Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AWE

KRESKA MOCNA I KRESKA SŁABA=CZY TO CIĄŻA??????

Polecane posty

Gość AWE

Hi, pewnie macie w tym większe doświadczenie, ja nie mam jeszcze dzidiusia a bardzo byśmy z mężem chcieli "byc w ciąży". Czy keidy na teście ciążowym wyszła mi jedna wyraźna kreska (czyli niby brak ciąży) i druga taka jasniejsza, ale zauważalna (na instrukcji napisano, że kiedy sa 2, to jest ciąża), to czy jest prawdopodobieństwo ciąży? Czy którejś zWas tez tak kiedyś wyszło? I jaki był ciąg dalszy?

Gość babcia
Tak ,mojej córce,smialiśmy się z zięciem,bo jakos nie widzieliśmy tej kreski,po kilku dniach zrobiła ponownie test i .....jest w ciąży!!!!!

Gość AWE
jejku, byłoby cudownie, gdyby i u nas tak było, ale nie chcę się narazie cieszyć, żeby się nie rzozczarować. W kazdym razie mam non stop nabrzmiałe pierski, juz dobre 10 dni, a termin okresu przypada dopiero na 21.12. więc to obrzmienie, to chyba za wcześnie, jak na okres, ale może ... kto wie...

Gość babcia
Tylko spokojnie...,życzę Ci żeby się udało:) i jezeli nie tym razem to w najblizszej przyszłości ślicznego malucha

Gość AWE
Dziekuje bardzo z a trzymanie kciuków!:)

Gość cj
mi pierwsze testy wogole nie wykazaly ciazy,az do niedawna jak pojawila sie jedna jasniutka kreska i jets huraaaaaaaaa:);)

Gość awe
Gratuluję! a po jakim czasie od zapłodnienia robiłaś te pierwsze testy?

Gość cj
ja przestalam brac tabl,i 16.11 dostalam okres i od tego czasu juz sie nie zabezpieczlaismy:)ok 5.12 mialam lekkie krwawienie,a pierwszy test zrobilam ok 2 tyg po no i nic nie wyszlo,potem byly kolejne testy i nic,mimo ze czulam sie tak dziwnie:)a ten z 2 kreskami robilam 17.12;)powodzenia

Gość awe
Dzięki, że tu jeszcze zajrzałaś i mi odpisałaś. Ja w międzyczasie zrobiłam już 3-ci!!!! test i znów idealnie to samo: jedna kreska mocna, a druga słaba. Chyba się wykończę... W pon. lub we wtorek powinnam dostać okres, te dni sa teraz dla mnie jedną udręką, bo kurcze chyba juz sobie teraz wmawiam, że to ciąża, bo bardzo bym chciała. I skąd te kreski, jeśli w ciąży bym nie była? Zaraz jadę sobie do jakiegoś centrum handlowego, byleby nie siedziec i nie kombinować ... Pozdrawiam Cię serdecznie...

Gość cj
najlepiej przejdz sie do gina,ja sie umowilam na wizyte i mam ja jeszcze przed swietami:)mam rowniez wziasc ze soba test:)juz sie nie moge doczekac,zajrzalam na chwilke,bo musze kuwac na kolokiwum ehhhhh,na szczescie to ostatni rok i koniec,a tak mi sie nie chce:(

Gość awe
Cj; owocnego kucia zyczę:) i pozdrawiam

Gość awe
Cj; owocnego kucia zyczę:) i pozdrawiam

Gość wiesz awe
mam 3 dzieci, testów zrobiłam w zyciu sporo, poza tym na testach jest taka informacja, że niezelżnie od tego czy kreska jest silna czy słaba, to jest ciąża. Po prostu te czynniki chemiczne reagują tylko na hormon ciązowy - gonadotropinę, więc nie dręcz się. Myslę, że jesteś w ciązy. A słaba, bo jedni mają b.wysoki poziom hormonu,a drudzy nie, ale to nie ma wpływu na ciążę. Powodzenia. Piersi oczywiście to wazna informacja dodatkowa.

Gość awe
Wiesz kochana kobieta! ja juz od dziś jestem pewna, że JESTEM W CIĄŻY!:):):) Miałaś rację:) Dzisiejszy test wykazał ciążę intensywnie i bez wątpliwości:) Zycie jest piękne:)

Gość eva555
Ja mam teoretycznie jutro dostać @. Zrobiłam test, bo tak mnie jakoś podejrzanie pobolewa brzusio, niby jak zwykle, a jednak jakoś dziwnie. Na teście wyszła mi ogroooomnie słabiusieńka różowa kreseczka... Normalnie pewnie bym od razu wyrzuciła ten test uważając, że to na 100% nie ciąża i że nic nie widać, ale teraz mam mętlik straszny w głowie. Może to jeszcze bardzo wczesne stadium i dlatego taka słabiutka? Cóż, zaskoczyłam się trochę, bo myślałam, że nic zupełnie nie zobaczę... Zmierzyłam też temp. - mam 37.4 Ciekawa jestem co też to wszystko znaczy, czy następne testy potwierdzą moje podejrzenia czy też nie...

Gość Etkapetka
Dziewczyny a czy test moze wykryc ciąże jeszcze przed miesiączką ?? Tak 3 dni ... Jak to było u Was ??

Gość babcia
Do Awe Gratulacje:)Uważaj na siebie.Naprawdę ciesze sie razem z Tobą. i....Gratulacje dla pozostałych dziewczyn

Gość Anda
Dziewczyny Drogie! To ja też mam pytanko o testy. @ spóźnia mi się już piąty dzień (wcześniej nigdy mi sie nie zdarzały takie nierugularności). Wczoraj wieczorem i dziś o świcie robiłam test (2 razy) i nic nie widać, niestety... Czy to możliwe, żeby po 4-5 dniach od spodziewanej @ jeszcze nie wychodziła krecha???

Gość Anda
Dziewczyny Drogie! To ja też mam pytanko o testy. @ spóźnia mi się już piąty dzień (wcześniej nigdy mi sie nie zdarzały takie nierugularności). Wczoraj wieczorem i dziś o świcie robiłam test (2 razy) i nic nie widać, niestety... Czy to możliwe, żeby po 4-5 dniach od spodziewanej @ jeszcze nie wychodziła krecha???

Gość Anda
Aha! Zmierzyłam temperaturę - mam 37.

Gość awe
Anda: temperatura po terminie okresu wskazuje na ciąże. Test powinien pokazać juz coś tam, ale jesli stężenie hcg jest u ciebie niskie, a może tak byc nawet po spodziewanym terminie okresu, to może ciąży nie wykazać, mimo że ona jest. Najlepiej chyba iśc do lekarza. eva 555: masz dokładnie to samo, co ja miałam jescze 3 dni temu!!! to był dla mnie koszmar, i dopiero 4 test odpowiedzial mi konkretnie, bez wątpliwości. Zrób jutro drugi, bo mi to wygląda na moja historię czyli w efekcie ciążę:) Ja tez powinnam dostac dziś lub jutro, narazaie nie czuję zupełnie typowych oznak, no a test wykazał swoje. Aha, i rób zawsze inny test. powodzenia!

Gość cj
awe gratulacje:)ale fajnie,ja jutro ide na potwierdzenie;)juz sie doczkeac nie moge,ale rano czeka mnie szkola;/dzis myslalam ze nie dojade autobusem do domu,mam ok 1godz,ale mi sie udalo:)hehhe

Gość eva555
AWE, gratuluję ci z całego serca! Masz rację, tak się niecierpliwię, chciałabym wiedzieć już, natychmiast. Ale tak się niestety nie da. Pożałowałam, że nie kupiłam od razu kilku testów, ale jutro na pewno zaraz pobiegnę po następne. Chyba, że okres się jednak pojawi... Już sama nie wiem, ta prawie niewidoczna kreseczka zbiła mnie z tropu. NIe robiłam też tego testu z rana, a wtedy stężenie HCG jest najwyższe. Cóż, jutro się okaże (mam nadzieję). Trzymam kciuki za ciebie cj:) Etkapetka, niektóre mogą. Ten z bobaskiem np.

Gość eva555
AWE, gratuluję ci z całego serca! Masz rację, tak się niecierpliwię, chciałabym wiedzieć już, natychmiast. Ale tak się niestety nie da. Pożałowałam, że nie kupiłam od razu kilku testów, ale jutro na pewno zaraz pobiegnę po następne. Chyba, że okres się jednak pojawi... Już sama nie wiem, ta prawie niewidoczna kreseczka zbiła mnie z tropu. NIe robiłam też tego testu z rana, a wtedy stężenie HCG jest najwyższe. Cóż, jutro się okaże (mam nadzieję). Trzymam kciuki za ciebie cj:) Etkapetka, niektóre mogą. Ten z bobaskiem np.

Gość awe
eva 555 Pewnie zrobiłas juz dziś test. I naweet jeśli zrobiłas go rano, nie musiała wyjśc mocna krecha. Mnie nawet z rannym moczem wyszła 'anemiczna". Dopeiro test taki z maluszkiem na obrazku - zamykany jak koperta, dał mi super wyraźny wynik bez watpliwości. Piersi mam coraz większ, juz mi się "wylewają" prawie ze wszytskich staników, a to dopiero 2 tygodnie!:) Poza tym jestm często zmeczona i dopada mnie siusianie nawet, kiedy wcale nie dużo piję. Pozdrawiam i dawajcie znac co u Was.

Gość a ja ostatni okres
miałam we wrześniu potem tylko dwa razy plamienie i nie wiem czy to nie ciąża...!!! w sumie brzch mnie boli ale to moze dlatego , że mam okres dostać wkońcu, aha 2 razy mieliśmy wpadkę...

Gość eva555
:( :( :( Zrobiłam test, tym razem wyszło mi bezapelacyjne nic (tzn. 1 kreska bez cienia wątpliwości). A 2 godz później dostałam @... Cóż jeszcze się nie staramy tak celowo zajść, bo ja kończę studia (podobnie jak cj). Ale już też nie uważamy tak maksymalnie, był przerywany, w dni płodne...Jakby był dzidziuś to byśmy się bardzo cieszyli, a ja tez bym jakoś sobie poradziła. Innymi słowy chyba sobie dostarczę jeszcze trochę emocji... Awe, nawet nie wiesz jak będę czekać na ten moment, żeby móc na forum oglosić - tak są 2 wyraźne kreseczki, jestem w ciąży... Ale cóż, na mnie jeszcze widać nie pora. Tym bardziej gratuluję wszystkim, które zobaczyły 2 kreseczki :))

Gość awe
eva 555 jesteś na studiach więc pewnie nie masz jeszce ani 28, 29 czy 30 lat, kiedy to na maluszka byłby juz chyba najwyzszy czas. Wszytsko przed Tobą, Wami a ten moment niepewności był pewnie u Ciebie dany Ci odgórnie po to, aby Cię "sprawdzić", czy przyjęłabyś dzieciątko bezwarunkowo. Teraz tam na górze już wiedzą, że tak, więc tylko czekajcie;) ... no ale tez i działajcie;):) ja się właśnie cały czas zastanawiam, czy powinnam już iśc do lekarza, czy mma to w 2 tyg. ciąży sens, bo przeciez on i tak nic nie zobaczy jeszcze chyba. Wszędzie piszą że dopiero w 4, 5 lub 6 tyg.

Gość Anda
Dziś już 8. dzień spóźnia mi się @. Kilka testów negatywnych. Idę po południu na usg, bo się zaczynam niepokoić - nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło :(

Gość Etkapetka
Anda napisz jak wyniki USG ?? - bo mi też się spóźnia, a test wyszedł negatywny ... :(