Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Agais - fajnie, ze znow do nas wpadlas!:) wpadaj czesciej:) A jak tam coreczka? Mam nadzieje, ze nadal slodko spi i daje mamie odpoczac:) Usciski

Margot - byloby naoprawde milo sie spotkac!:) mam nadzieje, ze bedzie to mozliwe. Co prawda planujemy podroz poslubna na przelomie lipca/sierpnia, ale przed przenosinami do usa jeszcze w PL bede:) A jaki rejon kraju sie udajesz?

Czesc kochani, jestem jestem, wracam steskniona !!!! I juz przeprowadzona !!! 102, spowiadaj sie predziutko, natychmiast !!!!! Gdzie jestes ??? Mam przeokropne zaleglosci ale jutro siadam do czytania !!!! Pozdrawiam wszystkich serdecznie, sciskam bywalcow, nowych i nienowych !!!!

Hej 102, odezwij sie na maila ..... gapa_fl@o2.pl, albo tu, tu bede predzej :) Matkooo, ale zescie popisali, alez mnie dluuugo nie bylo... ! Xana, gdzie sie przenosisz /przenioslas ? Przy okazji, dzieki za przepisy, juz mi slinka na piers z kurczaka cieknie.... Jezzzu, musze schudnac, nie do wiary, co Ameryka ze mnie zrobila przez pare miesiecy :( Dobrej nocki wszystkim :) 🖐️

Gość malutka_de do GNU
hejj ja mam juz tak drogie ubezp, ze pozostaly mi tylko 2 drozsze 0,2%, wiec juz chyba przy nim zostane.. Ale dziekuje za dobre checi :)

Lomatko jedyna alescie poszaleli :D!! Hejka wszystkim! Ale sie za Wami stesknilam! :D Wyjechalismy tylko na pare dni na krotki urlop a tu wracam i prosze. Dopiero sie dzis rano do konca przebilam :) Xana, Malutka_de ale z tymi zabkami macie. Malutka powodzenia zycze mimo ze to meza zaby :) Kokus ciesze sie ze lepiej z paluchem i ze znalazles lekarza, ktory ci powiedzial konk\\retnie co robic. Cwicz a bedzie dobrze!! Witam nowe osobki. WIdze ze tu sie spotkania szykuja topikowe i pogaduchy tez sie odbywaja. Ja tez chcem!! :D Margolcia ty jestes teraz w domu czy maz jeszcze zajecia i jezdzisz do Aix? Bo jesli jestes w domciu to mozemy pogawedzic jak moj Misiek jest w pracy :D na spokojnie :) Pewnie o polowie rzeczy ktore chcialam napisac zapomnialam, dppisze jak mi sie przypomni. A Margolcia byliscie kiedys w tam gdzie Les Calangues?? Piekne miejsce, interesujace pewnie dla ciebie ze wzgledu na studia. Jechalam tam i zastanawialam sie ile bys mi mogla powiedziec o tych skalach :) Ale wracajac do tematu, raj na ziemi. Szlismy taka piekna trasa od Cassis, ze tego sie nie da opisac, tych widokow. Cos pieknego. Jak ktos sobie zyczy zdjec to prosze dac znac :D Pozdrawiam goraco!!

Dzien dobry :) Alez dietka pieknie mi idzie - juz jestem szczuplejsza o 2 kg! :D Podoba mi sie to, zwaszcza, ze wrocilam juz do swojej normalnej wagi! Jeszcze tylko 3-4 kg i osiagne swoja idealna, wymarzona... ach :D :) GNU - ja jade w swoje rodzinne strony czyli do na Kujawy i Pomorze :) Ale jestem otwarta, ze ruszyc sie troszke i w innym kierunku :) A wy gdzie sie wybieracie w Wasza podroz poslubna? :) I kiedy planujecie przenosiny do USA? :) Gapa - witaj 🖐️ W koncu znalazla Ci sie sasiadka :D :) JoAska ❤️ Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie 🖐️

jestescie bardzo mile. wlasnie zaraz wychodze z mala do lekarza aby sie upewnic,ze nic jej nie jest(takie male niepokojace objawy-strach mamusi wiekszy:-)) pogoda sliczna-przez okno,a po wyjsciu lodowaty wiaterek..nie ma drzew,wiec go(wiatru)nie widac. prosze,powiedzcie w skrocie troche o sobie,tzn w jakim wieku jestescie i co robicie zagranica(zdaje sie,ze wiekszosc z was studiuje?)wiem,ze nie chce sie wam walkowac po sto razy tego samego,dlatego prosze o dwa zdanka-zebym wiedziala choc troche o was. a ja,coz..niezbyt mam sie czym pochwalic.gdy przyjechalam na wyspe mialam 21 lat,w polsce skonczona szkole zaocznie(az do jedenastej klasy chodzilam do szkoly muzycznej,ale przerwalam).tutaj musialam odbebnic trzy lata w fabryce rybnej-czekajac na zielona karte.potem pracowalam w bazie nato(zaraz kolo mojego miasteczka),po trochu wykonujac lepsze i gorsze prace.a potem \"zrobilismy\" sobie najkochansza nasza coreczke.tzn ja i moj facet,ktory tu do islandii ze mna przyjechal i jak narazie ciagle ze mna wytrzymuje. bardzo was podziwiam,ze sie ciagle uczycie,bo sama jestem strasznym leniem!lubie czytac,ale nie gdy musze. ocho,emilka sie budzi to narazie,pa

:) Agais - kilka zdan o sobie? Mam prawie 25 lat, od prawie 3 mieszkam na poludniu Francji (region Prowansja-Alpy-Lazurowe Wybrzeze). W Polsce skonczylam ochrone srodowiska, obecnie studiuje geografie a w przyszlym roku wybieram sie albo na architekture krajobrazu albo na europeistyke. :) Ponadto w lipcu wychodze za maz, za tubylca :)

Agais: oto tabelka z naszymi informacjami. Pozdrawiam. ____________________________________________________________ AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 od 03.96 Strzelec AKARA Amsterdam, 1980, od grudnia 2002, Wodnik BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota; 1972 w USA od 08.89; Strzelec BRITTA Szwecja, Malmö 1976, 3 lata Baran CYGNUS Chicago, USA 1979 1,5 CYTRUSOWA Koeln, Niemcy, 1977, od grudnia 2004 DARK ELF Springfield, IL 1977 2 Elisabetta,Italia,Cesenatico,1965,4 lata ESJA Islandia, Reykjavik, 1980, 4 lata EWULEK Schaumburg, IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GAPA, Fort Walton Beach 1975, od szesciu miesiecy, Strzelec G*O*S*I*K Toronto, Canada 1977-2 GNU generation, Lindley, NY, 1980, od wrzesnia 2005 panna (22.09) IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25 m-cy JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 Canada 1969 / 15 lat / LEW KaHa Greenville, SC 1969 4...........wodnik Kasiuga Stuttgart 1983 od marca 2003 Leela Jersey Channel Islands od grudnia 2002 RAK MAGARTA Italia, 1966 10 lat malutka_de Bad Urach 1981 5.2002 SKORPION MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja, 1980, 2 i pol roku, LEW MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, 1975 ponad 5 lat, LEW PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SAN ANTONIO TX, 1970, 7 m-cy SIMONKA CINAMONKA Shreveport, La 1977 2 lata SIOBHAN Canterbury Anglia od 13 kwietnia 2005 SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 Rak SZILVA 1963, nizina węgierska, Hungary 18 lat VERTE_INGA okolice Paris, 7 miesiecy, Panna XANA Seattle, WA 1974, od 7.04.05 (15 lat Niemcy), WAGA (11.10)

Agais,1978,Islandia od 1999,baran AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 od 03.96 Strzelec AKARA Amsterdam, 1980, od grudnia 2002, Wodnik BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota; 1972 w USA od 08.89; Strzelec BRITTA Szwecja, Malmö 1976, 3 lata Baran CYGNUS Chicago, USA 1979 1,5 CYTRUSOWA Koeln, Niemcy, 1977, od grudnia 2004 DARK ELF Springfield, IL 1977 2 Elisabetta,Italia,Cesenatico,1965,4 lata ESJA Islandia, Reykjavik, 1980, 4 lata EWULEK Schaumburg, IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GAPA, Fort Walton Beach 1975, od szesciu miesiecy, Strzelec G*O*S*I*K Toronto, Canada 1977-2 GNU generation, Lindley, NY, 1980, od wrzesnia 2005 panna (22.09) IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25 m-cy JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 Canada 1969 / 15 lat / LEW KaHa Greenville, SC 1969 4...........wodnik Kasiuga Stuttgart 1983 od marca 2003 Leela Jersey Channel Islands od grudnia 2002 RAK MAGARTA Italia, 1966 10 lat malutka_de Bad Urach 1981 5.2002 SKORPION MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja, 1980, 2 i pol roku, LEW MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, 1975 ponad 5 lat, LEW PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SAN ANTONIO TX, 1970, 7 m-cy SIMONKA CINAMONKA Shreveport, La 1977 2 lata SIOBHAN Canterbury Anglia od 13 kwietnia 2005 SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 Rak SZILVA 1963, nizina węgierska, Hungary 18 lat VERTE_INGA okolice Paris, 7 miesiecy, Panna XANA Seattle, WA 1974, od 7.04.05 (15 lat Niemcy), WAGA (11.10)

