Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

simona cinamona

do wszystkich mam malych czterolatkow

Polecane posty

drogie mamusie-bardzo prosze napiszcie mi o swoich czteroletnich pociechach.pochwalcie sie nimi!jakie sa zdolne i madre!napiszcie mi czy wasze dzieciaczki znaja juz kolory,moga liczyc do 10,a moze i wiecej?czy znaja juz troche alfabet?za wszelkie wypowiedzi bede bardzo wdzieczna,gdyz i ja jestem mamusia czterolatka.pozdrawiam i czekam na wasze wypowiedzi.:)

Gość ja mam
witam. Mam 3,5 letniego synka (niedlugo 4 latka) liczy do 20 zna niektore literki potrafi czytac niektore wyrazy, przede wszystkim swoje imie i zna wszysciutkie kolory i ich odcienie

dziekuje bardzo-chociaz jedna mama sie odezwala.gratuluje!oby synek rosl zdrowy i wesoly:pduzo sloneczka wam zycze i niech nie choruje.pa dziekuje za wypowiedz.a cala reszta-gdzie sie podzialy mamy 4latkow?jesli macie starsze dzieciaki to tez sie nimi pochwalcie jakie sa wspaniale-ja czekam!!!!

a ja mam dwulatka, który pięknie mówi, zna trzy pierwsze literki, wymienia cyferki do 5 bez błędu, a do 10 to się jeszcze myli, zna na pamięć większość swoich książeczek. Aż boję się myśleć co to będzie za dwa lata.

gratuluje,ale macie zdolne dzieciaki!ja mam problem z moja coreczka ucze ja liczy i ucze,a ona wciaz sie myli,prubowalam na paluszkach od raczek ,kupilam wiele ksiazeczek z rysunkami,a ona bardzo sie myli,potem irytuje i placze.jak ja mam tego uczyc.wiem,ze najlepiej laczyc zabawe z nauka,poradzcie co robic.

nic na siłę...mała się stresuje. Są dzieci, które łapią wszystko za wcześnie i takie, które w swoim czasie. Dlaczego tak Ci zależy, aby mała to wszystko umiała? Ma dopiero 4 lata. Daj jej spokój. Ja małemu od niemowlaka dużo czytałam, oglądałam z nim obrazki, tłumaczyłam świat. Ale nic na siłę. Literki zna, bo ma na rękawiczkach i ciągle pytał a co to za literka...nie liczy, ale wymienia cyferki do pięciu, bo razem liczymy schody, po których wchodzimy. Nie zmuszam go do niczego. Mała może się zniechęcić, tym bardziej, że płacze..