Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Darma

Fobie

Polecane posty

Go艣膰 agniechucka
w sumie to nie wiem po co to pisz臋 nawet , ale czyta艂am wasze wypowiedzi i tylko chcia艂am powiedzie膰 偶e was podziwiam 偶e szukacie pomocy , leczycie si臋, ja jestem tak s艂aba 偶e wog贸le nie mog臋 si臋 zmobilizowac do Niczego.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agniechucka
pozdrowionka dla wszystkich :-]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nrevec
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DODUSIA
A ja si臋 ba艂am strasznie wysoko艣ci, nie potrafi艂am nawet spojrze膰 przez balkon na pi臋trze... Ale teraz jest ok - chcia艂am nauczy膰 si臋 je藕dzi膰 na nartach i musia艂am to przezwyci臋偶yc (chcia艂am :) ) Bo inaczej nie da艂o by rdy, bo jak stan臋艂am na wierzcho艂ku g贸ry, to nogi mi mi臋k艂y, kolana z waty, robi艂o mi si臋 s艂abo i w og贸le... Ale pomalutki, stopniowo zwi臋ksza艂am sobie wysoko艣膰 g贸r i uda艂o si臋 - teraz nie robi to na mnie wra偶enia. Nast臋pny pllan, to woda - z tym mo偶e by膰 trudniej... bo mam wra偶enie, 偶e jak wejd臋 na gl臋bok膮 wod臋, to zaraz co艣 podp艂ynie, wci膮gnie pod wod臋 i utopi... Ale b臋d臋 pr贸bowa艂a :) Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Juupi
Kochani prosze o pomoc! Ot贸偶 od czas贸w liceum (a mam 23 lata )cierpie na fobie chyba spoleczna , bo panicznie sie boje publicznych wystapien. Od jakichs paru lat nie musialam sie z tym zmagac , bo nie mialam zadnych wystapien referatow ani tym podobnych. Ale teraz (jestem na 4 roku) i mam na kazdy przedmiot przygotowac referat albo prezentacje. Dobija mnie sama mysl o tym.Nie wiem jak to bedzie.Objawia sie to tak ze, gdy mam wystapic na forum tzn przeczytac referat albo wypowiedziec sie w obecnosci wiekszej ilosci osob badz nawet nie duzej liczby osob jak np.10 to trzesa mi sie rece , nie moge ich opanowac (ale to by nie bylo problemem), ale co gorsza mam problemy z oddechem. Chodzi o to ze jak mam zaczac czytac to czuje sie jakbym przebiegla nie wiadomo ile km , odycham ciezko i szybkoa a co za tym idzie to nuie moge przeczytac ani powiedziec normalnie.Owszem po paru minutach referowania czegos ustepuja powoli te nerwy i czytam normalnie ale i tak zawsze ktos zauwazy ze cos ze mna nie tak.Najgorzej przejmuje sie tym co sobie o mnie ludzie pomysla-bo przeciez to widac jak sie denerwuje.Boje sie zeby nie pomysleli ze jestem jakas inna , nie odwrocili sie ode mnie.Poza tym wkurza mnie to ze nie moge tych nerwow opanowac , ze maja nade mna tak ogromna kontrole.Bylam pare razy z tym u ppsychologa, proponowano mi techniki relaksacyjne ,cw oddechu itp ale nie bradzo w to wierze i po paru takich treningach daje za wygran膮.Co tu robic? Jak wy sobie z tym radzicie?