no i bec!! wczoraj spedzilam caly dzien na lodce( bylo super) a po powrocie juz nie bylo tak super bo sie poparzylam od slonca...no i dzis siedze w domu, przebrnelam juz przez jogurty aloes i takie tam i nadal wygladam jak indianka w bialym kostiumie;-) zapewniam ze to tylko zabawnie wyglada... Gapa- ja mieszkam na Racetrack i znam jedna polska dziewczyne tutaj- wiec cie witam serdecznie- i odezwe sie na maila ;-) pozdrawiam wszystkich

Ale sobie pogadalysmy z JoAska :D Chyba pobilysmy wszystkie rekordy ;):D A potem wzielam sie za robote i nawet-nawet calkiem niezle udalo mi sie posunac do przodu z moja praca zaliczeniowa! :) Jak dobrze pojdzie, jutro uda mi sie to wszystko skonczyc :) A wtedy pozostanie mi tylko zawiezc ja do Aix i w koncu - mam nadzieje, ze na dlugo - dzieki temu bede mogla zapomniec o statystyce :P Usciski dla wszystkich 🖐️

102 uwierz, umarlam z radosci zobaczywszy Twoj wpis :) I tez sie wczoraj poparzylam, ale we wlasnym ogrodku :) Pozdrawiam Was serdecznie !!! Ale jestem ucieszona :)

boshe... chyba sie wykoncze... tak potwornie mi sie chce spac... a tu musze siedziec w pracy jeszcze do 17.... juz zaczelam nawet drzemac w fotelu... co sie ze mna dzieje???

wypilam rano poltorej kubka... hmmm... to troszke mniej niz zwykle... ale nie wiem czy to dlatego... boshe.... niech mnie ktos uratuje... ja chce do domu...

No Margolcia ma racje. Pobilysmy wszelkie rekordy gadchuchowania na skype dzisiaj :D Strasznie sie ciesze Margolcia!! Dziekuje!! A mi udalo sie porozmawiac jeszcze troszeczke z Gadzinka :D Rewelka :) Squirley ja bym cie chetnie uratowala :D Gapa i 102 ale wam fajnie ze sie znalazlyscie tak blisko. Agais 🖐️ witam imiennie jeszcze raz. Milo ze do nas dolaczasz. No prosze, jak ja wracam na topik to jakos sie tyle nie dzieje :P

:) JoAska - jak juz gadac, to gadac porzadnie :P:D :) Squirley - ja tez Cie uratuje! Juz plyn wplaw przez ocean ;):D A powaznie... nie wiem, co Ci poradzic :( Moze to niski poziom cukru? Zjedz moze kawalek czekolady albo cukierka :)

Squirley, jak poczekasz z piec godzin, to przygnam z herbatka energetyzujaca, ale to juz jakby nieco za pozno....... Glowa do gory, jeszcze tylko godzinka !!!

jak bylam w ciazy i jeszcze o tym nie wiedzialam,to ciagle chcialo mi sie spac..hihi teraz to juz wydaje sie tak dawno,jakby inna epoka

Czesc kochane Mordeczki 👄 agais - witaj :) ja tez w sumie tu gdzie mieszkam (zapupie) nie mam do kogo mordki otworzyc, szczegolnie po polsku - takze witaj w klubie :) Margot - powodzenia w pisaniu pracy zaliczeniowe :) kokus - ciesze sie, ze polubiles zupke z soczewicy - tez uwazam, ze jest to naprawde w deche przepis - taka niby soczewica niewinna, a jaki smakowity efekt koncowy :) JoAska - wreszcie zrobilam Twoja zapiekanke tunczykowa, na ktora przepis podawalas chyba z rok temu - to jest po prostu kwintestencja pozywnosci i mniamniusnosci !!!!!!!!!! Moglabym sama zjesc cala, ale pewnie bym umaarla z przeciazenia :D Miod w gebie i po prostu nie moge Ci sie nadziekowac 👄 :) I wszystkim chce zareklamowac z tego miejsca zapiekanke tunczykowa JoAski - nie pozalujecie, ale tym co sie odchudzaja, to polecam tylko sprobowac ;) Dzisiaj dalam najwieksza kulinarna gafe od lat - robilam nalesniki, pierwszy raz od moze 10 lat i wyszlo mi takie badziewie, ze glowa mala :( W ogole kuchenka elektryczna chyba sie nie nadaje do nalesnikow, bo nie mozna kontrolowac temperatury i wyszly w ogole jakies takie dziwne gabczaste i niespojne :( Poza tym wszystkim rowniez tym, ktorych nie wymienilam zycze samych radosci i przyjemnosci ❤️

