Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka 6

swiadkowie jehowy

Polecane posty

Gość TA CO WIE
Chicialam cos powiedziec na temat Świadków Jehowy.Jka juz zauwazylAM kilka osob wypowiedzialy sie, iz jest to sekta -i slusznie. Dlaczego? widze, ze prawie nikt nie wie ,ze oprocz Straznicy i ich Biblii malo kto wie o posiadanej przez nich do wewnetrznego uzytku pewna ksiazeczke- jest ona pilnowana, aby nie mogla wpasc w niepowolane rece --nikt z ,,NIECZYSTYCH--->KATOLIKOW] . Ta ksiazeczka ,to zbior pytan i odpowiedzi ,ktore moze zadac lub odpowiedziec prawdopodobny ,,nieczysty''. Tam sa odpowiedzi sprytnie ulozone , na kazda okazje i jak zaczac przykladowa rozmowe [ witam ,nazywam sie [tu powiedz swoje imie]czy widziala pani /pan ostatnio w tv [tu podaj jakas zla , smutna wiadomosc]?] czy po takim pytaniu nie zastanowilismy sie ? albo jesli ktos chgce odejsc [ tylko malo inteligentni ludzie nie chca wysluchac co ma do powiedzenia drugi czlowiek ,czy zgadza sie pani ze mna?] kto w tym momencie z was by opuscil ta osobe ze swadkow?wydaje m i sie ze znikoma czesc z nas, przevciez nie chcemy byc ,,malointeligentni''.:) to byly tylko dwa przyklady sposrod kilkuset w tej ksiazeczce ,ale o niej swiadek jehowy o niej ci nie opowie. TO SIE NAZYWA P-S-Y-C-H-O-M-A-N-I-P-U-L-A-CJ-A. i tylko sekty stosuja te metode. w takim razie swiadkowie tez beda do niej nalezeli. i jak ktos slusznie zauwazyl, po odejsciu od swiadkow takie osoby sa szykanowane, nie mowia sobie ,,czesc'' ani ,,dzien dobry'' ,zieje nienawisc do tych osob, u nas , katolikow- wrecz przeciwnie-staramy sie podejsc do takiej zblakanej owieczki z uczuciem] dziwne ,ze nie slyszalam ,by swiadkowie jehowy zalozyli jakas instytucje pomagajaca biednym czy bezdomnym ,bo wg nich ,,ttrzeba daleko sie trzymac od nieczytstych''. aha! wazna jeszcze informacja- jak myslicie - z czego zyje ta,,religia''? ano kazdy ze swiadkow musi sam kupowac straznice we wlasnym zakresie, to nie jest tak ,ze dostaja oni ja za darmo -i tak wlasnie sie wspiera ta ,,religie'' i ich bossow u gorze:) to narazie tyle.

Gość oni nie sa tacy swieci jak mys

Gość jazda =

Gość A co
ta dyskusja ma wspolnego z forum ciaza, macierzynstwo i wychowanie dzieci? Kategoryzacja forum chyba zostala stworzona w jakims celu.

wiesz co Ulllaaa, polubiłam cię nawet. A z tymi osobamiw dołku to... tak sie po prostu zdarza, przecież podchodzą do wszystkich. A dealer wie, on ma chody... :P Po drugie bywają ludzie dobrze i źli, nie? Nie ma tak ze swiadkowie są idealni. Ja jednak przebywam raczej w towarzystwie osób \"dobrych\". A do takeigo plotkaowania maja skłonnosci szczególnie własnie takie \"starsze gospodyni\" u jakiej mieszkałaś. do ????? (wybacz, al enei zapamietałam jak sie nazywasz czy jak sie podpisałaś) te strażnice i inne dostaje sie za darmo, nie wiem skąd wytrzasnęłaś ta brednie o ku[ppowaniu. Może pomyliło ci sie z katolikami, którzy włąśnie kupują swoje biblie tutaj wszystko dostajesz za darmo. A w ogóle to kurwa jak nei wiesz to nei pisz!!!! Po drugie, to nei ejst ksiażka skrzetnei chowa,na. I to nei ejst jakaś \"mała ksiażeczka\" jak ją nazwałaś. Zrobiłaś to zapewne, zeby wzbudzić wstręt wśród innych, wypowiadających sie na forum osób. To jest zwykła ksiażka, o której każdy moze wiedzieć i każdy moze dostać. I własnie po raz drugi jak kurwa nei wiesz, to nei pisz!!! Bo inni jak inni, pisali bardzij zbliżone prawdzie argumenty, ale ty (a przypomniało mi sie \"Ta co wie\") gówno wiesz!!! I taka rada na przysżłosc, próbuj przekonać do swojej racji prawdziwymi rzeczami. Staraj sie dowiedzieć czegoś o tym, co piszesz, jak na przykład w sprawie kupowania, bo to była durnota jakeij jeszcze nei słyszałam..... A i jeszcze ostatnie, te osoby co prawda potem są traktowane jakby si eich nigdy nei znało (co jest moim zdaniem beznadziejne i tu si eze wszystkimi zgadzam) ale na poczatku, jak to kochani katolicy (ta co kurwa wie napisała) też próbują nawrócić z powrotem na \"dobra droge\".

