Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niezdecydowana 75

Białystok - Zamenhofa

Polecane posty

nemii moj też ma podwójne kółka ( ale do prowadzenia jest idealny a te parasolki mi kompletnienie pasowały . Ten sie bega szybko skąlda , jest lekki .. no i ogólnie przypadł mi bardoz do gustu . A ja z synem dużo chodze na spacery i jest tandal jak nowy , mimo ze go nie oszczedzam tu jest link : http://alejka.pl/wozek-spacerowy-guido-4-baby-kolor-red.html Poczytaj sobie opinie .;) A najlpiej zobaczyc go na żywo ( najtaniej jest tam gdzie pisałamy wyzej - ) bo juz sprawdizłam a te x-landery bardzo mi sie podobały ale strasznie drogie ok 2 tys ( nowe) termin mam na koniec marca ;)

Gość neemi
dzięki aaaaaaq, faktycznie wygląda fajnie, opis też. Zajrzę do sklepu i zobaczę na żywo.

siwaaaa- a jesteś pewna, że będziesz mogła mi odsprzedac te pepti skoro do niego wracasz? ja będę wprowadzała już za tydzień, bo moja mała przybrała przez 6 tyg tylko 700 g. Waży teraz teraz 5 kg, nie wiem ile mierzy, bo jej nie mierzyli, ale ubranka na 68 są na nią dobre, bo z tych na 62 już wyrosła. aaaaaaq- dobrze pamiętam, że prowadzisz swoją ciążę u Kurzątkowskiego? właśnie się zastanawiam czy nie przenieśc się do niego, bo słyszałam o nim dużo dobrego. Dziewczyny pewnie macie dla swoich maluszków maty edukacyjne. Moja Ola miała dostac od teściów w prezencie na gwiazdkę, bo pytali mnie co kupic i zaproponowałam matę , ale po naradzie stwierdzili, że to za wcześnie i nie kupili :) Teraz zamierzam kupic sama i może możecie polecic jakąś fajną? Zastanawiałam się nad Fisher Price Rainforest: http://www.inkopol.pl/p/pl/148/mata+edukacyjna+fisher+price+rainforest+k4562+deszczowy+las.html. Może macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

Gość karola666
Ja mam kilka mat edukacyjnych z pałąkami i bez ,szczerze to tylko raz korzystałam ,mały sie nudził dość szybko.Jakbym miała polecić to zdecydowanie z baby mix mata i kojec ,jak mały bedzie siedział to powrzucam tam piłeczki i bedzie zabawa. http://allegro.pl/mata-edukacyjna-kojec-zyrafa-2w1-baby-mix-i2149863979.html http://allegro.pl/mata-edukacyjna-kojec-baby-mix-w-wa-bemowo-kurier-i2098779556.html

Gość neemi
Ja mam matę z Tiny love, ma dużo ciekawych elementów do zabawy tylko mój smyk nie bardzo się tym interesuje. Prędzej poleży sam w łóżeczku niż na tej macie.

Gość stellamix
ja mam ten sam problem, mojego malucha tez mata nie interesuje. Czasami wrecz ma do mnie pretensje , ze go na niej klade. .... a ja juz wszystko robie zeby go tylko nie nosic

urszula dokłądnie tak . u tego gin prowadze ciąze . A ty do kogo chodizłaś?? Ale powiem Tobie że on ogólnie jest drogi , ale dobry !!! Bo kogo nie pytam ( kto chodiz prywatnie ) to wizyta kosztuje 80 zł ( ale w tej cenie jest wizyta + usg) natomiast u niego nie . WIzyta i usg jest oddzielnie płatna .... Wykańcza finansowo;):):) PRzy drugim dziecku nie aje rabatów heheh

aaaaaaq- w ciąży i przed ciążą chodziłam na Zamenhofa do Karwowskiego. Standardowa wizyta w ciąży 130 zł, przed ciążą wizyta z USG i cytologią 150 lub 170 zł (nie pamiętam). Niby zadowolona byłam z mojego lekarza ale jakoś zachciało mi się zmiany, a właśnie powinnam iśc na kontrolę. Chodzisz do niego na zamenhofa czy do mastermedu?

urszula to ty wcale tez tak mało nie płaciłaś !! Ja chodze do mastermedu na Legionowa ,( on tak zaproponował) A dla mnie to bez różnicy ( może nawet bliżej) . Wizyta 80 zł . Teraz mam ostatnia wizyte na legionowej a pżóniej na zamenhofa .