To sem ja !! :D dawno mnie tu nie bylo, oj dawno, nawet trudno mi sobie przypomniec kiedy to bylo hmm... :) co tam u Was robaczki slychac ?? kto ma dola ? glowa do gory, ja juz nie mam, winko mi pomoglo hahaha mauz mi ucieka spowrotem do tych calych Chin Ludowych, co za zycie, co za praca bleeeeeeeeeee rozpaczam ponadto nad moja waga, przytylo mi sie,usilnie probuje to zrzucic, jezdze na wrotkach i mam nadzieje, ze dupsko o brzuch mi spadnie niebawem :) z Marzenka popelniamy zdiecia , trenuje kobite co by wyrosla na dobrego fotografa i kiedys przejela paleczke mi mnie hahahaha niebawem jak macie ochotke to podesle Wam coz to wymlodzilysmy razem w miniony piateczek :) gotuje ostatnio jak gooooopia, jak nie gotowalam to i nie jadlam, stad ten skok na wadze kurdeeeeeeeeee ech, dobra 3-majcie sie :D

Gość br5
Witam, Mnie rzucilo do ameryki poludniowej,mieszkam w brazylii. Pozdrowienia dla wszystkich

hej hej hej... znalazlysmy sie z gapa- jestesmy umowione na spotkanie jutro ;-) poszukuje jeszcze silvy- pisala ze jest z Wegier, a ja niedlugo sie tam wybieram, wiec milo by bylo ....

aaaaaaachhhh.... to byl pojek zachwytu i blogosci.... wlasnie wrocilam z jogi...to byly drugie najlepsze zajecia w moim zyciu. Number 1 nadal jest godzinka z Kerstin w ubiegle lato. Ale dzisiejsza Beth jest fantastyczna. Najlepsze jest to, ze bylam jedyna uczestniczka. Nikt inny sie nie pojawil, wiec mialam jakby zajecia indywidualne z osobista instruktorka... suuuuper!! wypocilam sie za wszystkie czasy. Na poczatku Beth narzucila szybkie tempo i az sie zasapalam, tak, tak, przy jodze tez sie mozna zasapac. A potem bylo rozciaganie i cwiczenia silowe i teraz czuje kazdziutki miesien w moim cielsku... i kazdy krag tez. Cudowny wysilek i cudowny relaks za razem... Piwonia: witaj kochana!!! alez cie dawno nie bylo!!! a co takiego teraz pichcisz? aha, wiesz, mozesz skorzystac z nieobecnosci menza :))) i sprobowac South Beach. Na pewno bys szybciutko zrzucila brzuszek. Gapa: dzieki za herbatke!! juz mi lepiej. chyba bylam po prostu niewyspana.. Margotka: tobie tez dzieki za pobudke. jak tam plywanie w oceanie? hihi :))) joaska: dobrze cie tez znowu tu zobaczyc!!! szukasz dalej pracy czy moze masz juz cos na oku? marzenusia: jak juz bedziesz miec zdjecka to koniecznie wyslij. bardzo mi sie podobaly te z twojego miasteczka. kokus: jak tam w rodakowie? czytalam, ze na drodze nr. 4 byl jakis wypadek busa, sarna wyskoczyla czy cos w tym stylu... a jak twojemu synowi idzie w szkole? przypomnij jeszcze raz ile on ma lat, plizz very much... agais: ja cie jeszcze chyba nie witalam. Witaj!! 🖐️ Esja sie na pewno ucieszy jak wroci ze tu jestes! ok, ide spalaszowac grejpfruta... niby juz pozno wieczor, ale po tej jodze musze sie doenergetyzowac... ciumy 😘 😘 😘 😘

a ja niedlugo zapisze sie na taibo.czekam tylko na kolezanke,pojdziemy razem.slyszalam o tym wiele dobrego.mam nadzieje,ze bede konsekwentna..i nie skonczy sie na dwoch lekcjach:-)