Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśjula

Kto nienawidzi polskiego hip-hopu?

Polecane posty

Gość raptoniezabawajuz
i tak w ogóle.. to zauwazcie, że w hip hopie liczą się emocje, przeżycia, problemy... na swiecie jest duzo roznych rodzajow muzyki i szanuje kazdy. rozumiem, ze kogos moze nudzic i nie zachwycac ciągłe dukanie do rymu, ale gdyby ktos sie wsłuchał usłyszałby przesłanie o którym autor rymuje. Jednak duzo osób tego nie rozumi, ja tez nie rozumie niektórych tekstow a szczegolnie smętow.. albo teksty typu "chodz pod moją parasolke, bo pada deszcz, jak przestanie to se mozesz isc" idt no i gdzie tu sens? ale ludzie mają to za hit bo jest fajna melodia albo teledysk. My hip hopowcy słuchamy raczej o problemach życiowych. Np piosenka "plus iminus" k44, magik opowiada, jak ciezko było mu czekac na wynik czy ma HIVA, jak ciezko sie czeka na wyrok, ze ten plus albo minus moze zniszczyc albo ocalic zycie. Ludzi mają wieksze problemy niz jakas randka czy np ze ktos ma pryszcza a idzie na impreze.. kogo to obchodzi? no ale kazdy słucha czego chce. I wkurwia mnie to jak ktos gada ze polski hip hop jest do dupy! jak sie komus nie podoba niech napisze jak on sadzi a nie oceniając za wszystkich, dla kogos hip hop moze byc calym zyciem a jakas osoba powie ze jest do dupy. Szczerze.. takie opinie mam gleboko w 4 literach.. piszcie se co chcecie i tak PFK bede sluchac zawsze i moje dzieci tez. pozdro dla tych co wiedzą co i jak;)

Brawo Brawo Brawo!!Jednak jest paru ludzi ktorzy mysla tak jak ja i sie na tym znaja!!Jeszcze raz Brawo!

Gość raptoniezabawajuz
Tuner dzieki za uznanie. Fest sie ciesze ze znalazłam kogoś kto zna sie na hh:) Muzyka to rzecz gustu;)

Hehe jesli chodzi o hip hop to moje zycie:)Tzw druga najwazniejsza rzecz w moim zyciu bo na pierwszym jest moja dziewczyna:)Ale Hip hopu slucham od kiedy skonczylem 2 latka :P a tworzyc i zaczac z nim tak na powaznie to okolo 2 lat wiec jestem wykwalifikowany jak to mozna tak nazwac:P Zadnej muzyki nie powinno sie oczerniac nawet takiej co nie jest wogule popularna.Wiadome kazdy ma cos do powiedzenia na ten temat napewno ale denerwuje mnie to jak jedna osoba mowi za wszystkich i wiesz co mnie jeszcze denerwuje?Ze ci co nie stoja za hip hopem boja sie otarcia z prawem a wiesz czewmu raperzy patrza na to inaczej?Bo maja dosc syfu ktory prowadzi polske na psy i ma dosc skorumpowanej policji ktora przyjezdza na miejsce wypadku badz zbrodni 20 minut po zgloszeniu kiedy mogli by przyjechac w 3 minuty;/Ludzie sa zazdrosni ze my pokazujemy swoje uczucia i tego nie lubia bo oni po pierwsze nie moga a po drugie denerwuje ich to ze my czasami lejemy na prawo jezeli ono sie myli albo jest niesprawiedliwe!

Gość raptoniezabawajuz
Heh, tez słucham hip hopu od zawsze:) od dziecka obracam sie w tych rytmach. Na pierwszym miejscu u mnie chłopak i rodzina. Hh dodaje mi siły na swoje cele i najlepiej sie odnajduje w tym. Zgadzam sie w 100% z tym co gadasz. Nasze prawo chuj warte, kazdy wlasciwie musi liczyc na siebie. Brak ludziom osobowosci, są jak kazdy inny. Słychają hitow i bronią sie tym ze ich muza zajmuje pierwsze miejsca na szczytach list przebojow, mimo ze tekst o niczym sensownym nie mowi. Ostatnio czytalam gdzies tu ze ktos gadal o tym ze gdyby pojechali w trase dostali by od zycia po dupie, swiat by im pokazal czym jest zycie

