Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość __zosia78

Gruczolak przysadki

Polecane posty

Gość Bernadka
Złociutkich kaczuszek, jajeczek dzbanuszek, słodziutkich baranków, słonecznych poranków, wiosennej euforii, a w brzuszku świątecznych kalorii. Bernadka matta-duzo problemow hor.bieze sie z nerwow!!! I naprawde niemasz za co dziekowac!!! Czeamy na jakies wiesci z badan magdus-moj maz mi tez czasem mowi ze narzekam jak emerytka a mam dopiero 23 latka heheh:) Bromergon bralam okolo 2 lat i niestety PRL ani drgnie

Witajcie miłe forumowiczki i forumowicze! W ostatniej wypowiedzi napisałam, że odezwę się jak mój stan samopoczucia się poprawi, ale niestety... Stan samopoczucia jeszcze gorszy, a odezwać do Was się musze, a raczej chcę, bo chcę Wam wszystkim życzyć zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych i przede wszystkim dużo zdrowia.

przeczytałam wpisy umieszczone od mojego ostatniego wpisu; sporo tego, to dobrze że są ludzie którzy chcą się dzielić własnymi doświadczeniami. Szkoda tylko, że łączy nas choroba, a nie coś przyjemnego. matta kobietko kochana, ja nawet nie wiem co Ci powiedzieć. Wiem, że cała Twoja sytuacja jest trudna, bo też mam wśród bliskich osobę, która ponad wszystko wybrała alkohol i widziałam jaką straszną krzywdę wyrządziła najbliższym. Matta musisz być silna i zawalczyć w tym wszystkim o siebie i o swoje dziecko. Przecież jesteś młoda, przed Tobą całe życie. Nie wiem co Ci napisać -Bernadka wszystko dobrze ujęła w swej wypowiedzi. Bernadko a jak Twój egzamin na prawko? Pamiętałam o Tobie 3 kwietnia ale nie miałam siły się tu pojawić na forum. Daj znać jak Ci poszło? Odpowiadając na Twoje pytanie: ja na początku walki z chorobą zażywałam bromergon; zaczynałam od 0,5 tabletki i doszłam do 5tabletek na dobę. Fatalnie ten lek znosiłam, a PRL ani trochę nie spadała w dół. Teraz (od prawie 3 lat) zażywam norprolac; znacznie lepiej go toleruję niż bromergon i PRL powolutku spada w dół. Niestety głowa jak bolała tak boli :-( Do poradni leczenia bólu trzeba mieć skierowanie - niestety. magdus_cz ja osobiście nie piję alkoholu. Jedynie 3razy w roku (na takie ważne okazje) pozwolę sobie na pół lampki czerwonego wina i to wszystko. Źle się czuję, więc po co mi to. A odnośnie ciśnienia ja też mam niskie ciśnienie; na ulotkach dotyczących leków które zażywamy np. narprolac pisze w Możliwych działaniach niepożądanych, że w niektórych przypadkach lek może obniżać ciśnienie krwi. Kiedyś byłam u lekarza i miałam mierzone ciśnienie i lekarz stwierdził, że ma chyba zepsuty ciśnieniomierz - wskazania trzy razy pod rząd: 70/50. Poszedl po drugi i to samo. Po czym pół żartem pół serio zapytał czy jeszcze żyję i czy siedzi przed nim osoba czy duch. Cóż tak mi się czasem zdarza, że chodzę jakbym zaraz miała zemdleć. Wspomagam się kawą, ale to tylko działa chwilowo. Sitka super, że się odezwałaś i extra że masz takie świetne wyniki! A kortyzol też mam przekroczony i na razie lekarz stwierdził, że jest to do obserwacji. A powinno się to jakoś leczyć? Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz życzą zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt i dobrego samopoczucia bez bólu głowy.

Gość MMSS
Z okazji Świąt składam Wam życzenia : Zdrowych Świąt Wielkanocnych, humoru dobrego a przy tym wszystkim stołu bogatego. Mokrego dyngusa, smacznego jajka i niech te święta będą jak bajka :-) . A przede wszystkim życzę dużo zdrówka :-) 🌻 .

Gość Tora dawniej Siora
Wesołego jajeczka kochane dziewczyny! ;) dawno mnie tu nie było. Jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę powoli zaczynam myśleć na ten temat;) to przy wysokiej PRL i braniu bromka nie chodzi o to, ze dziecko urodzi się chore, ale podobno jest duże! ryzyko poronienia (podobno bromek tak działa, w ciąży nie powinno się go zażywać). Dopytam jeszcze endo (wizyta dopiero maj/czerwiec). Pozdrawiam świątecznie!

Witam świątecznie Na stole jajeczko leży wraz z szyneczką a baran wciąż kuka bo zająca szuka.Przy stole rodzina czuć świąteczny klimat Ucztę zaczynamy Boga Wychwalajmy Bo Pan Zmartwychwstał Pełen Łaski jest cały.Niech Wam święta dobrze miną z przyjaciółmi i z rodziną Co do kortyzolu to niewiem czy sie leczy i jaki ma wpływ na organizm aa tym bardziej za co odpowiada. A co do alkoholu jeśli zdarzy mi się wypić to juz nie birę tabletek ale na drugi dzień źle się czuję, głowa boli , dlatego wole unikać alkoholu

Gość madzik111
magdus_cz ja mam PCO (niestety) i najprawdopodobniej gruczolaka. W poniedzialek melduje sie w sspitalu na kolejne badania... m.in. rezonans... Wtedy bede miala komplet i diagnoze :( Pozdrowionka!!!

Gość oplica
czy biorac bromergon mozna korzystac z solarium?

Gość wiesz niby mozna ale
nikt nie da 100%pewnosci ze nie wsykocza ci plamy na skórze , ktore nie znikaja tak jak opalenizna

Gość magdus_cz
madzik 111 - jak leczysz PCO??? Powodzenia na badaniach! - obyś nie miała gruczolaka - pamiętaj, że PCO i zaburzenia PRL dają podobne objawy jak czynny hormonalnie gruczolak... oplica - na solarium byłam raz (bromergon łykam 3 tydzień)- i nie zauważyłam żadnych "ubocznych skutków"... Dziewczyny a jak stan waszej cery?? czy bromergon może wpływać na pogorszenie skóry? Mam zaburzenia hormonalne - więc od zawsze cierpię na "trądzik młodzieńczy" - ale ostatnio zauważyłam nasilenie - cała masa zaskórników - jutro idę do dermatologa - bo kosmetyki do tłustej cery przestały wystarczać... i wogóle mam ogromny apetyt - jem i jem - czy po bromergonie ktoś przytył? albo przy PCO i bromergonie?

Gość JAK CHCECIE GADAĆ NA INNE
tematy niż gruczolaki to proszę założyć odrębny temat na forum o2!!! Bo robi się bajzel! Ktoś szuka informacji o problemach z PRL lub guzem a napotyka temat o problemach z mężem - żenujące! Są inne miejsca na necie gdzie można się pożalić! A jak nie to załóż bloga MATTA!!!

Gość poniewaz skutki
uboczne solorium jak sie zazywa jeszcze tabsy ,bromergon itp przychodza z czasem a wtedy jest juz za pozno:-(

Gość Bernadka
do-jak chcecie gadac na inne- Słuchaj jakbys niewiedziala to to wszystko jest ze soba połaczone!!! Bo stres czy PCO wplywa na to ze stan PRL sie podnosi!!! A my czyli kobiety z tym dzielimy sie ze soba rowniez tymi problemami Oczywiscie niejest to temat o leczeniu PCO ale wiekszosc osob z PCO ma podwyzszona PRL i do tego gruczolaka Wiec jezeli niepodobaja Ci sie tematy jakie tu poruszamy to poprostu tu niepisz i juz!!!! Dziewczyny i jak samopoczucie-Ja mialam dostac swoj 2 okres ale niestety niema-musze sobie wkoncu PRL zbadac czy przypadkiem znow mi niepodskoczyła no i jaki rezonans zrobic A jak czesto robicie rezonans-1 raz w roku czy zadziej?? pozdrawiam

Gość Barb82
Ja mam rezonans co rok. Co rok ten sam wynik od 10 lat...GRUCZOLAK. Z tym kurewstwem jest problem do końca życia. I skutecznie je zatruwa...:(

Gość Barb82
I schudnąć nie mogę:( :( :(

Gość ja co 2 -3 lata
wynik ten sam , ze jest mikrogruczolak tylko wymiary czasem sie zmniejszaja o 1mm i cały czas na bromergonie

Gość Barb82
A jak się zabezpieczacie dziewczyny?

Gość prezerwatywa

Gość inna antykoncepcja
hormonalna niewskazana , czesto sobie powyliczam dni płodne;-) i wtedy gumka , a czasem bez

Gość Barb82
a jakieś poważniejsze zabezpieczenia? Ja z gumą zaszłam... i nie tylko ja... Mam jedno dziecko, więcej nie chcę. Mam spiralę ale szczerze mówiąc wolałabym jej już nie nosić..

Gość Barb82
BEZ??? Przy takich wahaniach hormonów- nigdy w życiu...

Gość wierz mozna hormony
ale po co ryzykowac zdrowiem? prawda? nic lepszego jeszcze nie wymyslono chyba ze zimny prysznic zamiast. Mnie tam gumka nie zawodzi .

Gość tak BEZ
bo az takich hustawego nie mam :-) i znam bardzo dobrze swój organizm

Gość Barb82
znam dobrze swój organizm- rozbawiłaś mnie:)

Gość Barb82
hormony w ogóle nie wchodzą w grę....

Gość buahahahhhaaa
jaka bzdura- znam swój organizm...mnie też śmieszą takie panny...

Gość Barb82
mnie nie śmieszą panny tylko takie stwierdzenia...

Gość Barb82
a liczenie dni płodnych z problemami z PRL mijają się z celem...

Gość tak BEZ
pytasz to odpowiadam , nie kazda ma tak rozwalone hormony jak Ty ja jeszcze nie mam . TAK ZNAM swój organizm !

Gość Barb82
:) bez komentarza...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się