Gość siwaaaa
nURSZULA86 - Spoko u mnie mała jednak strasznie ulewa od tego pepti i idę w piatek do alergologa to powie mi konkretnie czy to od mleka czy od czego bo kużwy już dostaję także ja mam zapas i odstapię ci pare puszek to powinno ci starczyć na miesiąc. Kiedy chrzcisz? ja mam taka matę http://allegro.pl/super-gruba-mata-edukacyjna-mamaspapas-i2119063758.html Jestem zadowolona bo jest taka ciekawa że sama lubie sie nią bawić. Mała leży i ciąga zabawki te co wiszą i podobają sie jej te szelesty które są wszyte bardzo rozwijajaca i te kolory takie intensywne. 40 minut mam ją z głowy.

Gość siwaaaa
nURSZULA86 - malutka ta twoja Ola bo moja waży juz 6,5 kg i mówią że w normie a mierzy 68 cm to chyba sporo. Ubranka ma górę na 56 , 62 a dół w szelakach 74 bez 68. Ale zależy jaki fason i z jakiej firmy. Do kogo tera chcesz iśc na wizytę ponoc Lipski wygrał jakis ranking na lekarza roku czy cos w tym stylu.

siwaaaa- ale fajna ta mata!to teraz mam dylemat :) Miałam chrzcic w pierwszą sobotę po świętach, tak, żeby teściowa nie musiała specjalnie fatygowac się na chrzciny tylko zostałaby trochę dłużej, ale w związku z tym, że mnie kilka razy mocno zgotowała nie widzę powodu by robic jej na rękę, najwyżej nie przyjedzie w ogóle. Mam poza tym ostatnio trochę spraw na głowie i jakoś nic w tym temacie nie zrobiłam jeszcze :/ A jak u Ciebie? Dziewczyny zrzuciłyście już ciążowe kilogramy? Bo ja mam jeszcze 5 nadprogramowych kg i waga nie chce drgnąc :(

no malutka, ale mała się urodziła, w sumie przybrała 2500g od urodzenia, więc ogólnie nie jest źle, ale przez ostatnie 6 tygodni tylko 700 g :( ale jest długa, ubranka na 68 są na nią w sam raz, tylko w bluzeczkach troszkę za krótkie rękawy Właśnie teraz chyba pójdę do Kurzątkowskiego, bo słyszałam o nim dobre opinie. Czas pomyślec o jakimś sensownym zabezpieczeniu :) A Ty dalej zamierzasz chodzic do Lenczewskiego?

Gość karola666
Dziewczyny byłam u alergologa i w sumie tak jak sie spodziewałam mogłam nawet małego se sobą nie ciągać bo nawet na niego nie spojrzał.Wystarczyło skierowanie z podejrzeniem alergii.Lekarz stwierdził że żadnych badan na takich małych dzieciach sie nie robi.Lekarz sam zapytał czy mały ulewa i bez pytania przepisał DEBRIDAT ,czy Wy go stosowałyście według jakiś specjalnych zaleceń lekarza?Nam przepisał i nie zalecił jak dawkować wiec nie wiem czy mam podawać jak z ulotki czy zadzwonić i zapytać.Czy Wy też dostałyście ten lek 100%płatny?I czy był w postaci kropli czy proszu? Przynajmiej już mam zaświadczenie i w przychodni stękać nie bedą przy wypisywaniu recept na mleko;) Dowiedziałam sie ze dzieciom które sa karmione sztucznie od 3 msc mozna juz diete rozszerzać ,w sumie gdybym to wiedziała wcześniej i tak pewnie bym tego nie robiła,lepiej spokojnie zachowawczo. nURSZULA86-5kg? matko przeciesz to tyle co nic;)i to po 3 msc,zazdroszcze.Ja dużo schudłam 25 kg ,ale i sporo w ciąży przybrałam ,taka głupia myśl mi towarzyszyła ze wszystko mi sie należy hehe teraz niestety mimo utraty wagi to nie to nie ta jedrność ,rozstępy...;( Mi od jakiś 2 tyg zaczeły wypadać włosy to dopiero tragedia. Łykam tyle suplementów i marne rezultaty.

Gość siwaaaa
nURSZULA86 = A ty powolutku wprowadzasz to mleko ? z wagą to ciężka sprawa ja przytyłam 20 kg schudłam 15 i 5 mi zostało. Ale waga wyjściowa moja była spora bo 64 kg także jestem pączuś.Jak ktoś ma małą wagę przed ciążą to zawsze lepiej . Ja ze względu na tarczycę nie mogę schudnąć. To może Ola przytyje na tym mleku trochę bo jest malutka. Twoja jak sie budzi to płacze?

Gość Stellamix
Karola666 Ty to masz biedna pecha do tych lekarzy. Krzys jak mial przepisany debridat to byl podawany 3 x dziennie po 2,5 ml na 15 min przed jedzeniem. No ale dawkowanie zalezy tez od wagi dziecka. Nie musi to byc koniecznie 15 min przed jedzeniem , chodzi o to aby zoladek byl w miare pusty i trzeba dac czas zeby lek sie wchlonal przed jedzeniem. Tak jest w teorii a w praktyce lekarz mowila, ze jak trzeba i dziecko krzyczy jesc to mozna i przed samym jedzeniem podac. Ostrzegam , ze debridat to bardzo slodki i aromatyczny syrop. dziecko moze latwo sie nim zakrztusic. Jest 100% platny. ja osobiscie przetestowalam, ze gasprid jest lepszy na ulewanie. debridat nie dziala tak dobrze i to juz nie jedna osoba mi to mowila. Wiec jesli zauwazysz, ze lek za bardzo nie pomaga to zglos to lekarzowi, niech Ci zmieni na gasprid w proszkach.

Gość Stellamix
a propo wypadania wlosow - juz tez mialam sie pytac czy Wam wypadaja wlosy tak samo jak mi - jak szalone. Jak tak dalej pojdzie to wylysieje w m-c!! wszedzie sa moje wlosy. Masakra. Karola666 czytalam , ze wypadanie wlosów ma podloze hormonalne i nic na to sie nie poradzi. Musza wypasc wczesniej czy pozniej. W ciazy kobieta wytwarza wiecej estrogenu, który zatrzymuje proces wypadania wlosów. To by sie zgadzało, bo ja w ciazy wlasnie mialam takie piekne wlosy jak nigdy. Nawet ukladac nie musialam za bardzo. Wystarczylo tylko, ze mylam. Jak z reklamy !! :) Po porodzie, poziom estrogenu spada, któy powoduje , ze wlosy które mialy wypasc naturalnym biegiem w ciazy wypadaja teraz razem z tymi co wypadaja na bieżąco,. Nic na to nie poradzimy. To mija. Dobrze, ze pijesz suplementy i tu jako farmaceutka powiem Ci, ze odczujesz jakis efekt po 3-5 m-cach stosowania. Suplementy trzeba brac dlugo, skladniki musza sie wysycic w naszym organizmie, skumulowac we wlosach i dopiero zaczynaja dzialac.

Gość siwaaaa
Stellamix- mi zaczęły wypadac jak przestałam karmic piersią normalne zjawisko. W ciąży miałam tyle włosów że suszyłam i układałam godzinę teraz będzie gorzej ale ja dopinam sobie i zagęszczam także nie widać. Jak podaje w strzykawce debridat to się nie krztusi i połyka a jak z tej miarki to masakra myslałam że dzieciaka uduszę. A ten gasprid to rozpuszczasz w mleku czy jakie jest podawanie? U mnie debridat pomógł na kolki jak ręka odjął. urszula - nie da u mnie rady z pepti ulewa jak nic i byla dziś u mnie pielęgniarka z przychodni mojej i jednak nutramigen będzie odpowiedni. 2 podejścia do pepti i porażka muszę tą ścierkę podawać ehhh....w piątekalergolog

ja przytyłam w ciąży 18kg, wykupiłam już karnet na tą nową siłownię co otwiera się w kwietniu w Alfie:) obym tylko miała chęć do ćwiczeń. Mam apetyt jak koń, waga jak stała tak stoi w miejscu. Przestraszyłyście mnie z tymi włosami, niedługo kończę definitywnie z karmieniem, i boję się tej utraty włosów, bo w ciąży ich kondycja bardzo się poprawiła. siwaaaa- podawałam już kilka razy pepti i jest ok :) daj znać w piątek co powie alergolog, jeśli nie będziesz podawała pepti to ja nadal jestem chętna na odkupienie tych puszek ;)

Gość neemi
Nie martw się nUrszula, ja ciągle karmię piersią a włosy wypadają mi w strasznych ilościach od co najmniej 2 miesięcy- teraz jakby troszeczkę mniej. Więc może Tobie nie będą tak wypadać skoro jeszcze nie zaczęły? Także karmienie nie wpływa ochronnie na włosy.

Gość Stellamix
ja cieki Bogu 3 tyg po porodzie wazylam tyle co przed ciaza, a wrecz zaczelam jeszcze dodatkowo chudnąc bo dopadla mnie pociazowa anemia i brak apetytu. Chyba depresje mialam, bo nic mi sie nie chcialo - tylko ryczec. Ale przeszlo :) Tez musze sie gdzies zapisac na jakies cwiczenia, bo brzuch mi sterczy, macica chyba sie nie obkurczyla za bardzo, albo przez zwiatczale miesnie nie wrocila na swoje miejsce. Nie mam w ogole kondycji, bo cala ciaze musialam leżeć plackiem, tylko lozko, lazienka, wizyta u lekarza albo lezenie w szpitalu - a tam juz w ogole zadnego ruchu. Mam pytanie - boli Was jeszcze podbrzusze i blizna? Kregosłup mam zmasakrowany, chyba jeden kręg mi spuchł. Nie mam kiedy do lekarza, I jeszcze chcialam zapytac czy na badaniu kontrolnym na koniec pologu mialyscie robione usg czy zostalyscie zbadane odrecznie? Bo ja odrecznie i mam wrazenie, ze nie wszystko jest ok.

