Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niezdecydowana 75

Białystok - Zamenhofa

Polecane posty

neemi- w mnie właśnie to samo, Ola podłapała bakcyla i teraz ciągle siada, ciężko ją położyć bo zaraz sie złości i znowu wstaje :) siwaaaa- trzymamy kciuki za Zuzię!!! U Twojej Małej ząbki idą, więc nie ma co się dziwić, że potrzebuje czułości, bo jakby nie patrzeć, to cierpi. Mojej ząbki nie idą, a tak często przed snem muszę ją ponosić i poprzytulać, żeby zasnęła. To jeszcze niemowlaki i potrzebują dużo czułości, przytulania i uwagi.

Gość Stellamix
jak ja pie...... nie dostane , albo nie skocze z balkonu to bedzie cud!!! mój mały przechodzi dzisiaj samego siebie w " upiekszaniu" mojego dnia. Nie chce spac, ciagle marudzi i tylko siedzialby na reku. Juz dalam mu wszystko i ibum, gastrotuss , nakarmimal, przewinelam, wszelkie zabawki i nic. poszlabym na spacer , ale od samego rana nie dał mi nawet szansy umyc sie, ubrac a nawet zjesc sniadania. :(

Stellamix- jeśli Cię to pocieszy ( w co wątpię), to moja mała też dzisiaj daje czadu, budzi się co 15 minut z płaczem, kolejne 15 minut muszę ją nosić, i po kolejnych 15 budzi się i wyje. Do tego moment mojej nieuwagi i walnęła głową w karuzelę zawieszoną nad łóżeczkiem, wycie było takie, że pewnie pół osiedla słyszało.

Gość Stara owca
Hihihi to chyba taki dzień uff.... moja tak przez całą noc i dzisiaj tez cały dzień szleje. Oby do jutra jak to mówią. Siwa za bioderka córeczki.

Gość siwaaaa
No dzięki Bogu bioderka super ale nadal kontrola i czeka mnie rtg nadal mam nie sadzać i nosić na biodrze i nózki naokoło trzymać. uff.. Dzieki za trzymanie kciuków Ja myślę że może wasze maluszki przeżywaja ząbkowanie bo u mojej tak było i nawet czopki paracetamol nie pomogły jedynie milifen na gorączkę nie spałam nic ani ja ani ona az oczy miała podkrążone od niespania. Ciagle na rękach i kurde trochę wyprowadzała mnie z równowagi ale przepraszałam ją za to ..... mojej żuzi dwie jedynki szły na raz

Gość Stellamix
nUrszula86 troche pociesza. Zawsze to lepiej myslec, ze cos w powietrzu, albo zabki a nie ze ja taka nieporadna, dzieckiem nie umiem sie zajac. Siwaaaa ja juz tez dwa razy to krzyknelam to potem z 10 razy przepraszalam :(

Gość wula
Witam wszystkich dawno mnie nie było, ale obiecałam napisać jak u nas będzie z mlekiem, otóż mały był na mleku nestle nan pro i dostał po paru dnach takie uczulenie na policzkach ,że szok tarka jak nie wiem ale przeszliśmy na bebilon ha1 i troszkę ulżyło bo nie wyskakują nowe przynajmniej, ale w międzyczasie mieliśmy szczepienie i lekarz przy badaniu zwrócił uwagę na to uczulenie i o dziwo wypisał nam mleko na 30 % bez skierowania do alergologa, co prawda na razie 2 puszki ale obiecał następnym razem więcej. Ale dawkowanie mleka to mnie rozśmieszyło bo ,że niby mam karmić młodego 6 razy na dobę po 90 mililitrów, jak młody potrzebuje 100 mililitrów 8 razy na dobę. U Was też tak było?, ciekawa tylko jestem czy nie będzie potem draki że za szybko mleko idzie.

siwaaaa- obyś miała rację, że to zęby :) wula- super, że wypisali Ci bez problemu, jak widać tylko moja ex-lekarka była taka poje....

