Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość beatusssa
rodze w marcu i bede miala coreczke i wlasnie moje starsze corki wraz z moim mezem wybrali imie nikola mnie tez sie bardzo podoba i wcale to innych nie powinno interesowac kto jak daje dziecku na imie bo mnie sie wydaje ze to jest moje dziecko ja nosze 9 miesiecy pod sercem i ja decyduje jak mam dac na imie a nie ludziska .tak ze sie nie przejmuj nimi tylko jak tobie sie podoba to imie to smialo daj.a inni niech tecyduja o swoich dzieciach .polacy nic poza krytyka nie umieja nic doradzic taka jest prawda jeszcze sie taki nie urodzil zeby komus dogodzic. pozdrawiam

Gość beatusssa
nikola to jest bardzo ladne imie i nie trzeba mowic nikola mozna tez skrocic na ola a niech nikt nie mowi ze ola to jest przytkie imie

Gość Pepeole
Jakie tu niektórzy z was głupoty piszą. Nikola to żeńskie Mikołaj. Imieniny w Mikołajki 6 grudzien. Tak jak Stanisław i Stanisława, wiesław i WiesŁawa. Franciszek i Franciszka. Córce daliśmy na imie Nikola, bo zyjemy w Polsce. Te trzy ostatnie imiona kojarzą mi sie z epoka moich dziadków i ciotek. Nigdy bym tak nie nazwał dziecka. Choc sa osoby ktorym te imiona sie podobają. Lub moze dają tak na imie bo boja sie co pomyśla dziadkowie i inne starsze osoby w rodzinie.

Gość kashkusi
witam tych wszystkich ktorzy sa za imieniem Nicola bo tak właśnie ma na imię moja córka!według polskich norm imie te jest poprawne w wielu formach a istotnym faktem jest literka a na końcu jeżli chodzi nam o "spolszczenie" tego imienia!ja z mężem wybrałam formę Nicola i jest jak najbardziej poprawna a jesli chodzi o imieniny to sa 6 grudnia!co do tych negatywnych opinni to poprostu trzeba jej sorry ale olac!!!tak samo jak byla nagonka na anie kasie ....tak na weroniki i wiktorie idt.dla mnie to nie ma problemu i wiem ze moja corka bedzie z tego zadowolona bardziej niż z innego imienia!nie ma zanczenia gdzie sie mieszka to jest wybor indywidualny i nie ma co przejmowac sie tak mało inteligentnymi wypowiedziami!zgadzam sie ze nasz naród jest mało tolerancyjny i brak mu wychowania!ciesze sie ze w tym kraju co jestem jest zupełnie inna kultura bycia!pozdrawiam serdecznie

Gość fghbjn
Rety moherowe berety ty idioto ty jestes pokrzywdzony losowo masz widocznie takie imie ze sie czepiasz czego podleci ty gwalcony w dziecinstwie debilu

Gość Katashi 13
Ja mam tak na imie.To imię pisze się poprawnie Nicole.Jest to imie pochodzące z Francji.Dziewczynki o tym imieniu obchodzą imieniny 6 grudnia czyli w Mikołaja

Gość NikoletaNikola
Mam na imię Nikoleta, ale wszyscy mówia na mnie Nikola.Bardzo mi się podoba to imię jestem z niego szczęśliwa.Jest to imie mało spotykane a zarazem obce i przeslniczne. Pozdrawiam wszystkie Nikole;)

Gość nikki3.8
Ja tez mam na imie Nikoleta :) ale wszyscy moi znajmoi mowia do mnie Nikola :)

Gość najpopularniejsze w 2009
Julia - 7.678 Maja - 5.562 Zuzanna - 5.139 Wiktoria - 4.762 Oliwia - 4.213 Natalia - 3.755 Amelia - 3.676 Aleksandra - 3.419 Martyna - 2.597 Nikola - 2.543 Zofia - 2.471 Lena - 2.366 Weronika- 2.259 Anna - 2.110 Magdalena - 1.985 Emilia - 1.971 Karolina - 1.906 Gabriela - 1.850 Hanna - 1.809 Alicja - 1.570 Maria - 1.489 Imiona dla chłopców Jakub - 7.297 Kacper - 5.247 Szymon - 4.410 Mateusz - 4.214 Filip - 3.976 Bartosz - 3.615 Michał - 3.452 Piotr - 2.669 Wiktor - 2.634 Dawid - 2.514 Maciej - 2.218 Igor - 2.124 Jan - 2.077 Patryk - 2.037 Paweł - 2.023 Adam - 1.969 Mikołaj - 1.891 Oskar - 1.855 Dominik - 1.815 Antoni - 1.761 Wojciech - 1.689

Gość niikol. XDD kiiki XDD
siiemka. XD teeż maam na iimie NIIKOLA. XD i iimie mi sie bardzoo poodooba. ;D jeest ładnee. i wgl. : ) < smaaajl > iimie stało sie popuularne. i dużo dzieci mają takie imie. :) to było wszystko. XDD Narkaa ; - ** < , 3

Gość asdsadasdasd
ja p.... jak mozna być tak głupi jak Nikola/Nikoleta/Nicole itd/ a wpis powyżej..żenada.

Nikola wg mnie brzydkie, takie spolszczenie z amerykańskiego Nicole. Beznadziejne imie moim zdaniem.

Gość niewazne kto.
dobra skończcie co nie którzy tą nudna rozmowę. to jej sprawa czy jej sie podoba:) moim zdaniem powinna byc z niego zadowolona,poniewaz sama mam tak na imie i jestem z tego bardzo zadowolona.

Gość Nikola Sara
Ja mam na imię Nikola i to jest bardzo ładne imię bo można też mówic Nikolina:)

Gość Nikiz11
Ja mam na imię Nikola i to jest ładne imię bo można też mówic Nikolina

Gość nika1493
Ja osobiście mam na imie Nicol (czyt.Nikol) i bardzo mi sie ono podoba niektórzy mówią że mam męskie imie ale ich nie słucham.Bo niektórzy też mają pomysly w czechach nazwać chlopca Nikola

Gość nikola to bardzo ładne imie
Nikola – imię żeńskie, współcześnie sprowadzony do języka polskiego żeński odpowiednik imienia Mikołaj. Pochodzi od greckiego słowa nikolaos – zwycięstwo. Inne formy to Nicole, Nicola i Nicol, które są jednak rzadziej używane i posiadają negatywną opinię Rady Języka Polskiego. Od Nikoli powstało żeńskie imię Nikoleta, skracane z kolei jako Koleta. Jest też jeszcze inna forma pochodna tego imienia, Nikolina. W niektórych językach Nikola jest imieniem męskim i stanowi odpowiednik polskiego Mikołaja. Nikola imieniny obchodzi: * 1 listopada, na pamiatkę św. Nikoli, przeoryszy * w imieniny Mikołaja, a zatem 6 grudnia, 19 maja, 10 września itd.

Gość Nikaaa*
ja mam na imię Nikola,denerwuje mnie jak ktoś pisze je przez c ;/. I szczerze powiem nie podoba mi się moje imię już bym wolała mieć na imię Zosia . Obchodze imieniny 6 grudnia :> . Kestem 1 Nikolą na 600 osób u nas w szkole, nie ma tez Nicole, Nicola itp

Gość martalagow
Ja mam termin na początek stycznia i moja córcia też ma miec na imię Nikola. Z tego co wiem to będzie obchodziła imieniny 6 grudnia. Nikola – imię żeńskie, współcześnie sprowadzony do języka polskiego żeński odpowiednik imienia Mikołaj. Pochodzi od greckiego słowa nikolaos – zwycięstwo. Inne formy to Nicole, Nicola i Nicol, które są jednak rzadziej używane i posiadają negatywną opinię Rady Języka Polskiego. Od Nikoli powstało żeńskie imię Nikoleta, skracane z kolei jako Koleta. Jest też jeszcze inna forma pochodna tego imienia, Nikolina. W niektórych językach Nikola jest imieniem męskim i stanowi odpowiednik polskiego Mikołaja. Pozdrawiam wszystkie Nikusie:)

