Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśjula

Kto nienawidzi polskiego hip-hopu?

Polecane posty

Gość EmmSii
hahaha xD szkoda, że nie mam kuzynki, ani kuzyna :D uuu, nie wyszło ;) dziękuj Bogu, że nie jestem Twoją kuzynką, bo byś w kompleksy wpadł/a, patrząc na mnie codziennie ;] pewnie jestem gruba, brzydka, pryszczata, mam 1,3 metra i 87 lat ;] ja pierdole, co ci ludzie nie wymyśla... :D

Gość EmmSii
pewnie że** tam miało być ;) dla mnie aseksualne w przypadku chłopaków są ubrania w stylu : wąskie spodnie i dopasowany sweterek w krateczkę ;] OMFG :D

Gość EmmSii
Tuner jak nawija to lepiej, ale nie musi ;) byłbyś w sam raz mówisz?? :D no to wiesz... xD

Gość Tuner
No wiesz ja raczej lubie ciuchy stylu: szeroka bluza zkapturem(najczesciej rozpinana),szerokie spodnie(ale bez pezsadnie krok na swoim miejscu anie ponizje kolan):P

Gość EmmSii
no to właśnie tak w sam raz :D

Gość Tuner
EmmSii dawaj swoje gg:P

Gość EmmSii
hehe :D dawaj Ty swoje ;)) to się odezwę ;))

Gość Tuner
315397

Gość Tuner
Ja nie potrafie pisac ani mowic w twoim jezyku:P

Tuner... To to wyzej napisalo, ze sie w danej chwili kochalo, a nieczytelnosc jezyka wynika z posuwania, albo z zwyklego nieuctwa. Wiesz, teraz w Polsce podobno analfabetyzm sie szerzy. Polski jezyk jest trudny, bez nauki ni rusz! Poboznej niedzieli, Tuner!

Gość rahciahciah
http://sebek819.wrzuta.pl/audio/6CMmATZQJO/pono_-_hold_12_wszystko_bez_sensu.mp3 kiedys nie nawidziłam hip hopu od kiedy zaczełam czytac ich teksty niektóre piosenki do mnie przemowiły , jest pare piosenek hip hopowych które lubie powiem tyle PONO chyba jest najlepszym polskim wykonawca "hip hopowym" "TO wszystko jest bez sensu lecz nic bez znaczenia chcesz zrozumieć sens czegoś co sensu nie ma..."

Rahciahciah... Troche nie wyraznie oni mowia ten wiersz. Ta sztuczna muzyka w tle przeszkadza, mogliby bez trgo. Trzeba przeczytac, zeby wszystko zrozumiec. A ja dzisiaj znowu nie lubie hip hopa, bo moj znajomy sobie w tym roku domek zbudowal, otynkowany na bialo, niebieskie okiennice. W niedziele w nocy podeszli od strony torow jakies hip hopowce, tak domek usrali farbami..!! ( Od strony torow, przy stacji. ) Babcia znajomego z zona kwiaty sadzily, a wszystko zdeptane, puste banki po farbie i swierzy smrod nitro... A napis... niewyrazny, cos, jak to \"bez sensu\". Nie da sie nawet przeczytac, a co dopiero zrozumiec!

Gość Tuner
Nie znasz sie na grafitti dla tego nie potrafisz odczytac.....ja sam na samym poczatku ie potrafilem odczytac zadnego napisu.....trzeba potrafic i sie interesowac.....nikt tego nie zmieni....

Tuner... Ten moj znajomy , to najpierw sie wsciekl, a teraz mu rece opadly, bo inny znajomy powiedzial, ze oni tak moga bez konca. A ty co bys zrobil, gdyby ci graficiarze domek usmarowali jakimis nie czytelnymi, albo i czytelnymi napisami. Co?

Gość Tuner
Jak ktos jest pojebany i domy maluje to nie moja wina........ale nie zwalaj tego na hip hop tylko na czlowieka....

Gość martaAND1
żal mi was po*eby nie znacie nawet tej sybkulruty jaka jest hip hop a na wilkiego ocenieania sie wam zachcialo.Powodzenia jwsli walcie tylko tekstami Meza ktory robi hiphopolo i mowicie ze te teskty nie maja sensu idziecie lepiej posluchac tego waszego techna ( umcyk umcyk bum bum) to jest dopiero madra muzyka o_O.PZDR dla prawdziwych

a mozna wiedziec czego tak bardzo nie lubicie w polskim hip hopie ?? i prosze nie generalizowac, ze kto juz robi albo slucha hh to taguje na jakis domach.. rownie dobrze mogliby to zrobic skini albo dresy.. wiem ,ze to nie pasuje do tematu ,ale ja powiem ze polski HIP HOP jest jak dla mnie jedyna wartosciowa muzyka w tym popieprzonym kraju ;) EMA.

Gość Tuner
W końcu zjawił sie ktoś kto rzuca konkretami a nie zwala wine na byle kogo:P

Gość EmmSii
ja bym sie cieszyła jakby mi jakieś ładne graffiti walnęli :D

EmmSii - to popros kogos zeby ci jakies fajne zrobil..zeby ktos tak bez zapytania wytagowal ci cos.. nie mowie tu juz o glupim pisaniu np. HWDP;/ u mnie w miescie graficiarze robili na zamowienie.. i powiem ci ze efekt byl fenomenalny :D:D:D

Nie rozowa... W polskim hip-hopie ja nie lubie hip-hopa ( hip-hopu ), a zwlaszcza od czasu, gdy jeden Algierczyk, ktory byl w Polsce dwa razy, powiedzial mi, ze Polacy tozsamosci nie maja, ze ich wspolczesna muzyka jest z grubsza amerykanska, ze nawet nie chodzi o slowa ( hip-hopowcy by chetnie po angielsku spiewali, gdyby potrafili ). W Algierii, to calkiem inaczej, oni maja \"raï\", ktory jest nowoczesna muzyka, w pelni swojska, algierska. Prawda, ze Szeb Chaled spiewa tez po francusku, bo jeszcze trzydziesci lat temu Algieria, to byla Francja, i jego akcent jest piekny, na ten akcent on lapie same najlepsze laski, ale najchetniej, najlepiej spiewa po arabsku ( algierski arabski ). Nie slychac w tej muzyce obcych zapozyczen, a jesli sa jakies wplywy, to tak przerobone, ze sa nie podobne do obcego wzoru, jak kotlet do swini. Tak sa nie podobne! http://www.hibamusic.com/Algerie/cheb-khaled/cheb-khaled-22.htm ( Wybierz, posluchaj \"Wahrane\", albo \"Ne m\'en voulez pas\". ) Za to, Zoran, znajomy z Belgradu, ktory poznal Polakow, mowi jeszcze gorzej! Mowi, ze Polacy, to sa male chujki, a ja nie moge zaprzeczyc, bo co mam powiedziec? Ze nie? O, na przyklad teraz sie \"eurowizja\" szykuje, czytalem w gazecie, ze Polska wystawi jakiegos Anglika, czy Amerykanina, ktory po polsku nie umie ani jednego slowa ( skad inad slyszalem, ze ten Amerykanin, Anglik, albo co, to on jest przebrana baba, albo jakos odwrotnie... ). Ja wiem, ze \"eurowizja\", to chlam i najtanszy kicz, ja tego nie ogladam, ale wiem, ze ludzie na swiecie to ogladaja ( jakies gospodynie, chorzy w szpitalach, zwiotczali faceci... ), to mogo w swiecie pomyslec, ze w Polsce, to albo amerykanski hip-hop ( czy tam rap, czy co ) wykrzyczany po polsku ), albo chlopak z cyckami, co spiewa po angielsku. Albo nic. Ja hip-hop wlaczam czasami, zeby nie bylo, ze nie, tylko ostatnio wychodze z kuchni i drzwi za soba zamykam. Nie rozowa... Ja wiem, ze nie tylko hip-chlopcy po scianach maluja! O, teraz-o, nie dawno, u pana Kaminskiego gowniarze stodole tak usrali rozmaitymi farbami, ze az sie chlop przerazil, jak to rano zobaczyl! Szybko sie wydalo, ze to dzieci Gnackow i brat Oliwii Knychowej. Oni, to nawet w zyciu hip-hopa nie slyszeli ( ani \"eurowizji\" ). Wiesz, Nie rozowa, czego ja jeszcze nie lubie w amerykanskim hip-hopie..? Tego, ze to ich... spiewanie, to tak, jakby kopniaki po dupie, szarpanie za sweter i bluzganie do ucha! Ale najbardziej nie lubie hip-hopa, i juz. Tak mi sie przypomnialo, jak we francuskim miasteczku ludzie sie buntowali przeciwko budowie Mac Donalda. Nic to nie pomoglo, zostal wybudowany. Az, ktoregos razu, ludzie dostali sraczki od taniego zarcia. Rozniosla sie wiadomosc, ze Mac Donald nie zdrowy. Zostal na tydzien zamkniety, cos tam posprzatali, na konferencji prasowej wyjasnili, ze odtad bedzie po francusku - powoli i wykwintnie, ale przedstawiciel mieszkancow miasteczka powiedzial Mac Donaldowi i wreczyl list z podpisami, ze po francusku, czy nie, to oni sobie nie zycza amerykanskiej kultury w ich starodawnym miasteczku na poludniu Francji. I koniec. Zamkneli to. Nie rozowa... Ja tez mam wrazenie, ze ten kraj popieprzony. On niknie po prostu! I jeszcze nie lubie w tym kraju, jak mowi sie \"generalnie\"; \"Generalnie\" to, \"generalnie\" tamto, \"generalnie\" sramto, \"generalnie\" owamto... Tak samo, jak Ty, nie lubie tego \"generalizowania\". HP5

Gość EmmSii
Raaany... tylko raz napisała : "nie ma co generalizować"... równie dobrze mogłaby napisac po angielsku, bo przykladowo ktoś nie lubi po polsku... słowo jak każde inne, powinno być używane, aby nie stało sie archaizmem w języku polskim ;] a co do graffiti, to normalna sztuka, tylko trzeba ją rozumieć, tak jak musisz rozumiec kubizm Picassa, żeby cokolwiek dostrzec na dowolnym obrazie. mówisz, że Polska ginie... a może to nie przez kulturę hip hopu? może to przez wpływy innych krajów np. zagraniczna muzyka? jak powiedział M.Rej - "Polacy nie gęsi, iż swój język mają" ;)) no i wychwalając zalety francuskiej i innej muzyki, sprawdza sie też inne przysłowie : cudze chwalicie, swego nie znacie :P :P :P

Gość Tuner
EmmSii masz racje!!A podać drugi powód upadku kraju??Powodem są ludzie którzy myśla tak jak nie davidek!To wy ludzie doprowadzacie do wszystkiego!Ludzie chcą żeby było tak jak im sie podoba!Tylko na siebie patrzycie a innych to mają wdupie liczy sie tylko ich zdanie i chuj!Wkurwia mnie to;/Nie bede sie wypowiadal na wiecej spraw napisanych powyzej bo EmmSii mnie wyręczyla:p Dziękuje:)

Gość EmmSii
a nie ma za co :D :*

EmmSii... To w Polsce jest az tak zle, ze niektorzy NIE LUBIA po polsku?!! Wolą po gęsiemu? ( Co by Rej na to powiedzial !?? ) Ja w Kraju bylem ostatnio poltora roku temu, wtedy juz mocno odczulem, ze polskie slowo OGOLNIE staje sie \"archaizmem\", a slowo \"generalnie\" pojawia sie bardzo czesto. Bylem dni pare w Krakowie, bo mnie tam zaprosila Maja Kwasniewska, ktorą kiedys w podrozy poznalem. Bardzo ladna dziewczyna, ale co chwile, co chwile mowila \"generalnie\"; Ze \"generalnie\" lubi pomarancze, \"generalnie\" nie lubi kielbasy, \"generalnie\" \"okej\", i takie tam... \"generalnie\". ( Ja wyjechalem z Krakowa, a ona chyba tez. \"Generalnie\". ) Picasso itp. Zgadzam sie z Toba. Graffiti ( po polsku - bohomazy ), potrafia byc piekne. Jest w swiecie paru artystow, reszta, to nasladowcy. EmmSii... Mi wcale nie zalezy na wychwalaniu obcego, ja to tylko doceniam! Bo, jakze nie docenic milosci do SWEGO dziedzictwa! Ten wyzej opisany Szeb Chaled na swoim sie opiera, \"raï\", to jest algierska muzyka, a nie jakis algierski hip-hop! EmmSii... Widac, zes oczytana, pisac nawet potrafisz tak, ze sie da wszystko zrozumiec! Czytalas ( na pewno ) Pamietniki Jana Chryzostoma Paska..? To byly paskudne czasy! Rej by sie w grobie przewrocil!! Pasek pisal polowe po polsku, polowe po lacinie!! Przeminela lacina, jezyk sie troche oczyscil. Teraz jest hip-hop i cudzy jezyk angielski. To tez minie. Bedzie lepiej.

Gość Tuner
Wypad z tym linkiem!!Widzialem to juz chyba z rok czasu temu.......to juz jest nudne i glupie.....

Gość EmmSii
same pokemony... :D ja jestem zimną suką?? :D no dobra, masz rację ;) chociaż nie :P ja dopiero mogę być ;] Emo rulez?? ;> noo taa :D potnijmy się wszyscy :P

Gość Tuner
EmO Ruleez Forewer schowaj sie bo mi ciebie zal.....jak mozna nazywac tak kobiete......nie masz wogule szacunku i wstydu powinienes sie wstydzic ze chociaz ja znasz obrazasz ja publicznie......takie sprawy sie zalatwia miedzy soba...

Gość EmmSii
ale my sie nie znamy :D ;p ojjj tam, tak się przejęłam, że masakra :D