Udost臋pnij ten post

do agniechucka Jesli chcesz aby cos sie zmienilo w Twoim zyciu to naprawde musisz zaczac sie leczyc.Wiem ze to moze wydac sie trudne ale wystarczy isc do poradni.Ja sie tez tego balam ale to chyba jedyne wyjscie jesli sama wiesz ze w pojedynke sobie nie poradzisz.Ja juz bylam u tylu lekarzy psychiatrow psychologow itp. ze nie umiem ich zliczyc.Teraz jestem na etapie przerwania brania psychotropw (bo sa bardzo szkodliwe)nie chce ich brac choc teraz gorzej sie czuje:(Moja mama chce abym znow je brala bo nie jem (tzn jem malo)schudlam 3 kilo przy wzroscie 166cm waze 49 kg - to nie tak zle bo 2 lata temu wazylam 42 kg;/Juz pisalam ze teraz chodze na hipnozy.W czwartek na 3 wizycie pan dr zrobil mi swiecowanie tzn oczyszczane glowy z roznych zanieczyszczen ktore gromadzily sie w niej przez cale moje zycie.Wiecie resztki po katarach grypach anginach itp.I ja i moj chlopak mamy nadzieje ze te spotkania mi pomoga wyjsc z mojej fobii.Slyszalm ze ten lekarz pomogl juz wielu ludziom czemu wiec nie mnie??Pozdrawiam wszystkich sfobiowanych;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 piotr23
Moze ktos pochwali sie jak dzia艂a Alprox czy jest skutczny i ile trzeba czekac na efekt? jeszcze nie bralem ale od jutro chyba sie wezme za niego dosc mam juz tego stanu..dzieki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slim
odczuwam paniczny l臋k przed dentyst膮. Juz sama rozmowa o tym mnie zwala z n贸g.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tom
Witam! No w艂a艣nie, dentysta! Od lat 偶yj臋 z bol膮cymi z臋bami, bo panicznie si臋 boj臋 dentysty. A teraz po kilku ci臋偶kich prze偶yciach dosz艂y l臋ki - wiele podobnych do przez Was opisywanych. Komunikacja miejska - jako艣 z tym sobie poradzi艂em, czasem odczuwam niepok贸j, ale da si臋 wytrzyma膰, a by艂o ju偶 r贸偶nie. Strach przed chorob膮/艣mierci膮 - tu ju偶 jest ci臋偶ko, b贸le g艂owy, 偶o艂膮dka, cie偶kie oddychanie, podwy偶szone ci艣nienie - og贸lne odczucie 艣ciskania wewn膮trz. Do tego kilka innych l臋k贸w przed r贸偶nymi rzeczami. I tak mam od paru miesi臋cy. Dobrze czuje si臋 przez kr贸k膮 chwil臋 po przebudzeniu, po czym oczekuj臋 na l臋k, kt贸rego nie chc臋, o kt贸rym nie chc臋 my艣le膰, o kt贸rym nie mog臋 przesta膰 my艣le膰, kt贸ry i tak pr臋dzej czy p贸藕niej nadchodzi i kt贸rego te偶 ju偶 si臋 boj臋. A no i dobrze si臋 czuj臋 po ka偶dej wizycie u lekarza, kiedy stwierdza, 偶e wszystko jest dobrze. Ale to szybko mija. Za to przed ka偶d膮 wizyt膮 i w jej trakcie jestem tak przera偶ony, 偶e nie bardzo jestem w stanie m贸wi膰 i serce wyprawia niesamowite rzeczy. Zdaj臋 sobie spraw臋 z irracjonalno艣ci tego, ale i tak nie radz臋 sobie z tym. Do tego jestem wielkim i silnym facetem, kt贸ry raczej nigdy problem贸w ze zdrowiem nie mia艂 i nigdy si臋 nim nie przejmowa艂 (poza dentyst膮, kt贸ry odk膮d pamientam by艂 dla mnie przera偶aj膮cy), a boje si臋 teraz tylu rzeczy, 偶e a偶 mi wstyd. Szczeg贸lnie przed rodzin膮. Zapisany jestem na psychoterapi臋 w kt贸r膮 niestety jako艣 nie wierz臋. No i zapisany jestem do dentysty. To chyba nawet nie musz臋 pisa膰 co teraz czuj臋 ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barowiczka
