Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość __zosia78

Gruczolak przysadki

Polecane posty

Gość druga poprawka
zauwazcie, ze duzo dziewczyn ma teraz problemy z hormonami ,prl własnie przez tabsy anty .:-( Befi a nie proponowano Ci norprolacu zamiast 7 tabsów bromergonu?

Gość Zdzicho
Dziewczyny ldzcie do dobrego Endokrynologa i nie piszcie porad ,bo nie kazdy moze sie leczyc tak jak Wy,

Gość Zdzicho
Jestem po operacji usuniecia przysadki wraz z gruczolakiem po 15 latach podniosl mi sie p-oziom prolaktyny do poziomy /H 958/. Norma prolaktyny to /ulU85-390/Bralem Bromergon 4*25 dziennie, po ostatnim badaniu wynik /l7,03/.W dalszym ciagu lecze sie w poradni ENDOKRYNOLOGI W POZNANI .mam badania co rok wszystkie hormany TARCZYCZY ,KORY NADNERCZEJ.PRZYSADKI.Po operacji dostalem moczowke prosta i biore MINIRIN W AREOZOLU DO NOSA.hydrocortizonum 0,02 1,5*2 dziennie ,ELTROXIN 100ug i TOSTOSTERONUM PROLONGATUM 0,1g co dwa tygodnie .Operacje mialem 1991roku w POZNANIU w KLINICE MEUROCHIRURGI Nna ul. PRZYBYSZEWSKIEGO 49 , spraw Endokrynologiczne lecze SIE TEZ W POZNANIU NA ul.PRZYBYSZEWSKIEGO 49 u Pani PROF, SIKORSKIEJ Z POZDROWIENIAMI ZDZICHO

Gość Zdzicho
Jestem po operacji usuniecia przysadki wraz z gruczolakiem po 15 latach podniosl mi sie p-oziom prolaktyny do poziomy /H 958/. Norma prolaktyny to /ulU85-390/Bralem Bromergon 4*25 dziennie, po ostatnim badaniu wynik /l 7,03/.W dalszym ciagu lecze sie w poradni ENDOKRYNOLOGI W POZNANI .mam badania co rok wszystkie hormany TARCZYCZY ,KORY NADNERCZEJ.PRZYSADKI.Po operacji dostalem moczowke prosta i biore MINIRIN W AREOZOLU DO NOSA.hydrocortizonum 0,02 1,5*2 dziennie ,ELTROXIN 100ug i TOSTOSTERONUM PROLONGATUM 0,1g co dwa tygodnie .Operacje mialem 1991roku w POZNANIU w KLINICE MEUROCHIRURGI Nna ul. PRZYBYSZEWSKIEGO 49 , spraw Endokrynologiczne lecze SIE TEZ W POZNANIU NA ul.PRZYBYSZEWSKIEGO 49 u Pani PROF, SIKORSKIEJ Z POZDROWIENIAMI ZDZICHO

Gość MMSS
Zdzicho przecież my chodzimy do endokrynologów !!! A czy dobrych ... ? I Nie każdy ma to szczęście, że trafi na dobrego endo.. a jak ktoś pochodzi z małej miejscowości gdzie np. jest tylko jeden endo - więc nie ma wyboru... My nie mówimy sobie jak mamy się leczyć , bo nie jesteśmy od tego... Chyba forum istnieje po to, żeby się wymieniać poradami i my to właśnie robimy. Gdyby nie forum to byłabym "zielona" w kwestii PRL i gruczolaka . Pamiętam już kiedyś pisałeś o sobie na forum :-). Życzę dużo zdrowia.

do Lusi 79 Recepyy na bromergon wypisuje mi endokrynolog w kosmicznych jak widzisz ilościach bez zmróżenia oka. Jestem pod stałą opieką endokrynologa w poradni przyszpitalnej w Krakowie. Jestem na wizytach co 2-3 miesiące i nie ma żadnego problemu z receptą, raczej w aptece patrzą na mnie jak na UFO. Do druga poprawka nie proponowano ni naprolacu, bo nie mam żadnych objawów ubocznych po bromku, a kawę bardzo lubię ;)) Zdzicho nie chodzi nam o porady lecz o słowa otuchy i po prostu wskazanie kierunku działania, bo jak sam przeczytałeś pewnie na forum niektórzy lekarze to..... nie chcę się wyrażać. Sama doświadczyłam ignorancji lekarza i kompletnego braku wiedzy przez co moja reakcja na tą chorobę jest opużniona o.... 8 lat. Dzięki Twojej wypowiedzi na przykład wiem, że będę się bronić przed operacją, a już się ku niej skłaniałam. Pozdrawiam życząc cierpliwości i nadzieii.

befi czy mogłabys podać mi nazwisko lekarza u którego sie leczsz w krakowie?? czy mozę w klinicee uj?? pozdrawiam Was wszystkie

Bożenko leczę się u Pani dr Okraski w Przychodni Przyszpitalnej ( Szpital im.Dietla to chyba ul.Skarbowa w centrum miasta niedaleko Bagateli - nie jestem z Krakowa). Jest tam kilku endokrynologów ale ją mi właśnie polecono i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam

Witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie.Brak czasu ale melduje sie na chwilke.

Gość Zdzicho
Po operacji lekarstwa o ktorych puisalem musze przyjmowac do konca zycia .Ja nikogo nie chcialem pouczac jak kto poczul sie obrazony to przepraszam. Mnie tez tz.lekaz rodzinny przed operacja / wypadaly mi wlosy,mialem niski poziom hemoglobiny 7% podejrzewano bialaczke/ a lekarz mowil ze o ze starosci mialem wtedy 44 lata.Ale ja teraz czuje sie w miare dobrze. POZDRAWIAM WSZYSTKICH MAJACYCH TEN SAM PROBLEM .

Gość MMSS
Zdzicho nikogo nie pouczałeś i nikt nie poczuł sie obrażony :-) . Pozdrawiam

Gość druga poprawka
Zdziuchu a jak duzego miałes gruczolaka?

Gość Zdzicho
Ja wynikow nie posiadam ,ale opowiadal mi lekarz ktory byl przy hemoglobineoperacji ze wygladal jak kurze jajo.Kochani Gruczolaki lubia hemoglobine ,Prosze dadajcie poziom .ZDZICHO

Gość Zdzicho
Ja wynikow nie posiadam ,ale opowiadal mi lekarz ktory byl operacji ze wygladal jak kurze jajo.Kochani Gruczolaki lubia hemoglobine ,Prosze dadajcie poziom .ZDZICHO

Gość matta
befi CO ZA WIADOMOŚĆ!!! Nareszcie ktoś pisze, ze chudnie:) Dla mnie (chociaż nie ćwiczę tyle co ty, a ostatnio to raczej wcale, nie mam siły z tymi kilosami:) ) to straszny problem. Zawsze byłam szczupła, całe życie, w ciąży przytyłam 7 kilo, po, tez byłam od razu modelowa i tak cały czas. Mam 180, moja waga wahała sie miedzy 62-64 - jak karmiłam to nawet 59. Czuję się świetnie w takiej wadze. Teraz mam prawie 30 kilo więcej. za póżno się za to wzięłam. Tzn. do gin chodziłam, itp., ale chyba źle wybrałam, mimo że prof.:)) Zreszta najpierw myślałam, że to moja wina, za mało ruchu, ale jak nic nie pomagało a waga rosła, to byłam przerazona. Czy przytyłaś tak w całości czy miejszami bardziej? Ja ciągle sie muszę tłumaczyć, ze nie jestem w ciąży. Cała przytyłam, ale teraz głównie kłopoty ze schylaniem Napisz coś więcej o tym tyciu i chudnięciu

matta ja od dziecka coś trenuję więc raczej nie miałam większych problemów z wagą tak jak ty. W pewnym momencie stałam się antyreklamą tego co tobię - instruktor fitness. Dopóki dało się to ukryć pod ubraniem jakoś sobie radziłam. Ale przyszedł moment, że nie wytrzymałam i zaczęłam sama szukać przyczyn tego, że wyglądam jak balon ( moje otłuszczenie zlokalizowało się głównie w okolicach tułowia). Najpierw zbadałam hormony tarczycy ( na własną rękę bez wizyty u lekarza ) a jak się okazały ok zbadałam poziom PRL no i zaczęła się \"jazda\". Znalazłam lekarza, zrobiłam badania i zaczęłam brać bromergon. Przestałam mieć napady \"żarłoctwa\" i przestałam być ciągle głodna ( nawet gdy dopiero coś zjadłam czułam się głodna). Wykożystałam tą sytuację zaczęłam litrami pić wodę i przez kilka miesięcy zchudłam. Planuję jeszcze 4 kg. Pozdrawia i życzę powodzenia, bo 30kg bardzo obciąża Twój układ ruchu i w ogóle cały organizm - ale rozumien, że niekiedy się nie da i już. Pamiętaj tylko, że sama dieta to tylko część sukcesu : musisz wydatkować więcej energii niż dostarczasz. Pa.

Gość MMSS
O kurczę , Zdzichu to olbrzymi był Twój gruczolak !!!!!! To ja może poproszę endo o skierowanie na badanie hemoglobiny! Zdzichu jeśli możesz i posiadasz jakąś wiedzę to napisz coś więcej o zależności gruczolak a hemoglobina. Pozdrawiam

Gość Zdzicho
przed operacje jak pisalem mialem Hemoglobine 7% i mala liczbe plytk krwi /czerwomych/i leczylem sie u hematologa. Po operacji hemoglobina i plytki powrocily do normy.

Gość MMSS
Ja chodzę do endokrynologa. Jakbym chciała iść do ginek-endo to bym miała problem , bo w moim mieście nie ma lekarza o takiej podwójnej specjalności.

w moim miescie jest endokrynolog ale jak do niej poszlam to powiedziala ze nie wie jak mnie leczyc bo jestem pierwszym jej takim przypadkiem (wysoka prl) i kazala mi isc do innego. i tu zaczyna sie problem bo miedzkam na zadupiu i innego nie ma a najblizszy 100 km od mojego miasta. wiec dzwonilam do endokrynologow w lublinie i maja cholernie odlegle terminy na sierpien-wrzesien a ja zwariuje jak bede miala tyle czekac. i trafilam na poradnie gdzie wizyte wyznaczyli mi na przyszly tydzien ale do ginekologa-endokrynologa i wlasnie sie zastanawialam czy to odpowiedni lekarz:P

Gość MMSS
Freak...jak najbardziej jest to odpowiedni lekarz ! Jedne dziewczyny leczą się u endo , inne u ginek-endo. A ta endo co Cię wysłała do innego lekarza to chyba z kosmosu spadła skoro nie wiem jak leczyć PRL 😡!!!

Gość Zdzicho
Dziewczyny trzeba isc do lekarza rodzinnego i BRAC SKIEROWANIA DO OSRODKOW AKADEMICKICH, w malych miastach lekarze sie juz nie ucza tylko chca od pacjetow forse i nic nie wiedza.

Gość Zdzicho
Zeby zarejeastrowac sie do endokrynologa ,//ja bylem 16-12-2006 / i rejestrowalem sie na caly rok 2007.Kochani warto poczekac by przyjol dobry ENDOKRYNOLOG.

Gość MMSS
Ja rejestrowałam się w grudniu 2006 i termin miałam wyznaczony na luty 2007, a teraz jak wychodzę z gabinetu endo, idę do rejestracji i pani pyta na kiedy lekarz kazał się zarejestrować i bez problemu mnie zapisuje :-). Najdłużej czeka się na pierwszą wizytę , później jest juz ok.

MMSS dzieki za odpowiedz balam sie ze znow trafie do nieodpowiedniego endo a to strata czasu kasy no i najwazniejsze mojego zdrowka :P aha jesli chodzi o leczenie to biore bromergon w dawce 1x1 ktore przepisala mi moja ginek.

Gość ania2808
czesc, musze powiedziec ze moje problemy i z okresem i całym cyklem, a póżniej objawy hiperprolaktynemi zaczęły się też po odstawieniu tabl. antykonc.Na początku to ignorowałam i moze to był błąd ale skąd mogłam wiedzieć ,że tak sie to potoczy. Moje wyniki PRL dzisiaj odebrane nadal NISKIE:)))))))))))))(2,1ng/ml),aż trudno mi w to uwieżyć.Strasznie się cisze-Norprolac biorę od tygodnia po pół tabletki.Oby tak dalej

Gość ania2808
popieram Zdzicho twoje stwierdzenie na temat dobrego specjalisty.Szkoda czasu marnować.Ja sama teraz stanęłam na głowie ale dotarłam do pof.Podgórskiego i w przyszłym tygodniu jadę do Warszawy.Tak na prawdę prawie trzy lata zmarnowałam, ale nie ja jedna.Mam nadzieję że ktos mi w końcu pomoże.

Gość zdzicho
Gratulukje Aniu za Twoj madra rade.POZDRAWIAM ZDZICHO

Gość zdzicho
Gratulukje Aniu za Twoj madra rade.nie zalamuj sie ,dobry lekarz Cie zacznie leczyc i powrocisz co normalnego zycia .POZDRAWIAM ZDZICHO

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się