Gość siwaaaa
wula - dziwne że ci 2 puszki wypisał w sumie starczy na tydzień i znów będziesz musiała iść po receptę i w dodatku w tydzień nie zniknie uczulenie u mojej małej 4 tygodnie schodziło z policzków. Minimalnie 2 tygodnie trzeba podawać coś żeby zobaczyć jak działa. BOże co jeden to lepszy ten lekarz. Ja małą przekarmiałam ciągle od urodzenia a i tak dawałam jej mniej niż chciała porażka . On ci napisał ile książkowo ile masz dawać jak nie ulewa i ma wagę super to dawaj tyle co dawałaś.

wula u mnie mała je 7- 8 razy dzienie po 90 ml( max) . i jak konczy si emleczko to ja dzwnonie po recepte i tyle nie wnikam .Dzis własnie dzowniłam bo mi sie kończy mleczko chrzciny mielismy miec w ta niedziele i musoałam przełozyc bo nie ma saliwolnej:( ehh

My ustaliliśmy, że chrzciny są w kościele i nie robimy żadnego przyjęcia - problem odpada;) Zresztą ciekawe jak to będzie, bo nie zamierzamy zapłacić za sakrament...

Iraf- a to w ogóle możliwe, żeby ta czarna mafia nie wzięła pieniędzy za chrzest? Z tego co słyszałam to tylko w wyjątkowych sytuacjach, jak ktoś skrajnie biedny, u nas krzyknął minimum 200 zł

aaaaaaq - krupa miała wizytę z NFZ i dlatego teraz tak chętnie mleczko wypisuje :)

Ula-zobaczymy czy to możliwe;) Spróbujemy w kilku parafiach i jak nie to nie ochrzcimy i zobaczymy czy będzie się nam chcialo sprawę nagłaśniać. Postanowiliśmy, że zapłacimy tylko wtedy, kiedy dadzą nam przynajmniej paragon za usługę lub fakturę...

Gość frecik
Skoro o chrztach mowa.... czy któraś z Was orientuje się czy jest potrzebna zgoda na udzielenie chrztu wystawiona z parafii stałego miejsca zamieszkania rodziców jeśli chce się ochrzcić dziecko w innej parafii? Iraf myślę że jest to możliwe ale nie w samym Białymstoku, musiałabyś się zorientować w mniejszych miejscowościach, dużo dobrego słyszałam o Księżach Werbistach w Księżynie ale czy oni udzielają chrztów to nie wiem.... chyba powinni.

Gość wula
siwaaa - na szczepieniu zważyli go i powiedzieli że ładnie przybiera, waży 5130 ma 6 tygodni, no masz rację 2 puszki to na tydzień, ciekawi mnie tylko czy nie będzie problemu z wypisywaniem recept skoro mały potrzebuje więcej, a i tak chciałam zwiększyć dawkę mleczka po skończeniu 2 miesięcy. Ale to pewnie się niebawem okaże.

Gość Stellamix
wula - dawkowanie mleka na puszce podane jest mniej wiecej orientacyjnie. Podajesz tyle dziecku ile potrzebuje, ale tez w granicach rozsadku :) dzieci sa różne jedno bedzie zjadalo 7-8 razy na dobe po 90 ml inne z 12 x na dobe ale po 60 ml bo i takie dzieci znam. Musisz sama mniej wiecej wyczuc swoje dziecko. Czesto dzieci tez maja silna potrzebe ssania co nieraz jest mylone z glodem. Pomoc moze wtedy smoczek, ale jezeli smoczek nie pomaga tzn ze faktycznie jest glodne :) dobrze ze ja sie dowiedzialam o tej potrzebie ssania bo bym karmila i karmila.

Iraf- kościół to kontrowersyjny temat, ale na jakiej podstawie mają Ci wystawić paragon, skoro nie są opodatkowani i nie mają zarejestrowanej działalności gospodarczej? Nie wiem czy daleko masz do ełku, ale koleżanka mówiła mi, że jest tam jedna fajna parafia, gdzie księża są podobno bardzo przyjaźni. frecik- tak, jest potrzebna zgoda. Ja chrzciłam w innej parafii, niż należymy i musieliśmy mieć ze swojej zgodę ze swojej, oczywiście za takie zaświadczenie również trzeba zapłacić :)

wula- a dlaczego dał Ci tylko dwie puszki? Mówiłaś mu, że karmisz tylko mm?

