Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollona

czy lekarz może pomylić objawy ciąży ze zbliżającym się okresem?

Polecane posty

Gość ollona

byłam u lekarza... lekarz stwierdził, że mam zasinioną szyjkę i powiększoną macicę.. biust także nieznacznie się powiększył.. dodatkowo wysłał mnie na badania USG, po którym tak właściwie wszystko się wyjaśni.. ja jednak zastanawiam się czy można pomylić objawy ciąży z objawami zbliżającego się okresu.. dzisiaj mam termin kolejnej miesiączki i czuję się dokładnie tak samo jak co miesiąc przed okresem.. do tego jeszcze zaczęłam "plamić"

Gość nie jestem ekspertem
ale wydaje mi się, że zasinienie szyjki oraz spulchnienie macicy nie występuje przy okresie, a przy początku ciąży. A plamienie mnie również się zdarzyło w terminie przypadającej miesiączki, ale byłam w ciąży. Miałam również lekkie bóle podbrzusza. Plamienie natomiast inaczej wyglądało niż okres i trwało tylko 4 dni. To oczywiście opis tylko mojej sytuacji bo nie jestem ekspertem.

może, moja lekarka powiedziała tak: oj, lada chwila dostanie pani okres, albo jest w ciąży... pierwsze objawy są jak przy okresie: zagęszczony śluz, ukrwione ścianki i bolą piersi; dodam, że mówiła to robiąc USG; a teraz to już siódmy miesiąc...

Gość ollona
no tak,,, miałam iść na USG, ale to plamienie zamieniło się w prawdziwy @.. chociaż bardziej brzuch boli... do tego nie potrafie sie na niczym skupić.. więc najwidoczniej lekarz pomylił się w swojej diagnozie chyba trudno być w ciąży przy takich objawach

Gość ollona
no tak,,, miałam iść na USG, ale to plamienie zamieniło się w prawdziwy @.. chociaż bardziej brzuch boli... do tego nie potrafie sie na niczym skupić.. więc najwidoczniej lekarz pomylił się w swojej diagnozie chyba trudno być w ciąży przy takich objawach

Gość gość
To jak to jest w końcu?

Gość gość
Lekarz się nie pomylił. Poszlas za wcześnie bo objawy przed @ i we wczesnej ciązy, takiej ktorej nie widać jeszcze na usg są identyczne. Lekarz to nie wróżka