Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niezdecydowana 75

Białystok - Zamenhofa

Polecane posty

Dzięki za rady, jednak nie zdecyduję się na tego skoczka, poczytałam trochę opinii ortopedów i jestem na nie. Jutro kupię Dentinox N na ząbkowanie, teraz mam Calgel i jest taki sobie. O Camili też słyszałam, że jest ok, ale skoro siwaaaa mówisz, że podawanie kłopotliwe, to podziękuję, bo mojej małej cokolwiek zaaplikować to tragedia: zaciska usteczka albo wypluwa Ogólnie z ząbkowaniem jest koszmarnie, chodzę jak neptyk, mała budzi się co chwila z płaczem, oby to się szybko skończyło

Dzięki za rady, jednak nie zdecyduję się na tego skoczka, poczytałam trochę opinii ortopedów i jestem na nie. Jutro kupię Dentinox N na ząbkowanie, teraz mam Calgel i jest taki sobie. O Camili też słyszałam, że jest ok, ale skoro siwaaaa mówisz, że podawanie kłopotliwe, to podziękuję, bo mojej małej cokolwiek zaaplikować to tragedia: zaciska usteczka albo wypluwa Ogólnie z ząbkowaniem jest koszmarnie, chodzę jak neptyk, mała budzi się co chwila z płaczem, oby to się szybko skończyło

Gość neemi
To widzę Urszula że tak jak u nas, tyle że Wojtkowi ani żele, ani camilia nie pomagają, tylko lek p/bólowy. Teraz wyżynają się górne jedynki i jest znacznie gorzej niż przy dolnych. Ale powodzenia- oby u Was poszło szybko.

dostałam liste co jest porzebne za zamenhofa i co do badan to tam pisze wyniki badan usg to ja mam wziasc wszystkie czy tylko ostatnie? miala ktoras palnowane cc tam ?jak to wyglada?

Gość siwaaaa
zana 101- masz wziaść wszystkie usg z całej ciąży i grupę krwi swoja i męża i badania ostatnią morfologię czy tam mocz co ci zlecili. Ja miałąm planowane cc wzięłam rzeczy z listy poszłam na godzinę zbadali mnie pokroili wyjęli dzidziusia i już.

zana101- kilka razy było opisywane w wątku planowe CC, to przejrzyj sobie, chyba, że komuś się będzie chciało opisywac po raz kolejny :) ( ja miałam cc , ale nie planowane) neemi- ja kupiłam dzisiaj Dentinox N, mam nadzieję, że pomoże, w ostateczności zaaplikuję jej czopka p/bólowego

Z okazji DNIA DZIECKA wszystkim Maluszkom dużo zdrówka, żeby były radosne i szczęśliwe, żeby nie ulewały, a ząbkowanie było bezbolesne!

o grupie krwi meza nic nie mowili ale kaze mu zrobic, a jak jest z platnoscia przed czy po sie placi ?

Spojrzałam na twoją stopkę i widze, że bedziesz miała CC 14 czerwca, więc wypiszą cię 16 czerwca- w sobotę, więc pamiętaj, że w weekendy nie można płacić kartą i miej przygotowaną gotówkę.

Gość siwaaaa
J amiałam konflikt więc kazano mi zrobić gr krwi męża dla potwierdzenia nie wiem czy to jest im potrzebne to tych przeciwciał które dostałam z banku krwi, zapytaj swego lekarza o to. Płatnośc oczywiście po przed wyjściem do domu ostatniego dnia

Gość tres muheres
zana101, mąż nie musi koniecznie mieć określonej grupy krwi, choć dobrze, żeby miał. Jednak, jeśli masz grupę minusową lub zero, to i tak będziesz miała pobraną krew na krzyżówkę, a po urodzeniu dzidziusia zostanie również pobrana krew z pępowiny dla określenia odczynu Coombsa. Najważniejsze więc, żebyś miała swoją grupę, najlepiej potwierdzoną na krew-karcie. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania:)

Gość 69 VFDC zaibatsu MK SF 666
Białostockie und olsztyńskie noworodki tezeba zabijać natychmiast po porodzie!

Gość tres muheres
A to co?!!!

Lenczewski bedzie robił cc, cała ciaze do niego chodze i jestem bardzo zadowolona, polecam tego lekarza. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

Gość siwaaaa
BOże a dlaczego akurat olsztyńskie i białostockie hahahahaah boże ma ziemia dzieci buahahahah.Uśmiałam się jak nic Temat nazistów bardzo mnie intryguje skąd takie wykolejenie z takich matek alkoholiczek czy z wychowania. To coś pisze jeszcze na innych forach mają ludzie życie zrypane i brak zajęcia.

