Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Dziewczyny!!!!!!!! Byliśmy na basenie! ABSOLUTNA REWELACJA!!!!!Zero płakania, raz jeden skrzywił minkę na chwileczkę. Poza tym widok 15 maluszków pluskających w basenie i ich zatroskanych, przerażonych rodziców - cuuuuudo! Mały po pływaniu - moja rybeczka :) ma wielki apetyt i śpi jak zabity.....a i nie wiem, czy to zasługa pływania, ale dzisiaj pierwszy raz przewrócił się z brzuszka na plecki, całkiem sam. Manewr powtórzył 3 razy, za każdym razem lepszą techniką i w tę samą stronę. Na więcej prób mu nie pozwoliłam, żeby się nie przemęczył. Karmiłam go przed wyjściem na basen, żeby pospał w samochodzie i obudził się zadowolony i skory do zabawy, kiedy dotrzemy na miejsce. I tak było. 30 minut w wodzie, ostatnie 5 w jaccuzi. Naprawdę fantastycznie było. POtem do szatni, przebieranko - tu mały protest, ale króciutki, i do godolki, w czapeczce (jak ja się boję o te uszka jego), zasnął natychmiast. Po powrocie do domu zjadł oba cycusie i znowu lulu. Mój mąż cały zafascynowany :):) ja też. Mały jest najmłodszy w grupie - dziś ma 2 miesiące i jeden dzień, ale w innych grupach są dwa mniejsze dzieciaczki - jeden chłopczyk młodszy o tydzień i dziewczynka młodsza o trzy dni. Najbardziej wszyscy rodzice byli zestresowani na początku. Ze mnie nerwy schodziły jeszcze po powrocie do domu, ale maluszek miał naprawdę świetną zabawę i inne dzieci też. Także polecam z całego serca. Mam tylko nadzieję, że z tymi uszkami będzie wszystko ok.Dzisiaj pogoda sprzyjała, ale będzie się robiło przecież zimniej. Carla, ale jesteś spostrzegawcza, nawet ja się w tym zamotałam, bo wizyty mieliśmy dziwnie powyznaczane. Mati, gdy się urodził miał 54 cm długośi i ważył 3670 gram. W szpitalu odrobinę schudł (do 3460 gram), potem, gdy miał 20 dni ważył 3730 a potem w miesiąc (czyli od 09.08. do 07.09) przybrał 1130 i więc 4860 to jest wagą 7 tygodniowego Mateusza. Musiałam sprawdzać w książeczce :) Ten miesiąc między badaniami nałożył mi się z tym wiekiem- miesiąc. Sama byłam w błędzie. Teraz go zważę, może jutro i będzie waga po 2 miesiącach (9 tygodni).

Gość IWKA26
Witajcie mamuski!!!!!!! Carla wszystkiego naj naj ...............zyj sto lat 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 dzis nocke z adriankiem mielismy taka sobie maly byl strasznie niespokojny czyzby to po szczepieniu?bo to juz tak druga noc mi niespokojnie spal a w poniedzialek bylismy na szczepieniu....za to teraz spi juz od 7 tylko o 8.30 obudzil sie na karmienie i dalej spi:) Nesiu też się zasttanawiam nad basenem dla małego wieżę że rewelacja:)mój mały też by pewnie polubił basenik:):):)bo z kąpielą w wanience nie ma problemow uwielbia to to napewno basen by mu tez podpasował:) pozdrawiam miłego dzionka

witam Carlaa sto lat i wszystkiego naj :) kwiatek Radzimy sobie jak możemy :) mała z plasterkiem , nie ma k olek kupki robi nawet rzy dziennie. Ja rozwiązałam problem z piciem mleka :) poprostu robie sobie mleko w proszku które kupiłam podczas kryzysu laktacyjnego. Nie smakuje ale z płatkami się zje :). W co ubierać małą żeby jej nie przegrzewać ?? To największy problem, bo mi sie wydaje że na dworze zimno ubiorę ją i okazuje się że jednak az tak zimno nie jest.Tak samo jest w drugą stronę.

Gość Fiona 79
Carlaa - wszystkiego naj w dniu 39, 40 49 urodzin???????????????? Cóż starość nie radość , młodość nie wieczność.................. :-P :-P :-P :-P

Gość ela 79
Carla sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w miłości radośći i zdrowiu,oby Pan Bóg dawał Ci radość w każdym kolejnym dniu z dzidzią i mężulkiem pozdrawiamy Ela Robert i nasze słoneczko Michałek

Hallooo Sierpniowe Mamulki.... 😘 DZIEKUJE ZA ZYCZONKA ❤️ 😘 oj Fionus zapomnialas dodac 100 :P buziole dla Ciebie wiem wiem ze sledzisz :D :D :D :D :D :D Nesiu...tak ciekawie to wszystko opisalas ze ja juz prawie widze jak maly plywa...musz sie dowiedziec co i jak ... :D :D :D co do przegrzewania..... nasza polozna mowi ze ubierac nasze malenstwa raz cieplej niz my .... ja sie do tego stosuje .... !!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D mam jedno pytanko ... co myslicie o zaszczepieniu sie na grype w zwiazku z tym co trabia o tej ptasiej grypie... ???? i takie bardziej intymne jak minela lub mija lub jest jak ktora woli wasza pierwsza miesiaczka.... ???? Bo u mnie nieciekawie.... :( pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziekuje za zyczenia !!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D do pozniej 🖐️ Carlaa i Dustin

Gość Dominisia
Dzien dobry dziewczyny,co tu tak smutno dziewczyny.Dzisiaj pierwszy dzien jesieni i z tej okazji wybieramy sie na rodzinny spacer do lasu szukacoznak jesieni.Uwielbiam ta pore roku,bo ma piekny koloryt. Carla,spoznione ale bardzo szczere zyczenia urodzinowe,duzo radosci i w ogole wszystkiego naj naj naj Dominika,Jacek i internetowy chrzesniak Krzysiu ❤️❤️❤️

NAJLEPSZEGO CARLUNIU ❤️❤️❤️❤️❤️ kolejnych dni szczescia , kolejnych dni radosci... usmiechu i ludzkiej zyczliwosci... dziewczyny ratujcie!! moja malenka od kilku dni robi rzadkie kupki... wygladaja poprostu jak kogel-mogel... ludzilam sie ze moze zdazyla nasiusiac tez do pieluszki zanim ja przebieram i stad ta rzadka konsystencja... ale dzisiaj mialam ja odwinieta jak robila kupke i z pupeczki polecialo cos co przypominalo ubite zoltko jajka - lekko spienione ... tak sie martwie... bylam wczoraj u lekarza... byla badana i wszystko jest super... tylko ze ja z wrazenia ( mialysmy wczoraj szczepienie ) zapomnialam wspomniec o tych kupkach i niepokoje sie teraz... mocz miala robiony w ubieglym tygodniu i tez w porzadeczku... jest spokojniutka... suiper rosnie ( wczoraj dokladnie 6 tygodni od chwili narodzin wazyla 5240 g :D ) jest silna ... sliczniutka... sama sie juz kilka razy przewracala z brzuszka na plecki :D ... tylko te kupki... nameczy sie przy nich a potem ...ehhh!! czy to normalne?? moze ja popadam w jakas paranoje... Nesia!! jak ja ci zazdroszcze tego basenu :D u nas w poblizu niestety nie organizuja takich zajec... a szkoda... oj szkoda!! wiem ze malej by sie podobalo bo kapiele uwielbia :D mam nadzieje ze bedziesz zdawac relacje z kazdego pobytu w tym bobaskowym raju :D Carla?? to ty dostalas @?? kurde?? ma myslalam ze dopoki sie karmi to ni ma... czyzbym byla w bledzie?? o co tu chodzi?? buziole dziewczyny :) poradzcie mi szybko prosze...

Gość ela79
pyt do skye cy twoj maluch juz dobrze podnosi glowke-pytam bo mój dsłabo i nieporadnie to robi a nasze dzieci sa podobne co do dni-pisze z michasiem na reku i dlatego te bledy proisze cie o odp a moje drogie mnie dopały hemoroidy-bububu co polecicie na kaszek dla niunia bo pokasłuje

Eluniu Paulinka od początku wysoko podnosiła głowkę, ale Ty nic się nie martw, każde dziecko inaczej się rozwija, Michałej jeszcze ma sporo czasu aby nauczył się wysoko główkę trzymać. A my byliśmy dziś na szczepieniu, brrrrrrrr, mała niespokojna, choć teraz śpi, ciekawe jak będzie w nocy, Pozdrawiam i całuję, Gosia

Carluniu! Spóźnione ale nie miej serdeczne życzenia urodzinwe! Życzę Ci Kochana samch łask Bożych, dzionków szczęsliwych. uśmiechów beztroskich i spełnienia wszystkich marzeń, by zrobiło się dużo miejsca na następne :) A z @ nie wiem, mam nadzieję, że jeszcze długo się nie pojawi. Skye - cieszę się, że już jesteście po szczepieniu. Jeśli przetrwacie nockę, wszystko bedzie oki :) Dalka - też wymyśliłam z tym mleczkiem, kiedy miałam zabroniony nabiał przez chwilę - niestety Bebiko jest absolutnie nie zjadliwe dla mnie, nawet z kaszką....ale dzięki Bogu wysypka minęła i mogę juz jeść wszystko, chociaż z mlekiem to nadal uważam (i z czeoladą i z cytrusami) Bardzo Ci współczuję tej skazy u Malutkiej i tej diety ścisłej. Ja, gdy byłam mała tez miałam skazę a teraz wszystko ok i uwielbiam nabiał. AAAA, czy ja też m,oge dostać zdjęcia Ulci? Adres pod nickiem. Ubieramy szkraba o jedną warstwę więcej niż siebie - tak jak Carla :) Iwcia - to napewno po szczepieniu, mój Mati też był niespokojny przez dwa dni, taki bardziej marudny. Fiona, jak nóżka synka? Ela, skye ma rację, to bardzo indywidualne sprawa z trzymaniem główki. Arkadia, jeśli rzadkie przez jeden, kilka dni to chyba nie problem, ja bym sie nie martwiła o ich konsystencję, ale o te pienienie się. Gdzieś czytałam, że to może być objaw uczulenia. Najlepiej jednak lekarza spytać, ale ja myślę, że to minie i ze jest związane z tym co Ty zjadłaś. Karin! Pisz do nas chociaż troszkę :) Rika, jak Malutka po szczepieniu? A propos wysypek - Mati ma od urodzenia takie krosteczki z białymi łebkami, które się przemieszczają po buzi, wyglądaja jak prosówki u dorosłych i to jest hormonalna kwestia. Miał też drobną, grudkową wysypkę w kolorze czerwonym na buzi i za uszkami i na karczku, którą ja się bardzo martwiłam (i lekarz kazał zarzucić nabiał) ale ona zniknęła dzień po szczepieniu (nie wiem, czy to było ze soba powiązane). Całuję Was dziewczyny!!!! Miłego weekendu My jutro idziemy na wesele a Mati zostaje z moja Mamą.

Gość IWKA26
Witajcie mamuski!!!!!!!!!! Wczoraj bylismy na urodzinkach u siostrzenicy mojego mezulka ale oczywiscie adrianek taki towarzyski ze cala imprezke przespał:):):)gdzie z nim nie pojde w gosci to u wszystkich spi:)no a jak wrocilismy do domku to oczywiscie koniec spania caly rozbawiony rozmawial sobie z tatusiem ale jak krzyczał i sie z tego smiał tak fajnie to wyglądało:D jutro wyjezdzamy do moch rodzicow koło Łeby na pięć dni jeny jak fajowo odpoczniemy sobie dziewczyny byłyscie juz ze swoimi malenstwami na usg bioderek?pewnie dominisia albo nesia juz macie to za soba?opiszcie jak to jest...... pozdrawiam buziaki

Gość Rika 78
Carlaa, ja również wszystkiego co najlepsze życzę i dużo uśmiechu :-)...Sto lat! Dalka, obawiam się ze jestem w podobnej sytuacji co Ty, u Leny lekarz tez podejrzewa skazę. I choc troszkę dziwi mnie to, bowiem moje menu od samych urodzin Malutkiej było niemal niezmienne, dopiero teraz to wyszlo. Jakis czas temu, rowniez miala wysypke, wowczas lekarz (rodzinny - bo tylko taki byl dostepny w przychodni, gdzie mam zlozona deklaracje) podejrzewal, ze to potowki i przepisal bactroban (masc). Mnie wowczas wydawalo się, iz to jakies uczulenie, bo zbyt kaszkowate, a mialam prawo uczulić córcię, bo te krosteczki pojawily sie nazajutrz po tym jak posmarowalam , jej twarzyczkę Penatenem. Ten antybiotyk (bactroban) troszke pomogl, choc minimalnie wysuszyl jej skorke w gornej partii noska. Przy kolejnej wizycie, juz u peduatry, ten sogladajac wlasnie a to zasuszenie, stwierdzil, ze chyba skaza i przepisal wapno. Ze swej diety wyeliminowalam mleko, niemniej sery zwlaszcza zolte w dalszym ciagu jadlam. Tutaj musze zaznaczyc, ze od 11 lat bylam wegetarianka, bedac w ciazy zdecydowalam sie jesc ryby i troche miesa, ale bardzo sporadycznie, a zatem ser byl niemal podstawowym produktem. teraz rowniez majac dobre wyniki, nie specjalnie zmienilam swoje przyzwyczajenia zywieniowe. Pisze o tym, bowiem tak prosciej wyobrazic sobie, ze ten ser to byla niemal podstawa mojej diety, i Malej przez te dwa tygodnie nic nie bylo, az tu we wtorek znowu te krosteczki, akurat przed samym szczepieniem. Jedynie co moglo zaszkodzicto to, iz jadlam w sobote serek wiejski - to byla odmiana. Cholera zdecydowalam sie na niego, bo bylo bez zadnych objawow, i jego najbardziej "obwiniam". Teraz wyeliminowalam wszystko co od krowy i zobaczymy. Dalka, jakby co to szczerze licze na Twoja pomoc. Poza tym pozostanie kuchnia wegańska :). Żadnej masci nie stosuje, przemywam twarz rumiankiem, krosteczki znikaja, aczkolwiek twarzyczka wciaz nie jest taka niemowleca, w sensie gladziutka, mozna wyczuc takie drobinki. Nesia, Lenka rownież miala prosówki na nosku, ale najwyrazniej horrmony juz sie unormowaly i ma gladziutki nosek, od trzech tygodni. A propos szczepienia, alez bylo krzyczonko, jeju, myslalam ze mi serce peknie. Mala byla rozbudzona i glodna, a tu taakie klucie dwukrotne. Polozna byla niemal przekonana, ze bedzie goraczkowac, a tu nic, a nic. Dzielnie przespala nocke. Wyglada na to, że to ja, mamusia spanikowalam bardziej niz corcia. ;) No i było mierzonko i ważonko przy okazji, a zatem uzupełniam. TABELKA III (waga i dlugosc naszych maluszkow po pierwszym miesiacu ) DominisiaKrzysiu.......13.07..13.08 NesiaMateuszek........20.07..20.08......62cm.....4860 Ania69x2Adrianek......26.07..26.08 Iwka26Adrianek........30.07..30.08......58cm.....4800 Karin2005Oliwia Wiki 02.08...02.09......60 cm.....4800 PuzaMarlenka...........07.08..07.09. CarlaaDustin Alex......08.08..08.09......58 cm.....4400 RikaLena................09.08..09.08.......59cm.....~4800 ArkadiaNadia .........11.08..11.09 SkyePaulinka...........12.08..12.09.......57cm......4200 IsiaWeronika...........12.08..12.09 TPMamaNatalia........12.08 ..12.09 KarolkaPartyk..........14.08..14.09 DalkaUrszulka..........15.08..15.09 AsiawrocOla............15.08..15.09 Ewca22Majeczka......18.08..18.09 Alex Maciek ............18.08..18.09 PszczolaTobiasz........22.08..22.09 Ela79Michalek..........25.08..25.09........57cm....4300 Fiona79Tymoteusz...28.08..28.09.........59cm....4500 Dalko, czy to prawda, że skaza utrzymuje się do drugiego roku zycia? Dla Eli 79 cierpiącej na hemoroidy, przeszlam to, i jak juz pisalam to jedyna przypadlosc jaka pamietam z połogu. Polecam - POSTERISAN - czopki, mozna uzywac, jak sie karmi piersia. Podobno jest tez masc. i Kora debu, bardzo brudzi, ale skuteczne - rob sobie oklady. Nie zaniedbaj tego.

🖐️Hallo.. ❤️to juz dzisiaj .o godzinie 12.00 nasz synek zostanie ochrzczonym Aniolkiem ..polaczcie sie z nami myslami i serduszkiem sciskamy mocn buziakow 😘 😘❤️ ❤️ Dustin Carla Patryk

Rika skaza powinna minąć po pierwszym roku życia. Ja tak miałam w przypadku mojego synka. Co do mojej diety to wykluczyłam cały nabiał, ale można pić mleko kozie bo ono nie uczula i mleko sojowe. Ja na obiad gtuję sobie rosołek z dużą ilością marchewki i pietruszki, a zamiast makaronu dodaje kaszę mannę :). Jak karmiłam syna to jadłam też słoiczki gerbera, zupki, deserki itp.A i jeszcze ryż z jabłkiem tartym, a na śniadanie płatki z mlekiem w proszku :). Teraz poprostu sprawdzam z dnia na dzień co nie uczula i nie przesadzam z jedzeniem. Na bużkę, żeby nie była wysuszona i chropowata stosuję Oilatum soft krem. trzy razy dziennie smaruję jej bużkę i szyjkę i są efekty. Cóż, nasza dieta ścisła będzie tylk przez okres karmienia :), więc się to przetrwa :D, a póżniej wprowadzanie dziecku tak samo do diety jedzonka jak teraz my to robimy :), powoli, pojedynczo.Teraz to chociaż gerber ma specjalne posiłki jednoskłądnikowe dla alergików ( wprowadzili je jak mojemu synkowi alergia mineła ) więc nie ma problemu :). pozdrawiam :) Kaśka i Ulcia

Gość kgfa
dziewczyny wiecie może po jakim czasie mogę zaszczepić synka jeżeli dziś konczy antybiotyki, a ma juz 7 tygodni i jeszcze go nie szczepiłam ze względu na branie antybiotyków. Czy zaraz po antybiotykach np.jutro mogę iść na szczepienie ? czy muszę odczekać jeszcze jakiś czas??? dzięki za odpowiedź całusy na maluchów

Gość prawdopodobnie
musisz odczekać 2 tygodnie

Gość Dominisia
Dzien dobry wszystkim.Musze napisac ze ta wstretna ciemieniucha juz prawie do konca zeszla Krzysiowi,a walka byla niesamowita.Teraz jestem juz bardziej spokojna. Życzymy miłej niedzieli🌻🌻🌻 Dominika i Krzysiu

Gość Dominisia
NO WIDZE ZE WSZYSTKIE MAMUSKI DZISIAJ NA WYBORY SIE WYBRALY BO PUSTO NA NASZYM FORUM.ALE DZIEWCZYNY BEZ OBAW JA NA POSTERUNKU.KRZYS WLASNIE ZOSTAL WYKAPANY NAKARMIONY LEZY W LUZECZKU SSIE DYDA I PROBUJE ZASNAC,OCZY MA DUZE JAK CEBULE.A MAMUSIA MA JESZCZE STERTE PRANIA.POZDRAWIAMY WSZYSTKIE NIEOBECNE DOMINIKA I KRZYSIU

Gość ela79
hej hej kobietki Dominisiu a już po oddaniu glosu hihi i już jestem. Moj michalek nakarmiony,wykąpany i spi pewnie do 24 pośpi,coraz spokojbiejsze i rozumne staje sie moje dziecie. Dziś długo 'gruchał"z tatusiem przed kapielą no i podnosi głowkę na moich kolanach bo na brzuszku niechetnie lezy,a dodam jeszcze że dzis nasz dzidziuś skończył dopiero miesiączek. Malutki on jeszcze ale jaki silny. coraz łatwiej mi sie nim opiekowac i na spacerkach ładnie spi natomiast w domu prawie w dzień nie sypia dłuzej niż 20 min,dużo je i lubi lezeć na pieluszce z gołą pupką. teraz przez 4 dni zostaje z nim samiuteńka bo mezulek non stop w pracy. boję sie odpowiedzialnności ale mam nadzieje ze sobie poradzę przy waszej pomocy. Dziewczynki mój Michaś dostał w ubieglym tygodniu uczulenia od chusteczek pampers więc uprzedzam ,róznie bywa z dobrymi firmami.Mam pytanie co jest badane przez pedistrę w 6 tyg życia maluszka kiedy idzie sie na kontrrole czy pani wpisuje w książeczkę zdrowia dziecka postepy w tą tabelkę? jak któraś przez to przeszla to prosze o odpowiedż czekamy papa pozdrawiamy Ela i Michałek

Elu, jabyłam w piątek u Pani doktor przed szczepieniem i ona słuchała serduszka, badała bioderka i zaglądała do noska, buźki, sprawdzała odruchy itp. a potem igiełki do nóżek Paulinki, teraz już jest dobrze :) Do książeczki Pani doktor sama kazała mi pisać postępy :) Do zobaczenia

Potwierdzam, lekarze nie chcą wypełniać tych tabelek :) hihihi, ale lepiej zymwyczajnie zapytac a potem wpisać, bo samemu to trudno jest ocenić.... Moja lekarka zaglądała tez małemu do gardziołka no i sprawdzała wszystkie odruchy a także mały został zważony (nie mierzony, podobno jest zakaz ortopedów na wyciąganie nóżek do miary, więc my sami poczekaliśmy aż maluszek się wypręży i rozprostuje, odrysowaliśmy na podkładzie jego długość a potem ją zmierzyliśmy centymetrem). Elu? Jesteś pewna, że to od pampersów? Używasz nadal tetrówek? Jak z odparzeniami? My używamy pampersów pieluszek i chusteczek i Linomagu (od czasu do czasu) i dzięki Bogu nie uczulają a mały nie miał nawet jednej czerwonej plamki nigdy.

Gość ela 79
tak jestemc pewna że to od tych husteczek -pampers bo teraz po nivea baby łsadna pupka my tez smarujemy linomagiem i uzywam tetry na dzień,zauwazyłaam ze maly ma już rytm swojego dnia tzn ilość jedzeinai kupki-3-4 dziennie. Zaraz lecimy na spacerek Nesiu,skye dzięki za info o badaniach u pediatry skye a po co te igły w nózki aby badać odruchy? pozdrawiam piszcie bo topik teskni...

Gość Dominisia
My tez jestesmy wlasnie przed spacerkiem,jeszcze tylko obiadek i fruuuu...................... pozdrawiamy: Dominika i Krzysiu 🌻

witam :) Ta pogoda już mnie dobija. Ula niby lekko ubrana . bo tylko w body i śpiochy, a na twarzy potówki jej wyszły.Już miała taką ładną buzię, bo tamte uczulenie zeszło całkowicie to teraz mósiały te potówki wyjść. Od jutra do piątku walczę sama z dzieciaczkami :) . Mąż jedzie sobie do warszawy na jakiś kurs czy cuś. Nie lubie jak wyjeżdża, tymbardziej, że zostanę sam na sam z jego babcią i jej dobrymi radami wychowawczymi :(. W czwartek na szczepienie. Jestem ciekawa czy Ula będzie bardzo płakać, a piątek ortopeda. ech czas się szykować do powrotu do domu. pozdrawiam Kaśka i Ulcia

Elu - to dobrze, że Nivea nie uczula i nie musisz myc za każdym razem wodą przegotowaną, jak moja koleżanka. Igiełki w nóżkach - skye miała chyba na myśli szczepienie, że wbijają igły....buuu, to nie jest fajne, ale da się przeżyć. Mati zanim wyszliśmy z gabinetu spał juz wtulony we mnie. Trzymam kciuki za Wasze szczepienia dziewczyny :)

Gość Dominisia
pisze jedna reka bo trzymam wlasnie Krzysia,cos moje dziecko dzisiaj bardzo niespokojne i placzliwe,moze to na zmiane pogody,mam nadzieje ze uda mi sie go szybko ululac bo zmeczona jestem niesamowicie Milych snow dla wszystkich mam i ich maluszkow D ❤️ K

Gość Dominisia
Czesc dziewczyny.Topik nam zamiera,piszcie cos.Mam pytanie do mam ktore leczyly ciemieniuche "ile trwalo leczenie" pytam bo my z Krzysiem walczymy cos tam juz zeszlo ale konca nie widac.Bede szczesliwa jesli mi ktoras odpowie. Dominika