Gość Stellamix
na wypadanie wlosow nie ma wplywu czy sie karmi piersia czy nie, tylko fakt jak uklad hormonalny wraca do równowagi. Niektóre dziewczyny z nautry maja wiecej estrogenu i nie udczuwaja za bardzo wypadania wlosów

Gość Stellamix
Siwaaaa ja gasprid podaje na lyzeczce, dodaje kilka kropli herbatki czy wody, pakuje do paszczy małego, przetrzymuje chwile zeby nie wyplul a potem szybko podaje herbetke przez smoczek zeby nie wyplul leku i go popil. Gasprid jest robiony z glukoza, wiec jest slodki, w kapsulkach skrobiowych. Otwierasz kapsulke, wysypujesz proszek na lyzeczke i dalej tak jak juz wyzej napisalam Wole to niz debridat - Krzys sie tak krztusil ze czasami nie mogl zlapac oddechu. Szok. Az usta sine sie robily. Ja podawalam debridat przez strzykawke - po panadolu dla dzieci,

Stellamix- ja na wizycie kontrolnej miałam tylko USG. Blizna mnie nie boli, nic mnie tam nie ciągnie, zaczęłam robić brzuszki i nie czuję dyskomfortu. Cięcie miałam 3,5 miesiąca temu. Zazdroszczę szybkiego powrotu do 'swojej" wagi. Mi apetycik dopisuje jak nigdy, jak tak dalej pójdzie zrobi się ze mnie Big Mama :)

neemi-karmisz tylko piersią czy dokarmiasz też mm? wprowadziłaś już pokarmy stałe?Bo wg schematów żywieniowych przy karmieniu piersią pokarmy wprowadza się później

Gość neemi
Generalnie karmię piersią- przed snem podaję mu po piersi butelkę bo już nie wyrabiałam ze wstawaniem co 3 godz. Pokarmów stałych jeszcze nie wprowadziłam. W zaleceniach jest aby przez pół roku karmić piersią, bo w mleku jest wszystko co dziecku potrzeba, ale po skończeniu 4 miesiąca można ewentualnie zacząć coś wprowadzać. Mój synek to straszny głodomór i z tego powodu zastanawiałam się czy nie zacząć wcześniej. Ale jak na razie czekam, może za 2tyg, wtedy skończy już 5 miesięcy. Za to powinnam zacząć podawać gluten, ale tego też jeszcze nie zaczęłam.

Gość Stellamix
ja juz podalam gluten - zeby nie zapeszyc - jest ok

Gość neemi
Jutro mamy wizytę w DSK, za tydzień szczepienie, zobaczę jak z wagą ( czy dobrze przybiera na wadze) i myślę że to będzie decydujące czy już wprowadzać czy się wstrzymać. Ale marchewka i jabłko czekają w pogotowiu:)

Gość siwaaaa
Ja miałam badanie ręcznie bez usg także cholera wie co tam siedzi. Mi szew nie boli ale jak pochodzę np cały dzień to bolą mnie mięśnie podbrzusza i nie czuję ciała naokoło cięcia. Ja na siłownie chodze do magic gym już 3 lata tylko teraz na zabiegi bardziej bo nalatam się cały dzień i to z małą jeszcze to mam dość. No słyszałam że pure otwiera się w alfie ale ponoć mają jakiś porąbany regulamin kurde tyle lat w alfie pracowałam ..... :):):):):) urszula - ja sama nie daje pepti bo na logikę jak powiem jej objawy to i tak każe mi zmienić także spoko oddam ci nawet w sobotę :) Twoja mała już na boczek sie przewraca? stellamix - ja podaje najmniejszą strzykawką z apteki debridat i wiesz moja mała ssie ładnie dlatego połyka od razu i się nie dławi także podawanie jest ok

siwaaaa- ja chodziłam 3 lata do Maniac Gym :) jak nie spodoba mi się w Pure to tam wrócę :) Fakt faktem do Pure miałabym bliziutko, więc mam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu :) Ola przewraca się na boczek i z brzuszka na plecki i kilka dni temu zaczęła przewracać się z plecków na brzuszek, ale na razie tylko w jedną stronę ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować