Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Gość ela79
TPm-gratuluje miłego początku dnia jesteśmy z Tobą znowu zaglądam na topik bo już po wizycie lekarskiej jest wszystko ok a mały podnosi glowke tyle ze od razu szuka kciuka zamiast glowę podnosić a z pozycji na pleckach slicznie siada,teraz spi chwilowo.już jestem w lepszym humorze. Dostaliśmy syropik i nasivin. uwazajcie mamy na krztusiec i ospe teraz jest wysyp-tak powiedziala pani dr pozdrawiam

Hallooo TPM .... gratuluje tego sukcesu ciesze sie razem z Toba... Elu...to dobra wiadomosc jak Ci juz pisalam i ktoras z Was chyba tez lenistwo naszych milusinskich to tez to ..... Mamo Natalki ladne nutki... ♪ ♪ zaspewam Ci kolysanke moze jeszcze Ci sie odmieni i bedzie pieknie hmmm :) u nas na dworze nieciekawie...zimno n ejest ale pada deszcz a ukogo snieg jest ???? do pozniej mamulki dziekuje za odpowiedzi co do wlosow i kremikow ...juz poszukalam duzo wczoraj ciekwaych stron znalalzam chcecie to poczytajcie http://www.wizaz.pl/kamila_piekna_mama.php http://www.norel.pl/pl/ http://www.zdrowko.com.pl/sklep,1772,,,03,,pl-pln,197785,0.html DALKA FIONA o tym pisalyscie ????? ostatni link 😘 do poniej 🖐️ Carla i jeszcze spiacy Dustinek ❤️

Chyba zniknął mój wczorajszy wpis albo ja ślepa jestem... Co do Mikołaja- donoszę, że najwięcej dóbr materialnych otrzymała Nusia. Ja dostałam parę drobiazgów i jeden wielki prezent, ale o tym za chwilę. Mój mąż zażyczył sobie sweter. Kropka. A ten wielki prezent to, uwaga: mój szef podpisał ze mną nową umowę o pracę, żebym mogła iść na wychowawczy!!!Właśnie wczoraj!!Jupi!!! Mamo Natalki- pracujesz w redakcji? W gazecie? Co za zbieg okoliczności, ja też! Teraz już nie piszę artykułów, ale lubiłam to robić. Fajnie! Dziewczyny, to demoralizujące tak pić po nocach! Następnym razem do mnie zadzwońcie! ;) Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam.... :D A powiedzcie, jak to jest możliwe żeby dziecko zagipsowane od pasa do kolan zfikiwało sobie skarpetki??Bo ja nie mam pojma do tego... Spadam, bo pogoda barowa i dziecko wrzeszczy. Pa, laseczki! Irenka

Elu! Cieszę się, że wszystko ok. Jak się człowiek martwi, to lepiej jednak pójść do lekarza, niż popełnić grzech zaniechania i mieć potem do siebie pretensje. Carlunia Kochana, kiedy Ty w końcu przyjeżdżasz? Może czas się konkretnie umówić??? TPM, tak się cieszę z Twojego i Natalki miłego poranka :):):) Oby było ich coraz więcej i więcej i więcej :):):) Jesli chodzi o ząbek, to juz niexle wystaje ta mała tarka. Jest bardzo ostry i trochę się obawiawiałam, że Mati mnie pogryzie, ale dzięki Bogu nie robi tego :) Zawsze traktował pierś jako żródło pokarmu, więc gdy tylko się najje albo cycuś pusty to puszcza brodawkę i nie próbuje się nia bawić, rzuć, czy etc. Więc na razie jest dobrze i mam nadzieję, że to się nie zmieni w miarę wyrastania kolejnych ząbków (martwi mnie jak będzie z górnymi, bo dolne podczas ssania to on zasłania sobie języczkiem a górne? no nie wiem, jeszcze chyba zostało dużo czasu, by się przekonać). Całuję Was moje drogie i życze miłego dzionka :)

hej mamulki:D tpmamusiu- gratuluję miłego poranka z Twoim aniołkiem Carla i Nesiu- dzięki za słowa wsparcia, ale mój mąż jest naprawdę niesamowicie upartym człowiekiem i racjonalne argumenty nie trafiają mu do głowy:(( mikołajki zaczęły się dla mnie całkiem przyjemnie... tylko później się wszystko skitrało... awantura z moimi rodzicami - stwierdzili, że pomimo całej miłości(?) do małej, nie przyjdą na chrzciny. spowodowane to było faktem ogólnej niechęci do mojego męża (nie akceptowali mojego wyboru od początku, a teraz to się naprawdę bardzo pogłębiło), następnie mała miała kolkę, później z pracy wrócił mężulek i poinformował mnie(!!!!!!!), że B. Narodzenie spędzamy u jego dziadków (ludzie ci także mieszkają w poznaniu- widziałam ich tylko na ślubie, przez całą ciążę nawet raz nie zadzwonili zapytać- jak się czuję, a swojej prawnuczki- jeszcze nie mieli okazji odwiedzić... mają po 71 lat i stan zdrowia, którego mógłby im pozazdrościć niejeden 30-latek!!!!!) i ja mam z nimi spędzić święta, bo mój mężunio tak zarządził- kolejny raz nie wziął pod uwagę mojego zdania... wieczorem poszedł spać na sofę (kara dla mnie, za to,że ośmieliłam się zaprotestować:( ) za około 2 miesiące wynosimy się do innego mieszkania i krzysztof kazał mi się pozbyć psa, bo ma go dość... psa, którego mam prawie 4 lata.... mój mąż wychowywał się w rodzinie, gdzie nie było żadnych zwierząt i nie ma chyba świadomości teo, że zwierzak, podobnie jak dziecko, to odpowiedzialność na lata.... wybaczcie, że znowu marudzę, ale jestem już tym wszystkim podłamana... jedynym moim szczęściem jest jaśminka i dziękuję za nią każdego dnia- w przeciwnym razie już dawno bym zwariowała... przepraszam....

a tak w ogóle, to: isiu, serdecznie gratuluję Ci umowy o pracę- wspaniały prezent mikołajkowy:D mamo natalki- naprawdę miło się Ciebie czyta :D fiona- ja także mam kryzys wiary w mój związek... trzymajcie się kobietki. spadam stąd, bo już dość na marudziłam. buziaki.

TPM - nno do Wielunia, zeby wyjsc na spacer z Natalka to troche daleko, ale bede tam prawdopodobnie w styczniu, wiec moze wtedy to winko uskutecznimy :) :) :) Nie znam za dobrze tej miejscowosci, ale jesli w Wieluniu jest jeden szpital, to byc moze Twoj porod odbierala Patryka kuzynka, a w szkole pracujesz z Patryka bratem ciotecznym :) :) :) Fiiijono- ksiezniczko- zycie mi ratujesz, a juz sie balam ze mi kasy nie starczy na zrobienie do konca lazienki.... :) Isiu- w gazecie, nawet w kilku... :) dwa lata w radio i rok w TV... ale jednak zdecydowalam sie na prase, bo mam slabosc do pisania.... zajmuje sie szeroko pojeta kultura, wiec biore zlecenia z roznych pism.... do tego prace zlecone nad publikacjami dla sejmu, i nad ksiazka o kieslowskim... rozne roznosci- wlasciwie jestem kobieta pracujaca i zadnej pracy sie nie boje :) Nesia- dziekuje za cieple slowa :) Julianka- moze sie na mnie obrazisz, ale to co piszesz o mezy, to chocbys nie powiedziala czym sie zajmuje, to w ciemno rzucilabym ze to wojskowy... :( niestety doswiadczenia z mundurowymi wielu kobiet wygladaja podobnie... ale swoja droga rozbawil mnie z ta kara dla ciebie.... buhahaha, to sobie pospal na sofie.... no dobra- PRZEPRASZAM. Nie gniewaj sie... Carlaa- to pospiewajmy cos... rozruszajmy topik ♪ jutro mozemy byc szczesliwi ♪♪ jutro mozemy tacy byc ♪♪♪♪♪♪... la la la ♪ i usia siusia... ♪♪♪♪

albo jeszcze lepiej- po doswiadczeniach wczorajszej nocy- \"♪♪♪♪♪ ... a mowili mi pryzjaciele ♪♪ nie mieszaj musztardy z kisielem i sledzia z likierem ♪♪♪♪♪♪♪

Już sobie przypomniałam... To w kwestii redukowania listy \"przyjaciół\". Moją listę \"przyjaciół, koleżanek i znajomych\" zweryfikowałpobyt w szpitalu. Wybaczcie, ale nie uwierzę nikomu, kto mnie nie odwiedził, bo nie miał czasu. Przez 5 tygodni?? Niektórzy nie mieli czasu nawet wysłać smsa...I usłyszałam od \"przyjaciółki\", że nie mam monopolu na ból i cierpienie... No fakt, nie mam- ani monopolu, ani przyjaciólki. Julianko- doskonale wiem, o czym piszesz. Ja mam to samo. Moja mama od początku nie lubiła Tomka. Kiedy zerwaliśmy, bardzo się cieszyła (\"lepiej teraz niż potem\"), a gdy się ponownie zeszliśmy, nigdy tego nie zaakceptowała. I tak jest do dzisiaj. Tomek też nie lubi mojej mamy, bo ona lubi ludźmi manipulować, używając niewybrednych metod: złości, krzyku i szantażu emocjonalnego. I czasem muszę wybierać pomiędzy miłością i lojalnością wobec męża i minimalnym szacunkiem wobec rodzicielki. To przykre, ale coraz bardziej się od niej odsuwam. Nie pytajcie, czy Nusia dostała od niej coś na Mikołaja...Nie mowię o prezentach, ale choćby o odwiedzinach...Ech, życie... Irenka

a co pojawil sie ...i przez chwilke jednak bylo kolorowo hihihihi

♪♪dominisiu..... ♪dominisiu...♪ szedles sam w szeroki swiat...♪♪ wwe wloczedze zawsze rad♪♪♪♪ o kurde jak ja nie znosze zdrabniac.... moge mowic do Ciebie DominikO????

mowie teraz takie slowa za jakie jeszcze dwa miesiace temu bym sie zastrzelila!- \"papu\", \"kapu- kapu\" itp... bleeeeeah... musze cos z tym zrobic...

nesiu tez wyciagnelam wczoraj flaszeczke,ale z ajerkoniakiem,kieliszek 100 i było po mnie hihi ciekawe co moj maz sobie pomyslal jak znalazl w łózku najego miejscu flaszeczke????

carla ja was wcale nie chce zostawiac,bo ja kocham was i ten topik,jestem od niego juz uzalezniona. przynajmniej raz w tygodniu bede sie odzywac do was i pisac,brat mnie odposci do swojego kom

ela79 wiedziałam ze wszystko bedzie dobrze,głowa do góry i tak trzymac pozdrowionka dominika ❤️ krzysiu

mamo natalki pewnie ze mozesz do mnie tak mowic hej jak sie te nutki pisze,napiszcie mi bo ja tez chce pospiewac

I taki oto sposobem rozpoczelismy 126 stronke naszego topiku a kiedy ta 150 bedzie???????????? no to jak sie te nutki robi??????????

Gość ela79
aha dodam ze Michałek wazy 6770 i ma 64 cm wzrostu,teraz chwilkę przysnal.wczoraj dostalo d sw mikołaja misia pozytywke z campol babies-takiego któtremu sie oczka kreca i nózki,polozyłam przed nim na materacu i zainteresował sie leząc na brzuskku glowe podniósł lekko!!!super zadowolona jeste z zabawki,a tym sw Mikołajem był męza kolega z pracy tez michał jak nasz synek,to milo z jego strony zwłaszcza że zabawka droga czekam az maż wróci i obiad ugotuja a co tam ja musze poleniuchowac bo w nocy jak wiecie czuwałam przed kompem. pozdrawiam

Acha, mam coś co może rozweselić wasze pociechy. Do użycia potrzebne są głośniki i tańczymy z Niuniami! Kto zainteresowany- dawać maile! Irenka

Dominisiu ..... :D ♪♪♪♪ te nutki ;) Oj mamulki troszke smutnawo nam sie tu robi... Julianko....ach Ci wojskowi ... :D MAma Natali tak stosownei sobie porechotala o tej sofce ja sie tez przylacze i nie przeprosze za to ze rechocze ...bo ...to smieszne z jego strony buhahahhahaha takie tam prostackie zachowanie ...PYRY poznanskiej ... aprropo uwielbiam Poznan ... i nie martw sie przyjdzie kreska na matyska ... KOCHAMY tych facetow naszych ... i dlatego zgadzamy sie na wiele rzeczy ... czasem jednak jest to chore i powinno sie to zmienic...powinnas jednak postawic na swoim ...on chce wyjechac zostawic Was ...teraz sypia na sofce..karaz a co on pan i wladca...ja nawet jak mam zle dni z moim mezulkiem to staram sie zasypiac pogodzona bo niewiadomo co noc nam przyniesie ... :O teraz wybacz za moja wypowiedz tak mysle kazda z nam musi byc silna dla naszych malenst w na swoj sposob kazda ale nie mozna sie godzic na wszystko ... mamo Natalki ... takie stonowane hihihi oj oj ... :P a mozesz nie wiedziec TPM nie rodzila w Wieluniu tylko w Lodzi... ze tak wtrace ... Dominisiu...flaszeczke powiadasz... wiec ostyatnio przeczytalam w gazecie ze nawet jesli karmimy mozemy pozwlic sobie na lamke winka..czy szklaneczke piwka... nei napisali czy codziennie ale ... ;) ISIA...optymistko urodzona...male dzicko moze wiele ... i masz przyklad co moze .... Twoja malutka :D :D :D :D :D:D:D:D bucha do pozniej 🖐️

NUTKE PO PROSTU SKOPIUJ! :) moj e-mail katarzynamichalik@wp.pl spadam dziewczynki, bo maz mi zrobil niespodzianke - przyszedl z pracy i kazal mi spakowac mala ze jedziemy do mojej mamy na imieniny :) zanocujemy i z rana jestesmy w Warszawie buuuziaaaki (no to dzis przynajmniej bede miala z kim sie napic tego wina :)

Isiu.... hihihihi :) musze zainstalowac karte dzwiekowa ...bo w tej wersji zwolnionej co slucham to .... polewke mam ...a wolalabym normalnie hihihihiihih

mamo natalki, carlo:D:D czasami mam kryzysy i wściekam się na mojego faceta, ale on jest naprawdę kochanym człowiekiem- ubóstwia małą- potrafi wszystko przy niej zrobić- a dzwoniąc z pracy zawsze dopytuje co porabiamy i jak malutka:) kasiu- oczywiscie, ze jest wojskowym, podobnie jak jego dziadek, ojciec, wszyscy wujowie i kuzyni... klika:P ale to ja jestem poznańską pyrą, a on \"elementem napływowym\", urodził się w lubuskiej, a później jak to dziecko żołnierza- wędrował z rodzicami:)) już mi wścieklizna na niefgo troszkę przeszła, bo dzwonił i powiedział, że bierzemy parówkę (tzn. naszego psa) ze sobą, ale on chce mieć kota:) nie ma sprawy, tylko parówa na koty poluje namiętnie (jest to wyjątkowo nieznośny cocker spaniel:) ), niejednokrotnie mnie- swoją panią ugryzła, więc jak mu się wydaje, że z kotem będzie oki, to....:PPP aczkolwiek usłyszałam też, że jeżeli parówka zje kota, to on zje parówkę;):):D ehhh , ci faceci- z nimi źle- bez nich jeszcze gorzej... o te święta już się tak nie wqrzam, bo w drugie święto pewnie pojadę z małą do rodziców, przykro mi bardzo, że mój mąż nie został także zaproszony... ale nic na siłę, prawda?? isiu- doskonale Cię rozumiem, bo analogiczna sytuacja jest u nas w domu, moja mama nienawidzi mojego męża, podobnie zresztą jak moich innych facetów... żaden chyba wg niej nie był mnie godny... ale wiecie dziewczynki, książę z bajki jakoś nie zabiegał o moje względy:P:P:P:P:P isiu- jeżeli mogę Cię prosić, przyślij mi tą energetyzującą piosenkę: julianka@eastwest.com.pl ja dziś cały dzień słucham jose gonzalesa i działa na mnie kojąco:)))) trzymajcie się dziewczynki kochane:) dominisiu- tak trzymać, do 150 już tuż-tuż:) buziaki

hello:D Co Was tak wena dopadła, he??? 3 strony do czytania, kiedy ja mam to przeczytać. Teraz jem i oczywiście kusiciel komp.przyciągnął mnie na topik;) Żarcie na klawiaturę leci, makaron z sosem;) Tak w skrócie przeczytałam na szybkiego, kurcze zaraz oczapląsu jakiegos dostanę, bo oczy z kazdej strony muszę mieć. Isiu co do matek to moja też niesie dosć spore negatywne wibracje, az przykro patrzec na więż innych kumpeli z matkami:( ale cóż. Ja dość szybko poszłam z domu, bo w wieku 19 lat.....ale to historia Moje dzieciaki dostały prezenty tylko od Nas, dziadkowie nawet całusa nie dali:( Oni tego nie rozumieją, ale mnie jest ogromnie przykro.....aż się rozczuliłam nad sobą i beczeć mi się zachciało, więc zmiana tematu... Elu wiedziałam, ze wszystko z Michałkiem ok:):):):) Julianka oj nieporozumienia zM. też mu pokaż kto rządzi:p do dzieła babo;) a tak poważnie chyba coś Was połączyło kiedyś skoro jesteście razem mimo tylu przeciwności, może warto do tego wrócić...ale wiem, że to nie takie proste...niestety:( ale i tak duzo:D:D:D dla Ciebie psiaka nie oddawaj, dzieci cudownie wychowuja się z dziecmi..oj cieżko orzech do zgryzienia. mama Natalki wesoło z Tobą;) a co do pomocnych ludzi to masz rację ładnie tu se popijawe beze mnie odstawiać:p też sobie kielicha bym trzasnęła na odpręzenie, relaks, rozluźnienie. Chyba nianię zmienię, bo jakoś nie mogę się z nią dogadać, ach teraz ja marudzę. 🖐️ idę do moich szkrabów

a tak w ogóle to może znacie jakiś dobry czynnik motywujący do tego, by usiąść na tyłku, włączyć kompa, nie po to, by zobaczyć, co słychać na kafe, lecz, by się z łaski swojej zabrać za pracę magisterską, do której mam już: a). książki b). filmy c). trochę artykułów d). tytuł e). wstręt (buahahahahaha) jedyne co muszę zrobić to wsadzić dupsko w pociąg i pojechać do miasta stołecznego do Filmoteki Narodowej, ale oczywiście jest mi nie po drodze:):):):):) kochane mamusie- zmotywujcie mnie, bo ja jestem zerem jeżeli chodzi o samodyscyplinę i niedługo się okaże, że jest czerwiec, a moja magisterka to nadal tylko podpunkty od a do e :D:D:D