Gość Stellamix
kąpią :)

Gość siwaaaa
Moją małakąpali dzień przed wyjściem wieczorem przyszła pielęgniarka i z każdą matką jej dziecko kąpała w sumie jak sobie przypomnę to straszne było ja płakałam bo mała tak wyła zresztą jak wszystkie dzieci że nic nie zakumałam jak to robić. W domu juz na spokojnie z mężem doszliśmy jak to robić.

Moją tez kąpali tylko raz, tak na szybkiego. Ogólnie to tak błyskawicznie to poszło, że nawet nic nie podłapała, tak jak siwaaaa, później w domu na spokojnie wszystko ogarnęłam :)

Ciiiiisza przed euro...;) My czekamy na naszą córeczkę. Od kilku dni walczę z płytkim oddechem i magazgagą-nic nie pomaga niestety:( Nie ma to związku z jedzeniem (sprawdziłam). A najgorzej, że nie mogę nocy przespać normalnie. Ciężko....

Iraf- bardzo współczuję, końcówka ciąży jest naprawdę ciężka, ale ciesz się, że nie ma upalów :), a próbowałaś tych medykamentów na zgagę, które Ci polecałam ja i któraś z Dziewczyn? Ja polecałam Gastrotuus :) Jesteś już po wizycie u okulisty Kiedy masz następną wizytę w klinice?

Gość Stellamix
Iraf czyli wszystko w porządku :) płytki oddech, zgaga - normalka :) na zgage polecam rennie - ale łagodna mięta, albo gaviscon w syr jak nie dasz rady ssac tabletek. Co poniektórzy ginekolodzy pozwalają łykać ranigast, ale ja nie jestem zwolenniczką ranigastu. Na płytki oddech to juz tylko poród pomoże :) a ze znem zapomnij, prawdopodobnie zaczniemy się wysypiać za kilka lat, no ale moze Ty bedziesz wyjątkiem i wyśpisz się wczesniej ;)

Gość Stellamix
macica i inne narządy naciskają na płuca i temu masz płytki oddech, jeszcze przepona nie ma tyle miejsca co przedtem :)

Gość Stellamix
dziewczyny nie wiecie gdzie w białymstoku kupię takie warzywo jak jarmuż? - podobno bardzo zdrowy i smaczny dla niemowląt :)

Mi rennie nie pomagało, ale może Iraf pomoże. Stellamix- na waszyngtona jest sklep z ekologiczną żywnością, szczerze mówiąc nigdy tam nie byłam i nie wiem jaki mają asortyment, ale jutro tam zajdę po drodze i zapytam czy mają jarmuż :)

Ulu, Stellamix - Próbowałam i Gastrotusa i Malox i nie pomagają:( Reni (koniecznie miętowe:) )pomaga, ale na 10min. Co do Ranigastu to sama mam jakieś opory i nie próbuję. Ale wczoraj padłam spać, o 22 już spałam:) Za to przed 6 pobódka, ale tym razem zgaga i oddech dały mi spokój, tylko mój pies źle zareagował po wczorajszej szczepionce i wymiotował:( Biedak. Wczoraj byłam na Zamenhofa i trochę się przeziębiłam w trakcie podróży. Teraz boli gardło:( Właśnie piję gorącą herbatkę z soczkiem, wezmę wit. C, może przejdzie. Wczoraj też byłam u okulisty-super:) W końcu lekarz, który nie dziwił się mojej wadzie i naprawdę widział problem w pogorszeniu wzroku w tracie ciąży. Podobno te pogorszenie może się naprawić jak skończę karmić dziecko, ale tylko wtedy jak nie będę się wysilać. W każdym razie mam co trzeba i następna wizyta na Zamenhofa za 2 tyg. Nasza córeczka na wczorajszym USG pokazała idealnie... kręgosłup. Ehhh... ciekawe czy taka nieśmiała będzie też w przyszłości;) W efekcie znów nie mam ładnych fotek:( Tylko raz ładnie się pokazała, w 23tyg.

Gość Stellamix
Iraf - na bol gardla polecam tantum verde w sprayu. Stosowalam cala ciaze. Ochydny smak, wzmaga nudnosci ale dziala. Po zaaplikowaniu staraj sie przez pol godz nic nie jesc i nie pic. Ja w ciazy bylam 3 razy przeziębiona w tym 2 x mialam anginę. Tylko tantum verde mi pomagało i w sumie tylko to mozna na ból gardla. gdyby sie pojawil kaszel mozez stosowac Supremin syr lub sinecod syr. Dzialaja p/kaszlowo. Kaszel w zaawansowanej ciazy jest straszny. Ma sie wrazenie jakby brzuch mial zaraz pęknąć.

Gość Stellamix
aaa i mozesz sie nacierac amolem. Skronie, skrzydelka nosa, klatke piersiową , plecy na wysokosci pluc i oskrzeli - tez poamagało dla mnie, pomimo ze cuchnie i do dzis ma do niego uraz. Na ból gardla pomagało mi jeszcze gorące mleko z miodem. Jak dasz rade to mozesz jesc czosnek.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować