Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Morgaine

Co my艣licie o gotyckich dziewczynach ?

Polecane posty

Go艣膰 maciusieQ *
hej :) mam 12 lat, jestem Karolina ;)) mi sie osobiscie podoba styl gotycki, ale na ulic臋 bym tak nie wysz艂a :P jedynyie na dyskoteke, zeby miec oryginalne ubranko ;)) a wy co o tym myslicie? piszcie na mojego maila! :))

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
wyj膮tkowo nieciekawy styl! nie podobaj膮 mi sie tez laski w stylu dody czy mandaryny, ale ju偶 wola艂abym tak膮 ni偶 \"gotyck膮\"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 winda widna
up up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupupup

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Styl gotycki
jedynie na dyskoteke?! Odpadam :D :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilith126
Hmmm na dyskoteke to jasne ze nie chyba by sie pozabija艂a艣;-Dogulnie mnie tez kreci styl nijako "gotycki" i nawet znalazlam fajne ciuszki na www.rockmetalshop.pl pozdrawiam gotow,metali,punkow i sluchaczy ostrej muzy;-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bthory
Pozdrowienia dla wszystkich gotek i got贸w. Ja tam gotem nie jestem, jestem cz艂owiekiem ale je艣li mia艂bym na艣ladowa膰 (nigdy to si臋 nie zdarzy) jakikolwiek styl to by艂by w艂asnie styl gotycki ewentualnie skinheadowski :) Reszta dla mnie si臋 nie liczy :) NIe lubie r贸偶owych pustych dziewczyn, kt贸rym si臋 wydaje, ze s膮 spoko a naprawd臋 nic nie znacz膮 i je艣li maj膮 powodzenie to tylko dla tego, ze wszycy wiedz膮, ze s膮 艂atwe i ka偶demu kto tylko chce to daj膮 dupy. Nie lubi臋 te偶 stylu wisiwor贸w i go艣ci, kt贸rzy uwa偶aja sie za super m膮drych i ekstra dobrych a tymczasem s艂ychaj膮 muzyki, kt贸ra m贸wi o przestepcach i ca艂ym 藕le 艣wiata. Za to styl gotycki jest spoko i niezmieninie go popieram, a innych 偶egnam :) Dlatego te偶 wszystkim gotkom i gotom powiadam: Id藕cie i rozmana偶ajcie si臋, zape艂nijcie ca艂膮 ziemie i nie dawajcie si臋 zniszczy膰 i b膮d藕cie dumni ze swego stylu i swej wy偶szo艣ci nad wszelk膮 pustot膮 i t臋mpot膮 umys艂ow膮. Niech ka偶dy wpierdol umacnia was w noszeniu d艂ugich w艂os贸w i sprawi, ze staniecie sie twardsi i dumniejsi, ze je macie :) Zape艂nijmy ca艂膮 Polsk臋 stylem gotycvkim itp. :) A glany s膮 super zar贸wno dla facet贸w jak i dziewczyn wygoda i pi臋kno :) Niech wygin膮 dresiarskie i pounkowe 艂yse ma艂py :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porek
a feeee przecie偶 to zero kobieco艣ci jakby 偶ywcem wyrwane z tndetnego horroru...heh dobre dla m艂odych panienek, ale potem kobieta ma wygl膮da膰 jak kobiea a nie jak wied藕ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yarshiva
taaa, zero kobieco艣ci... a wiesz chocia偶 o czym mowa? :P Co do odzie偶y nie jest bardzo 藕le z ni膮 u nas w Polsce - ja si臋 wspomagam allegro ;) Najwi臋kszym problemem - przynajmniej dla mnie - jest zakupienie fajnej sp贸dnicy, nie m贸wi膮c ju偶 o spodniach. A obuwie - to prawdziwa masakra :P Bo mimo wszystko - glany nie pasuj膮 do ka偶dego ubioru ;) Podoba mi si臋 styl gotycki, ale nie mozna mnie nazwa膰 "rasow膮 gothk膮" :P Blond w艂osy, brak typowego gotyckiego makija偶u... Nie mam zamiaru si臋 przefarbowa膰, ani nak艂ada膰 kosmetyk贸w ;) w zupe艂no艣ci lakier do paznokci i tusz do rz臋s wystarcza ;) Poza tym - lubi臋 miesza膰 style ;) W sensie np. do boj贸wek ubra膰 gorset i bolerko... :) Wbrew temu co mog艂oby si臋 wydawa膰, bardzo ciekawe zestawienie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naamahhh
hm.ciekawy temat. naprawd臋 bardzo ci臋偶ko znale藕膰 gotk臋 ubran膮 z klas膮. sama przechodzilam okres bycia "mroczn膮 gotk膮" ale jak spojrze na to dzi艣 stwierdzam 偶e s艂abo mi to wychodzi艂o. By艂y glany by艂y czarne sukienki do kostek d艂ugie "peleryny" kt贸re cudownie powiewaly razem z wiatrem...ale to nie to. bylam przekonana o tym ze to jest wlasnie styl gotycki. hm no m艂odo艣c;] dzi艣 nadal s艂ucham gotyku ( nie tylko bo lubuj臋 si臋 te偶 w death black doom nawet ambient i folk) ale zmieni艂am ubi贸r. Musz臋 si臋 przyzna膰 ze g艂ownie za spraw膮 mojego meza. On sam raczej preferuje ubi贸r motocykowy i wrecz blagal 偶ebym skonczyla z glanami bo "ujmuj膮 mi kobieco艣ci".Nie nosze coprawda ubra艅 innych ni偶 czarne, bardzo mocno maluj臋 oczy. Poporstu jako blondynka 藕le czuj臋 si臋 w innych kolorach(uwielbiam ten kontrast) ale o glanach, falbaniastych kieckach i tego typu rzeczach-zapomnia艂am. Najlepiej czuj臋 si臋 w czarnych dzinsach czarnej obcislej bluzce z dekoldem i szpilkach, oczywiscie do tego srebrna bi偶uteria podchodz膮ca mo偶e w pewnym stopniu pod gotyck膮, paznokcie w bordo, tak samo makija偶. Taki wizualny kompromis pozwala mi na to 偶eby czu膰 sie seksownie, a jednoczesnie nie podpisywa膰 si臋 pod 偶adne okre艣lone trendy. eh no i czasami nie mog臋 si臋 oprze膰 i na imprez臋 wskakuje w skorzan膮 mini kabaretki i czarn膮 艂贸deczk臋 z szerokimi rekawkami( bardziej podchodzi to pod neo-gotyk a mojego meza doprowadza do sza艂u w tym negatywnym sensie;] ale fajnie czasami tak odskoczy膰 od klasyku;] ) Co do tych PRAWDZIWYCH GOTEK to podziwiam naprawd臋. potraficie w cudowny sposob wyeksponowa膰 swoje pi臋kno a zobaczenie jednej z Was na srodku ulicy pelnej nudnych ludzi jest jedn膮 z najoptymistyczniejszych rzeczy jakie mialam okazj臋 zobaczyc. A faceci?" Eh no sentyment jest...ale mojego m臋偶a bardzo rzadko mog臋 nakloni膰 do zalo偶enia czarnej koszuli do skorzanych spodni ;]