WITAM WSZYSTKICH.JA TEZ CIERPIE NA FOBIE,POLEGA TO NA TYM, ZE JA BOJE SIE UDZI, BOJE SIE ZE MI COS ZROBIA,ZE MNIE SKRZYWDZA, BOJE SIE WYCHODZIC Z DOMU,JECHAC GDZIES SAMA,PRZEBYWAC W T艁UMIE LUDZI,NAPRAWDE JEST MI Z TYM CIEZKO. MAM TERAPIE U PSYCHIATRY,ALE TO JAK NARAZIE NIC NIE DAJE, JUZ KIEDYS MIALAM PODOBNE OBJAWY, ALE ZNIKNELY NA JAKIS CZAS, TERAZ CHOROBA POWROCILA, Z DUZO WIEKSZYM NASILENIEM.NIE BYLAM W SZKOLE OD 4 MIESIECY Z TEGO POWODU,SIEDZE W DOMU, I NIE MAM NAWET SILY NIC ZROBIC, BO BARDZO SIE DENERWUJE I BOJE,SERCE WALI MI JAK OSZALA艁E, CZUJE SIE JAKBY KTOS WYLEWA艁 NA MNIE NAZMIANE WIADRA ZIMNEJ I CIEP艁EJ WODY, DOSTAJE ZAWRTOTOW G艁OWY,ROBI MI SIE NIE DOBRZE, WSZYSTKO W RZO艁ADKU MI SIE SKRECA.nAWET CIEZKO MI WYJSC Z PSEM NA SPACER,NIE CHCE ZEBY KTOKOLWIEK COS DO MNIE MOWIL, ZACZEPIA艁 MNIE.BOJE SIE ZE KOGOS ZAWIODE,POZNIEJ MAM WYRZUTY SUMIENIA.NAWET NIE UMIEM ROZMAWIAC Z OBCYMI LUDZMI,BO ZARAZ MAM 艁ZY W OCZACH I CHCE SIE JAK NAJSZYBCIEJ SCHOWAC.W OGOLE JEST MI BARDZO CIEZKO,NIE MOGE JUZ DALEJ PISAC,NIE WIEM,ZNOU BARDZO BOLI MNIE SERCE.POZDRAWIAM.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barowiczka
WITAM WSZYSTKICH.JA TEZ CIERPIE NA FOBIE,POLEGA TO NA TYM, ZE JA BOJE SIE UDZI, BOJE SIE ZE MI COS ZROBIA,ZE MNIE SKRZYWDZA, BOJE SIE WYCHODZIC Z DOMU,JECHAC GDZIES SAMA,PRZEBYWAC W T艁UMIE LUDZI,NAPRAWDE JEST MI Z TYM CIEZKO. MAM TERAPIE U PSYCHIATRY,ALE TO JAK NARAZIE NIC NIE DAJE, JUZ KIEDYS MIALAM PODOBNE OBJAWY, ALE ZNIKNELY NA JAKIS CZAS, TERAZ CHOROBA POWROCILA, Z DUZO WIEKSZYM NASILENIEM.NIE BYLAM W SZKOLE OD 4 MIESIECY Z TEGO POWODU,SIEDZE W DOMU, I NIE MAM NAWET SILY NIC ZROBIC, BO BARDZO SIE DENERWUJE I BOJE,SERCE WALI MI JAK OSZALA艁E, CZUJE SIE JAKBY KTOS WYLEWA艁 NA MNIE NAZMIANE WIADRA ZIMNEJ I CIEP艁EJ WODY, DOSTAJE ZAWRTOTOW G艁OWY,ROBI MI SIE NIE DOBRZE, WSZYSTKO W RZO艁ADKU MI SIE SKRECA.nAWET CIEZKO MI WYJSC Z PSEM NA SPACER,NIE CHCE ZEBY KTOKOLWIEK COS DO MNIE MOWIL, ZACZEPIA艁 MNIE.BOJE SIE ZE KOGOS ZAWIODE,POZNIEJ MAM WYRZUTY SUMIENIA.NAWET NIE UMIEM ROZMAWIAC Z OBCYMI LUDZMI,BO ZARAZ MAM 艁ZY W OCZACH I CHCE SIE JAK NAJSZYBCIEJ SCHOWAC.W OGOLE JEST MI BARDZO CIEZKO,NIE MOGE JUZ DALEJ PISAC,NIE WIEM,ZNOU BARDZO BOLI MNIE SERCE.POZDRAWIAM.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barowiczka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agniechucka
czy leki kt贸rymi si臋 leczy fobie i nerwic臋 natr臋ctw to s膮 leki psychotropowe? jakie mog膮 mie膰 skutki uboczne . czy np mog膮 powodowa膰 tycie?to pytanie oczywi艣cie do os贸b lecz膮cych si臋...czy wszystkie powoduj膮 uzale偶nienie?czy jak zacznie si臋 leczenie , kt贸re przyniesie dobre efekty to czy te leki bierze si臋 ju偶 ZAWSZE?

Udost臋pnij ten post

Ja bralam lek ktory nazywa sie hidiphen mozesz sobie wpisac nazwe w wyszukiwakre i zobaczyc co o nim jest napisane.Skutkami ubocznymi ktore odczuwalam w czasie brania go to na poczatku: suchosc w ustach, zawroty glowy, slabosc ale one po tygodniu minely i potem bylo mi naprawde dobrze powoli wychodzialm z depresji, ktora mialam, zaczelam wychodzic do ludzi i cieszyc sie zyciem!Wtedy poznalam milosc mojego zycia, wie o moim leku i bardzo mi pomaga, wiem , zem nie nigdy nie zostawi.Gdyby nie on nie wiem co by ze mna teraz bylo.Skutki uboczne ktore nastapily potem to:drzenie rak, sennosc, trudnosci ze skupieniem i nauka.Po paru miesiacach terapii lekowej moj lekarz stwierdzil ze mozemy sprobowac odstawic tabletki.Zrobilam tak, ale niestety wczesniejsze objawy wrocily:(i wrocilam do lekarstw.Lekarz hipnoztyzer i jego pomocnica wytlumaczyli mi jak psychotropy dzialaja na mozg i sie przerazilam,one otumaniaja, spawiaja ze czowiek nie "mysli".No i jak kazdy lek szkodzi na watrobe.Ja nie chce byc neiwolnica lekow dlatego teraz juz ich nie biore, ale strasznie sie mecze, od ponad tygodnia odczuwam mdlosci strach przed tym ze zaraz zwymiotuje.Znow schudlam...3 kilo chyba w niecaly tydzien:(mama mnie namawia do powrotu do lekow, mowi ze z dwojga zlego one lepsze.Ale ja tak strasznie nie che!!Juz nie wiem co mam robic, przestaje wierzyc ze kiedykolwiek bedzie dobrze, ze nie bede sie bala...A tu chyba wiekszosc wie co to znaczy naprawde sie bac.Pisalabym pewnie jeszcze ale chyba czas sie puczyc bo jutro buda;/moje mysli i tak caly czas bladza nie moge sie skupic tylko mysle, caly czas mysle i boje sie ze juz tak zostanie:(POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ZYCZE WYTRWALOSCI!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tom
No i mam jaki艣 tam sw贸j sukces. W艂a艣nie wr贸ci艂em od dentysty. Z膮b wyrwany i jako艣 da艂em rad臋 mimo, 偶e serce wali艂o jak op臋tane i przera偶ony by艂em bardzo. Nawet w pewnym momencie zabola艂o, ale i tak lekko w por贸wnaniu z tym jak mnie potrafi艂 ten z膮b bole膰. A teraz czuj臋 si臋 艣wietnie, mimo 偶e ca艂y zdr臋twia艂y i obola艂y. Czeka mnie jeszcze wiele wizyt w tym roku i wiele z臋b贸w do wyrwania i kilka jeszcze mo偶e do odratowania, ale ju偶 tak si臋 nie boj臋. 呕ycz臋 i Wam pokonania swoich l臋k贸w. Mo偶e nie od razu, mo偶e ma艂ymi krokami (ja najpierw poszed艂em na wizyt臋 u dentysty, ale 偶eby nic nie robi艂, tylko 偶eby oswoi膰 si臋 z gabinetem, lekarzem, porozmawia膰 itp. zreszt膮 i tak okaza艂o si臋 偶e nic robi膰 nie b臋dzie, bo najpierw leki, prze艣wietlenie itp.), ale walczcie, bo warto. Cho膰by, 偶eby przez chwil臋 by膰 z siebie zadowolonym. Przede mn膮 te偶 d艂uga droga (mam wiele innych l臋k贸w), ale przekona艂em si臋, 偶e mo偶na wygra膰! Powodzenia! PS. Bardzo 偶a艂uj臋 tylko, 偶e nie zacz膮艂em walczy膰 ze swoim l臋kiem wiele lat temu, a dopiero teraz gdy spot臋gowany innymi zdarzeniami przerodzi艂 si臋 w nerwic臋. Nie czekajcie. Jak sami nie mo偶ecie sobie pom贸c, to szukajcie pomocy wsz臋dzie gdzie si臋 da.