Gość kureskie popaprancy
kurwa czego wy chcecie od tych ludzi.zmuszaja oni kogos do sluchania ich.czemu wy nie chidzicie i nie glosicie bo kurwa brakuje wam wiary i wiedzy.fanatyki pierdolone katolickie lajzy.ja tez katolik ale nie praktykuje bo jak mi taki kurwa cwel w kosciele mowi co mam robic a sam nawet palcem nie kiwnie to mnie hoj strzela.w kosciele caly kler to zboczency pedaly i zlodzieje hehe pekniacy poslugi boskie.kurwa rzeby choc mala czesc z was byla taka jak sw.jeh to by swiat byl lepszy.widzucie bledy u tych ludzi...popatrzcie na siebie lepiej.ja nie znam zadnego czlowieka bez grzechow.sw.je.tez grzesza ale sie staraja przynajmniej zyc zgodnie z tym czego sie ucza ze swimi zasadami.a wy...jakies zasady.buhahahaha.lepiej poskuchajcie o czym Mowia a nie klapki Na oczach.wy tempe glaby moze sie czegos dowiecie.cenie tych ludzi i nienawidze jak im ktos ubliiza.

Drogi poprzedniku, sęk w tym, że zmuszają do słuchania właśnie. i nie zawsze da się od nich tak łatwo odpędzić ;) Od mojej cioci odpędziłam się już dawno na szczęście i nie mam z nią \"problemów\" że tak powiem. Jest spoko ciocią, tylko ogólnie uważa, że każdy kto nie ejst Świadkiem Jehowy jest szatanem :P

Gość pierdolisz iczka
oni tak nikokogo nienazywaja bo uwazaja ze szatan jest tylko jeden.za to moja babka katoliczka zawsze do mnie mowila szatanie albo na innych jak cos nie tak robi.bo moja babka nie miala zadnej wiedzy nigdy nawet chodz taka wierzaca nie zAjrzala do biblii.ona miala tylko swoJe mmodlitewniki i recytowala swoje litanie.buhahahaha jakby bog sluchal wiecznie klepania na okraglo tego samego.a w gruncie rteczy byla zla i wdna przez nia sie rodzice rozeszli zrobila w zyciu wiele brudu ale byla taka swieta.dlaczego do huja nie koncentrujecie sie na tym co oni mowia...odganiasz sie jakby to byly jakies psy.kurwa co z tymi ludzmi sie dzieje.ja jak im raz wiedzialem ze nie chce gadac to nie przychodzi.ale tem sam sie prosilem i teraz mnie odwiedzaja.tak rozleglej wiedzy wszyscy moga im pozazdroscic.przynajmniej nikt im niezarzuci ze swoja wiare opieraja na bredniach tylko na konkretnej wiedzy o bogu Jehowie.also lapy precz od tych ludzi i ich boga.troche szacunku do innych przekonan.oni tez szanuja ludzi wiec bierzcie z nich przyklad.

Gość pierdolisz iczka
oni tak nikokogo nienazywaja bo uwazaja ze szatan jest tylko jeden.za to moja babka katoliczka zawsze do mnie mowila szatanie albo na innych jak cos nie tak robi.bo moja babka nie miala zadnej wiedzy nigdy nawet chodz taka wierzaca nie zAjrzala do biblii.ona miala tylko swoJe mmodlitewniki i recytowala swoje litanie.buhahahaha jakby bog sluchal wiecznie klepania na okraglo tego samego.a w gruncie rteczy byla zla i wdna przez nia sie rodzice rozeszli zrobila w zyciu wiele brudu ale byla taka swieta.dlaczego do huja nie koncentrujecie sie na tym co oni mowia...odganiasz sie jakby to byly jakies psy.kurwa co z tymi ludzmi sie dzieje.ja jak im raz wiedzialem ze nie chce gadac to nie przychodzi.ale tem sam sie prosilem i teraz mnie odwiedzaja.tak rozleglej wiedzy wszyscy moga im pozazdroscic.przynajmniej nikt im niezarzuci ze swoja wiare opieraja na bredniach tylko na konkretnej wiedzy o bogu Jehowie.also lapy precz od tych ludzi i ich boga.troche szacunku do innych przekonan.oni tez szanuja ludzi wiec bierzcie z nich przyklad.

LOL! Czy ja napisałam, że ona tak do kogokolwiek mówi? Myślę, że to Ty pierdolisz, farmazony ;)

I jeszcze chciałam zauważyć, ze oni wcale nies zanują tak ludzi jak mój przedmówca sądzi ( oczywiście mogą się zdarzyć wyjątki, ja się jednak z takowymi nie spotkałam). Jasne, każdy Świadek to ich brat i siostra, tak dos eibie mówią. Lecz katolik to wróg. Sama moja ciotka, gdy widzi papierza w telewizji to chetnie by w niego czymś rzuciła. Zastanawiam się tlyko za co. Gdy Świadkowie Jechowy zaczepiają mnie na ulicy a ja zaczynam z nimi dyskutować to jasno mi mówią, ze wszystcy \"inni\" niż oni są gorsi. Zero szacunku.

Gość i znowu pierdolisz iczka
powiedzialas przeciez ze Ciotka cie od szatanow wyzwala.ja rozmawiam ze swiadkami poza tym mialem kolesiow w ogolniaku z tej religii.byli napradwe spoko i do tej pory nie zauwazylem zeby bez zdania racji o kims cos zle albo bez szacunku Mowili.odpusc sobie malenka bo brakuje ci obiektywizmu od razu wyczuwa sie w tobie wrogie nastawienie.a tak notabene powiedz jaka oni ci wlasciwie krzywde wyrzadzili......coz takigo oblesnego jest w tych ludziach bo to ze jakis swiadek powie o kims cos niepochlebnego to przecierz nie takie straszne.oni Nie sa nadludzmi.nie ma czlowieka co by myslal o innych w samych superlatywach.a gdzie wolnosc slowa a kto powiedzial ze musza oni wszystkich lubic.jezus tez mial ulubionego ucznia tzn.ze to jest normalne uczucie jednych lubimy wiecej drugich mniej.oni tez maja prawo do ludzkich zachowan a tym samym do niedoskonalosci.pomysl troche iczka zanim tak pochopnie kogos ocenisz.dobra ide spac a ty glokoj moze wyciagniesz wnioski jakis w koncu.

Widzę, że trzeba Ci paluszkiem pokazać co i jak: \"Jest spoko ciocią, tylko ogólnie uważa, że każdy kto nie ejst Świadkiem Jehowy jest szatanem\"

Widzę, że trzeba Ci paluszkiem pokazać co i jak: \"Jest spoko ciocią, tylko ogólnie uważa, że każdy kto nie ejst Świadkiem Jehowy jest szatanem\"

Gość iczka.
Widzę, że trzeba Ci paluszkiem pokazać co i jak: "Jest spoko ciocią, tylko ogólnie uważa, że każdy kto nie ejst Świadkiem Jehowy jest szatanem"

Widzę, że trzeba Ci paluszkiem pokazać co i jak: "Jest spoko ciocią, tylko ogólnie uważa, że każdy kto nie ejst Świadkiem Jehowy jest szatanem"

wiesz za co iczka twoaj ciotka chce w nim czymś rzucić, jak to powiedziałaś? za to, ze sie podaje za ojca świetego,a taki ojciec jest tylko jeden to jest pierwszy i główny powód i mnie to tak szczerze też denerwuje. A jeszcze wracając do tego chłopaka który sie tak dobrze wypowiada o świadkach. Nie dziwie sie ludziom którzy czasami narzekają, bo faktycznie mozna natrafić czasami na człowieka który nei przypadnie nam do gustu jednka moim zdaniem wiekszosć nie jest taka. A co do religii to jest na prawde sensowna. A ludzie jak ludzie, są różni.

Lauren co to tego ze religia SJ jest sensowna nie zgodziłabym sie z tym, czytajac ksiazke (tą o której wspominałam ) znalazłam wiele niescislosci lub mowiaqc krótko bzdur. Dlacvzego Wy tak sie oburzacie gdy ktos mówi zle na Wasza religie a sami na katolikow mówicie zle. Np. tak gospodyni zawsze mowiła ze na pielgrzymce do Czestchowy wszyscy ze wszystkimi wspołzyja (w sensie cielesnym) ja sie spytałam czy była Pani na niej kiedys odpowiedziala ze nie, to po co bzdury opowiada. A co do Papieza to zyczyłabym SJ miec dakiego przywódce duchowego, ktorego bedzxie podziwiał cały swiat: za jego rozum, swiatłosc, i wszelka dobroc jaka z niego plynie. Nikt go nie udoszsamia z Bogiem ale nikt tez nie ma prawa powiedziec ze nie jest do bradzo dobry przywódca duchowy. Skłonił glowe przed innymi religiami (czego Waszemu przywódcy zyczyłabym). Daje sie równiez zauwazyc is SJ brakuje pokory.

Ulllaaa!!!!! Daj spokój!!!! przywódcę, którego będzie podziwiał cały świat?! Tobie chyba odwaliło, czy to jest najwazniejsze? I wcale cały świat go nie podziwia, raczej wszyscy katolicy, a i to nei wszyscy. A poza tym to wszystko dzięki telewizji.... I nei wzorój się już więcej na swojej głupiej gospodyni, bo tym na prawde dobijasz... Może ja sobie wybiore jakiegoś katolika i też na nim bede opierać całą religię? Weź... dobijasz... :/

Ulllaaa!!!!! Daj spokój!!!! przywódcę, którego będzie podziwiał cały świat?! Tobie chyba odwaliło, czy to jest najwazniejsze? I wcale cały świat go nie podziwia, raczej wszyscy katolicy, a i to nei wszyscy. A poza tym to wszystko dzięki telewizji.... I nei wzorój się już więcej na swojej głupiej gospodyni, bo tym na prawde dobijasz... Może ja sobie wybiore jakiegoś katolika i też na nim bede opierać całą religię? Weź... dobijasz... :/

Gość Laura jaka
ty pierdolnieta jestes, wez sie odjebaj z tymi swiadkami swoimi chetnien bym sie na tych twoich swidok i na ciebie wysrala

Gość wkuuurzony
Lauro Arden, jestes Świadkiem Jehowy?

Gość kureskie popaprancy
mam od dawna problemy z wszami. mieszkam w kartonie i w nocy podchodza do mnie psy i szczą na mój domek,na mój karton.To te psy przynoszą wszy. Z wszami walczyłem w różny sposób.Kąpałem się nawet raz w tygodniu,smarowałem dziegciem,szczególnie kutasa, waliłem sie młotkiem po głowie.Wszystko na nic .Wszy po prostu mnie lubią !!!

Gość kureskie popaprancy
Wszy towarzyszą mi od dziecka.Jak mieszkałem w Polsce , na wsi, to w domu wszyscy mieli wszy, matka, ojciec, siostra i zwierzęta,które trzymaliśmy w chałupie.Do zwierząt tych należały 2 psy, świnia i kaczka.Wszystko było zawszone. Jak nadchodziła sobota to wszyscy sie rozbierali w izbie i iskali się jak małpy.Do dziś mam ten nawyk drapania. Matka łapała wszy ojcu w okolicach penisa.bardzo to lubił.Fujara wtedy mu stawała i matka kazała sie wszystkim odwracać do ściany.Słychać było wówczas sapanie,stękanie i zduszone jęki. Kopulowali ,można powiedzieć, na oczach wszystkich.Taką mam bezwstydną rodzinę. Wyhodowałem parę ras tych przemiłych stworzonek.Lubię je i one mnie, kurwa !! te wszy to S J :classic_cool:

Gość kureskie popaprancy
Byłem wczoraj pod supermarketem i tam właśnie rąbłem psa.Był uczepiony na sznurku. Mam go w mieszkaniu , tzn. w moim kartonie.Nazwałem go Dziad. Wieczorem rozpinam rozporek , wyciągam fujarę i wołam Dziada.Przybiega i z wielką ochotą liże mi ten mój marny organ aż mam orgazm. Wiem już co to jest sex- to coś między 5 a 7 !

Gość kureskie popaprancy
Byłem wczoraj pod supermarketem i tam właśnie rąbłem psa.Był uczepiony na sznurku. Mam go w mieszkaniu , tzn. w moim kartonie.Nazwałem go Dziad. Wieczorem rozpinam rozporek , wyciągam fujarę i wołam Dziada.Przybiega i z wielką ochotą liże mi ten mój marny organ aż mam orgazm. Wiem już co to jest sex- to coś między 5 a 7 !

Lauren ja zycze waszemu przywódcy takiej moadrosci zyciowej jaką ma papiez. Potrafił wyciagnac przyjazna dłon do wyzbnawców innej wiary, a Czy wasz potrafiłby tak? Mówisz ze sie nie wzorój na gospdyni i to na dodatek\" głupiej\". Moze głupia to ona nie była ale stasznie egoistyczna. Czyli reasumujac wszyscy sa ludzmi. SJ to tez nie sami \"swieci\". Zarzucacie katolikom tą ich \"nie swiatosc\" zgadzam sie jest tez duzo niby katolików ale weż pod uwage to ze gdyby SJ była tak liczna grupa tez byłoby tyle samo tych \"odmienców\" w koncu jestesmy tylko ludzmi. Mam tez takie wrazenie ze SJ robia duzo rzeczy na pokaz.

dziewczyno, po co ty wchodzisz w ogóle na te forum??? Ja cie nei rozumiem.... do kurewskie popaprańcy --> widać ze chciałeś sie zemścić, na gościu, który pisał wczesniej tak dobrze o tej religii, niestety nei założył hasła na swój nick, a na takim forum, to by sie bardzo przydało... do Ulllaaa --> własnei dlatego świadków jest mało, bo to są zazwyczaj ludzie godni zaufania i tak dalej.... Lepiej, żeby było niewiele ludzi dobrych, niż wiele złych, nie? A z przywódcami świadków... na pewno by \"wyciągneli ręke do potrzebujących\" jak ty to napisaaś. Ci, którzy, jak ty to napisałaś są przywódcami, to na pradwę wyjątkowi ludzie. A ci wyjątkowi z wyjątkowych (bo i tacy są,a le ich jest niewiele) o neibo przewyższają papierza (chodzi mi o świętą trzudkę, która zostaął obiecana w biblii). A wiesz dlaczego? Bo nie zostali wybrani przez ludzi. Nie nie jestem Ś J

Lauren mówisz ze sa SJ to ludzie godni zaufanie. To ciekawe dlaczego ja takich SJ nie spotkałam. Mówisz ze Wasi (lub SJ) przywódcy, Ci \"wyjatkowi\" nie zostali wybrani przez ludzi. Powiedz mi skad to wiesz, moze Tobie ktos to wmówił albo stara sie wmówic. A mało SJ jest dlatego ze nie kazdy da sie wciagnac, lepiej wciagac ludzi na zakretach zyciowych niz tych z ugruntowanym pogladem. Zaputam jeszcze raz dlaczego mnie Ta Pani i wiele jej znajomych, nie probowało mnie wciagnac. A dlatego to ze nie wstydziam sie wsojej wiary i miałam ugruntowane poglady. Mieszkajac u Tej Pani (sorry ze znów do niej wracam) zawsze mówiłam jej ze ide do koscioła gdy szłam na rekolekcje lub na msze. Wiedziała ze mam \"takie i takie poglądy\" i wiedziała ze mnie nie przekona. Kiedys prowadzilysmy rozmowe o duszy człowieka, wynikalo z tej rozmwy iz SJ nie wierza ze czlowiek ma dusze ( notabene Gospdyni nigdy nie powiedziala ze jest SJ) a ja w czasie tej konwersacji potrafiłam jej udowodnic ze jednak mamy dusze. Jezeli sie nie myle to SJ wierzy ze gdy bedzie koniec swiata to raj bedzie na ziemi i ci którzy zasługuja na raj beda zyli sobie w tym raju ale i na ziemi bedzie nadal zwykle zycie dzielic raj od zwyklego zycia bedzie mur. Wyprostuj jezeli sie myle (bo akurat tu nie jestem pewna na 100 % czy dobrze zapamietałam. ) A co do Papieża nie tylko katolicy szanuja go. Buddysci tez z bardzo wielkim szacunkiem o nim sie wyrazaja (a pieciez buddyzm to jedna z najstarszych wiar, czego o SJ nie mozna powiedziec - dobrze wiesz ze SJ to bardzo mloda wiara - powstała w Stanach nie tak dawno) Hmmm. pewnie nadawałabym sie na SJ bo duzo mówie, i pewnie zagadałabym innych ;)