Udost臋pnij ten post

A ja Wam powiem, ze taka bylam troche mimochodem gotka, bo mam proste, dlugie wlosy koloru jak to okreslil moj kumpel \'kruczobrazowego\', brazowe oczy i slucham metalu. Na czarno nigdy sie nie ubieralam zeby pokazac, ze slucham takiej muzy. Po prostu nagle mi sie taki image zrobil, bo facet mnie zostawil, zaczelam sie ubierac na czarno (takie mialam samopoczucie), nie mialam ochoty chodzic do fryzjera, to roooosly mi te wlosy i rosly :) Muzy caly czas sluchalam, ale nie nosilam koszulek np COF, mimo,ze bardzo lubie Kredki. Pozniej troszke mniej czarnego mialam w ciuchach. Ale dziwnie mi bylo, jak poszlam na koncert mojego obecnego ukochanego, mialam ciemne dzinsy, czarna bluzke i rozpuszczone wlosy i jakos mi sie glupio zrobilo, jak zobaczylam,ze wiekszosc dziewczyn (w tym,niestety, i ja) wyglada identycznie... Mialam jedynie mniej tapety i niefarbowane wlosy (no,ale prawie dlugie,czarne), poza tym czulam sie glupio. A najsmieszniejsze jest to, ze moj pan, na scenie skorzane spodnie i czarna koszula, nienawidzi jak ja jestem ubrana na czarno - tak ma dosc tego koloru :D. Ale on juz jest kupe lat w tej branzy. Prywatnie NIGDY go nie widzialam na czarno, nawet czarnych dzinsow nie nosi. Na koncertach prawie zawsze jest na czarno ubrany - taki stroj sluzbowy :)

Udost臋pnij ten post

Jeszcze a propos wygladu - zawsze bede miala slabosc do rozkloszowanych rekawow... Zimnawo mi w nich i wpadaja do talerza, hi, hi, ale uwielbiam. Dlugie kiecki tez, ale ostatnio nie moge fajnych znalezc... Oprocz tego kocham gorsety - mam biust i talie, wiec odrobina odwagi, obcas albo ciezki but, dzinsy i jest fajnie. Wlosy scielam, co moj ma mi baaardzo za zle... Ale tak mi wygodniej po prostu. Ach, i marza mi sie obrozki - z aksamitu, koronki. Sa bardzo sexy, ale do dekoltu, czy gorsetu to zalozyc, to jak zaproszenie do gwaltu :) :) Podobnie z kabaretkami - cudne sa, ale nie nosze krotkich spodnic... Na pewno nie warto zakladac mini do nich, bo to wulgarne, prawie do kolana spodnica waska a dalej niech sie faceci domyslaja... Ach, musze uzupelnic szafe...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hell1992
to, 偶e wy czy ktokolwiek spotkali艣cie takie "gothki" to nie znaczy, 偶e wszystkie s膮 takie same. nie wiem co checie od glan贸w, ale to moje jedne z ulubionych, a w艂a艣ciwie to moje ulubione buty. ten temat jest beznadziejny. nie nawidz臋 nietolerancyjnych ludzi, a zam ich wiele. nie b臋d臋 si臋 wypowiada膰 na temat innych ludzi, bo nie chc臋 by膰 chamska. ostatnio staram si臋 by膰 tolerancyjna. nie chc臋 si臋 zni.偶y膰 do takiego poziomu gdzie b臋d臋 neinawidzi膰 samej siebie.

Udost臋pnij ten post

Hell, temat jest bardzo fajny, tylko czasami jakie艣 pojeby tutaj zagl膮daj膮 - ot, takie typowe polaczki... :o Mo偶e przeczytaj najpierw wszystkie wypowiedzi a potem wypisuj 偶e temat jest beznadziejny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Buto
Ja gotki wielbie,mi艂uje i po偶膮dam.Uwielbiam ich styl ubieranie,jest dla mnie najbardziej sexowny i kobiecy.Podziwiam te dziewczyny w艂膮艣nie za to ,偶e s膮 indywidualistkami i ubieraj膮 si臋 inaczej ni偶 wi臋kszo艣c.Najcz臋艣ciej s膮 to osoby o pewnych zainteresowaniach i w艂asnych pogl膮dach na 艣wiat.Mo偶na z nimi porozmawia膰 na wiele temat贸w w odru偶nieniu do g艂upiutkich kolorowych panienek.Oczywi艣cie nie uwa偶膮m, 偶e dziewczyny kt贸re ubieraj膮 si臋 bardziej kolorowo s膮 puste i g艂upie.Tylko nie moge powstrzyma膰 si臋 od 艣miechu gdy widze grupke laleczek barbie,kt贸re dostaj膮c na mie艣cie esa od ch艂opaka skacz膮 z rado艣ci po czym biegn膮 po nowe ciuszki,uwa偶aj膮c to za jedyn膮 przyjemno艣c w 偶yciu.Przepraszam je艣li kogo艣 urazi艂em.Nikogo nie szufladkuje,jedynie pisze o wi臋kszym og贸le nastolatek i tylko wyci膮gam wnioski z codziennych spostrze偶e艅.

Udost臋pnij ten post

Witam. Lubi臋 ci臋偶sz膮 muz臋,ale nie lubie kobiet kt贸re na si艂臋 staraj膮 si臋 byc \"mroczne\".Niestety czesto tak jest ,偶e wiele wyglada wrecz smiesznie.To moja opinia.Bez bluzg贸w prosz臋 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rafallus
Jestem fetyszyst膮, poza tym mam lekkie sk艂onno艣ci sado-masochistyczne i uwielbiam kobiety gotyckie i punkowe.Uwa偶am,偶e nie istniej膮 kobiety bardziej atrakcyjne i pe艂ne uroku ni偶 one.Du偶a ilo艣膰 tatua偶y, kolczyk贸w w po艂膮czeniu z seksy po艅czochami i paznokie膰kami demonicznymi, to dla mnie 藕r贸d艂o nieko艅cz膮cych si臋 westchnie艅 i marze艅.Otwarcie przyznaj臋,偶e jestem erotomanem i interesuj臋 si臋 eksperymentami seksualnymi, a ponadto kontrkultur膮, okultyzmem, astrologi膮 i filozofi膮.Bardzo interesuje mnie my艣l A.Crowleya, "Magia chaosu" i tym podobne sprawy.Mam bardzo eklektyczne podej艣cie do muzyki (industrial, electro, psychodelic trance, gabber).Lubi臋 "Exploited", "Skinny Puppy", "Atari Teenage Riot" itd.W 偶adnej sferze 偶ycia nie jestem ortodoksem. Kolekcjonuj臋 fotografie z dziewczynami gotyckimi i punkowymi. I podkochuj臋 si臋 w nich.Bardzo ch臋tnie pozna艂bym takie dziewczyny z Warszawy.Je艣li DEMONICZNA BOGINI chcia艂aby mnie pozna膰, to niech przy艣le swoje zdj臋cie i napisze co艣 o sobie.Ja艣li tak zrobisz, ja te偶 prze艣l臋 swoje zdj臋cie. uranuscorpio93@op.pl

Udost臋pnij ten post

Baczny Obserwator ma racje :) Rafallus - szkoda tylko,ze wiekszosc \'gotek\' to wlasciwie pseudogotki - 15-letnie dziewuszki chowajace sie pod tona makijazu... Znam sporo gotek i tylko jedna byla naprawde z klasa i fantazja - nie tracila tandeta, nie byla kiczowata, raczej sexy i elegancka. Jak ona to robila :D A topik jest fajny, bo zwraca uwage na pewne zjawisko... Bycie gotka wymaga odwagi, wyobrazni i gustu. Ja taka typowa nigdy nie bylam - nie przepadam za meskimi spojrzeniami. No i scielam moje dluugie, kruczobrazowe wlosy :D :D Gotki - nie dajcie sie wszechogarniajacej tandecie typu srebrne lancuszki wszedzie, lateksowe czy plastikowe ciuchy i motyw czaszki na wszystkich akcesoriach, czy supermini i kabaretki... Dluga, waska, obcisla spodnica, czy suknia z rozcieciem na udzie na pewno da wiecej wyobrazni meskiej, niz mini. A gorsety pasuja do wszystkiego (ja lubie z dzinsami i butem na obcasie) - byle nie do mini... Albo eksponujemy piersi albo nogi, nie badzmy jak tanie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja jebe
Gothki s膮 spoko jak s膮 takie naturalnie same z siebie.Uwarzam za g艂upote specjalne zmienianie sie tylko po to abu zostac gothem itp.Manson piepszy g艂upoty ale muzyka jest ciekawa a nie kazdy musi odrazu odbierac jej przekaz wystarczy troche m贸zgu mie膰.poza tym m贸wi sie 偶e :Armia" jest zespo艂em satanistycznym np. a jest zapraszana przez ksi臋偶y na festiwale chsze艣cija艅skiej muzyki np w Moszczenicy pod 艁odzi膮.(I kto tu jest skorumpowany). u nas w ko艣ciele jest taka grupa m艂odzie偶owa i mamy chyba 7 dziewczyn w glanach itd i s膮 naprawde spoko pomagaj膮 przy choinkach w ko艣ciele i budowa艂y szopke . 4 z nich chodz膮 na wolontariat i pomagaj膮 niepe艂nosprawnym dzieciakom. Je艣li to dzie艂o szatana to prosze sie samemu sie wybrac do psychoterapeuty czy co艣. maj膮 niekt贸re obiawy z wy偶ej wymienionych .jedna nawet to z ci臋ciem itp i nie uwarzam 偶e jest to robota diab艂a a raczej alkocholizmu w domu .jmimo to jest osob膮 na kturej sie dot膮d nie zawiod艂em w przeciwienstwie do 'normalnych' dziewczyn

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rafallus
O Priekrasnaja Brunhildo Rafallus przyznaje Ci racj臋 ,偶e wi臋kszo艣膰 fanrek gothyku to nastolatki ,ale nie lekcewa偶y ich,tylko dlatego,偶e s膮 bardzo m艂ode.Zdarzy艂o mi si臋 jednak nie raz 偶e moje propozycje erotyczne przerazi艂y kilkunastoletnie gothki,dlatego na tematy intymne rozmawiam z Demonicznymi Boginiami starszymi i dojrzalszymi.Mam 26 lat i zna艂em 23-letni膮 gothk臋,kt贸ra nosi艂a akcesoria z czaszkami i by艂a najwi臋ksz膮 kobiec膮 indywidualno艣ci膮 jak膮 zna艂em.Dlatego uwa偶am,偶e nie mo偶na traktowa膰 takich akcesori贸w jako oznak臋 kiczu.Nigdy nie zaakceptuj臋 tego ,偶e w tym kraju gothki i punk贸wy s膮 obra偶ane i opluwane.Mam obsesj臋 na punkcie kabaretek(zw艂aszcza czarnych).Uwa偶am ,偶e w glanach i tym podobnych butach kobiece nogi wygl膮daj膮 wyj膮tkowo sexi.Z masohistyczn膮 rozkosz膮 marz臋 by poni偶a膰 si臋 przed gothk膮 iliza膰 jej buty i sexy nogi.Pisz臋 to wszystko nie tylko dla tego,偶e szukam sobie towarzystwa,chc臋 aby subkulturowe kobiety wiedzia艂y 偶e w tym nieszcz臋snym kraju opr贸cz krety艅skich wrog贸w maj膮 swych mi艂o艣nik贸w,kt贸rzy uwielbiaj膮 je do szale艅stwa.Priekrasnaja Brunhildo wyrazy sympatii r贸wnie偶 dla Ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzi艣 podr贸偶owa艂am
sobie autobusikiem a obok mnie siedziala nastolatka ubrana na czarno, sluchala glosno rokowej muzyki (chyba rokowej w kazdym razie glosno jej sluchala az saczyl sie dzwiek z jej sluchawek) Gdy zatrzymalismy sie na przystanku ubrala R脫呕OWE rekawiczki i nauszniki :D Myslalam ze sie zlejke ze smiechu :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meresger
widze ze ten topik to cos dla mnie uwielbiam styl gotycki:) co prawda raczej ogladam niz sama sie ubieram, ale trudno rano lecac na zajecia ubierac sie w stylu gotyckim:) ogolnie lubie kolor czarny, niebieski, zielony i w takich chodze (przewaga czerni;) ) zazwyczaj ubieram czarny sweterek (raczej przy ciele) i niebieskie jeansy, oczy podkreslam eyelinerem, pudrow i podkladow w ogole nie stosuje wlosy mam jasnobrazowe, krecone, do polowy plecow czasem do klubu zaloze cos bardziej gotyckiego:) ogolnie to ceny prawdziwie gotyckich ubran powalaja mnie i niewiele takich rzeczy mam w szafie a w ogole to slucham raczej metalu niz gotyku ...i jeszcze pare slow o stylu gotyckim w moim rozumieniu prawdziwa gotka to dla mnie dama-raz ze ubrana, a dwa ze musi miec cos w glowie, pojecie o literaturze i sztuce:) a co do ubran.... widzialam raz w zyciu prawdziwa gotke(z wygladu oczywiscie) na ulicy-ubrana byla w czerwona aksamitna spodnice-syrene, czarny zakiet, rowniez aksamitny ze stojka, do tego koronkowe rekawiczki i czarne pantofelki(inaczej tych butow nie mozna nazwac;) ) miala blond wlosy spiete w kok, jasna cere i dosyc delikatny makijaz z 1 akcentem-mocno czerwone usta:) dla mnie gotyk to wlasnie koronki, aksamity, atlasy, ogolnie piekne tkaniny, sporo naturalnosci i kobiecosci, do tego ciuchy o kroju nawiazujacym do ubiorow historycznych, niekoniecznie sredniowiecznych, elegancja i oczywiscie sposob bycia nie wyobrazam sobie gotki bluzgajacej na prawo i lewo 15 letnie dziewczynki 'zasmolone' do granic mozliwosci w powyciaganych workach moim zdaniem nie maja nic wspolnego z gotykiem to by bylo na tyle:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilith126
Hmmmmm ja nie rozumiem dlaczego sadzicie,偶e kilkunastoletnia gotka nie mo偶e si臋 ubra膰 w stylu 'gotyckim'?To jest bezsensu!!Czemu wy tak sadzicie?uwierzcie,偶e znam pare takich osob ktore maja 16 lat i wygladaja swietnie w owym stylu!to nie jest powiedziane ze do stylu'gotyckiego' trzeba doros!Bo to by bylo jeszcze bardziej bezsensowne,styl gotycki to w jakims stopniu SUBKULTURA wiec sadze ze jak najbardziej w takim stylu powinno sie znalesc dziewczyny nastoletnie!to nie jest wazne czy ktos ma 15,20,25 czy 30 lat zeby sie ubrac calkowicie w stylu gotyckim,trzeba miec poprostu poczucie gustu i stylu! Pozdrawiam gotki nastoletnie i nie tylko;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ellene
A mnie roz艣mieszaj膮 wszystkie subkultury i ich dziwaczne ubiory:D To chyba tylko dzieci sie w takie cos bawia

Udost臋pnij ten post

a ja si臋 nie czuj臋 gotk膮, metal贸w膮, pank贸w膮 czy czym tam jeszcze... po prostu uwielbiam czarne ubrania, sk贸r臋, koronki, czerwone aksamine gorsety, d艂ugie p艂aszcze, wysoookie szpilki; s艂ucham g艂贸wnie DM, Deine Lakaien czy Dream Theater; mam czarne, d艂ugie, kr臋cone w艂osy - naturalne, ciemne oczy nie jestem gotk膮 jestem sob膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie do Morgaine
Twoj tato jest ginekologiem,czy sie badasz u niego czy u kogos innego?

Udost臋pnij ten post

hmmm chcia艂abym si臋 odnie艣膰 do 3 wypowiedzi. w kolejno艣ci \"chronologicznej\" - lilith, ellene i marijka. lilith - masz racj臋, w艂a艣nie przecie偶 w wieku lat nastu zaczyna si臋 kszta艂towa膰 jakie艣 upodobanie muzyczne, \"subkulturowe\", stylowe.. moje jedyne zatrze偶enia do tej grupy wiekowej to mo偶e troszk臋 jeszcze brak wyczucia - je艣li dziewczyna w wieku lat 14 czy 15 farbuje w艂osy na czarno, maluje usta na czarno na codzie艅 i przedk艂ada og贸lnie \"form臋 nad tre艣膰\" to nie jest dobrze.. umiar we wszystkim by膰 powinien. co innego impreza, co innego szko艂a... ellena czy jak jej tam by艂o - dziecinne i 艣mieszne ? 艂adne, co si臋 komu podoba. je艣li kto艣 nosi si臋 \"subkulturowo\" z umiarem i smakiem, nie zgadzam si臋 z tob膮. a wy艣miewanie si臋 i podej艣cie takie jak twoje dowodzi ograniczenia i nietolerancji. wol臋 ju偶 by膰 艣mieszna dla super-konwencjonalnych, \"modnych\", albo \"r贸偶owych\", ni偶 wygl膮da膰 tak jak one. bo 藕le bym si臋 z tym czu艂a. poza tym wszystkie wymienione przeze mnie \"grupy\" kobiet wed艂ug mnie wygl膮daj膮 tak samo mi臋dzy sob膮. marijka - a ja s艂ucham g艂贸wnie metalu, ubieram si臋 gotycko, z tym 偶e zamiast pantofelk贸w wol臋 glany, w艂os贸w nie farbowa艂am nigdy - te偶 raczej nei czuj臋 si臋 \"przypisana\" na sta艂e do jakiejkolwiek grupy subkulturowej, i 藕le bym si臋 czu艂a z przyklejon膮 \"etykietk膮\" :) jestem sob膮 i nosz臋 si臋 ka偶dego dnia tak, jak akurat mam nastr贸j :)

Udost臋pnij ten post

Rafallus dziekuje :) Meresger - pieknie ujete! Mowisz o gotkach pierwsza klasa :D Lilith - nastoletnia gotka - owszem, moze, tylko wiekszosc wlasnie nie do konca wyczuwa klimat, ida na calosc i robia z siebie kocmoluchy. Nastolatki maja super naturalna urode, a jak np. pomaluja mocno oczy, czy usta, to najczesciej idzie na ich niekorzysc... Inny urok ma gotka 26-letnia - jest juz bardziej kobieca, ma inne ksztalty, rysy twarzy, a inny urok ma gotka 16-letnia - moze raczej mniej makijazu, rozpuszczone naturalne wlosy i niekoniecznie czarny gorset na maly biuscik. Nastolatki mysla, ze sa dorosle, albo chca sobie tej doroslosci dodac. A nikt sie nie da oszukac. Trzeba dopasowac styl do wieku, a nie do filozofii ,im wiecej czerni na tapecie i w ciuchach, tym lepsza ze mnie gotka... Mloda gotke ja bym raczej widziala w np zielonej plociennej sukience - krotszej lub dlugiej z szerokim rekawem,moga byc do tego glany, moze nawet kabaretki; ale nie w kiecce a\'la Morticia. Do tego naturalne dlugie zadbane wlosy a nie wsciekla czern...

Udost臋pnij ten post