Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniuśka1

Pomóżcie mi!!!! Napiszcie co o kłykcinach!!!!!

Polecane posty

Gość maniuśka1

Chcę mieć dziecko!!!! Zwarjuję jeśli się go nie doczekam!!! Na przeszkodzie stoją mi kłykciny!!!! Pisałam już o tym ale tylko jedna osoba się odezwała a ja naprawdę potrzebuję wsparcia. jakiś informacji... Czy mogę je szybko wylczyć? Latem chciałaby zajść w ciąże a one wciąż nie znikają!!!!

Gość wenka
wpisałam te twoje kłykciny na goglach i wyskoczyło tego sporo, wyczytałam że można mieć przy tym dzieci, i że ryzyko przejścia na dziecko jest bardzo małe, a leczy się maścią i skutecznośc wyleczenia wynosi 73% u kobiet to raczej dużo prawdopodobieństwo że wyleczysz je całkowicie, najlepiej wpisz sobie na goglach sama i poczytaj bo nazwy te maści tam nie było ale pisało że jest na recepte i pod kontrolą lekarza jej używasz.

HPV nie da sie obecnie wyleczyc calkowicie..prace trwaja..za rok powinno juz cos byc dostepne na rynku...

Co to są kłykciny i jak się objawiają?

Co to są kłykciny i jak się objawiają?

Gość maniuśka1
dziękuję Wenka za wsparcie

Gość maniuśka1
Tobie Ktostam też dziękuję...

Gość maniuśka1
Dowa, z tego co ja sama wiem to jeste wirus, który wywołuje również opryszczkę. Objawia się w postaci brodawek w okolicach narządów płciowych bądź też wenątrz nich. Ja większość z nich mam wewnątrz tym trudniej jest się ich pozbyć....

Gość maajaa
ja też to miała ale sobie szybko wyleczyłam :) stosowałam najczęściej jak się dało Zowirax a czasem Vratizolin pomogło baaaaaaardzo szybko po trzech miesiącach nie było już żadnego śladu :D spróbój, może i Tobie pomoże pozdrawiam i trzymam kciuki za sukces

Gość gajaaaa
A Z CZEGO SIE BIORA TE KLYKCINY????/ TOZ NIEMYCIA SIE CZY Z PRZYPADKOWEGO SEKSU???????

Gość maniuśka1
Nie z nie umycia, uwierz mi dbam o siebie!!! Wiem, że można się Tym zarazić przez przypadkowy sex ale u mnie to wykluczone - mam męża od czterech lat i JESTEM MU WIERNA! To jest wirus, którym można się zarazić tak każdym innym. Jest to ten sam wirus, który wywołuje opryszczkę jak już pisałam. Ja nie wiem skąd to się to przypałętało. jest i mnie męczy.....

Gość do maniuśka1
Ty możesz byc wierna,ale czy Twój maz jest.On może ne miec objawów,ale wirusa może mieć.Mnie dermatolog powiedziała,że wykluczone żebym się tym zaraziła na basenie,czy np. solarium.To jest choroba roznoszona droga płciową.I jeśli wyleczę-zlikwiduję kłykciny,a będę miała znów kontakt z zarażonym mezczyzną,to kłykciny znów wyrosną.

klukcinami tez mozna sie zarazic poprzez korzystanie ze wspolnej lub publicznej toalety. ja mieszkam w akademiku i pomimo zachowywania szczegolnej uwagi i higieny tez mi sie to przypetalo! ale moj lekarz zaproponowal mi wyciecie:-( mam tuz przy wejsciu do pochwy, wiec gdyby nawet jakas masc to dalabym rade sama smarowac. mowicie ze ten zovirax dziala? a to drugie to na recepte? bo jak teraz pojde to bym sie podpytala.

Gość to sie
smaruje condylina kosztuje ok70zl. Mozna tylko wyleczyc objawy zeewnetrzne wirusa na razie nie da sie usunac, chociaz podobno jest jakas autoszczepionka po ktorej tylko u 5% nastapily nawroty. Klykciny moga sie pojawic same jak jest organizm silnie oslabiony np przez chorobe

Gość agnesss25
Tez to mialam jakis rok temu,bylam u kilku ginekologow i w koncu jeden przeoisal mi Condyline, leczenie trwalo kilka dni i to swinstwo zniklo calkowicie. Ale musze przyznac ze strasznie szczypalo przy smarowaniu, skora byla podrazniona ale pozniej wszystko bylo juz ok!