Udost臋pnij ten post

Ja bra艂am Alprox. dzia艂anie odczu艂am dosy膰 szybko. Skutk贸w ubocznych nie by艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tom
Ja bra艂em hydroxyzyn臋. Poprawa psychiczna mo偶e i jaka艣 by艂a, ale czasem czu艂em si臋 niedobrze fizycznie (ale ja boj臋 si臋 m.in. lek贸w to i mo偶e dlatego). Po tym jak jeden z lekarzy stwierdzi艂, 偶e uzale偶nia (pierwszy co prawda twierdzi艂, 偶e nie), to przesta艂em bra膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiki89
Mam 16 lat. Na fobie spo艂eczn膮 cierpi臋 od 5 lat. Jest to choroba straszna, nie pozwala normalnie funkcjonowa膰. Ludzie z kt贸rymi ma sie do czynienia na codzie艅, staj膮 si臋 potworami kt贸rych boje sie panicznie. Nie chodzi tu o tch贸rzostwo, lecz l臋k przez ich ocen膮 i tym jak mnie os膮dza, l臋k przed rozmow膮, przed pokazaniem si臋, jedzeniem w ich obecno艣ci, poruszaniem si臋. Zwyk艂e codzienne czynno艣ci takie jak: p贸j艣cie do szko艂y, jazda autobusem lub chocia偶by wyj艣cie na ulic臋, staj膮 sie mieszanin膮 strachu, wstydu i niskiego poczucia w艂asnej warto艣ci. Mama m贸wi艂a mi ,,prze艂am si臋, przecie偶 cie nie zjedz膮", ale nie wiedzia艂a, 偶e tkwi we mnie wewn臋trzna blokada, kt贸ra nie pozwala mi na ,,prze艂amanie si臋". Jest to tak trudne, 偶e niemo偶liwe. Pami臋tam m贸j pobyt w 1 klasie gimnazjum, kiedy moja choroba si臋g艂a zenitu. By艂 to istny horror! Z NIKIM nie rozmawia艂am, ka偶dej osoby, kt贸ra pr贸bowa艂a do mnie podej艣膰 ba艂am si臋 panicznie, a na zapytanie ,,co tam u ciebie?" odpowiada艂am tak cicho 偶e ledwie mo偶na by艂o mnie s艂ysze膰 - ,,dobrze". Po chwili oblewa艂 mnie szkar艂atnoczerwony rumieniec, kt贸ry powodowa艂, 偶e jeszcze gorzej si臋 czu艂am. Przerwa szkolna up艂ywa艂a mi na staniu pod 艣cian膮, nerwowo sie kr臋co膮c i uwa偶aj膮c na to czy kto艣 przypadkiem sie na mnie nie patrzy. Pami臋tam taki moment, kiedy ze strachu na lekcji niemal mdla艂am. Istne piek艂o! Wtedy to dosta艂am sie do psychiatry, kt贸ry przepisa艂 mi leki. Fewarin. Czuje sie po nim znacznie lepiej. I chocia偶 pomino mam wielkie trudno艣ci, szczeg贸lnie na otwarcie sie w grupie, czuj臋 偶e leki si臋 zmniejszy艂y. Ale to jeszcze nie to. Ca艂y czas pr贸buje byc normalna, ale nie wychodzi.... Zastanawiam sie dlaczego w Polsce tak ma艂o uwagi po艣wi臋ca sie tej paskudnej chorobie, kt贸ra n臋ka wielu ludzi i nie pozwala 偶y膰. Zauwa偶y艂am, 偶e ma艂o kto wie co to jest fobia spo艂eczna. A kiedy kto艣 ma jej powa偶ne obiawy m贸wi膮 偶e jest po prostu nie艣mia艂y, ma taki charakter. Przecie偶 r贸偶nica mi臋dzy nie艣mia艂o艣cia a fobi膮 jest kolosalna. Chcia艂abym aby co艣 zrobiono w tym kierunku, bo naprawd臋 wielu cierpi i czeka na fachow膮 pomoc!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przerzucam strone

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przerzucam stron臋
bo si臋 rozjecha艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przerzucam stron臋
bo si臋 rozjecha艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przerzucxam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przerzucxam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przerzucam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przerz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barowiczka
Wiki ja mam identyczne objawy, 艣wietnie to wszystko sprecyzowa艂a艣, nic dodac nic ujac, ja cierpie na ta chorobe od podstaw贸wki i dopiero teraz gdy mam lat 17 posz艂am do psychiatry, ktora zapisala mi acespargin, szczerze mowiac nie wiele on mi pomaga.Nadal nie potrafie wyjsc normalnie z domu, biegne wrecz na oslep oby szybciej dojsc np do szklepu, nie potrafie normalnie zapytac o to czego chce, robie sie czerowana jak burak, i w ogole mam wyrzuty sumienia, a serce wali mi jak oszala艂e, boje sie ludzi, boje sie ich reakcji na mnie, nie chce zeby na mnie patrzyli zeby cokolwiek do mnie mowili, boje sie odezwac, no w ogole te objawy mam takie jak Ty.W艂assnie mnie rodzice prosza zebym poszla do sklepu, ale cala zdretwialam i to nie jest smieszne, to jest naprawde trudne.Nie mam co tu dalej pisac., wili jak mozesz to odezwij sie na moj mail!To pogadamy o tym co nas boli, ciesze sie ze nie jestem sama, tak bardzo chcialabym byc normalna!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barowiczka
Wiki ja mam identyczne objawy, 艣wietnie to wszystko sprecyzowa艂a艣, nic dodac nic ujac, ja cierpie na ta chorobe od podstaw贸wki i dopiero teraz gdy mam lat 17 posz艂am do psychiatry, ktora zapisala mi acespargin, szczerze mowiac nie wiele on mi pomaga.Nadal nie potrafie wyjsc normalnie z domu, biegne wrecz na oslep oby szybciej dojsc np do szklepu, nie potrafie normalnie zapytac o to czego chce, robie sie czerowana jak burak, i w ogole mam wyrzuty sumienia, a serce wali mi jak oszala艂e, boje sie ludzi, boje sie ich reakcji na mnie, nie chce zeby na mnie patrzyli zeby cokolwiek do mnie mowili, boje sie odezwac, no w ogole te objawy mam takie jak Ty.W艂assnie mnie rodzice prosza zebym poszla do sklepu, ale cala zdretwialam i to nie jest smieszne, to jest naprawde trudne.Nie mam co tu dalej pisac., wili jak mozesz to odezwij sie na moj mail!To pogadamy o tym co nas boli, ciesze sie ze nie jestem sama, tak bardzo chcialabym byc normalna!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barowiczka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barowiczka
Wiki odezwij sie na moj adres email, albo podaj Swoj, bo ja mam identyczne objawy jak Ty i do psychiatry poszlam dopoiero w tym roku kiedy mam 17 lat, a cierpie na ta chorobe od podstawowki!Fajnie ze nie jestem sama,ale to wszystko napawa mnie lekiem, pogadajmy o tym same, moze masz gg?

Udost臋pnij ten post

do Toma Ja tez bralam hydroxyzyne doraznie, wtedy kiedy bardzo sie balam zazywalam1 do 2 tabletek i czualm sie lepiej.Na ulotce inforamcyjnej przeczytalam: dziala przeciwwymiotnie, swiadomosc ze ten lek nie tylko zmniejsza lek i nie pozwoli mi zwymiotowac dzialala na mnie uspakajajaco.Moj lekarz powiedzial ze hydroksyzyna nie uzaleznia, po chyba 8 godzinach przestaje dzialac i zostaje wydalona z organizmu wraz z moczem. Teraz kiedy zmianilam sposob leczenia na bardziej naturalny staram sie jej nie brac.Zdarzylo mi sie tylko raz siegnac po te pigulki w ciagu miesiaca leczenia.Bardzo nie chce brac jakich kolwiek lekow min dlatego ze bo boje sie ze nie bedzie ich tolerowac moj zoladek ze go podrazni itp. a to doprowadzi do wymiotow;/ pozdrawiam wszystkich serdecznie 3majcie sie!! P.S. Do Wiki89 U mnie na samym poczatku mojej choroby tez stwierdzono fobie spoleczna, i mozliwe ze po czesci ja mam bo kiedy sie boje ze zwymiotuje to praktycznie boje sie z kimkolwiek kontaktowac szczegolnie z kims obcym.Boje sie ze narobie sobie wstydu.Czasami w szkole gdy na lekcji zrobi mi sie niedobrze oblewa mnie fala goraca.Siedze sztywna i strasznie sie boje, marze tylko aby dotrwac do przerwy nerwowo patrac na zegarek...Wyobrazam sobie wtedy rozne rzeczy...ze beda sie ze mnie wszyscy smiac jak wyjde, beda sie wypytywac co mi jest.A ja nie chce zeby ktos o tym wiedzial (wiedza tylko najblizsze mi 3 osoby na ktore zawsze moge liczyc w trudnych sytuacjach bez nich to nie wiem jak bym funkcjonowala) Wiki badz dobraj mysli:) wiem ze latwo mowic ale pozytywne myslenie jest najwazniejsze.Ja tez mam w sobie taka blokade ktora bardzo trudno mi przelamac ale caly czas nad tym pracuje;]moze sie uda Tobie tez tego zycze:)pozdrawiam

Udost臋pnij ten post