Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Morgaine

Co my艣licie o gotyckich dziewczynach ?

Polecane posty

Go艣膰 malik
ciuchy z bia艂oruskiego bazaru sa lepsze niz ubrania brudasow!!!ktorenie sa prane, a dziwki w stylk metall sa za艂osne, a faceci brudasy maj膮 wszy we w艂osach JO艁 jestem ch艂opakiem i rzygam na brudy, nie macie prawa 偶yc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ruda lola
Morgaine wcale nie wyglada jak gotycka dziewczyna! wiem z dobrego zrodla ze nosi rozowe sweterki :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i r贸偶owy gorset
:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ruda lola
skad wiesz o gorsecie ? :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malik
Mimo i偶 jestem chlopakiem lubi臋 przynajmniej raz w tygodniu zw臋dzi膰 z szafy mojej babci J贸zefiny jej obszerne barchanowe gacie oraz modn膮 sze艣膰dziesi膮t lat temu kreacj臋 wieczorow膮 po czym przywdzia膰 j膮. Nast臋pnie udaj臋 si臋 w tak osobliwym kostiumie do pobliskiego osiedlowego sklepu warzywnego sk膮d podkradam dorodne rabarbary kt贸re nast臋pnie wtykam sobie w tylek i staj膮c pod wiat膮 przystanku autobusowego w Pzimiu Dolnym udaj臋 tancerk臋 z Moulen Rouge kusz膮c osiedlowych chojrak贸w pijaj膮cych tam tanie wina :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malik
wci膮gam nosem kr贸licze bobki - czy mam prawo 偶y膰? :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 draaaaaaaama
a zadrza si臋 zastanowi膰 nad ludzk膮 g艂upot膮...a co wam perzeszkadza 偶e ubieramy si臋 jak nam si臋 podoba??? wolny kraj... nawet z gromad膮 艂ysych p贸艂dupk贸w 偶eruj膮cych na inne subkult-y :P naci膮gnij te pantalony na czerep skarbie i nie strasz ju偶 ludzi przemow膮 pust膮 a g艂upi膮 bo a偶 si臋 przykro robi... a mo偶e nawet odnajdziesz styl w艂asny i nowej subkultury za艂o偶ycielem si臋 staniesz ;) buziaczki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Morbid Visions
Ehh, dzi艣 ju偶 prawdziwych gothek nie ma. Pozostala tylko garstka takich ludzi bo spoleczenstwo naszego g********o panstwa polskiego jest w 95% katolickie. Wystarczy ze wyjdziesz inaczej ubrany to juz ludzie bede Cie wytykac palcami. Mnie sie taki styl bardzo podoba. Kazda gothka jest ladna na swoj sposob. Chodzilem kiedys z taka dziewczyna i byla naprawde sympatyczna i kochana. Gothki sa bardziej pociagajace niz "zywe lalki barbi". Ludzie ktorzy krytykuja za takie ubieranie powinni najpierw spojrzec na siebie zanim kogos osadza. Sam sie nosze na styl lat 80 (w styl heavy metalu) i wiele osob mi mowi ze jest p******y itd, itp. Ja to olewam i mam swiety spokoj. Niestety polska jest krajem nietolerancyjnym i tak juz zostanie. O GUSTACH SIE NIE DYSKUTUJE! O GUSTACH SIE ROZMAWIA!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Morbid Visions
Kto艣 napisa艂 wcze艣niej: niesamowite, perwersyjne, wyuzdane, piekne, Popieram w 100%, wiem co m贸wie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 draaaaaaaama
Ehh, dzi艣 ju偶 prawdziwych gothek nie ma. -O? :] wyjdziesz inaczej ubrany to juz ludzie bede Cie wytykac palcami -jak m si臋 nudzi... niekt贸re komenta偶e roz艣mieszaj膮 cz艂owieka do 艂ez ;) je艣li ju偶 mam przeprasza膰, to ju偶 na pewno nie za str贸j etc... a za gigab艂臋dy ortograficzne zamieszczone powy偶ej >:] mi艂ego dnia wszem gothkom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naaaaavoie
nic nie mam do gotyckiego stylu ubra艅, czasami sama lubi臋 'na czarno i w koronki' i zdecydowanie wol臋 ten styl, kt贸ry ma w sobie co艣 romantycznego, kobiecego i staro艣wieckiego ni偶 15letnie grunge'贸wy w wygniecionych parkach i wytarych koszulach. poza tym my艣l臋 jednak, 偶e wi臋kszej odwagi obecnie wymaga powiedzenie 'jestem katoliczk膮' czy 'g艂osowa艂am na pis' ni偶 pomykanie w glanach i pozowanie na subkultur臋. tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yarshiva
Droga Naaaaavoie, Mo偶e i masz racj臋 z tym katolicyzmem itp., 偶e trzeba mie膰 odwag臋. Ale samo wyskoczenie w glanach nie jest jeszcze niczym. Bo co to za sztuka wyskoczy膰 w glanach, czarnych spodniach, rzemyku na rece i koszulce jakiegos zespo艂u? 呕adna. Do tego ludzie si臋 przyzwyczaili. A wyskocz w tych偶e glanach np. 20stkach, sp贸dniczce w kratk臋 nad kolano i gorsecie. Do tego standardowo bi偶uteria - pier艣cionki, 艂a艅cuszki, przy偶yki, kolczyki... Podkre艣l oczy tuszem. I wyjd藕 na miasto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naaaaavoie
Yarshiva nie, nie wyjd臋 tak na miasto i to nie dlatego 偶e nie mam odwagi (oraz tego typu ciuch贸w w szafie ;) tylko dlatego, 偶e uwa偶a艂abym, 偶e wygl膮dam g艂upio i sama sobie si臋 nie podobam. Wydaje mi si臋, 偶e nie ma r贸偶nicy mi臋dzy rzemykami czy gorsetami je偶eli kto艣 swoj膮 indywidualno艣膰 musi wyra偶a膰 strojem. Styl, nawi膮zania, inspiracje ok ale nie manifestacja czegokolwiek. Przecie偶 to w ko艅cu tylko ubranie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yarshiva
Hmmm... To ju偶 zale偶y od gustu :) Jednym si臋 podoba, drugim nie :) Nie nazwa艂abym tego manifestacj膮. To raczej ostre i nieodpowiednie s艂owo. Xle bym si臋 czu艂a w r贸偶owej bluzeczce i spodniach z napisem na dupie i haftem na p贸艂 nogawki. Poza tym - zawsze ubiera艂am si臋 "inaczej" ;) Mo偶e nie na czarno/czerwono od "ma艂ego", ale jako艣 si臋 wyr贸偶nia艂am. Czasem niechc膮cy ;) i musze przyzna膰, 偶e wtedy to mi przeszkadza艂o. Ale powoli zaopatrzam szaf臋 w ciuchy, w kt贸rych czuj臋 si臋 dobrze i mi si臋 podobaj膮 - ale niekoniecznie innym. Nie mam nic przeciwko innym subkulturom czy ich braku. Jest szkejcik - niech b臋dzie, niekt贸rzy fajnie wygl膮daj膮 w spodniach z krokiem w kolanach i hawajskiej koszuli do tego ;) Jaki艣 metal, goth, czy jeszcze co艣 innego - czemu nie? Dres贸w omijam z daleka wi臋c ich pomin臋 ;) Panienka z delikatnym makija偶em i ciekawie zestawionymi ciuszkami r贸偶owo-b艂ekitno-czrno-cholera wie jakimi i w miare przyzwoitych butach - te偶 super. Ale jak widz臋 co艣, co idzie razem z mod膮 - modne r贸偶owe, ona na r贸偶owo, modny w艣ciek艂y pomara艅cz - ona w pomara艅czowym topiku, modny oczogrzmotny turkus (chy jak to sie tam zwie) - ona w kompleciku oczogrzmotnym. I standardowo na szpilach w kt贸rych ledwie idzie bo ma odciski i nie wiadomo co na stopach i kr臋gos艂up j膮 boli. Nie zapominaj膮c o tonie makija偶u na twarzy, kt贸ry jest aktualnie modny. No po prostu nie mog臋. Ju偶 wola艂abym za艂o偶y膰 spodnie z krokiem w kolanach ni偶 co sezon zmienia膰 szaf臋. Ale pozostan臋 przy swoich gorsetach ;)

Udost臋pnij ten post

tak jak gdzies juz pisalam-na calym swiecie kobiety daza do oryginalnosci,sieciowe sklepy z ciuchami sa omijane na rzecz autorksich galerii a w polsce wszyscy na jedno kopyto, normalnie atak klonow.a co sadzicie o noszeniu przez kobiety koszulek z zespolami?mnie osobiscie strasznie sie to nie podoba, kobieta powinna wygladac jak kobieta a nie darmowa reklama zespolu.

Udost臋pnij ten post

Topik od偶y艂, mi艂o mi jako \"matce-za艂o偶ycielce\" ;) Czy dzi艣 prawdziwych gotek ju偶 nie ma...? Jest ich mniej, w og贸le zauwa偶y艂am, 偶e wszelkich subkultur ostatnio jako艣 nie wida膰 na ulicach tak bardzo jak w czasach mojej m艂odo艣ci. Powiedzmy wczesnej m艂odo艣ci ;) Zastanawiam si臋 czym jest to spowodowane...? A wracaj膮c do gotyku jako takiego i wypowiedzi typu \" komu to si臋 podoba\"? Ano, samym gothom. Teraz jestem bardziej eklektyczna w swoich gustach, ale kiedy mia艂am te na艣cie lat, facet, kt贸ry nie by艂 gothem, metalem, nie przejawia艂 偶adnej ekstrawagancji, by艂 spalony na starcie. Bardzo to nie艂adnie brzmi, ale taka jest (a raczej by艂a) prawda. A propos kolor贸w, czy bardziej kiczowaty jest r贸偶, czy czer艅? Ani to, ani to, i jednocze艣nie oba te kolory moga sta膰 si臋 kiczowate moim zdaniem, zalezy od gustu i smaku osoby je nosz膮cej. Zastanawiam si臋 nad stwierdzeniem , 偶e trzeba mie膰 odwag臋, 偶eby przyzna膰 si臋 do katolicyzmu... Wydaje mi si臋, 偶e to zalezy od otoczenia w jakim cz艂owiek si臋 obraca. Znam 艣rodowisko, w kt贸rym strach przyzna膰 si臋 do wyznawania innej wiary, lub bycia ateist膮. Faktem jest, 偶e katolicyzm w Polsce ma zszargan膮 opini臋, i chyba nie trzeba pisa膰 dlaczego... Osobi艣cie szanuj臋 ludzi, kt贸rzy deklaruj膮 si臋 jako katolicy, ale nie poprzestaja na pustych s艂owach, staraj膮c si臋 realizowa膰 wymagania stawiane przez te religi臋. Ale zbaczmy z tematu... Poza tym, czy gdzie艣, w jaki艣 statutach pisze, 偶e goth nie mo偶e z natury rzeczy by膰 katolikiem, chrze艣cijaninem, buddyst膮, itp? Str贸j jako manifestacja...? Mysl臋, 偶e w wielu przypadkach str贸j stanowi manifestacj臋, jesli nie pogl膮d贸w, to gustu, temperamentu, upodoba艅 i odwagi \"nosiciela\'. I nie chodzi tylko o koszulki z logo kapel, kt贸rych sama nie nosz臋, bo nieznosz臋 ;) Na sobie, na bli藕nich mi nie przeszkadzaj膮. Btw. s膮 艂adne koszulki tego typu, skrojone specjalnie na kobiec膮 figur臋, z dyskretnym logo w okolicach serca, kt贸re fasonem potrafi膮 podkresli膰 urod臋 w艂ascicielki. Je艣li kto艣 chce w ten spos贸b powiedzie膰 艣wiatu o swoich gustach muzycznych, jego sprawa. I tak nazwy niekt贸rych zespo艂贸w przypadkowym przechodniom niewiele lub nic nie powiedz膮, a koszulka jest raczej sygna艂em dla wtajemniczonych ;) Intryguj膮cy niekt贸rych sweterek jest w rzeczywisto艣ci wrzosow膮 kopertow膮 bluzk膮 z dzianiny, w kt贸rej 艣wiadkowa艂am na 艣lubie konserwatywnych stylistycznie przyjaci贸艂 :D Ciesze si臋, 偶e zrobi艂 tak膮 furor臋 :D :D :D Informacj臋 o r贸偶owym gorsecie potwierdzam. Poza tym w miar臋 up艂ywu lat zdradzam predyspozycje do stylu \"gothic lolita\". Czy te偶 \"dzidzia piernik\" :D Jak wiadomo r贸z odm艂adza :D

Udost臋pnij ten post

co do koszulek chodzilo mi o mroczne panny w bezksztaltnych workach.po prostu dziwi mnie to ze traca jakiekolwiek pragnienie kobiecosci na rzecz manifestowania mroku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 draaaaaaaama
przydu偶e jest s艂odkie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do g贸ry go go

Udost臋pnij ten post

gdyby kto艣 na ulicy podszed艂 do mnie i wyjecha艂 mi z takim tekstem typu \"brudasy do gazu, nie macie prawa 偶y膰\", od razu dosta艂by w dzi贸b z mojego \"brudasowego\" glana. nie jest to czcza pogr贸偶ka, bo z kopa waln臋 do 1.9m wysoko艣ci (膰wicz臋 kick-boxing) :) od niekt贸rych \"r贸偶owych\" jednostek odwracam wzrok, ale nigdy - NIGDY nie zrobi艂am nikomu uwagi z powodu jego wygl膮du. nikt mi nie przeszkadza, p贸ki sam z w艂asnej ch臋ci i g艂upoty nie wejdzie mi w drog臋. amen. tak膮 regu艂臋 powinni stosowa膰 wszyscy. 艣wiat by艂by lepszy. co do koszulek zespo艂贸w, mam 2 In Flames, 2 Cradle of Filth i jedn膮 Satyriconu i dumnie nosz臋 od czasu do czasu. cho膰 na codzie艅 preferuj臋 bardziej kobiecy styl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Avis
Morgaine, gratuluj臋 topiku:) Przeczyta艂am caaaa艂y i mam mieszane uczucia..Nie wiem czy 艣mia膰 si臋 czy p艂aka膰..na pocz膮tku si臋 denerwowa艂am a teraz to mi r臋ce i nogi opad艂y i ju偶 sama nie wiem co mam mysle膰...Styl niekobiecy, ma艂o sexy???Od kiedy koronki albo gorsety s膮 niekobiece?!Mam wra偶enie, 偶e autorami tych g艂upich komentarzy s膮 jakie艣 puste panny i ich 艂ysi faceci...Najbardziej mnie denerwuje kiedy kto艣 wypowiada si臋 na temat o kt贸rym nie ma poj臋cia..w艂a偶膮 tu tylko po to, 偶eby komu艣 dokuczy膰:/ Co s膮dz臋 o gotyckich dziewczynach? Wszystko jest w porz膮dku kiedy mamy do czynienia z autentyzmem.S膮 wyj膮tkowe..i my艣l臋, 偶e ju偶 bardziej kobiec膮 si臋 by膰 nie da!Te uduchowione artystki, kt贸re maj膮 odwag臋 pokaza膰 艣wiatu kim s膮 , nie potrzebuj膮 chowa膰 si臋 w tandet臋..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lexxie
Kiedys nosi艂am glany,teraz juz z nich wyros艂am:) nadal nosze czarne ciuchy,ale to tez dlatego,ze w czarnym sie wyglada szczuplej:D i co najlepsze,nigdy nie sluchalam gotyckiej muzyki, ani metalu czy czegos takiego, s艂ucham house'u, techno, trance'u a i tak czasami znajomi w zartach wypominaja mi,ze by艂am metalowcem:P a na dyskoteki chodzi艂am w glanach i jako艣 nigdy nie czu艂am sie "inna". Czasami jak przypadkiem albo z nudow znajde sie w jakims pubie metalowym, to musze przyznac ze podobaja mi sie te dziewczyny kt贸re maja umalowane na czarno oczy,nosza np jakies rekawiczki d艂ugie z oczkami itd..no ale to nie m贸j styl, jedno tylko co moge powiedziec o "metalowcach" to to, ze sa to bardzo przyjazni i nieagresywni ludzie,wracajac sama po nocy do domu bardziej bym sie bala jakbym spotkala jedn膮 disco-laske ni偶 10 Gotek na swojej drodze :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gothic_ive
Hahaha... Widze, ze nikt jak zwykle nierozumie tej subkultury! Oczywiscie z malymi wyjatkami, kt贸re bardzo mi zaimponowaly;) Osobiscie slucham muzyki gotyckiej, ubieram si臋 jak gotha i to mi sie podoba. Ludzie kt贸rzy nie wiedza, 偶e nie lubie byc szufladkowana zaliczaja mnie do Gothow... Wiec ta subkultura(艣ci艣lej ubior) wedlug mnie ma na celu pokazanie tego, ze kobieta jest seksowna oczywiscie bez przesady. S膮 r贸偶ne rodzaje Gothek, ja osobiscie nosze glany pod kolana, sp贸nice, gorset, pieszczoche na szyje, pieszczochy na rekach... Oczywiscie te偶 sukienki, kt贸re uwielbiam! Ogolnie czer艅, ale z ma艂ymi dodatkami czerwieni(niestety kojarzacymi sie z pogladami anarchistycznymi, ktorych nieposiadam) fioletowymi czy zielonymi. Perfumy, wszystkie Gothy, kt贸re znam uwielbiaja perfumy. Sa oczywiscie Gothy, kt贸re wygladaja jakby z pod latarni uciekly, ale to nie moja bajka... Mam dlugie wlosy, oczy podkreslam kredka... Czasem wygladam jak trup, poniewaz jestem bardzo szczupla, ale mi to nie waszi. Podoba mi sie to i to jest wazne! Szczerze mowiac, zakochalam sie w Gothyku dawno i nie mam zamiaru, rezygnowac! Goth贸w to ja kocham:] Oni s膮 sexy:D Kiedys jak taki szedl obok, to ja tak i tak glosno(nieswiadomie):-Jeeeeee! Koles sie odwrocil i popatrzyl, a ja lol i taka czerwona. U艣miechno艂 sie i podszed艂, teraz jest moim kumplem! Ta subkultura lalczy ludzi! Malo jest niestety takich, ale co偶 nadal budzimy lek i niewiedze...

Udost臋pnij ten post

hmm... mi艂o sie czyt ate wszystkie wypowiedzi. Jednak, ja osobi艣cie nie uwazam sie za cz艂owieka przypisanego do jakiej kolwiek kultury czy to metalu popu lub gotyku. Uwielbiam czarny kolor...traktuje go jak druga sk贸re jednak to nie znaczy ze nie zaloze ciemnozielonego swetra. Mam zzielone oczy i w zielonym jest mi ladnie ponadto lubie ten kolor. Nie mozna wiecznie i codziennie chodzic ubranym na czarno( tzn. mozna ale nie w moim przypadku) ciuchy odzwierciedlaja moj nastroj wiec nie zawsze chodze pod ten sam cie艅. Uwielbiam dolujac膮 muzyke. osobi艣cie s艂ucham g艂ownie metalowych zespo艂ow i moze gotyckich cho膰 gotyku jest tak wiele ze czasem jest problem z odroznieniem go od metalu i na odwrot. Jaki by to nie by艂 gatunek uwielbiam ballady...moi znajomi mowia na to ko艣cielna muzyka:D hehe ciekawe...mowia to ludzie lubujacy sie w bitach i jednorodnym technie:P tak wiec zboczylam z tematu zacze艂am jakie艣 watki, jednym slowem znow nie napisalam o tym o czym chcialam jednakze, to czy sluchasz metalu czy gotyku, chodzis zubrany na czarno lub na rozowo, nie znaczy ze jestes goth, metal czy co innego. Poprzez ubi贸r informujesz ludzi o swojej osobowo艣ci , zainteresowaniach badz kreatywno艣ci:P . A ijeszcze jedno...uwielbiam anime i mangi, wariuje kiedy widze dobre anime o mrocznej tematyce(vampiry,demony,badz problemy egzystencjalne) :) Osobi艣ci szukam tych o vampirach...dlaczego? Nie wiem...poprostu to mi sie podoba:P pociaga? fascynujaca jest my艣l o tak innym stworzeniu. No wiec tyle do pisania...przeczytam kilk apostow i stwierdze ze jestem 60 osoba ktora tak pisze ale co tam...po to jest forum zeby sie na nim wypowiadac. Pozdrawiam...ludzi ktozy maja podobne zainteresowania i zdanie na ten temat:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rebel
Gotyckie dziewczyny..nie mam nic przeciwko poniewaz sama ubieram si臋 w tym stylu.To ze inni tego nie toleruj膮 to jest tylko ich prywatna sprawa,wyzwiskami probuj膮 dowartosciowac wlasne niskie ego-zalosne... Gotki jak i Goci s膮 tolerowani jako zlo konieczne poniewaz si臋 wyrozniaj膮. A wiadomo- co sie wyroznia to jest z艂e... Nietolerancja? A przepraszam,cy my jestesmy jakimis specjalnymi stworzeniami zeby nas musiano TOLEROWAC? To tylko glupota pustych ludzi... Tak wi臋c gotkom i gotom zdecydowane TAK :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rebel
Sorki,tam mialo byc czy a nie cy...:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pos臋pnyAnio艂BoskiejAbstrakcji
a by艂a ktora艣 z Was na castle party?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dlaczego tyle
osob pisze, ze styl gotycki jest niekobiecy??? Przeciez sa suknie albo spodnice, gorsety, dekolty, dlugie wlosy (to ma byc niekobiece?). Czesto rajstopy - kabaretki. Jedyne co, to glany sa niekobiece, ale ich najczesciej nie widac spod dlugich spodnic. Ja zaluje, ze nie mialam okazji tak sie nosic - rodzice by mnie z chaty wywalili. Teraz mam 30 lat, troszke nawiazuje do tego stylu - ale jest bardzo stonowany. Mam dlugie wlosy, ciemne (nie farbuje!) i w ogole ludzie czesto mowia, ze mam urode ksiezniczki, albo 'ksiezniczko' do mnie. A ja wiem, ze to przez ciuchy, bo chyba wszystkie swetry mam z rozkloszowanymi rekawami :) I te dlugie wlosy... Zeby bylo smieszniej mam faceta rockmana, ktory na scenie skorzane spodnie i czarna koszula, a ja jak sie ubiore na czarno to sie wkurza, bo mu przez lata mocno zbrzydl ten kolor i styl :) A tak fajnie bysmy razem wygladali.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czlowiekz pieknym penisem
puste to wszytsko i pretensjonalne gardze wami pustaki !

Udost臋pnij ten post