Gość raptoniezabawajuz
postaram sie wkleic dalszą czesc w kawałkach :P

Gość raptoniezabawajuz
przeciez to smieszne, ludzie co piszą hh przewaznie najwiecej przeszli i dzielą sie z nami swoimi problemami i mowią nam jak nie popełniac tych błędow co sami popełnili. Im niepotrzebna sława, laury, wielki swiat, są to nasze chłopaki, ktozy są wierni nam. Nie jadą za granice i sie nie osmieszają w celu zdobycia kariery a potem mowią, ze w polsce sie nic nie osiągnie, Nasi raperzy co chcieli osiągneli, mają nieograniczoną ilosc fanow, ktorzy kochają ich teksty. Są szczerzy ze wszystkim co robią, dzielą sie z nami zyciem a ktos powie ze to jest niczym. Troche tolerancji, szacunku by sie przydało. A jak słysze ze za garnicą lepszy hh to smiac mi sie tylko chce z tych ludzi, lubia to bo nie rozumią jezyka. Chociaz byc moze ich teksty tez mają cos w sobie nie oceniam. To polacy są do dupy, boją się okazywac uczucia, są jedni i Ci sami. Najlepiej lac na wszystko bo kazdy boi sie otworzyc gembe, gydby było wiecej takich jak my moze nareszcie cos by sie na lepsze zmieniło w tym kraju. Ale nie.. przeciez to my jaramy po klatkach, klniemy i sie bijemy.. hah duzo ludzi tak wlasnie to widzi, szkoda ze jest całkiem inaczej. Mozemy wszyscy liczyc na siebie. Pozdrawiam gorąco:)

Hehe dokladnie w 100% piszesz racje wlasnie o to w tym wszystkim chodzi ale widzisz.....jak wszyscy mowia ze hh sie wzial ze slamsow to od razu musza wszyscy byc tacy sami.....szczerze too raper bez przezyc jest guwnowarty....wiesz raz na jakis czas mozna nagrac kawalek o sobie albo o swoim stylu nagrywania albo o swojej posiadlosci.....bo jezeli raper nawija o tym jaki jest bogaty to kazdemu wisi wiadome tak jak Tede pojechal o tym jakie to on nosi ciuchy....no wiesz raz na jakis czas mozna nagrac o tym kawalek ale nie w tym znaczeniu ze sie chwali hehe....a jesli chodzi o nasz kraj to jest jak na razie do bani a jezeli nadal tak sie bedzie dzialo to polska flaga nic nie bedzie nie dlugo znaczyc jezeli nadal wszyscy beda tak cicho i beda wybierali takich prezydentow jak kaczynski....heh totalne dno;/

Gość raptoniezabawajuz
no nasz kraj schodzi na psy. Tede już przeminął, zresztą nie on jeden. Jest to jedna cecha co pojawia sie coraz czesciej u nas w Polsce jakby zaczerpnieta z amerykańskiego rapu. W ich tekstach czesto słyszy sie (recz jasna nie u wszystkich) z iloma to raper nie spał, ze ma z 5 dziewczyn, kasa mu sie sypie na twarz i ze topi sie w złocie. No ale to juz kwestia charakteru. Własnie ludzie czesto patrza na NAS jak na odmiencow, słyszy sie hip hop wiadomo ze ta osoba ćpa, pali, pije i jest najgorszym człowiekiem świata. Owszem, są i tacy przewaznie z problemami ale nie raz hip hop wyciagnal najwiekszych bandytow z tych złych nałogow. Mam kumpla, jezdzil na dyski cos ala 'techno party' rodzice mu sie rozwiedli i pił tam, ćpał, znikał z domu. Zaczał słuchac hh, pisac teksty, zamiast jechac na popijawe, spotyka sie z kumplami z podworka, rymują razem, gadają se o problemach idą na siłke albo grają w kosza. Czasem kusili go dawni kumple do powrotu imprezowicza ale szybko zareagowali terazniejsi kumple. Są jak jedna rodzina, jakby zastąpiło mu to rodzicow co go 'zostawili'. Hip hopowcy to wspólnota, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Wydaje mi sie ze to jest prawdziwa przyjazn. Zal jest dla tych ludzi co widzą ćpuna, wyzwią go on najgorszego.. mogli by pomoc a nie skreslac człowieka. Nie wiadomo co on przeszedł, potrzebna mu pomoc. Poza tym to jest kultura i kazdą kulture powinno sie szanowac. Ja takze szanuje ludzi co słuchają country, pop, techno.. itd. Ich sprawa kazdy zyje takim stylem jakim chce. Kazda muzyka ma swoich wielbicieli i nie nalezy ich tak traktowac. Ludzie sami robią z nas odmiencow. Ja sie trzymam hip hopu jedyna muzyka dla mnie, którą kocham posluchac, ktora daje mi cele na przyszlosc. Tuner, bracie ;) pozdrawiam Ciebie bo widze ze myslisz jak ja:) ide posluchac "naszych" kawałkow;) Pfk..:)

O widze ze mam Siostre:)Fajnie:)Mam dwoch braci ale zawsze chcialem siostre do tego:DFajnie:P....hmmmmm...PFK jest wypas:)Oni pierwsi zaczeli nagrywac Psycho i Hardcore rap dwa zmieszane style.Szkoda mi magika....ale coz mial chlopak lipne zycie....ja jestem normalny i od jakis 6 miesiecy moje zycie uleglo zmianie...znalazlem prawdziwe szczescie w zyciu i teraz do nagrywania kawałków i do freestyli mam ikre wiec problemu nie bedzie :)Pierwsza płyte mam zamiar wydac dopiero za rok bo ten rok poswiecam sobie na problemy....ale wszystko jeszcze sie rozwinie:)Zobaczycie jeszcze usłyszycie za rok gościa o ksywie Tuner na WBW:)

Gość raptoniezabawajuz
hah ja za to mam 2 siostry i zawsze o braciszku marzyłam:P Widze nowy talent sie nam szykuje;) jak tylko cos skomponujesz daj znac:) dziennie lookam na stronke. Trzymam kciuki za Ciebie!! Bo jak coś chcesz to osiągniesz! "jeśli robisz rap, to ziom nie przestawaj"!

Hehe nie ma sprawy:)Wiesz jesli chodzi o wydanie plyty to sie jak na razie wstrzymam ale moja specjalnoscia jest Freestyle;D

Gość raptoniezabawajuz
Tuner: freestyle najlepszy:P, ale licze ze jak bedziesz koncertowal to znajdziesz vipowskie miejsce dla mnie ;)heh pozdrawiam:) Volksdojczka: kazdy słucha czego chce i komu sie podoba, nawet nie najgorszy bit, tylko ze nic nie rozumiem:D niemieckiego nie mam niestety :( :P

Gość AGUSIA29
Lubie hip hop wrecz jest to prawktycznie jedyny rodzaj muzyki jakiej slucham, osobiscie nie lubie rocku, metal, pop, techno, itp. ale naprawde nie mam zielonego pojecia na temat tej muzyki wiec jej nigdy nie krytykowalam, slucham hip hopu owszem, ale np. podziwiam ludzi ktorzy sluchaja kalibra 44, naprawde dobra muza i glebokie tematy - to jest prawdziwy hip hop, ale osobiscie nie potrafie jej sluchac, poprsotu nie potrafie. Slucham hip hopu, prawdziwego hip hopu, ale czasem nie rozumie ludzi ktorzy tak bardzo krytykuja hip hop okreslajac go jako hip hopolo, owszem mezo - nigdy!! ale inne zespoly np ascetoholix, dka sa takze czesto negatywnie komentowane. to juz koniec mojej wypowiedzi na ten temat, aha i jeszcze zagladniesz do ŁYLIAM SZEKSPIR jesli tu jeszcze zagladnie - SŁUCHAJ : zal mi ciebie, wiesz?? widocznie zbyt mało wiesz na temat hip hopu skoro tak sie o nim wypowiadasz, ogladnij film - BLOKERSI !! ogladnij chociaz z tego powodu zebys mogl chociaz dawac jakiekolwiek argumenty do swoich negatywnych komentarzy! skoro twierdzisz ze to takie dno!!!

Gość raptoniezabawajuż
zgadzam się, ja akurat znam sie na hip hopie i Kaliber 44 to jest prawdziwa historia ktorą bedzie sie ciagnąc przez wszystkie wieki. Mimo ze wtedy jeszcze nie było takich efektow i tych wszystkich urządzen jak sa teraz to i tak nic ich nie przebije!, szkoda Magika gdyby było to ło Jezus. Ale Abradab tez daje rade:) uwielbiam Pfk, Pokahontaz, k44. I tu masz racje, ludzie co gowno wiedzą na ten temat najczesciej i najwiecej krytykują. To jest styl zycia, a kazdy zyje jak chce. Ktos kto krytykuje ta muze, obraza ludzi dla ktorych czasem hip hop jest sensem w całym ich zyciu. Kazdy ma prawo powiedziec co mysli ale nie w sposob taki, w ktorym nazywa to gownem. Powinnismy nawzajem sie szanowac. Najbardziej rozsmieszyla mnie ostatni incydetl, ktory mnie spotkał, otoz moj kolega tak pojechał na hip hop ze to totalne gowno, jest niczym , nie ma w tym nic fajnego, a ja mu przeslalam z 3 piosenki, abradaba, fokusa, raha, donguraleska.. i nagle zmienił zdanie:D powiedzial ze to jest wyciosane i slucha tego na okrągło. Tak mu sie to spodobało ze nuci to przy mnie. I ktoz by pomyslał.. ;)