Gość niusia2
NIKOLA!!!!!!!! PIEKNE IMIĘ . MOJA 9-MIES, CÓRECZKA TAK SIE WŁAŚNIE NAZYWA. NIE WIEM CO ZA DEBIL STWIERDZIŁ ZE TO IMIĘ NADAJA SWOIM CÓRCIA LUDZIE Z NIZSZYCH NIZIN SPOŁECZNYCH. KOMPLETNY DEBILIZM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAŻDY MA INNY GUST, I KAZDY NAZYWA SWOJE DZIECI TAK JAK MU SIE PODOBA. A CZY TO IMIĘ JEST TAKIE POPULARNE? NIE ZAUWAŻYŁAM....NA KAŻDYM KROKU SŁYSZĘ TYLKO KACPER, NATALIA A NIKOLA JEST SPORADYCZNIE.....POZDRAWIAM WSZYSTKIE NIKUSIE:):):)

Gość odpowiedz na pytanie
"nikola to jest bardzo ladne imie i nie trzeba mowic nikola mozna tez skrocic na ola a niech nikt nie mowi ze ola to jest przytkie imie " Nikola, albo Nicole - to bardzo ładne imie ale OLA już neiedaj boże od Aleksandry- OHYDA :P wszystkie ole są pojebane,0 a Aleksadra t0o imie dla dziwki :D

Gość NikoletaNikola
Ja szczerze powiem wam,że jestem dumna z swojego imienia bo one jest ładne,obcokrajowe,mało spotykane i moje jest wspaniałe choc powiem że wolałabym już imię Nkol bo jest jeszcze ładniejsz;) Pozdrawiam wszystkie Nikole swiata

Gość NikoletaNikola
Nikola ładne,skromne ,słodkie,rzadko spotykane imię ale ja je lubię mimo co ludzie o nim myślą bo jestem z tego imienia dumna i nie skarrze się

Gość Titianea
Ja znam imie Nickol, ale Nikola to chyba po rosyjsku.

Gość a ty pepsi czy ni cola
hahaha

Gość lauralaura
Nikola to nie jest rzadko spotykane imię...u mnie w miescie Nikola to jak Ania lub Kasia,pełno dziewczynek o tym imieniu,ja tym imieniem wręcz się"przejadłam",zbrzydło mi strasznie...czekam na następne bardziej oryginalne :D

Gość Titianea
Nico m - - Kurzform für Nikolaus Nicole w Nicolle, Nicoletta, Nikoletta, Nicolette, Nicoline, Nikoline franz. weibliche Form zu Nikolaus Niels m - - Kurz- und Koseform für Nikolaus Nikodemus m Nicodemo griechisch nike=Sieg; demos=Volk Nikolai m Nikita russisch Form von Nikolaus Nikolaus m Nicolaus, Nikolas, Niklas, Nikol, Nick, Niko, Nico, Klaus, Claus, Nils, Nikolai griechisch nike=Sieg; laos=Volk Noah m - hebräisch der Ruhe bringt Norbert m Nordbert germanisch northo=Kraft; beraht=glänzend Norman m - engl.-amerikan. starker Mann

Gość to imie jest po prostu tandetn
e, Nikol z akcentem na i czyli tak jak w Polsce sie akcentuje wyrazy na drugą sylabę brzmi jak imię męskie hehe wieś daje to imię najczesciej!

Gość Nikolcja
Nikola to właśnie ja , a czytając te komentarze zrobiło mi się trochę smutno .... Nikola ma imieniny 1 listopada, na pamiatkę św. Nikoli, przeoryszy , w imieniny Mikołaja, a zatem 6 grudnia, 19 maja, 10 września itd. Imię jest Francuzkie , tylko Nicol i inne odmiany są amerykańskie ... PO POLSKU JEST NIKOLA !!! Pochodzi z greckiego słowa mikolaos -zwycięstwo ,a po francuzko oznacza zwycięzca ludu :)