Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AWE

MAMUSIE! 2 TYGODNIE W CIĄŻY, CZY JUZ DO LEKARZA?

Polecane posty

Gość AWE

Od wczoraj wiem na 100%, że jestm w ciąży! Na każdym teście jest napisane, że niezwłocznie po ukazaniu się wyniku pozytywnego należy iśc do lekarza. A jednocześnie w innych artykułach piszą, że do lekarza powinno sie iśc ok. 5, 6 tyg. bo wtedy może on potwierdzić ciążę. Co jest właściwe, to mój pierwszy bobasek i nie wiem, czy pójście do lekarza juz teraz ma sens.

Gość podwójna mamusia
to zależy jak się czujesz . Przy pierwszej ciąży do lekarza poszłam w trzecim miesiącu , a przy drugim wcześniej , bo źle sie czułam .A początek ciąży liczy sie od ostatniej miesiączki , więc jeżeli jesteś po terminie miesiączki , to juz jesteś w czwartym tygodniu , bądź szóstym , skoro piszesz dwa tygodnie w ciąży. Pozdrawiam i życzę zdrówka dla Ciebie i dzidziusia :)

Gość awe
Dzieki kobietki. No włąśnie przed chwilą czytałam o tym ,że ciąża liczy się od ostatniej miesiączki, więc jestm niby 4 mimo że 2 - dziwne to. Czyli kiedy czytam o 4 tygodniu ciąży, to znaczy, że to juz mój stan? :) I kto by pomyślał?:) Pozdrowionka:) Aha, czuję sie dobrze. Mam tylko bolące piersi i serduch mi non stop mocno bije, i dostaje zadyszki po kilku szybszyh krokach - ale wiem, że szybsze bicie serca to normalna sprawa, bo przeciez organizm silniej teraz pracuje.

Gość podwójna mamusia
bolące piersi to normalność, przejdzie a co do zadyszki to nie wiem nie miałam takich dolegliwości , jedyne co to na początku pierwszej ciąży, kiedy szybko szłam bolał mnie brzuch i miałam wrażenie jakby mnie rozdymało. Musiałam zwolnić kroku i rozpiąć spodnie , przechodziło po kilku minutach .Ale jeżeli zaobserwujesz u siebie podobne objawy albo twardnący brzuch zgłoś się do ginekologa. Trzymaj się i oby tak dalej:) pozdrawiam :)

Gość gość
Po co podbijasz?

Gość gość
Jak Ty wogole zasZlas w ciaze skoro piszesz jak mala,niedojrzala dziewczynka ktora cieszy sie z lizaka??Trzeba bylo isc juz po okresie skoro na tescie pisza zeby udac sie niezwlocznie do lekarza;)))Tez jestem z pierwszym w ciazy ale nie robie paniki i nie zadaje glupich pytan.

Gość gość
Jak jestes taka niedoinformowana to poczytaj w necie o ciazy albo wejdz w gogle i wpisz oblicz date porodu...

Gość gość
Do lekarza ??Idz do psychiatry !!!