Gość balsam do ciala
witam:) wiem,ze moja przyjaciolka tez to miala..i wiem tez ,ze miala zabieg w szpitalu normalnie pod narkozą... pozdrawiam🌼

Gość maniuśka1
Pomogła mi CONDYLINA - piekło niesamowicie ale trzeba przyznać, że jest skuteczne. Miałam nawroty ale wystarczył mi już wtedy VRATIZOLIN. Dziękuję dziewczyny!!!!!!

Gość delikatna
a czy można się tym zarazić podczas sexu oralnego gdy partner miał opryszczkę na ustach????

Gość ania20
najlepiej to iść do szpitala dermatologicznego. powinien być tam taki dział gdzie zajmują sie wirusami. najlepiej też iść z chłopakiem czy mężem bo on też musi sie zbadać. po badaniu lekarskim stwierdzą co z tym zrobić. najlepsza i najbardziej skuteczna metoda to krioterapia czyli zamrażanie zmienionego miejsca ciekłym azotem. zabieg nie jest zbytnio przyjemny ale warto. po zabiegu trzeba przemywać rane solą fizjologiczną i nadmanganianem potasu. koniecznie kup antybiotyk w sprayu jeżeli lekaż zaleci. potem tylko na kontrole raz na 2 msc. i jędzie dobrze

z tego co wiem to dzieci mozna mieć normalnie,moja koleżanka miała kłykciny,należy je wyleczyć przed zajściem,ale w ciąży mogą powrócić,bo to obciążenie organizmu no i kwalifikują Cię do cesarskiego cięcia,bo istnieje ryzyko zakażenia dziecka podczas porodu.Tak było w przypadku mojej koleżanki i tyle na ten temat wiem.Pozdrawiam.

Gość kklklk
ja mialam male, 8lat temu mi usuneli i mam spokoj, juz zapomnialam ze to mialam

Gość kklklk
mialam wycinane i zabieg byl pod narkozan, na drugi dzien uciekalm ze szpitala na wlasne zadanie,przez pol roku sie nie kochalam

Gość ninni
Też to miałam ale chyba w początkowym stadium na szczęście, lekarz od razu posmarował condyliną i po trzech dniach takiej kuracji uschło to i przeszło. Ale żyję w stresie, że mi wróci. Czytam sobie teraz w necie strony na ten temat - wirus opryszczki to jednak chyba coś innego. Jednak najbardziej mnie denerwuje i wkurza, że zachorowałam za niewinność - naprawde nie miałam kontaktów seksualnych nigdy z nikim (jeszcze). Za to często mieszkam w wynajętych mieszkaniach, z różnymi ludźmi. Może dlatego?

Dla tych wszystkich kobiet (jak i męzczyzn) którym coś takiego wyszło(kłykciny)....Najlepszym sposobem na to jest płyn o nazwie CONDYLINE....boli, szczypie po nałożeniu ale pomaga....Ja już nie mam....teraz tylko pozostało wyleczyć ranki pozostałe po tym i będe wreszcie zdrowa:)

Gość dobraedyta
hej.dziewczyny.ja tez mam ten sam problem.ginekolog wykryl u mnie klykciny i kazal leczyc mi condelina pomoglo mi na pare miesiecy.kazal zglosic sie do dermatologa ale on stwierdzil ze nic nie mam ze to jest moja uroda.wiec teraz nie wiem co mam robic.pozdrawiam

Gość Jagoda1982
a co to właście jest???????

Gość mamusiaa
ja tez mam te cholerne kłkciny.lecze to juz 3ci dzien i nic a na okolo podraznienie i nawet wiecej jak na okolo :/ boli przy chodzeniu bo sie ociera o rzeczy.czy wy tez musialyscie zrobic test na VDRL, p-ciała HIV i p-ciala HCV?boje sie tych testow a raczej wynikow... :(