Ulu-wiem, że nie mogą wystawić paragonu, ale tylko wtedy mają prawo żądać pieniędzy. Tak samo jak nie daje się pieniędzy w publicznej przychodni, publicznej szkole, tak nie daje się kasy kościołowi. Zobaczymy jak będzie...

Iraf- kościół to temat kontrowersyjny, cóż nasze państwo pozwala na to by kościół był taki jaki jest, a mohery miały więcej do powiedzenia niż normalni ludzie. Nic więcej nie powiem, bo nie chciałabym kogoś urazić. W każdym razie powodzenia :)

Gość wula
nURSZULA86 - Nie wiem dlaczego tylko 2 puszki mi wypisał, chyba chodzi o to by sprawdzić czy na to wypisane mały nie ma alergii bo wspomniał ,że jakby coś się działo to wtedy zmieni na Nutramigen. Stellamix - wiem że dzieci mają potrzebę ssania, też na szczęście doczytałam o tym i obserwowałam małego stąd wiem ,że smoczek pomaga, ale poza tym to karmię go co 3- 3,5 godziny i wtedy to już mały nie daje się na smoczek nabrać, a jak się naje to taki wtedy spokojny i się usmiecha a jak zaśnie to budzi się znowu na czas karmienia, chyba wypracowaliśmy siaką taką systematyczność.

Gość Stellamix
nie taka siaka tylko brdzo dobra systematyczność :) jezeli je co 3 - 3,5 godz moze i zjesc 100 ml :) 2 puszki pewnie dlatego aby sprawdzic czy mleko sie przyjmie

Gość Stellamix
nUrszula86 Szulecki odradza wszelkiego takiego rodzaju urzadzenia szczególnie dziewczynkom gdy te jeszcze nie chodza. Zabrobil wszelkich chodzików, nosidełek na szelkach i huśtawek ale chodziki

dziewczyny sory ze sie wtracam czasmi was podczytuje:) na zabkowanie jest dobra camilla a co do chodzikow itp mnie mama nosila w nosidelku nie uzywala wozka w ogule i zyje i mam wszystko ok z kregoslupem, moj tesc jest lekarzem a mowi zeby sie odzywiac zdrowo itp a jak ma okazje to zapija sie cola i zajada fast foodami az uszy sie trzesa

Gość siwaaaa
camilia jest super tylko podawanie takie kłopotliwe homeopatia ale wydaję mi się że też że działa. Troche jednak drogi to interes. zana01- może i tobie nic się nie stało ale jesli ortopedzi na podstawie wielu dzieci twierdzą że to szkodzi to nie wymyślają tego jako lobby antychodzikowe.

Dzięki za rady, jednak nie zdecyduję się na tego skoczka, poczytałam trochę opinii ortopedów i jestem na nie. Jutro kupię Dentinox N na ząbkowanie, teraz mam Calgel i jest taki sobie. O Camili też słyszałam, że jest ok, ale skoro siwaaaa mówisz, że podawanie kłopotliwe, to podziękuję, bo mojej małej cokolwiek zaaplikować to tragedia: zaciska usteczka albo wypluwa Ogólnie z ząbkowaniem jest koszmarnie, chodzę jak neptyk, mała budzi się co chwila z płaczem, oby to się szybko skończyło

Dzięki za rady, jednak nie zdecyduję się na tego skoczka, poczytałam trochę opinii ortopedów i jestem na nie. Jutro kupię Dentinox N na ząbkowanie, teraz mam Calgel i jest taki sobie. O Camili też słyszałam, że jest ok, ale skoro siwaaaa mówisz, że podawanie kłopotliwe, to podziękuję, bo mojej małej cokolwiek zaaplikować to tragedia: zaciska usteczka albo wypluwa Ogólnie z ząbkowaniem jest koszmarnie, chodzę jak neptyk, mała budzi się co chwila z płaczem, oby to się szybko skończyło

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować