Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka 6

swiadkowie jehowy

Polecane posty

Gość wkuuurzony
Nie wszyscy, którzy się tu wypowiadaja sa katolikami... Małpeczko, "CHA CHA" a nie "HA HA"! A co do papieża - jak komus przeszkadza, ze obchodzone sa uroczystosci zalobne WYBITNEGO Polaka, to powinien wyemigrować - małpeczce i Laurze proponuję Księżyc, albo coś odleglejszego. Pierdoły pociskacie, zadnych sensownych argumentow ze strony SJ jeszcze nie przeczytalem. Nie odpowiedzialas Lauro, czy jestes 1 ze 144 tys. wybranych do zbawienia.

Ty moze sie smiejesz cha cha ja wole ha ha bo \"c\" i tak nie slychac. A moze by tak caly kosciól wyslac na ksiezyc , o ile mniej tloku byloby na ziemi no i mogliby sobie rzadzic bez ograniczen.

Gość wkuuurzony
Małpeczko, a moze raczej MAŁPO oj, szaleją hormony, szaleją! Brakuje argumentów, co!? A czemu Twoje dziecko nie bedzie ateista? Co w wierze SJ tak Cie przekonalo do nich? Tylko sensownie, nie bez bzdur, ze nie pija i nie pala (katolicy nie maja tego nakazanego w 5 przykazaniach kościelnych). Czepiamy sie wyznania, nie wyznawcow!

Gość darekp
Ulllaaa. Gratuluje wytrwałości i kultury dyskusji, zaimponowałaś mi. Tak jak chyba wszyscy tak i ja spotykam tych wyznawców i spotykam różnych ludzi. Kiedyś przy sporze argumentując cytatami Biblijnymi zostałem przez nich obrażony, tzn. próbowano mnie obrazić. Miałem 2 naprawdę wspaniałe rozmowy, ale byli to ludzie nie tylko religijni, ale naprawde szukający Boga. Wtedy czuje się Braterstwo bez wzgledu na wyznanie, nie byli obłudni bo to się słyszy, widzi i czuje. Wierzę, że ludzie którzy szukalą Boga są Mu mili bez wzgędu na wyznanie i jak On to obiecał da się nam znaleść. Co prawda nie mam znajomych ŚW i moje kontakty ograniczają się tylko do takich spotkań. Z katolikami mam dużo częstsze relacje i ci ludzie są mi naprawdę bliscy bo to przecież Boża rodzina. Mówię tu o chrześcijanach; są ludzie w kazdym wyznaniu w różnych proporcjach, którzy sa tylko religijni i tzw. chodzenie do kościoła im wystarcza to uczynkowcy. Są też ludzie którzy szukają Boga i naprawde są ludźmi wiary. Nie ogranicza ich czas, zawód itp, nie szukają wytłómaczenia i żyją zupełnie normalnie. Wiem na pewno, że Bóg jest ponad wszelkimi podziałami i nie da się zaszuflatkować żadnej denominacji. I w jednej i drugiej denominacji są moim zdaniem przekłamania, ale wiem też, że każdy kościół ma słabe strony i idealnych nie ma. Bóg powiedział że "nie wzgardzi secem skruszonym", a nie sercem doskonałym. Tak na końcu Ula; mam wrażenie że romawiasz z czymś w rodzaju "prowokatorów", Bardzo mi przykro za to określenie. Trzymaj się ciepło.

Darekp. Bardzo dziekuje. :). Duzo racji jest w tym co piszesz. Pozdrawiam.

wiem, ze zaczęliście rozmawiac teraz o poważniejszych rzeczach (chciałabym przeczytac, ale jakoś nei mam czasu), ale chciałam coś napisać dla Uli. Kto tu przepowiada konieć świata? Ostatnio od kilku katolików dowiedziałam się, że gdy wybiorą czarnego papierza to bedzie koniec świata. Ale się z tego uśmiałam, jak nigdy. hahahahaha :):):):):) hahahahaha. A poza tym, to własnie katolicy nienawidzą ludzi innych wyznań. Ilu z was nienawidzi Żydów? Duża większość :/

Gość wkuuurzony
Nie czepiaj się WYZNAWCÓW, lauro, pisz O wyznaniu, o założeniach wiary katolickiej. Są przecież ludzie, którym nie bardzo wychodzi życie godnie z naukami kościola.../

To są jakieś przepowiednie, ale nie Biblijne i krązą po wszystkich wyznaniach. Nie ma co sobie wypominać takich rzeczy bo to do niczego nie prowadzi. Laura uciekanie od przyznania się do błędu o którym wie każdy jest trochę śmieszne i nie prowadzi do niczego. Były takie przepowiedznie i się nie sprawdziły i tyle. Oczywiście mówię tu o organizacji z którą sympatyzujesz a nie o Tobie. Zielonoświątkowcy też ulegli takiemu fałszywemu terminowi 1969 r. i posprzedawali nawet niektórzy swoje majątki. A przecież Bóg powiedział, że nikt o tym nie wie nawet Jego Syn a ludzie próbują odgadywać daty. Trochę pokory :-). Są pewne znaki czasu to fakt. Tak jako ciekawostka. Bibliści uważają, że żyjemy już w czasach ostatecznych, czego dowodem jest powstanie Państwa Izrael. Podobno ok. 80% proroctw Biblijnych już się wypełniło. Izrael jest w ręku Boga wskaźnikiem czasu i powolutku zaczyna się tam nawrót do Mesjasza Jeszuy. Na świecie jest już lub dopiero ok. 80-90 zborów (kongregacji mesjanistycznych). Podobno wszystko jest już przygotowane do odbudowy świątyni w Jerozolimie. W Biblii Tysiąclecia jest takie hasło Denar. Było to przeciętne dzienne wynagrodzenie dla robotnika oraz.... ...roczny podatek na rzecz Cesarstwa Rzymskiego. W Polsce święto podatkowe przypada zawsze pd konieć czerwca czyli 1/2 roku pracujemy na nasze państwo. To też jest moim zdaniem znak zbliżającego się ucisku. Zresztą to widać teraz; czym dalej od Boga tym większa niewola i ucisk. Serdeczne pozdrowionka :-)

wiesz darekp, mówisz tak jak świadkowi(przynajmniej ci, których znam, a znam chyba tych mądrzejszych ze tak powiem, bo to co wy tu wypisujecie raczej do niech nie pasuje, przynajmniej nie do wszystkich). I nei wiem skąd wzięliscie ta dokładna date usicku? Przecież własnie nikt jej nei zna i swiadkowie dobrze o tym wiedzą. Ktoś tu palną jakieś głupstwo i wszyscy sie od neigo uczepili. A najlepiej o tym powiedział Darekp. O to własnei chodzi, ze bedzie to już blisko, bo duzo przepowiedni sie spełniło. Nawte chociazby to, ze bedzie mnóstwo owjen, a wiare na to daje chociażby ten zamach w ameryce w 2001 roku. I w rosji i tak dalej. Dlatego siwadkowie mówia ze o bedzie już blisko. A co do tego kogoś kto powiedział,z e swiadkowie podają konkterne daty na koniec swiata, to niech teraz napisze jaka to data? I wszyscy którzy go popierają niech też sobie przypomna jaką date mieli na myśli... Debile ... :/

Jeszcze raz podreślam. To są znaki czasu a według nich to jeszcze odbudowa Świątyni w Jerozolimie. Mamy czas ;-)

Jeszcze raz podreślam. To są znaki czasu a według nich to jeszcze odbudowa Świątyni w Jerozolimie. Mamy czas ;-)

To ja może podam koniec zgodnie ze Strażnicą z 1 maja 1967 roku strona 262. \'\'Jakie ma znaczenie dla ludzkości rok 1975? Koniec 6000 lat ludzkiej egzystencji, i możliwie, (siła głosu wzrastająca dramatycznie) czas, w którym Bóg zniszczy złych i rozpoczną się Tysiącletnie Rządy pod władzą jego syna Jezusa Chrystusa.\'\' Tutaj cytuję część wykład publicznego wygłoszonego przez Sługę Okręgu, Br. Charlesa Sunutko w 1967 roku dotyczącą tegoż roku 1975: \"Właśnie wtedy rozpoczną atak na Świadków Jehowy, dziwne rzeczy zaczną się dziać. Wygląda na to, że nieszczęścia sprowadzone przez Jehowę urzeczywistnią się w gwałtowny i przerażający sposób, o jakich nigdy przedtem nie myślano i takowych nie widziano. Ciało pożerające plagi wymienione przez Zachariasza, które ogarną ziemie, wydłubane oczy z oczodołów i wyrwane języki z ich ust. Będą oni uciekać z wrzaskiem ze swych domów kiedy te plagi ich dopadną i wtedy zobaczą Świadków Jehowy, że ich nic złego nie spotkało.\" A co do papieża murzyna... Nie wiadomo czemu bedzie konklawa skoro już wiadomo że będzie kardynał o skórze czarnej :P Oj, ten Nostradamus. Bo to chyba jego sprawka :)

wyprzedziłes mnie. I oto Lauro konkretna data. Powiedz mi Kochana dlaczego Ty wyzywasz? Czy ktokoliwiek nazwał Cie tu \"debile\" lub obdarzył podobnym epitetem. Troszke kultury. bo pozniej mówisz ze sa tylko Ci \"madrzy SJ\" a jaki poziom Ty soba reprezentujesz. Cały czas mówicie miedzy sobą (chodzi o zwolenników SJ) ze katolicy sa \"tacy i siacy\" a nie spojrzałas na siebie. Ty przeklinasz ty wyzywasz i co ja mam pomyslec o SJ. Nie jestes dobrym reprezentantem tego wyznania. Powiem krótko w kazdym wyznaniu zdarzaja sie rózni ludzi i nie ma co uogólnac ze katolicy to przekinaja czy pala itd. Bo sama Lauro wiesz jak jest. Dla mnie osobisie wiara Sj jest nie do zaakceptowania a Ty rób sobie co chesz (wkoncu mamy wolną wolę). Prosze tylko nie wyzywaj nikogo od debili skoro nie masz racji. Malo jeszcze wiesz o Sj skoro nie wiesz ze podawali konkrtete daty.

Gość dulos
proponuję zmieńcie temat na osobę Pana Jezusa Chrystusa. ONim pomyślćie, poczytajcie w Biblii - polecam 3 rozdział Ewangelii Jana. On może zmienić Wasze serca i ... język. On daje nowe życie, nie naprawia starego i zniszczonego, ale daje nowe -- to wdzięczniejszy o niebo temat !

Gość Dawid
Mysle ze zajeżdża mi tu ostro nietolerancja ludzi kturzy w wiekszości sa tu katolikami.Połowa z tego co tu czytam to komletne bzdury i niepodstawne zarzuty wobec Swiadków Jehowy.

Gość Dawid
Mysle ze zajeżdża mi tu ostro nietolerancja ludzi kturzy w wiekszości sa tu katolikami.Połowa z tego co tu czytam to komletne bzdury i niepodstawne zarzuty wobec Swiadków Jehowy.

Dawid a nie masz takiego wrazenia ze równiez SJ są nietolerancyjni. Ciekaw dlaczego takiego wrazenia nie odnosisz. ?

Dawid a nie masz takiego wrazenia ze równiez SJ są nietolerancyjni. Ciekaw dlaczego takiego wrazenia nie odnosisz. ?

Gość lantan
pisalem prace magisterska o wyznaniu SJ przez kilka lat zajmowalem sie tym w co wierza itp i wszystkie zarzuty wobec nich jakie padly na tym forum sa niesprawdzonymi plotkami lub wyrwanymi z kontekstu wypowiedziami. Tyle mozna powiedziec o wiarygodnosci dyskutantow.

Do przedmówczy wiec prosze powiedz co wierz o tej wierze. Odpowiedz na moje pytania którze zadałam Laurze.

Do przedmówczy wiec prosze powiedz co wierz o tej wierze. Odpowiedz na moje pytania którze zadałam Laurze.

A skad ty to wziąłeś z eja jestem 1 z 144 tysiecy i czemu akurat do mnie to pytanie,a nie do małpeczki na przykład. Wiesz co... ty jesteś nie tylko wkurzony, ale też wkurzajacy :P:P:P

Lauro kochanie dlaczego sie złoscisz przeciez wkurzony tylko spytał. Nie mówił ze jestes lub nie jestes on poprostu zadał pytanie.

Gość a ty ulllaaa
chcesz zyc w Niebie???w bibli pisze ze tylko 144tys beda zabrani do nieba by wspolkrolowac z jezusem.czy ty masz takie predyspozycje????czy naprawde z glebi twojego serca pragniez zyc w niebie???powiedz mi bardzo Cie prosze co bedziesz robila w niebie???jeszcze jedno pytanie gdzie byl raj gdy Bog stwozyl ludzi?

Tak myślę sobie, że najpierw musimy się nauczy ć tu i teraz żyć dla Boga i z Bogiem aby myślec gdzie będziemy. Czy to ważne czy tu czy tu, ważne, że z Panem Bogiem. Ale nauczmy się z Nim życ tu i teraz na tej ziemi i wtej rzeczywistości. :-)

Gość nie sadzisz darkuP
ze twoja odpowiedz jest bardzo wymijajaca?masz racje ze musimy nauczyc sie zyc dla Boga i z Bogiem jednak co z Nasza nadzieja jaka obiecal nam Bog?w jakim celu Pan Jezus ofiarowal swoje zycie?czy nie po to wlasnie by odbudowac to co utracil adam z ewa?Zamierzeniem Boga bylo zeby cala ziemia stala sie rajem Bog nie jest goloslowny co powiedzial musi sie dopelnic. nie moze zaden czlowiek ani aniol pokrzyzowac planow boskich.Dlatego ja nie lekcewaze tego co Jezus zrobil dla ludzi i zyje nadzieja i obietnica od stworcy,ze dopelnia sie jego slowa w pelnym tego slowa znaczenia bez dalszej nadziei na zycie nasze obecne zycie byloby pozbawione sensu rowniez wiara w Boga.A Ty darku?jaKie Ty masz pragnienie?gdzie Ty bys chcial zyc?czy moze Twoja przyszlosc jest Ci obojetna?

Czy chce pewnie ze chce ale czy zasługuje tego nie wiem. nie mnie to oceniac. Ten osąd zostawami Bogu. Co bede robic hmmmm nigdy sie nad tym nie zastanawiałam. Pytasz mi gdzie stworzył pierwszy raj a ja sie Ciebie spytam co jest napisane w apokalipsie, gdzie bedzie raj? Co do tej liczby (których beda w niebie) czy nie uwazasz ze to jakas symboliczna liczba. Kiedys Pan Jezus powiedzial do apostowów \"nie masz wybaczac 7 razy ale 77\" czy tez myslisz ze tu chodzi o konkretna cyfre. ?

Czy chce pewnie ze chce ale czy zasługuje tego nie wiem. nie mnie to oceniac. Ten osąd zostawami Bogu. Co bede robic hmmmm nigdy sie nad tym nie zastanawiałam. Pytasz mi gdzie stworzył pierwszy raj a ja sie Ciebie spytam co jest napisane w apokalipsie, gdzie bedzie raj? Co do tej liczby (których beda w niebie) czy nie uwazasz ze to jakas symboliczna liczba. Kiedys Pan Jezus powiedzial do apostowów \"nie masz wybaczac 7 razy ale 77\" czy tez myslisz ze tu chodzi o konkretna cyfre. ?

Gość ciesze sie ze
mi odpowiedzialas.Co prawda tez wymijajaco,ale nie ma sprawy.Zadalas mi pytanie czy wiem ze w apokalipsie pisze ze raj ma byc w niebie.odpowiedz.nie,nigdy Nie natknelam sie na podobne wersety o raju w niebie gdzie wszyscy ludzie beda tam zyc,ale za to prosze bys przeczytala objawienia14:od1-5 zwroc szczegolnie uwage na werset 3.powiedz czy tu autor czyli Bog sugeruje ze mamy to rozumiec symbolicznie?w wypad Jezusa przykladu ktory podalas to moge powiedziec z cala stanowczoscia ze powiedzial tak by uzmyslowic ludziom by wybaczali ciagle,ale nie potrafie sie inaczej ustosunkowac do tych 144tys,wykupionych z ziemi,zwroc uwage ze pisze tam iz ci144tys spiewaja piesn ktorej nikt inny Nie umie sie nauczyc.aha i objawienie21:1 zwroc uwage ze tuz po wojnie Bozej i osadzeniu umarlych Jan w wizji ujrzal nowe niebo i nowaZIEMIE..co Ty na to?

Prosze a TY przeczytaj to: Ksiega objawienia 7:9 \"Potem ujrzałem, a oto wielka rzesza, której żaden człowiek nie zdołał policzyć, ze wszystkich narodów i plemion, i ludów, i języków, stojąca przed tronem i przed Barankiem, ubrana w długie, białe szaty; a w rękach ich gałęzie palmowe.\" I Ksiega Objawienia rozdz. 19 \"Potem usłyszałem jakby donośny głos ogromnej rzeszy w niebie. Powiedzieli: \'Wysławiajcie Jah! Wybawienie i chwała, i moc należą do Boga naszego\'\"