sobie to napewno znajdziesz. Pozdrawiam :)

Gość Niki! :P
Aaa! Nie słyszałam jeszcze żadnych negatywnych wypowiedzi na temat imienia Nikola. Często mówią do mnie znajomi Niki, Nikolka, Nikuś :P. A ksiądz w szkole mówi do mnie Colunia, Cola (nie wiem czy przez 'K' napisać czy przez 'C' xdd).