Gość raptoniezabawajuż
eee sorka za błedy;p

Gość flamenco opowiada o zyciu
raptoniezabawajuz, co ty pierdolisz o tym, ze ty i twoje dzieci beda sluchac hip hopa? Moze i twoi rodzice i dziadkowie tez sluchali hip hopa, jeszcze polskiego w dodatku? W mojej rodzinie nikt tego nie slucha, bo to nic nie warte. Kaliber 44, czy nawet niech on bedzie i 45, to tyle samo, co wiezienne piosenki z lat 70-siatych, co mnie to obchodzi, jak komu chujowo w wiezieniu! Ja potrzebuje do zycia pozytywnych wartosci, a nie dolowania i jakiegos murzynskiego szczekania! Dobre! Jej dzieci beda sluchac hip hopa.

Volksdojczka... A chlopak mojej znajomej kazal mi podziekowac ci za to, ze go mimo woli na Niemcy naprowadzilas, bo od dluzszego czasu sie nudzil i nie wiedzial, czego lepiej sluchac; czy dzezu z Orleanu ( Nowego ), czy moze Opery ( bo ja go na opere bardzo namawialem ), a o hip hopie, to on nawet nie mial pojecia! Jak wzial i sobie posluchal tureckich pokrzykow z Niemiec, to przypadkiem natrafil na wojenne piosenki i tak mu sie spodobaly, ze tylko tego slucha! ( Galganek, nie rozumie, co oni tam spiewaja... Dobrze, ze w p i e r d ó l dostali Niemcy od Polakow, chociaz ja tez przyznaje, ze porywa ten spiew! )

chyba nie potraficie czytac... temat brzmi:\"Kto nienawidzi polskiego hip-hopu?\" tu maja sie wpisywac ludzie,którzy nie lubia,nienawidzą,nie trawią lub nie toleruja polskiego hh,a nie Ci którzy go lubią.Zreszta hh to kakofonia dźwieków podparta słownymi bredniami o cięzkiej doli polskiego dresa spod trzepaka,ktoremu: matka nie chce juz dawac kasy,a on nie lubi pracowac,bo rzad do dupy,policja go legitymuje,nie ma kasy na piwo lub tanie wino,nie ma samochodu,ludzie nie rozumieją jego opuszczonych spodni jna jaja i kaptura na pustym lbie... Ja uwazam ze hh to prymitywne dźwieki dla ludzi słabych,pustych,niedouczonych,nie wyrobionych muzycznie... I szczerze nie lubię i nie trawię hh.

Gość hip hop gnije sam z siebie
raptoniezabawajuz - lecz sie Tuner - tobie to juz nic nie pomoże,na Twoim miejscu bym soczył z mostu ps.gówno sie pisze przez "ó" - nieuku

Gość raptoniezabawajuż
flamenco opowiada o zyciu- buhaha czy Ty masz cos k**** do mojej rodziny? do tego na jakiej muzyce sie wychowałam? przeszkadza Ci ze moje dzieci tez bedą tego sluchały? na pewno nie bede ich zmuszac ale pokaze im kiedys co w mojej duszy gra. Nie rozumie takich ludzi jak Ty, ktos sie wpierdala na czyjes zycie, chociaz mało o nim wie. To jest kultura człowieku! po wykładach wskakuje z przyjaciómi na deske, albo gram w kosza. Robie niezłe grafitti, legalnie na legalnych scianach! to sztuka. Moze dla Ciebie to nic ale chuj mnie to obchodzi:). Kazdy moze robic co chce, nie robiąc innym przez to krzywdy. Moze słuchales/as takiego hip hopu który naprawde, nawet mnie sie nie podoba. Nie podoba Ci sie Kaliber 44 to OK, nikt Ci nie kaze ich lubic, ale pamietaj ze takich jak ja dla Ciebie 'popierdolonych' (ze wzgledu na muzyke) jest duzoo.. kazdy rodzaj muzyki ma swoich wielbicieli. Uszanuj człowieku to! Ja nie lubie smętów, słysze Gosie Andrzejewicz to zatykam uszy, ale jak widze moją kuznke ktorą ją lubi to nie mowie jej ze od razu jest pojebana, ze tego slucha, widocznie wpada jej w ucho i to jej klimat. Ja kocham te rymy, bity i Ci co tego nie lubią nigdy nie zrozumią przeslania. Mnie bardzo motywuje moja muzyka. Ludzie dajcie spokoj! Ktos tam pisał, że temat brzmi "kto nienawidzi polskiego hip-hopu?" to tylko moze pisac. przeciez to forum kazdy moze podzielic sie swoim zdaniem. Miło mi, czytając ze jest duzo osob ktorzy tak lubią hh jak ja:) np Tuner? co od Niego chcecie? chłopak nagrywa swoją płyte zamiast wsparcia dostaje kopa.. dla mnie to artysta, bo hh to poezja. I trzymam za Ciebie kciuki! PS. Nie czepiajcie sie tak tych błedów, ktos moze byc dyslektykiem, miec problemy lub po prostu pisząc sie pomylic, bez przesady.. nie naciskajcie tak jakbyscie nigdy sie nie pomylili.

Gość raptoniezabawajuż
hip hop gnije sam z siebie- sam sie lecz :/ mi niepotrzebna pomoc

Gość raptoniezabawajuż
Ja uwazam ze hh to prymitywne dźwieki dla ludzi słabych,pustych,niedouczonych,nie wyrobionych muzycznie... I szczerze nie lubię i nie trawię hh widzisz kazdy odbiera muzyke inaczej, dla niektorych wazne są słowa, dla innych rytm, myzka.. itd. Nie czuje sie słaba! pusta! niedouczona! Naprawde nie rozumie dlaczego ludzie mają obraz hip hopowca przedstawiony tak marnie.. widzą ludzi zjaranych, zakrytych pod kapturem, wandali co nic nie osiągną. Czy uwazasz, ze nasz kraj jest sprawiedliwy? bo ja nie; korupcja, oszustwa, brak pomocy przez władze.. taka jest prawda a raper mowi otwarcie o swoich uczuciach, co przeszedł, co go denerwuje i mowi co zmienic. Są piosenki dosłownie o gównie, ale są tez takie dające siłe człowiekowi. Słuchacie DKA albo czegos i sie wam nie podoba (mnie tez nie) i od razu ze wszyscy takie same rymy napodają.. mało sie na tym znacie. Zresztą co ja sie nie będę tłumaczyc z tego czego słucham, bo innym ta muzka przeszkadza. Prosta rada: nie słuchajcie tego! i tyle, ale nie oceniajcie ludzi po wyglądzie, po stylu ubierania i po tym czego słuchają..

Juz mnie to denerwuje...denerwuje mnieto wlasnie ze tak oceniacie marnie ludzi którzy kochaja hip hop......ja np pochodze z porzadnej rodziny i u mnie nie znajdziesz nikogo kto cpa pije albo nie pracuje i jest bezdomnym.....kazdy jest dobrze wychowany.....ja tez i chodze normalnie do szkoly jak normalny czlowiek i mam zamiar znalezc prace i zalozyc rodzine bo juz za pare lat bede bral 100% slub i zaloze rodzine....i co?slucham hip hopu od dziecka....mam normalnych kumpli ktorzy raz na miesiac sobie przypala lufke (wiadome sa i gorsi) ale nie ma czegos takiego jak chlanie win czy niechlujstwa......wszystko jest okey!Duzo jest osob ktorych dosięgnął pech albo zly los i przeszli troche np tak jak ja a hip hop mnie kreci od dziecka i to jest muzyka ktora kocham i od dziecka mam marzenie zeby zostac raperem...poznalem sie na zyciu i chce to wykorzystac. Ps.raptoniezabawajuż... Dzieki za wsparcie duchowe:)

Gość DAMIAN 1990
Polski hip hop jest zarombisty, a inaczej twierdzą tylko ci, którzy go nie rozumieją. Muzyka lecąca w radiu, cały ten pop to zwykły syf, w którym cały czas pieprzom to samo, zakochałem się w marynie itp. z dupy wysrane teksty. Trzeba być niezłym idiotą żeby zabierać się za takie gówno. Dobrze, że istnieje coś takiego jak hip hop, który uczy małolatów jak być w porządku i nie wkopać się w żadne gówno.